d7aad7a4d795d7974 - כרוכית תפוחי עץ וקינמון

כרוכית תפוחי עץ וקינמון

d7aad7a4d795d7972 300x225 1 - כרוכית תפוחי עץ וקינמון

הבצק כבר ישן ומופיע אצלי באתר בכמה עוגות והוא מתאים מאד לכרוכית התפוחים.

מצרכים לבצק "טוב-טעם" בקערה:
חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם (ניתן להמיר לכל סוגי השמנות החל מ 9%) שמנת חמוצה,מתוקה ולבישול.
1/2 2 כוסות קמח תופח
חלמון ביצה (שומרים את החלבון לציפוי)
חבילה ר כ ה מרגרינה / חמאה 200 גרם
2 כפות אבקת סוכר או לפי טעמכם.
אופן הכנה:
מתחילים ללוש עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לשיש מקומח
ממשיכים ללוש על השיש עד שמתגבש בצק מאד נעים ונוח לרידוד ( תוך כדי לישה , אם צריך מוסיפים קמח)
לחלק ל-3 כדורים שווים. אפשר לשים במקרר חצי שעה ולא חובה.
לרדד כל חלק על משטח מקומח קלות
מלית תפוחים:
9 תפוחי גרנד מקולפים חתוכים לקוביות
כוס פירות יבשים קצוצים/צימוקים/אגוזים
כפית קינמון
3/4 כוס סוכר
קליפת תפוז או לימון
לבשל את התפוחים והוסוכר על להבה קטנה עד שיקבלו צבע חום
לסנן ולהיפטר מהנוזלים.

להוסיף פירות/אגוזים וטעם.
למרוח את הבצק בריבה טובה ולפזר את התפוחים
לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה כשהתפר למטה
לאפות כ-45 דקות עד שישחים יפה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם או קר עם קצפת/גלידה/סלט פירות וכו'.
תהנו

66 תגובות על “כרוכית תפוחי עץ וקינמון

  1. שבוע טוב פירגה
    פשוט מקסים בדיוק לאורחים שלי האם אפשר משהוא במקום גבינה? smile smile smile

  2. כבר יודעת שטעים לי,מ..זה בדיוק הריח שרצוי שיהיה בבית בימים הקרים, כרוכית תפוחים עם תה צמחים, ומי צריך יותר???.

    • יפית , לטעמך טעם שהולך עם תפוחים. אפשר שזיפים,אגסים,משמש. שאלת טעם אישי.

  3. איך משתמשים בחלבון לציפוי? להבריש על הכרוכיות לפני האפיה? :oops:

  4. סליחה – עוד שאלה קטנה:
    האם אפשר למרוח דבש או סילאן במקום ריבה?

  5. תודה יקירה על העוגה הטעימה …ישששש לי הרבה תפוחים אז הנה הגיע המתכון של פירגוש המקסימה.
    :lol: לינדוש smile

  6. תודה רבה, מעולה עד כדי כך שגם האוסטרים "הורי" השטרודל המיתולוגי, יעמדו דום!
    אכן, ע נ ק……….. ;) smile :lol:

  7. פירגה תודה ,אין כמוך
    בדיוק בעלי אמר לי אתמול שמתחשק לו עוגת תפוחים.
    זו תהייה העוגה לשבת
    יום מקסים smile

  8. נראה מצויין, כין אותה גם כך, אך האם בעוגה הזו ניתן להמיר סוכר לכמו סוכר?

    את יודעת, תמיד אני מחפשת איך לשמח את הבעל שלי…….

  9. בדיוק עליתי למחשב אחרי עבודת הבוקר במטבח שם אפיתי שתי תבניות אינגליש קייק של עוגת תפוזים (יש לנו כמה עצים בחצר והם שופעים תפוזים מכל מיני סוגים), אחת הקפאתי לקחת להורים בשבת ואחת לבנות אחרי ארוחת הצהריים.
    בכל מקרה, -נכון אמרו כאן-אין כמו תה חם ועוגה, רצוי בלי קרמים, פשוט טובה כמו זו. ;)

    • חגית
      אשמח לתגובה בעוגת התפוזים שהכנת.פה זה עוגת תפוחים.
      תודה ואלף נשיקות

  10. פירגה יקירתי
    אני לא יודעת לאיזה בצק בדיוק התכוונת שאמרת בצק שקם כי הוא צריך להיות לל שמנת או שמנת מתוקה פרווה smile smile

    • ריקה בכרוכיות ושטרודלים יש המון סוגי בצקים כמו כן קטגוריה :בצקים.תעייני לך בכיף ותבחרי.

  11. נראה טעיםםםם, למרוח את הבצק בחלבון לפני האפיה?מה עושים עם החלבון שנשאר לא הבנתי. תודה את מקסימה

    • חגית
      תקציפי אותו עם מזלג ותברישי את העוגות לפני האפייה.
      תודה ולבריאות.

  12. עשיתי בצק כפול עם גבינת כנען . שלוש כרוכיות עשיתי עם ממרח תמרים ואגוזים, את היתר עם תפוחים כפי שאת המלצת.
    יצא נהדר. תודה על המתכון.

  13. פירגה בוקר טוב

    אומנם מתכון זה ישן אך אין לי דרך להגיע אליך,
    רציתי לידע אותך, שמספר ימים אני לא מקבלת מתכונים.

    אודה לך מאוד אם אפשר יהיה לעשות משהו בנידון.

    שבוע מבורך
    חנה

  14. פירגה ערב טוב.
    המירקם של הבצק הניפלא עם התפוחים פשוט טעם גן עדן
    תודה על המתכון הטעים..

  15. היי פירגה, בוקר טוב.
    רק בשבוע שעבר הגעתי למתכון הזה ואפיתי את עוגת התפוחים שיצאה טעימה בטרוף. אז תודה בשם בני משפחתי ובשמי, כמובן. אני פשוט לא עומדת בפני המתכונים שלך וכמעט תמיד, רוצה לנסות הכל-אבל אין מספיק ימים בשבוע, לכל הטוב הזה. ובכל זאת, אני מאחלת שלעולם, בבריאות טובה, אל תפסיקי לשלוח לנו את מתכונייך הנפלאים ואנחנו נסתדר…………….תודה smile smile

    • רחל יקרה,שלא ייגמר לעולם.
      הכנתי לי יורשת,לא לדאוג.הנכדה שלי מגלה סימני אליפות ביצירה ואהבה למטבח.חהחהחהחהחה
      תמשיכי להכין ולשמח אותי בתגובות כאלה.

  16. בוקר טוב פרגה יקרה
    אתמול בערב אפיתי את הכרוכיות, מלאתי אותן בממרח תמרים – יצא מעולה.
    בעלי אמר שהטעם מצויין = טעם גן עדן :lol:
    שבוע טוב ויצירתי,
    ושוב תודה על כל הטוב שאת שולחת לנו smile smile והופכת אותנו לאופות ובשלניות

    • מירי יקרה
      תודה לך ותודה לבעל שאהב.איזה יופי.
      כמו תמיד,המשך פעילות טעימה לכולנו.

    • רבקה,אני לא בטוחה לגבי הקפאה. אני חושבת שאפשר.
      תנסי להקפיא פרוסה ותבדקי אחרי יום. חבל לנסות להקפיא את כל העוגה.
      מה שכן,לא לחמם אחרי ההקפאה,אלא לתת הפשרה איטית בחוץ.
      תהנו

  17. יצא מעולה עם תפוחים….אבל שלוש רולדות עם תפוחים משעמם !!! האם אפשר גם פרג וצימוקים ???
    + המלצתך למילוי תודה

  18. פירגה יקירה,
    האם אפשר להכין את השטרודל תפוחי עץ וקינמון עם בצק עלים קנוי? :lol:

  19. פירגה יקרה הכנתי שוב את העוגה ביום חמישי לערב בנות
    כולן פשוט אכלו והרעיפו מחמאות
    כמובן שאפיתי את עוגת הקוקוס כל בסיס מים ואת העוגיות תמרים
    תודה לך על כל המתכונים האלה
    רק בזכותך אני אופה ומקבלת המון מחמאות

    • ענת יקרה,שתמשיכי להכין ולשמח את כולם.
      תודה רבה לך וחיבוק לשבוע נפלא. smile

  20. פירגה בוקר טוב.
    אימא שלי הכינה וביקשה שאגיד לך תודה ונשיקה על המתכון הניפלא.

  21. פירגה,
    עידכון מכרוכית התפוחים והקינמון:
    הכנתי עם קמח תופח רגיל, ולהפתעתי הרבה, יצאה כרוכית נפלאה מעל המצופה,
    מאוד טעימה ומעודנת. רוצה לציין ,שעד היום מעולם לא אפיתי עם בצקים,
    כי תמיד זה נראה לי משהו קשה לביצוע ומורכב,
    לכן,
    תמיד הכנתי עוגות בחושות ומאפינס מסוגים שונים ,
    אבל הפעם,,
    בזכותך פירגה, קיבלתי אומץ והכנתי את הבצק הנפלא שהגבינה טוב טעם שבתוכו,
    מאוד מעדנת אותו, והופכת אותו לבצק נוח לרידוד.

    (את הבצק ציננתי חצי שעה במקרר,ואח"כ רידדתי אותו בין 2 דפי -אפייה,
    ואפילו לא היה לי צורך בתוספת קמח ,מעבר למה שרשום במתכון.)
    בקיצור,זה פיצוץ של מתכון !!!

    פירגה תודה על המתכון המעולה.
    יותר מחצי עוגה כבר נטרפה ,מהרגע שהצטננה, על ידי 3 גרגרניים שיש כאן,, כמונו,
    ואחרי החג מתחילים בדיאטה !!!

    • רינת,תודה על השיתוף והעדכון.
      תהנו מהעוגות הנהדרות ומקווה שתמשיכי להכין ולהנות מהמטעמים שבאתר שלי.
      המשך יום מקסים.

  22. עכשיו הכנתי וטעמנו, מעולה, מעולה, מצוייןןןןןןןןןןן
    פעם ראשונה שאני מנסה את הבצק גבינה שלך הרבה פעמים קראתי מתכונים שפרסמת איתו ולא העזתי לנסות, הוא פשוט מדהים, קל להכנה וטעים
    תודה את אלופה
    אור-לי smile

    • אור לי,נהדר שבחרת להכין את הבצק הנפלא הזה. תודה על התגובה הטעימה.
      פינוק לכל המשפחה. המשך טעים ולילה טוב smile

  23. שבת שלום פירגה
    אני מחפשת ריבת משמש שהיא טובה וחמצמצה ובלי פרי אולי את יכולה לעזור לי אני לא יודעת מה לקנות
    ושנית האם אפשר שמנת של פעם או רגילה במקום הגבינה או שזה תורם למרקם
    תודה smile

    • ריקה שלום,לצערי אני לא מתמצאת בסוגי ריבות.אני קונה תמיד את הריבה בלי סוכר שעולה 10 שקלים.בטבע עדן.
      לגבי החלפה גבינה=שמנת זה אפשרי. smile

  24. עוגה מעולה, הוספתי שזיפים, משמשים והורדתי מכמות תפוחי העץ. נבלעה ונמסה בפי האורחים.
    smile smile smile smile ת ו ד ה smile smile smile smile

    • ציפי, ואואואואו, איזו תגובה מענגת.
      חהחהחהחהחה, תודה רבה. המשך טעים ופינוק לכולכם smile

  25. הי פירגה
    הכנתי את העוגה אתמול ויצאה פשוט מהממת.
    לבצק השתמשתי בשמנת מתוקה כמו שהמלצת, הספיקו לי 5 תפוחים+ צימוקים+חמוציות+ חתיכות
    של רחת לוקום. מרחתי את הבצק בממרח תמרים.
    הבצק פשוט נהדר וכל ביס- גן עדן.
    את כל המחמאות הפניתי כמובן אליך.
    אין כמוך :P :P :P המון תודות

    • יעלה יקרה,לבריאות ועם המון אהבה.
      אני כל כך שמחה שאת מתחברת לעוגות הביתיות שלי. בפשטות יש את הכי טעים שיש ;) :|
      תודה על הכל smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *