d7a4d79cd790d7a4d79c d791d798d798d794 - לביבות חומוס וירקות

לביבות חומוס וירקות

בטטה 1 - לביבות חומוס וירקות

מצרכים ל-20 קציצות:
3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים – טחונים במיקסר ידני (מוט)או במג'ימיקס
בטטה מקולפת ומגוררת (לא לבשל)
2 תפוחי אדמה (לא מבושלים) מקולפים ומגוררים – סחוטים היטב
1 כף סלט חומוס/טחינה מוכן (אפשר קנוי או ביתי)
בצל מטוגן בכף שמן
ביצה או שתיים – מתחילים עם ביצה אחת ואחרי ערבוב כ ל המצרכים מחליטים אם צריך להוסיף עוד ביצה
פטרוזיליה יבשה או טרייה
כפית סחוג או עגבניות מיובשות
מלח ופלפל שחור
לערבב הכל ביחד בתוך קערה גדולה ולהוסיף 1/2 כוס פירורי לחם מכל סוג שיש בבית.
לטעום על קצה הזרת ולשבח טעמים.
לטגן מ-2 הצדדים על מעט שמן.

בשיטת האפיה שלי:
לשמן ניר אפיה בנדיבות בספרי שמן ולהניח קציצות שטוחות.
לחמם תנור לחום 180. לאפות צד אחד 25 דקות . לשמן שוב את ניר האפיה וגם טיפה את הקציצות.
אפשר לפזר על הקציצות גם מעט פירורי לחם מתובלים לשידרוג.
להמשיך לאפות עד שהקציצות ישחימו.

גרגרי חומוס קפואים:
אם גרגרי החומוס קפואים, צקו עליהם מים רותחים עד שיפשירו.

תהנו

60 תגובות על “לביבות חומוס וירקות

  1. פירגה!
    נחשפתי לאתרך רק לאחרונה (ואני מאושרת שמצאתי אותך… laugh )
    רציתי רק לומר שכבר הספקתי להכין כמה מאכלים והכל פשוט ,קל וטעים!
    יישר כוח!!!
    לי כבר ברור שזאת התחנה האחרונה בחיפושיי אחר מתכונים טובים לי,לבעלי ולילדיי!
    תודה לך!!!
    שבת שלום. smile

    • שי לי יקרה
      תודה שהצטרפת לאתר שלי. התמוגגתי לקרוא את התגובה שלך והתרגשתי.
      המוטו שלי זה קלי קלות והכי טעים שיש. מקווה שתמשיכי להכין ולהנות ולשמח את כולם.
      שבת שלום

  2. היי מצטערת שהתגנבתי ככה לתגובות אך יש לי שאלה כללית
    האם מישהי יודעת איך מבשלים אורז בסמטי חום..?.???..
    :P

    • גנט,תכיני כמו אורז מלא.
      על כוס אחת של אורז שימי 2 כוסות מים רותחים.תבשלי על להבה ה כ י ק ט נ ה (זה חשוב) כ-45 דקות.
      מדי פעם להסיר מכסה ולערבב. אחרי 40 דקות תטעמי ותראי אם הוא מוכן או להמשיך בבישול.
      התיבול עלייך,איך שבא לך.
      יש אפשרות לטגן כוס אטריות קצרות דקיקות עד השחמה ואז להוסיף את האורז והמים+תיבול.
      בהצלחה.

      • תודה רבה עשיתי כך יצא מעולה
        אין עלייך.
        האם יש לך מתכון לפיצה ביתית…..?.??? :lol:

      • אורז מלא משרים יום לפני במים כדי להוציא את טעם האדמה… (זה מה שאני עושה) ואח"כ כמו שפירגה אמרה- 40-45 דקות על להבה נמוכה ויוצא מעדן.. (אני מגרדת ומטגנת לפני זה בצל, מוסיפה את האורז ואז מבשלת- מוסיף טעם)….

        • כל פעם שהשריתי אורז מלא הוא יצא דייסתי מדי. כשלא השריתי – יצא מעולה בלי טיפת טעם אדמה. הכי חשוב זה לקנות אורז טרי וטוב ואז יוצא מוצלח. מניסיון – העגול מעולה.

  3. תודה רבה רק לא הבנתי מה זה טחונים במיקסר ידני ? מכשיר כמו מטחנת בשר? או מג'ימיקס?

  4. אמנם אני גבר ואת כל התגובות את מקבלת מנשים אך אני המבשל הראשי בבית ובזכות המתכונים שלך שנחשפתי אליהם לאחרונה לילדים שלי לא נותר אלא להכריז כבל עם "אין כמו האוכל של אבא" אני מודה לך בשמם "אין על המתכונים שלך" הפסקתי לשוטט בגוגל אחר חיפוש מתכונים.

    • חיים יקר
      בהחלט מרענן לקבל מחמאה מגבר ;) אפילו התרגשתי מאד.
      שתמשיך להכין ולהנות את בני ביתך. כיף להם.
      ל ב ר י א ו ת smile

  5. שלום פירגה

    אמנם אני לא מגיבה לעתים קרובות, אך עלי לציין כי הפסקתי לחפש מתכונים באתרים אחרים.
    אנו זוג פנסיונרים ואת רוב המתכונים הרגילים שלי אני משדרגת ומגוונת בזכותך וגם בזכות התגובות והשאלות של המגיבים באתר שלך.
    תודה רבה. :lol:

    • יהודית מקסימה
      מרגש ונפלא לקרוא כאלה מחמאות ופירגון.
      עשית לי את היום.
      המשך עשייה ביחד ושימשיך להיות תמיד טעים
      תודה לך ולבעלך smile

  6. איזה רעיון נפלא לשדרוג הקציצות.
    בכל ארוחת שישי אני מציינת איזה מהמאכלים הוא מהמתכונים שלך.
    יישר כוח ומתכונים משובחים לרוב :lol: :?

    • באהבה מלי. אני מקווה לראות אותך הרבה בין המגיבים. כיף לראות כאלה תגובות עם המון פירגון.
      חיבוק להמשך טעים

  7. הגירסה הבשרית שלי היא: (מתכון פרסי)
    1 פרפר חזה עוף
    3 גזר
    2 בצלים
    לטחון את החזה עוף, גזר במעבד מזון 3-4 פולסים, להוסיף את הבצל ושוב לטחון 3-4 פולסים.
    להעביר לקערה, להוסיף 3-4 כפות שמן תבלינים: קצת מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון טחון,תבלין כוסרה טחון תבלין כמון טחון, בערך 1 כוס חומוס קלוי. לערבב הכל לתערובת אחידה וחלקה (לא קשה ולא רכה). להכין קציצות ולטגן במחבת.
    לשים בפיתה עם סלט חומוס – יותר טעים מפלאפל.

  8. הי פירגה,
    איך יוצאות הקציצות באפיה? לא יבשות? אני רוצה להכין אבל לא לטגן.
    תודה

    • עינת,אני לא בטוחה שאפשר להקפיא קציצות עם חומוס .
      תנסי להקפיא קציצה אחת ולראות אחרי יום מה קורה?

  9. בוקר טוב
    בטעות שלחתי את התגובה ללא תגובה אני רואה שיש עוד עינת אחת חמודה אז שיניתי את שמי לעינת 10 האם באפיה את הקציצות לא צריך להפוך ?
    הקציצות נראות נהדר ואני בטוחה שגם טעמם נפלא כמו בכל המתכונים smile smile smile
    יום טוב

  10. אם תוכלי לאמר לי כמה זמן צריך לבשל את החומוס ?
    אני אף פעם לא בישלתי חומוס אז לא יודעת כמה זמן צריך כדי יהיה מבושל.
    אני מכינה את הפאלאפל שלך ויוצא מעווולה…מנסה לגוון לילדים את הארוחות…

  11. היי פירגה.
    כמה כוסות חומוס לא מבושל צריך?
    האם את ממליצה לבשל כמות של חומוס ולהקפיא?
    באהבה והערכה smile

    • לא יודעת כי עשיתי עם מבושל .
      היה לי בפריזר.תמיד יש לי בפריזר גרגרי חומוסים מוכנים לכל מיני מאכלים.

  12. תודה.
    עכשיו ראיתי במתכון אחר תשובה ששלחת.
    את מכינה שקית ומקפיאה במנות.
    אחלה. אני הולכת להשרות חומוס למחר.
    לילה טוב ושבת שלום. :P

  13. שבת שלום
    בינתיים כל מה שהכנתי מהאתר שלך יצא טעים מאד ומיוחד תודה
    אין לי עגבניות מיובשות ולא סחוג מה אפשר במקום
    בתודה מראש מירי

    • מירי תודה על המחמאות.את נהדרת ובלבוסטה טובה.
      במקום סחוג שימי כף רוטב צ'ילי מתוק. גם לא יקרה כלום אם תוותרי
      המשך יום נפלא לכם

  14. פירגה בוקר טוב הכנתי את המתכון הנ'ל כפשטידה יצאה מעולה תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *