d7a9d798d7a8d795d793d79c d793d791d7a9 - שטרודל דבש בטעם בקלוואה

שטרודל דבש בטעם בקלוואה

דבש - שטרודל דבש בטעם בקלוואה

מתכון נוסף מבית אמא ממחברת האוצרות שלה.

מתכון עתיק מתוק ומיוחד כבקלוואה.

מצרכים והכנה:
מרדדים קלות על שיש מקומח בצק ע ל י ם לעלה ברוחב 14 ס"מ ובאורך 33 ס"מ
מפזרים על העלה פירורי בסקויטים
מפזרים גם שברי אגוזים ושקדים,צימוקים,תמרים חתוכים,שומשום,קינמון,גרודת תפוז ונהדר להוסיף חתיכות קטנות רחת לקום צבעוניות.
את המלית מפזרים ממש באמצע העלה (לא על כולו….) ומכסים מ-2 הצדדים אחד על השני.
להכין 4 או 5 כרוכיות ולהניח על ניר אפיה בתבנית.
להניח את ה"תפר" של הכרוכית למטה.
להכניס לתנור מחומם מראש לאפיה של 10 דקות בחום 175.
אחרי 10 דקות להוציא ולסמן למנות –לחתוך את המנות עד לסוף התבנית.
לצקת דבש נוזלי בין החריצים, להחדיר את הדבש בעזרת סכין.
להמשיך לאפות עד שהרולדת מזהיבות ומתחילות להשחים. לא אפויות לגמרי
להוציא מהתנור ולמרוח שוב בדבש,הפעם למרוח גם בחריצים וגם בצידי הכרוכיות.
לאפות שוב עד השחמה.
לצנן היטב.
לחתוך לפי המנות ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר להגיש עם אבקת סוכר או בלי. מזכיר את הבקלוואה,אבל יותר טעים.
תהנו
d7a9d798d7a8d793d79c d793d791d7a9sari11 - שטרודל דבש בטעם בקלוואה
תהנו מהמתוקים האלה שהכינה וצילמה:sari11

11 תגובות על “שטרודל דבש בטעם בקלוואה

  1. רציתי לאפות משהו מהיר ,קל ושונה.לכן בחרתי את המתכון הזה.
    אני חייבת להגיד שיש משהו במתכונים של פעם.עם כל המתכונים והשפע של היום מזל שמשמרים
    אותם.
    היה טעים מאוד .
    תודה פירגה.

    • פנינה,תודה
      יש הרבה בנוסטלגיה.כל כך אוהבת אותה.אין כמו המתכונים של פעם .מאד מנחמים smile

  2. פירגה בוקר טוב ,
    אני רוצה להכין את המאפה המשגע הזה , יש לי שאלה לגבי הדבש הנוזלי שיש לשפוך על הבצק האם אפשר להכין סירופ כמו במתכון של הבקלוואה מבצק עלים (2.כוסות סוכר+כוס מים רותחים+2 כפות דבש+כף מיץ לימון).ועוד שאלה בבקשה האם הסירופ צריך להיות קר? תודה רבה על הכל, המשך יום מקסים,

  3. מה זה דבש נוזלי ?

    ואם אני מבינה נכון אז פעמים מוציאים מהתנור
    שמים דבש ומחזירים
    נכון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *