סהרוני תפוז עם קמח מלא

27 בנובמבר 2013 מאת: פירגה

סהרוני תפוז מקמח מלא-פירגה

סהרוני תפוז מקמח מלא-פירגה

זה מה שהכנתי הבקר שיהיה לנו לתה. הכמות : 2 תבניות גדולות של התנור.

מצרכים בקערה:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות
2 ביצים טרופות במזלג
1-  1/2 1 כוסות סוכר ואפשר להמיר לתחליף סוכר
כוס צימוקים וסוגי אגוזים
3 כוסות קמח מלא
קמח רגיל להמשך הלישה
שקית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגוררת

אופן הכנה:
להתחיל ללוש ואם חסר קמח להוסיף תוך כדי לישה עוד קמח ר ג י ל
להכין סהרונים או מקלות
להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה
לחמם תנור ולאפות בחום 180 כ-20 דקות או עד שמוכנים.
אחרי הקירור העוגיות קריספיות. נשמרות בכלי אטום.
תהנו.

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.5 מתוך 5 (סה"כ 2 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

31 תגובות על ”סהרוני תפוז עם קמח מלא“
  1. מאת חסיד חיה:

    פירגה יקרה חג אורים שמח …….האם ניתן להכין את הסהרונים עם קמח תופח

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חיה,בטח שאפשר.
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

    אתי Reply:

    חג שמח !
    פירגה, הכנתי הבוקר את סהרוני התפוז הטעם נפלא אהבתי מאוד, להבא אפחית בסוכר ,כי היה לי מתוק מידי - לטעמי- , אני מאוד ממליצה,

    שאלה לי אלייך, מה הסיבה שבזמן האפייה נוצרו סדקים בסהרונים? אשמח לקבל תשובה,

    תודה
    אתי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אתי,תפחיתי סוכר ותהדקי יותר את הבצק שלא יהיה בו אוויר.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת אילנית12:

    נפלא.
    חנוכה שמח :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    באהבה דליוש,חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת רחל גרינברג:

    נראה לי שהעוגיות מאוד טעימות ביחוד שהם של פירגה

    [הוספת תגובה]

  4. מאת דליה:

    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין או שיפון מלא?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא יודעת כי לא ניסיתי :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת בילי:

    חנוכה שמח!
    איזה מרקם יוצא לזה, פריך או רך ואוורירי?
    ועוד שאלה- הכנתי אתמול סופגניות שמרים.
    כולן היו באותם תנאים. תפחו על המגש והשמינו.
    הגלצ'תי אותן בעדינות לשמן החם ופה - ממש תעלומה- חלק תפחו יופי ויצאו נפלאות וחלק נשארו בגודל המקורי ויצאו מסכנות ועלובות….. :cry:
    לך יש יחסי ידידות מצויינים עם מאפים ומגדנות, אולי תדעי להסביר לי מה קרה? על מה ולמה חלק הצליחו וחלק לא, בדיוק באותם תנאים?

    תודה לך.
    בילי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי בילי
    לא לשים כמות גדולה של סופגניות בשמן. רצוי שהשמן לא ירתח ותשמרי על טמפרטורה אחידה.

    לעוגיות מרקם פריך,בתנאי שלא יהיו שמנים.
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת רותי:

    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חג שמח רותי :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת אתי:

    היי,

    אפשר להקפיא את הסהרונים? :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לדעתי כן,אבל עדיף לשמור בקופסה סגורה. :) חג שמח

    [הוספת תגובה]

  8. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    הרגע יצא הכנתי, יצא ממש טעים!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    את נהדרת שחזרת לשתף אותי
    חג שמח ומתוק לך :)

    [הוספת תגובה]

  9. מאת רז אתי:

    היי
    הכנתי ,יצא טעים ( קמח מלא, לא האמנתי שאפשר ושייצא כל כך טעים) בפעם הבאה אכין
    רק עם אגוזים . הצימוקים גורמים ללחות יתר של הבצק(לדעתי) תודה רבה היה כיף
    שבוע טוב

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אתי,תודה שחזרת לשתף ואגב, אני דווקא מאד אוהבת את הצימוקים בבצק,אפילו שהוא לח מעט.
    אבל לשיקולך,והעיקר שיצא לך טעים ומהנה.
    שבוע נפלא גם לך :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת בולגריה.:

    :) :) היי פירגה איזה יופי עוגיות מקמח מלא.
    נכון אני אוכלת רק קמח מלא. הופ הופ עלה לי הסוכר קבלתי תשובה מהמעבדה איז דיכאון
    אני לא אוכלת מתוק אבל.. טוב.אז אפשר בלי צימוקים.?אולי אפשר לאוסיף טיפה שקדים טחונים. אני יעשה ויכתוב לך אין אין כמוך…………
    מחפשת בצק ללוש עם הנכד מה את ממלציה.הוא בן 3.5

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בולגריה,אפשר בלי צימוקים ולהוסיף פיצוחים לטעמך.
    יש המון עוגיות באתר גם מלא עוגיות שמכינים עם הילדים.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת דינה:

    העוגיות יצאו ממש מצוינות . שמתי בבצק פיצפוצי שוקולד עטופים עם קצת קמח.העוגיות היו מהממות כבר הספקתי לאפות שלוש נאגלות.הבת שלי לקחה לי את הדף שהדפסתי ונאלצתי להדפי לי דף חדש.
    תודה לך
    אני רוצה לציין שהרבה מאכלים עוגות ועוגיות אימצתי.יש לי קלסר בו אני מתייקת הכל
    אז תודה ולהתראות
    תמשיכי להיות נדיבה .זו זכות גדולה.
    שבת שלום לך ומבורכת

    :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    דינה,אני מודה לך מעומק ליבי שחזרת לשתף אותי.
    מאד התרגשתי לקרוא. אני מקווה שגם הבת שלך תהנה מהעוגיות.
    שנמשיך לחלוק ולשמח את כולם.
    שבת שלום ומבורכת גם לך ולבני ביתך.

    [הוספת תגובה]

  12. מאת שיר:

    פירגוש,

    פשוט עוגיות מדהימות!!
    אין מילים…
    הכנתי עם קמח מלא וכמוסוכר…
    ממליצה בחום! :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שיר,תודה ממוש. את גדולה ואני שולחת חיבוק :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת מלכה:

    יצא מעולה נאכל בכל פה :lol: :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה רבה מלכה
    תהנו מהעוגיות ושיהיה לילה נפלא :)

    [הוספת תגובה]

  14. מאת ציפי_שנקר:

    פירגה שלום איך התהליך של הכנת סהרונים?
    תודה ציפי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ציפי ערב טוב,תכיני מקלות בצק ותעגלי אותם לחצי סהרון.
    :)

    [הוספת תגובה]

    ציפי_שנקר Reply:

    פירגה שלום עשיתי היה מצויין תודה…..עוד שאלה את מתכוונת לכוס צימוקים ואגוזים או כוס מכל מרכיב? שוב תודה ציפי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ציפי הכמות היא של כוס אחת את יכולה לשים אפילו כוס וחצי ממה שאת רוצה.
    בהצלחה ותעדכני אותי :lol:

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted