חטיף ממתק נוסטלגי

16 בנובמבר 2014 מאת: פירגה

ממתק  נוסטלגי

ממתק נוסטלגי

חטיף ממתק נוסטלגי. המקור הוא של יויו  - yoyo you חברה באתר.

מצרכים:
1 כוס סוכר
2 כפיות גדושות חמאה
1/8 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים קלויים
1/4 כוס שומשום קלוי
1/2 כפית תמצית וניל/או שקדים (לפי הטעם)
1 כפית סילאן תמרים (לא חובה)

*1 נייר אפייה משומן בתוך תבנית

אופן ההכנה :

1. להמיס את החמאה ,ולהוסיף את כוס הסוכר. לערבב על אש קטנה בערבוב מתמיד עד שהסוכר הופך לקרמל נוזלי בצבע ענבר חום.
2. בכלי נפרד לערבב את האגוזים הקלויים ,להוסיף את השומשום הסילאן ,ותמצית הטעם וניל .
3. כשהסוכר נמס,והפך לקרמל לכבות את האש ומיד לשפוך את תערובת האגוזים שהכנו מראש על הסוכר לערבב עד לאיחוד ,במהירות להעביר לנייר אפייה המשומן ,ועם כף שהרטבנו במעט מים ,לשטח את התערובת ,(סוכר קרמל מאוד שורף נא לעשות לשטח בזהירות). לצורת עיגול גדול כמה שניתן
4. כשהתערובת פושרת, טובלים סכין במים ועושים סימנים עם הסכין לאורך ולרוחב.
5. כשהממתק מתקרר לגמרי ניתן לשבור לפי הסימנים או בצורה אחרת שאתם אוהבים. שומרים בכלי מכוסה על השיש .
תהנו.
* כמובן שניתן להחליף לפיסטוק/שקדים/בוטנים /פיצוחים לפי הטעם

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 3.0 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות)
מופיע בקטגוריות: ט"ו בשבט, ממתקים
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

36 תגובות על ”חטיף ממתק נוסטלגי“
  1. מאת אפרוחית במגירה:

    ,זה חטיף נוסטלגי
    ממש נראה טעים
    אני אכין את זה
    ליומהולדת
    תודה פירגה ,!!!!! :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי אפרוחית
    תכיני ליום הולדת. מזל טוב.

    :) יהיה טעים

    [הוספת תגובה]

  2. מאת חלי:

    החטיפים הללו עולים הרבה כסף בחנות
    כעת כשאני רואה איך ניתן להכינם
    אכין במהרה
    שמחה על המתכון
    יום טוב :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי חלי,
    מקווה שתכיני ותהנו :) :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת אסתי:

    ה ל ל ו י ה.

    יופי של מתכון.
    מזכיר נשכחות.

    יעשה בחפץ לב וידווח.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אסתי.
    מקווה לשמוע שיצא טעים.
    תודה רבה ושבוע נפלא גם לך :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת בולגריה.:

    :) :) פירגה יקרה
    אפשר לעשות עם כמו סוכר.
    :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בולגריה,תנסי,למה לא? :) :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת כרמלה:

    אני אכין עים שיבולת שועל סומסום או שקדים לנכדים

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    כרמלה,תכיני ותעדכני אותנו :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת עירית:

    אוי איזה מתכון נהדר
    נראה טעים
    מכינה אדווח איך יצא
    תודה :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    עירית
    אחכה לדיווח :) בהצלחה ותהנו

    [הוספת תגובה]

    ריקי Reply:

    הכנתי, באמת מזכיר נשכחות. הוספתי אגוזים וחופן שיבולת שועל, טעים.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ריקי,להבא נא לכתוב את התגובה בסוף אחרי כל התגובות (למטה)
    תודה על השדרוג והשיתוף והמשך טעים :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת אילנית12:

    נראה טעיםםםם :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת שולי:

    פירגה בוקר טוב תודה על המתכונים הנפלאים ,
    ניתן להחליף את החמאה , בשמן רגיל או שמן קוקוס
    בברכה :x :)

    [הוספת תגובה]

    מירי Reply:

    שמן קוקוס מעולה להחלפה בגלל ההתגבשות שלו

    [הוספת תגובה]

  9. מאת דליה:

    פירגה היקרה כבר מזמן לא קיבלתי את המיילים שלך רק אחת לכמה זמן מדוע?

    רציתי לשאול האם תוכלי לשלוח גם עוגות או עוגיות לחולי סכרת? אשמח מאוד

    בריאות ובשורות טובות.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    דליה ערב טוב ותודה על תשומת הלב
    פשוט,האתר כבר מפוצץ במתכונים.
    אני לא מתעסקת עם חולי סכרת,,צריך לפנות לדיאטנית מוסמכת בנושא.
    בריאות והמשך ביחד,פירגה. :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת האם אפשר להחליף את החמאה לשמן:

    האם אפשר להחליף את החמאה לשמן
    בעצם מישהו כבר ענה על זה למעלה
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ;) :lol:

    [הוספת תגובה]

  11. מאת עירית:

    פירגה הכנתי ויצא נהדר :D נגמר !!!!!!!!!!!!!
    מכינה עוד שתי נאגלות
    לבית
    ולעבודה

    איזה מתכון מעולה !!!!! ;)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לבריאות עירית.
    תהנו :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת אפרוחית במגירה:

    היי פירגה ערב טוב
    הכנתי
    נחטף אהבו
    הכנתי אתהמתכוןעםהסילאן ויצא יפה בצבע עמוק וטעם נהדר
    אכין לחנוכה עוד זה על בטוח
    אבל לי נראה שכבר מך
    :P :lol:
    מחר יבקשו עוד
    שיהיה ערב טוב
    ותודה על המתכון

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אפרוחית,יבקשו? תכיני עוד שכולם יהנו
    לבריאות :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת לאה:

    פירגה יקירתי, המתכון נהדר…אבל השיניים שלי לא יאהבו (בגלל הקמרקם הקשה) ולכן שאלתי האם יש לך משהו דומה, אבל במרקם רך יותר? בתודה מראש ממני לאה. :D :oops:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לאה יקרה
    הסוג הזה קשה.אולי תכיני עוגיות מהמגוון שיש לי באתר?

    http://www.pirge.co.il/index.php?s=%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%94

    [הוספת תגובה]

  14. מאת דפנה:

    דומה קצת לפצפוצי אורז ושוקולד.
    יש מתכון על שקית הפצפוצים.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    דפנה,תכיני ותהנו :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת אילנה ב.:

    היי פירגה מצאתי את האתר שלך
    ומצאתי את הממתק הזה
    הכנתי ויצא מופלא
    ממליצה
    תודה :lol: רבה ויום נפלא
    האתר שלך מדהים
    בהמשך הצלחה לך
    :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אילנה ב,תודה רבה לך.
    כיף שחזרת לשתף אותי. אני מקווה שתמשיכי להכין בכיף ולהנות מהמתכונים שלי.
    לבריאות ובאהבה :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת מעיין בן חיים:

    שלום
    פירגה
    זאת הפעם הראשונה שלי באתר שלך הוא נהדר
    חיפשתי ממתק מהילדות ומצאתי את המתכון הזה
    הכנתי כמו במתכון ויצא ממש :D טעים ופריך
    אני מכורה לאתר ולמתכונים שאותם אנסה
    נהדרת את תודה
    בברכה מעיין

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ערב טוב מעיין,תודה רבה ועונג לי שהצטרפת לאתר המשפחתי שלי.
    אני מקווה שכל מה שתבחרי להכין מהאתר יהיה לך בקלי קלות ובעיקר טעים.
    המשך ביחד וחיבוק לילה טוב :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת אבי שקדי:

    הכנתי זה עתה וגם צילמתי
    בין חיתוך לחיתוך גם נשנשתי
    אכן ממתק טעים וומכר
    את השיניים קצת שובר
    אך אשתי רופאת שיניים,אז מה אכפת לי.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אבי הי,שלח קישור שאכניס לאתר.
    :) ותמשיך לנגוס ולהנות.

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted