cid 7D9F423F 6F01 40C8 B5BC 62A2D896DD81 730x410 - כרוכיות תמרים של פעם

כרוכיות תמרים של פעם

cid 7D9F423F 6F01 40C8 B5BC 62A2D896DD81 - כרוכיות תמרים של פעם

מתכון נוסטלגי מהמם שכולם מכירים.אבל ציונה קרובת משפחה מכינה הכי טעים שבעולם.

בצק:

200 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר

גביע אחד של שמנת חמוצה = 200 גרם

3 כוסות קמח תופח

2 שקיות סוכר וניל

ללוש לבצק רך ונוח תוך כדי הוספת קמח עד שלא יידבק.

לעטוף במגבת ולהניח על השיש לכחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים .

 

מלית:

מיכל ממרח תמרים 500 גרם

סוכר חום :  לבזיקה

קינמון :  לבזיקה

לציפוי אחרי האפייה : אבקת סוכר בנדיבות.

מחלקים את מיכל ממרח התמרים ל-3

מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה בעובי בינוני ומורחים על כל אחד 1/3 כמות ממרח.   מפזרים סוכר חום וקינמון.

מגלגלים לכרוכית מהודקת ומניחים על ניר אפיה.

מסמנים חתכים בסכין חדה חצי מהגובה ואופים בטורבו בחום 200 מעלות כ-20 דקות או עד שיהיה זהוב יפה.

כשמתקרר, לפזר אבקת אפיה.

ניתן להקפיא.

תהנו

 

10 תגובות על “כרוכיות תמרים של פעם

  1. בוקר אור לך!

    הכוונה לשמנת רגילה, כמה אחוזי שומן?

    אם הכוונה לחלבית אז במה אפשר להחליף?

    אפשר מילוי שוקולד? איזה?

    תודה ויום נעים לך!

    • דבי, כל מלית מתאימה כי הבצק ממש נוח לגלגול ולסגירה. כל מלית שוקולד כמו השחר נוטלה ועוד…. הבעיה שאם תשימי הרבה זה לא יחזיק מעמד בתוך הבצק.תנסי אחד ותראי.
      שמנת רגילה 200 גרם במיכל, החל מ- 9 אחוז או יותר לשיקולך. יש המון מוצרי סויה שניתן להמיר כדי לקבל בצק פרווה.
      יום נפלא ותהנו מהעוגיות kiss

        • דבי, לפני שמפזרים סוכר וקקאו את צריכה למרוח משהו על העלה. למשל ריבה או טחינה גולמית או כל ממרח רטוב אחר.
          תכיני ותהנו kiss

      • רוצה להכין לשבת.
        רסק תפוחי עץ יתאים להחליף את השמנת? מיץ תפוזים?
        כי שמנת סויה אני לא מכירה ולא יודעת מה כן. יש לך שם מוצר של סויה?
        סליחה על הנדנוד ותודה!

        • דבי ערב טוב, באתר שלי יש קטגוריה של כרוכיות שהרבה מהן עשויות כפרווה. שווה להכנס ולבחור אחד מהם. כולם מוצלחים
          בהצלחה. kiss

    • בקר אור מלכה יקרה,
      אני בטוחה שממש ממש ממש תהנו. אפילו ישירות מהמקפיא זה כמו לאכול גלידת תמרים. מעולה.
      יום נפלא kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *