d79cd7a7d795d79d11 - כרוכיות שמנת עם לקום

כרוכיות שמנת עם לקום

d79cd7a7d795d79d111 1 - כרוכיות שמנת עם לקום

אמא שלי נוסטלגית בת 84 וכל מה שהיא מכינה שווה זהב טהור.
יש לה טאץ' מיוחד שהוא רק שלה והיא מעבירה לי אותו דרך המתכון והתיאורים שלה.
הבקר היא טילפנה אלי לתת לי את המתכון הבא:

מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה שמנה
שקית קטנה קמח תופח
200 גרם מרגרינה רכה או חמאה+ 1/4 כוס סוכר.
ריבה חלקה בלי חתיכות
לקום ( רחת לקום ) רצוי בצבע אדום ושהמירקם שלה יהיה רך וגמיש
צימוקים
שומשום
אגוזים קצוצים גס
מעט סוכר לפיזור על העלים
אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה:
שמים בקערה את השמנת והמרגרינה/חמאה ורק 3/4 שקית של קמח תופח
לשים עם היד לבצק רך תוך כדי הוספת קמח
מוסיפים את הקמח לאט רק כמה שנכנס.
מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות
מקמחים את השיש
מרדדים כל חתיכה למלבן
מורחים ריבה על כל המלבן – עדיף לזלף מבקבוק עם פיה
מפזרים על הריבה בערך 2 כפות שומשום,2 כפות צימוקים, קצת אגוזים קצוצים.
לוקחים חתיכה מהלקום ומגלגלים אותה לצורת נקניק בעובי של 1 ס"מ .כל פעם לוקחים חתיכה ומגלגלים (הנקניק צריך להיות באורך העלה)
מסדרים את פס נקניק הלקום בקצה הארוך של הכרוכית לכל אורך העלה.
נועצים חתיכת אגוז בלקום במרחקים של 1 ס"מ
קודם מקפלים וסוגרים את השוליים בצדדים מספר מ"מ ואז מתחילים לגלגל לכרוכית
אפיה בחום 175 מעלות כ-30 דקות עד שמשחים.
מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות שקצת יתקרר
חותכים בעזרת סכין חדה לפרוסות. שיטת חיתוך- להניח בצד הרחוק את הסכין ולהוריד אותה לאט לאט עד שיחתך יפה בלי לשבור את הבצק.
לקרר היטב ולשמור בקופסת עוגיות
להפריד בניר אפיה בין השכבות
הגשה:
מסדרים את העוגיות בצורת זר על צלחת יפה ובוזקים מעל הרבה אבקת סוכר.

נפלא גם עם בצקים אחרים ובמיוחד בצק עלים

תהנו

כאן העלה עם המלית ופס הלקום לפני גלגול:

d791d7a6d7a7 d79cd7a7d795d79d 300x225 2 - כרוכיות שמנת עם לקום

59 תגובות על “כרוכיות שמנת עם לקום

    • היי דליה,
      כל מתכון שכתוב שהוא מאמא אני מתרפקת עליו בערגה רבה….
      מתגעגעת לטעמים ולריחות הילדות…
      יישר כוח וד"ש לאמא
      רותי

  1. זה מעלה בי זכרונות וריחות מהבית. אמא שלי היתה עושה בדיוק כרוכיות כאלו עם לקום (כתום). אני חייבת לנסות את זה. תודה.

  2. פירגה שלום
    את מרגשת אותי עד דמעות, נפלא שזכית לאוצר שכזה, אני לצערי לא אלה הם המתכונים שאני מאמצת ומעבירה לילדי
    שיהיה יום נפלא smile smile smile smile

    • לבריאות ריקה יקרה
      גם אותי את מרגשת כל פעם מחדש.
      אני שמחה שאני מעבירה לך מה שאני מעבירה לילדים ולנכדים שלי.
      יישר כח והמשך טעים smile

  3. איזה טלפתיה
    אני גם הכנתי עוגיות לוקום אתמול בערב
    הי לי המון מרודוס

    נראים מעולים אוהבת…

  4. פירגה יקרה
    מתכון מריח בית פשוט מרגש. smile
    שימרי על אמך המדהימה
    שבת שלום

  5. בוקר טוב פירגה
    גם אותי החזרת אל ריחות ילדותי.. ותודה לך על כך.
    שאלה: האם חייבים לחתוך מיד לאחר האפיה או שניתן להשאיר את הכרוכית שלימה ולחתוך כעבור שעות או ימים?
    תודה ושבת שלום

    • אילנה,לדעתי אפשר להקפיא שלם ולחתוך אחר כך. שיטת חיתוך מהקצה הרחוק לאט לאט והסכין חדה.
      שבת שלום smile

  6. נשמע מדהים, נראה עוד יותר… ואני לא מסוגלת לדמיין את הטעם בלי לרייר כאן על המקלדת!!!
    שאפו לאמך ותמסרי לה את אהבתי על מתכון מדהים!
    שבת שלום smile

  7. היי פירגה!
    גם לי המתכון מזכיר נשכחות. הייתי מכינה אותן כשהילדים היו קטנים.
    בעיקר לכבוד פורים,ומוסיפה למשלוח המנות.
    ותודה על האזכור.

    • עדנה חמדתי
      אני רוצה להגיד לך שהעוגיות נפלאות.הבצק פריך כל כך והלקום ש"נמתח"כמו מסטיק טעים שזה משהו….
      חהחהחהחהחהחה אין על האמהות שלנו,אין smile
      הבן שלי אמר לי לא לתת לו כמות גדולה אבל נתתי לו את הכל וטוב שכך, כי החברה בעבודה שלו ;) פשוט טרפו.

  8. פירגה.
    מתכון מעולה שישמר לנצח.
    כמה שנמציא ונוסיף מתכונים מעולים המתכונים הנוסטלגים תמיד עושים לנו את זה.
    המתכון מעולה וטעים להפליא.
    ממש כיף כאן.

  9. איזה תמונות מעלפות.
    הבצק נראה כל כך טעים שאפשר לטרוף אותו מהמסך.
    מאמצת בחום את המתכון הזה.
    רק צריכה למצוא רחת לקום מתאימה – יש בצבעים שונים ויש בדרגות קושי שונות.
    יאמי יאמי.
    תבורכי

    • רותי,את מגיעה לשוק? או למעדניות? שם קונים במשקל את הסוג הרך.
      צריך את הרך כדי שיהיה נוח לגלגל.
      למעשה כל צבע יתאים אבל אדום זה יפה לעין.
      תודה מתוקה ושבת שלום smile

  10. פירגה שלום לך.
    אני מכירה את המתכון. הזכרת לי חחחחח
    עוד מבה"ס. משיעור כלכלת בית.
    היינו כל יום שישי מכנים קינוח לתלמידים.
    הם טעימות בטרוף.
    שבת שלום.

    • אתי אם תראי בתמונה הכנתי גם רוגעלך קטנים ממולאים בלקום.הם נחטפו בשניות.
      חבר מביא חבר ;)

  11. פירגה יקרה בוקר טוב smile
    אצלי מאוד אוהבים לוקום
    אבל? חייבת לנסות גם את הרעיון שלך עם האגוזים והצימוקים ורחת
    נשמה טובה המון תודה לך על המתכונים הנפלאים שאת נותת לנו smile
    שבת שלום ויום מתוק ומהנה smile smile
    אוהבת לאה

  12. שלום פירגה , אני מכירה את בצק השק"ם הרגיל עם שמנת חמוצה, האם יש הבדל משמעותי בטעם?
    תודה המשך יום נפלא…….. :P

    • הי ניצה, אוהבת לגוון ולשדרג.
      בטעם אני לא בטוחה כי המלית משתלטת.אבל הבצק פריך ונהדר.
      יום נפלא smile

  13. שלום לך פירגה יקירה אהבתי את המתקונים שלך ויש לי שאלה לגבי המרשם של הרולדות עם הלוקום אני גרה בקנדה ואין לי מוסג כמה זה חבילה קטנה של קמח תופח אשמח לשמוע ממך ולהתעדקן כל פעם מחדש

  14. פירגה את גדולה מהחיים תמשכי להפתיע אותנו כל הזמן מחדש עים כל המטעמים הניפלאים שלך
    מה אפשר לבקש יותר רק בריאות ועוד בריאות לך :lol: :lol:

  15. פיקה יקירתי
    אני רוצה לעשות רוגאלך פשוט עם חתיכת לוקום בפני על איזה בצק את ממליצה זה או הבצק של סהרוני ביס
    תודה smile smile

  16. הי פירגה נמצאת כרגע הצרפת אכלתי פעם עוגיות אלו זה היה ממש חלום !!!! אנסה
    למצוא כאן את הלוקןם ומקוה שזה יצליח לי רב תודות לך על הנתכונים הטעימים שבת
    שלום נירה

  17. פירגה הנהדרת, האם תוכלי לכתוב לי משקל של קמח תופח יש בחבילה קטנה? אני חיה בחו"ל…. ורוצה להכין, ותודה על מתכונים נ ה ד רים!!! אני אכין בדיוק כמו שאת כותבת עם מרגרינה

    • הי חנית אני מתחילה עם 1/2 2 כוסות ולשה את הבצק עם עוד קמח עד שהוא מוכן לרידוד.
      בהצלחה ובאהבה.

  18. קצת מאוחר להגיב ,כי כבר עשיתי את הכרוכיות האלה כמה פעמים והיום עשיתי שוב
    וכל פעם אני נהנית מחדש ,מתכון מצויין ,טעים מאוד מאוד ,פשוט מטריף
    תודה לך

    • אילה , תודה גדולה על המחמאות.עונג לי לקרוא את התגובה שלך. אף פעם לא מאוחר….
      המשך טעים וביחד.

    • שלום מרים,
      את יכולה להכין גם עם שמנת חמוצה רגילה בכל אחוזי שומן שתרצי
      או שמנת לבישול בכל אחוז שומן שתרצי.
      אני מכינה עם שמנת מתוקה להקצפה 38%
      לשיקולך. smile בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *