d79ed7a9d79bd7a8d7aa5 - עוגת שוקולד משכרת עם חלבה ותמר

עוגת שוקולד משכרת עם חלבה ותמר

d79ed7a9d79bd7a8d7aa5 300x225 - עוגת שוקולד משכרת עם חלבה ותמר

שוקולדית עם יין חלבה ותמר-פירגה

שוקולית שוקולדית משכרת עם חלבה ותמר
העוגה השוקולדית ה-18 מצטרפת באהבה למשפחת עוגות השוקולד הגדולה שלי שקיבלה אותה בהילולה ובשמחה.
אחחחחחחחח איזה ריח מ ש כ ר חושים.

חשוב:
לקרר את העוגה ולהכניס למקרר 6-7 שעות לפני שפורסים
לילדים תמירו את היין בתירוש ענבים/מים

מצרכים ל-:

17 מאפינסים או תבנית עגולה מספר24 משומנת

שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
1/2  כוס סוכר
4-5 כפות מלאות חלבה
10 תמרים יבשים מגולענים מסוג מג'הול קצוצים גס
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב
להוסיף:
כוס יין מתוק לקידוש (לילדים תכינו עם תירוש ענבים) או מים
כוס מים פושרים
(חשוב : ל ע ר ב ב היטב) עד למרקם חלק של קרם דליל
ל א להוסיף קמח.
לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 לכ-40 דקות
בודקים בעזרת סכין שמחדירים לעוגה באלכסון .מוודאים שהסכין יוצאת י ב ש ה והעוגה מוכנה
יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה סירופ שוקולד חם.
סירופ שוקולד חם:
ח צ י מיכל שמנת מתוקה 120 מ"ל
100 גרם שוקולד מריר בקוביות
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה ולהוסיף את קוביות השוקולד
לערבב (לא על הגז) עד שהשוקולד יימס ויתקבל קרם כהה.
לצקת את הקרם החם על פני העוגה
אפשר לחורר את העוגה כדי שהסירופ יחדור פנימה.

אופציה להגשה: אני גיררתי חלבה וניל

אתם מוזמנים לראות את כל משפחת עוגות השוקולד שלי (בקטגוריה: עוגות שוקולד) ולבחור את הטעם המועדף עליכם.

"טיפ"
אם אין אבקת שוקולית שימו כוס אבקת קקאו ותוסיפו עוד כוס אחת של סוכר.
תהנו

70 תגובות על “עוגת שוקולד משכרת עם חלבה ותמר

  1. פירגה יקרה, האם אפשר במקום יין מיץ? או נוזל אחר? אהם אפשר בתבנית מרובעת? באיזה גודל?
    שיהיה שבוע נפלא לאה

  2. smile smile פירגה כמה שאת חרוצה וכבר אפית עוגה בטח השכנות שלך מריחות את העוגות שלך כל הכבוד את גדולה אולי באמת אני יכין עם מאפנסים לפדיון של הנכד נפל עלי תיק להכין פשטידות פרווה יש לך משהו….

    ומה עם עוגה ללא סוכר חדשה אני מחכה. כנסי למטבח ותכניסי :| לסיר :x וגם להקצ יף :oops ף : ויצא משהו טעים ללא סוכר smile smile smile היא גדולה היא גדולה פירגה :| :| :|

    • בולגריה, יש לי באתר המון מתכונים פרווה.חפשי בפשטידות . כמעט בכל פשטידה אפשר להשמיט את הגבינות ולהפוך לפרווה. תמיד כדאי להוסיף כף או שתיים סלט טחינה.
      smile

    • הלן,לא חובה לדייק.אני חתכתי מהחלבה 4 קוביות נאות.
      לא יקרה כלום אם תשימי יותר.זה רק ישבח את העוגה.
      smile

  3. תמיד אני אומרת אין כמו פירגה , מה עוד אפשר לצפות ממך.
    המשך יום יצירתי.

    נירית. smile

  4. נשמע מעולה
    אני אוהבת את השילוב של החלבה עם השוקולד
    בהחלט ינוסה לשבת
    פירגה המון תודה
    היום באתי לעבודה עם עוגיות החמאה,עוגיות ממולאות תמרים ועוגת הקוקוס על בסיס מים וכולם בקשו מתכונים

  5. הי,רוצה להכין אבל אין לי תמרים וחבל,ממליצה אולי על משהו אחר,אולי תאנים יבשים או צימוקים
    תודה מקרב לב לתשובתך

  6. smile הי פירגה, זאת שוב אני האנונימית.
    העוגה נראת נפלא.
    חוץ מזה הכנתי לשבת את החצילים המוקרמים עם בטטה ואגוזים.
    יצא מ=ד=ה=י=ם.
    מתכון חלומי.
    שהקב"ה יתן לך כח להמשיך הלאה בבלוג הנפלא שלך. :P

    • לאנונימית המקסימה smile תכיני ולא תצטערי.תהנו ושימשיך להיות טעים.
      את התגובה לחצילים העברתי למתכון עצמו שכולם יראו.תודה רבה :lol:

  7. בוקר טוב פירגה יקרה
    מה דעתך, האם ניתן להחליף את התמרים בממרח תמרים ?
    אם כן, כמה כפות ממרח היית מוסיפה ?
    מהיכן את שואבת, זמן, כח ודמיון – של שלל ההמצאות היצירתיות שלך ? :lol:
    אני לא מצליחה לעמוד בקצב שלך, כל הזמן צריך לנסות מתכון חדש.
    וכמו תמיד, הכל מצליח וקוצר מחמאות.
    המשך יום יצירתי עם חיבוק smile smile

  8. בוקר טוב פריגה

    כאוהבת מאוד שוקולד חייבת חייבת לנסות לאפות את העוגה!!!!

    (כיף לקרוא אותך על הבוקר )

  9. בוקר טוב,

    נראית עוגה מדהימה, יש לי כמה שאלות לפני שאני מכינה אותה לילדים לפעילות שנת בר מצווה.
    האם לשים את הקרם ולגרד חלבה ואז להניח במקרר 6-7 שעות .

    מדוע העוגה צריכה 6-7 שעות במקרר ? והאם כל הזמן היא צריכה להיות במקרר?
    ועוד שאלה האם לשים גם כוס שמן גם כוס יין וגם כוס מים?

    • שושי הי
      צריך את כל הנוזלים כולל השמן.כן.
      לזכור לערבב היטב כדי שהעוגה תצליח
      שומרים במקרר עד להגשה
      את החלבה פיזרתי ממש לפני ההגשה שתישאר פריכה וטרייה.
      זהירות עם החלבה כי לא כולם אוהבים…….
      בשמחות ובמזל טוב smile

  10. פירגוש,כרגיל אליפות עולם את!זה נשראה ונקרא מה זה טעים.קראתי את התגובות ועדיין לא הצלחתי להבין את החלבה,האם את חותכת כמה קוביות גדולות מהחלבה,אח"כ מפוררת אותה ואז מוסיפה לתערובת?
    יום נפלא,אהובה,מברכת אותך בעוד שנים רבות רבות של עשייה פורייה!

    • אורנה יקרה
      אם החלבה לא מתפוררת את יכולה קצת לפורר אותה או אפילו להשאיר אותה בגושים קצת גדולים ולא לפורר אותה לגמרי.זה לא כ"כ משנה לעוגה. smile

  11. אפשר לוותר על החלבה,??!יש לי בן שמשוגע על 'כושיות' אך מתעב חלבה וטחינה.
    בילי

  12. כמו כל העוגות שלך – עושה רושם מעולה! בהזדמנות זאת יש לי שאלה שאלתית-כאשר במתכונים שלך רשום שמרים יבשים- האם ניתן להשתמש בשמרים טריים ?? אלה האם היחידים שיש אצלנו בסופר.
    ושוב- העוגות שלך (וגם שאר הדברים- ובעיקר בלי בשר כי אני צמחונית) מצויינים !!!שאפו!

    • רינה תודה חמודה
      כנסי להמרות (באתר שלי) בצד שמאל, ותראי בכמה גרם להמיר את השמרים היבשים ברטובים.
      אין בעיה להחליף רק תדייקי בכמות.
      המשך טעים ובריאות smile

  13. מצאתי !!! וקראתי ושמרתי את כל ההמרות – ממש אנציקלופדיה להמרות- גדול! כל הכבוד !

  14. :lol: אהבתי התמונה ואת הצרכנים ומחר בעזרת השם אני מכנה אותה נראה לי שמאוד תעימה ומצלחה מאוד מודה לך את המורה שלי ואהבתי אותך באמת והאתר שלך ותודה smile smile

  15. היי פירגוש
    קפצתי לומר שלום smile
    העוגה נראית מעולה , תנוסה בקרוב .
    ביקרת לאחרונה אצל איה ? הכרת את אספרגוס לילי ? היא נפטרה ז"ל . היה לי ממש עצוב לשמוע . היא עזרה לי פעם עם פחזניות …

    יום טוב

    • גלית יקרה.צר לי.באמת עצוב.
      נדיר שאני מבקרת באתרים אחרים. כמעט ולא.
      אגב, את העוגה נתתי לילדים והיו להם אורחים שממש ממש שיבחו אותה.
      לא לשכוח להכין את הכושיות שלי בפסח. פשוט עוגות מנצחות.
      באהבה ורק בשורות טובות smile

  16. smile smile smile smile מעולה העוגה, כל מילה מיותרת. הכנתי אותה עם קקאו רגיל ויצאה טעימה מאוד מאוד, הורגשה קצת המרירות של הקקאו וטעם של שוקולד אמיתי.

    תודה :P תודה :lol: תודה smile laugh

  17. פירגה שלום וברכה שאלה לי אלייך האם אפשר לוותר על התמרים אני חולה על עוגות עם חלבה נראית מעניינת מאוד וטעימה תנוסה השבת

  18. פירגה ערב טוב!
    העוגה באמת מאוד טובה כמו שציינו חברות לפניי. רק מה יצאה לי העוגה יותר גבוהה באמצה ובגלל זה הסירופ ברך לצדדים. מה לעשות?

  19. :P שבת שלום, טיפ קטן שאני השתמשתי בהכנת עוגה נפלאה זו, את המלית חילקתי ל2 תבניות עגולות קטנות יותר מתבנית עגולה 26#, העוגות יצאו בגובה דיי גבוה , והפרוסה שנחתכה היתה חתיכה יפה ונדיבה ומשביעה. הקרם מתפשט לצדדים אך אחרי קירור במקרר הוא מתקשה קימעה והעוגה טעימה. ממש עוגת שוקולד נטו..

    laugh תודה לך פירגה שנית והמשיכי להעשיר אותנו בידיעותייך. :lol:

      • שבת שלום,

        האם זה בסדר להכין את העוגה יום קודם? או שמא זה פוגם בטעמה? אולי כדאי להכין את הקרם יום
        אח"כ?והאם לשמור במקרר?

        • הי טירונית
          בכיף,תכיני יום קודם כולל הקרם והכל ושמרי במקרר.העוגה תשתפר ותהיה מעולה.
          בהצלחה smile

  20. שלום, בוקר טוב
    העוגה נראית רכה ונמסה
    אני גם רוצה להכין
    אם אני רוצה להוסיף תמרים ולגרוע קצת מהחלבה?
    אפשר?? :P

    • חובה לנסות . לדעתי יצא סבבה. תעדכני אחרי הכנה וטעימה. ולדעתי בין הכושיות יש גם עם תמרים.
      תודה רבה.

  21. פירגה שבוע טוב הכנתי לשבת את העוגה הזו ומאפינס קפוצינו הבעיה היחידה שהם התפוררו טעימות שוקולדיות אבל אי אפשר לפרוס הכל פרורים למה.?

  22. שלום נראית טובה ועסיסית בחורף גם חייבים במקרר? אני לא אוהבת שהוגה הופכת לגוש שוקולד קר

  23. לילה טוף פירגה יקירתי ;)
    העוגה יצאה מצויינת ונהדרת,הוספתי במקום תמרים אגוזים ושוקולד צ'יפס,הכנתי אותה עם קקאו רגיל והוספת עוד סוכר,והוספתי גם ליקר שהיה לי.
    תודה על עוגה משובחת ונהדרת
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    חג פסח שמח וכשר לך ולכול מישפחתך
    מכול מישפחת עיני המורחבת

  24. עשיתי אותה עם קקאו וכוס וחצי סוכר, כי לא היה לי שוקולית. עוגה טעימה ביותרררררררר אמא שלי אפילו קראה לה מנחמת
    בהחלט העוגה הכושית הכי טעימה שהכנתי ואכלתי.
    תודה פירגה, שבת שלום ומתוקה laugh

    • בקי,נפלא להוסיף את התגובה החדשה שלך לעוגה הטעימה.
      לבריאות והמשך שבת שלום.

  25. היי פירגה !

    ראשית שנה טובה ומתוקה :lol:

    מכיוון שאני רוצה לשמור על העוגה כפרווה
    איזה קרם ניתן להכין לה ?

    תודה על האתר שלך, את אלופה !!!!

    • בקר אור אושרה
      את יכולה להכין קרם גנאש או קרם שמכינים משמנת מתוקה+אינסטנט פודינג וחלב.
      כל המצרכים ניתן להשיג כפרווה/סויה.

      למשל:
      להקציף מיכל שמנת מתוקה להקצפה פרווה-ריץ'
      כוס נוזל כל שהוא : חלב סויה, כוס נס קפה חלש (קר)
      שקית אינסטנט פודינג שוקולד או וניל.

      שנה טובה ומתוקה וחג שמח לכולכם smile

  26. שבת שלום
    העוגה נאפתה שבוע שעבר.
    כל כך טעימה, במקום תמרים שלא היו לי שמתי מעט אגוזים ואכלנו אותה בקמצנות……
    כעת הולכת שוב לאפות אותה כי היא ככ' טעימה ועל אף שהחזקתי במקרר, כי יש את החלבה
    הייתה טעימה גם בלי חימום (כי כאשר אני מחזיקה במקרר- בדרך כלל מחממת מעט)
    עוגה "סוף" בסלנג…
    חיבוקים רבים ממני אליך smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • הי אסתי חמדתי
      מאחלת לך שבת מתוקה ונפלאה.
      המשך עשייה משותפת וטעימה.
      חיבוק ושבת שלום smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *