d7aad7a4d795d797 d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f8 - תפוח עץ ממולא בטחינה וסילאן-אפוי ביין

תפוח עץ ממולא בטחינה וסילאן-אפוי ביין

dscf1168 800x6001 300x225 - תפוח עץ ממולא בטחינה וסילאן-אפוי ביין

פירות ממולאים בחלבה וסילאן-פירגה

אגס/תפוח עץ ממולא בטחינה וסילאן-אפוי ביין

פתאום בא לי רעיון.הרי אני ממלאת טחינה וסילאן בעוגות,רולדות ועוד…אז למה לא למלא גם פירות?

ואואואואואואוווו זה משו משו…..תנסו ותתלוקוקוקו.

הכמות ל- 2 תפוחים/אגסים חצויים לאורך ומנוקים מליבה
מגדילים את כמות המלית לפי כמות הפירות.
מכינים את המלית
שמים בקערה:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן
1/4 כוס אגוזים קצוצים גס
מעט קינמון
2 כפות צימוקים
מערבבים.
ממלאים את התבנית עם 1/2 1 כוסות יין מתוק מהול במים (חצי+חצי)
ממלאים את חצאי הפירות
מניחים את חצאי הפירות בתוך התבנית

אופים בחום 175 30 דקות
לפני ההגשה יוצקים מעט מהיין על הפירות
מגישים עם : זילופי סילאן/ קצפת/גלידה/אבקת סוכר

"טיפ"
המלית נהדרת כממרח/נישנוש לכל דבר
תהנו

28 תגובות על “תפוח עץ ממולא בטחינה וסילאן-אפוי ביין

  1. תודה!
    "סגרת" לי את הקינוח לאורחים בשבת.
    לא צריך להכין מראש..אין כאן מה שלא יצליח.
    שאלה: מה לגבי הקליפות? עם או בלי?

    • מלי,תהני מהעשייה המשותפת ומהטעימות המיוחדות ;)
      אשמח לקרוא שוב את חוות דעתכן.

  2. פירג יקרה, האם מספיק להוציא את הליבה אין ורך "לחפור יותר" כדי שיכנס המילוי. תודה

    • שושי,הפעם לא הכנתי שלמים כמו תמיד….
      חתכתי את הפירות לחצי לאורך ומילאתי בנדיבות
      הוצאתי די הרבה השארתי שוליים של 1/2 ס"מ מהפרי.

  3. תודה תודה, האמת שאני עושה את זה לפעמים בראש השנה אבל לא עשיתי עם סילאן אלא עם דבש, למרות שזו אותה גיברת עם שינוי אדרת.

  4. נשמע ונראה מדהים.כמו כל המתכונים הבטוחים והמבטיחים שלך.
    איך לא חשבו על זה קודם.
    אנסה בהקדם, חוששת כי רק אני אוכל ………

    • למה שלא תכיני רק תפוח אחד ?
      חבל להכין כמות אם את לא בטוחה…..
      חצי תאכלי ותהני ומהחצי השני תכיני להם טעימות ;) שיחליטו…..

    • טל,זה מתוק בגלל הטחינה והסילאן .
      לסמיכות להוסיף אגוזים/שקדים/ביסקוויטים וכו'…..

      תהנו ושבת שלום smile

    • תודה רבה smile תמיד מרגש אותי מחדש לקרוא כאלה תגובות טעימות
      תמשיכו להנות ושבת שלום smile

  5. חיפשתי מתכון לקינוח מהיר, והמתכון הזה התאים מאוד מבחינת המהירות והחומרים.
    (אני עשיתי תערובת של ליקר דובדנבים, ברנדי ויין אדום).

    יצא טעים מאוד ועלה הצפיות.

    תודה על עוד מתכון טעים.

    • ירון,זה יאמי
      תודה על העדכון והשיתוף הטעים smile
      בשמחה ושבוע נפלא

      • היי פרגה ,תודה על הקינוח החורפי ,נראה נפלא.
        למי שלא אוהב צימוקים אפשר משהו אחר ? אולי חמוציות ?

        • ערב טוב שרון, למעשה אפשר להוסיף או לגרוע. שימי מה שאתם אוהבים. בכיף.
          תהנו blum

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *