dscf8046 - סהרוני תפוז עם קמח מלא

סהרוני תפוז עם קמח מלא

dscf80461 300x225 - סהרוני תפוז עם קמח מלא

סהרוני תפוז מקמח מלא-פירגה

זה מה שהכנתי הבקר שיהיה לנו לתה. הכמות : 2 תבניות גדולות של התנור.

מצרכים בקערה:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות
2 ביצים טרופות במזלג
1-  1/2 1 כוסות סוכר ואפשר להמיר לתחליף סוכר
כוס צימוקים וסוגי אגוזים
3 כוסות קמח מלא
קמח רגיל להמשך הלישה
שקית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגוררת

אופן הכנה:
להתחיל ללוש ואם חסר קמח להוסיף תוך כדי לישה עוד קמח ר ג י ל
להכין סהרונים או מקלות
להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה
לחמם תנור ולאפות בחום 180 כ-20 דקות או עד שמוכנים.
אחרי הקירור העוגיות קריספיות. נשמרות בכלי אטום.
תהנו.

31 תגובות על “סהרוני תפוז עם קמח מלא

      • חג שמח !
        פירגה, הכנתי הבוקר את סהרוני התפוז הטעם נפלא אהבתי מאוד, להבא אפחית בסוכר ,כי היה לי מתוק מידי – לטעמי- , אני מאוד ממליצה,

        שאלה לי אלייך, מה הסיבה שבזמן האפייה נוצרו סדקים בסהרונים? אשמח לקבל תשובה,

        תודה
        אתי

  1. חנוכה שמח!
    איזה מרקם יוצא לזה, פריך או רך ואוורירי?
    ועוד שאלה- הכנתי אתמול סופגניות שמרים.
    כולן היו באותם תנאים. תפחו על המגש והשמינו.
    הגלצ'תי אותן בעדינות לשמן החם ופה – ממש תעלומה- חלק תפחו יופי ויצאו נפלאות וחלק נשארו בגודל המקורי ויצאו מסכנות ועלובות….. :cry:
    לך יש יחסי ידידות מצויינים עם מאפים ומגדנות, אולי תדעי להסביר לי מה קרה? על מה ולמה חלק הצליחו וחלק לא, בדיוק באותם תנאים?

    תודה לך.
    בילי

    • הי בילי
      לא לשים כמות גדולה של סופגניות בשמן. רצוי שהשמן לא ירתח ותשמרי על טמפרטורה אחידה.

      לעוגיות מרקם פריך,בתנאי שלא יהיו שמנים.
      חג שמח smile

  2. היי
    הכנתי ,יצא טעים ( קמח מלא, לא האמנתי שאפשר ושייצא כל כך טעים) בפעם הבאה אכין
    רק עם אגוזים . הצימוקים גורמים ללחות יתר של הבצק(לדעתי) תודה רבה היה כיף
    שבוע טוב

    • אתי,תודה שחזרת לשתף ואגב, אני דווקא מאד אוהבת את הצימוקים בבצק,אפילו שהוא לח מעט.
      אבל לשיקולך,והעיקר שיצא לך טעים ומהנה.
      שבוע נפלא גם לך smile

  3. smile smile היי פירגה איזה יופי עוגיות מקמח מלא.
    נכון אני אוכלת רק קמח מלא. הופ הופ עלה לי הסוכר קבלתי תשובה מהמעבדה איז דיכאון
    אני לא אוכלת מתוק אבל.. טוב.אז אפשר בלי צימוקים.?אולי אפשר לאוסיף טיפה שקדים טחונים. אני יעשה ויכתוב לך אין אין כמוך…………
    מחפשת בצק ללוש עם הנכד מה את ממלציה.הוא בן 3.5

    • בולגריה,אפשר בלי צימוקים ולהוסיף פיצוחים לטעמך.
      יש המון עוגיות באתר גם מלא עוגיות שמכינים עם הילדים.
      בהצלחה smile

  4. העוגיות יצאו ממש מצוינות . שמתי בבצק פיצפוצי שוקולד עטופים עם קצת קמח.העוגיות היו מהממות כבר הספקתי לאפות שלוש נאגלות.הבת שלי לקחה לי את הדף שהדפסתי ונאלצתי להדפי לי דף חדש.
    תודה לך
    אני רוצה לציין שהרבה מאכלים עוגות ועוגיות אימצתי.יש לי קלסר בו אני מתייקת הכל
    אז תודה ולהתראות
    תמשיכי להיות נדיבה .זו זכות גדולה.
    שבת שלום לך ומבורכת

    :lol:

    • דינה,אני מודה לך מעומק ליבי שחזרת לשתף אותי.
      מאד התרגשתי לקרוא. אני מקווה שגם הבת שלך תהנה מהעוגיות.
      שנמשיך לחלוק ולשמח את כולם.
      שבת שלום ומבורכת גם לך ולבני ביתך.

  5. פירגוש,

    פשוט עוגיות מדהימות!!
    אין מילים…
    הכנתי עם קמח מלא וכמוסוכר…
    ממליצה בחום! :lol:

      • פירגה שלום עשיתי היה מצויין תודה…..עוד שאלה את מתכוונת לכוס צימוקים ואגוזים או כוס מכל מרכיב? שוב תודה ציפי

        • ציפי הכמות היא של כוס אחת את יכולה לשים אפילו כוס וחצי ממה שאת רוצה.
          בהצלחה ותעדכני אותי :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *