עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים - אפוי

21 בספטמבר 2013 מאת: פירגה

dscf7944

עוגת מוס שוקולד אפויה-פירגה

עוגת מוס שוקולד אפויה-פירגה

זו עוגת מסיבות,גם כחיתוכיות לפיקניקים,גם עוגת יום הולדת.יש בה הכל והיא תמיד משחקת אותה בגדול. העוגה מלאה במוס שוקולד ועטופה בפירורי חלבה,אגוזים ופירות יבשים. וכן,העוגה אפויה.
המצרכים לכל העוגה:
6 ביצים
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
200 גרם חמאה רכה לבצק
4 כפות סוכר לבצק + 1/2 כוס סוכר לקרם
חבילה קטנה קמח תופח אוסם=1/2 2 כוסות לבצק
4-5 כפות יין מתוק/ברנדי לבצק
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
2 כפות ברנדי או ליקר/יין מתוק
כוס אגוזים קצוצים
כוס חלבה מפוררת
1/2 כוס צימוקים קצוצים (או קיצוצי פירות יבשים לטעמכם)

הכנת הבצק:
תבנית משומנת 27X33
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
4 כפות סוכר
3 חלמונים (הצהובים)
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
4-5 כפות יין טעים שיש בבית (גם ברנדי טוב)
לשים ומכינים בצק רך ונעים. מחלקים ל-2

חלק אחד משטחים בתבנית המשומנת.
(לאפות ח ל ק י ת את הבצק 10 דקות עד להזהבה ולקרר (חום 175)

החלק השני נכנס לפריזר בצורת גושים מפוזרים על צלחת… וישמש לפירורים .

הכנת המוס:
שמים בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
לחמם על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
ל ק ר ר.

אחרי שהתקרר, להוסיף:
כף שטוחה קמח
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג
לבחוש היטב לתערובת אחידה שוקולדית וקרמית.

להקציף ב מ י ק ס ר את 6 החלבונים+ 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד שהתקרר , כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח
לצקת את הקרם על הבצק המקורר.
לפזר מעל לקרם באופן שווה : כוס אגוזים+ כוס חלבה מפוררת ו-1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אחרים (קצוצים)
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל לעוגה.
אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות.
לפני ההגשה תפדרו באבקת סוכר.
תהנו

הערות בונות:
כדאי להכין על השיש את כל המצרכים טרם הכנת העוגה.
בעוגה 6 ביצים : 3 חלמונים לבצק. 3 חלמונים למוס השוקולד. 6 חלבונים מוקצפים למוס השוקולד.

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 4 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

32 תגובות על ”עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים - אפוי“
  1. מאת שירי:

    כרגיל כמו תמיד - נראה פיצוץ ובטוח גם טעים טעים!!!!!!
    אני רוצה להכין את העוגה ללא חלבה וללא אגוזים וצימוקים, כי החבר'ה הקטנים לא אוכלים את הדברים הללו. האם נראה לך שאפשר לוותר?
    תודה על הכל ומועדים לשמחה לך ולמשפחתך.
    שירי

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    שירי,תכיני בלי ויצא פצצתי. :)
    תהנו ומועדים לשמחה לכולכם

    :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת גלית 1:

    לשירי : יש לפירגה מתכון לעוגת שוקולד אפויה ללא תוספות . היא מעולה !

    [הוספת תגובה]

  3. מאת גלית 1:

    פירגה איזה שדרוג עשית לי !
    יש לנו מחר מפגש משפחתי והתכוונתי להכין את העוגת מוס שוקולד האפוייה שלך שהיא טעימה מאוד , נכנסתי הבוקר לקחת מתכון והנה מתכון משודרג ! מעולה .
    גם לשים ככה בניירות נראה יפה להגשה .
    אין כמוך
    שבוע טוב

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    בשמחה. אהבו מאד את השדרוג ויאומץ באהבה.
    :) תהנו במפגש

    [הוספת תגובה]

  4. מאת גלית 1:

    פירגה זו את " לא צריך לחכות " ?

    אפשר להכין מהיום ? לאחסן במקרר ?

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    גלית ממוש,לא לדאוג ;) זו אני,יש תקלה במחשב.
    אפשר להכין כמה ימים מראש.לשמור במקרר או בפריזר. :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת אילן:

    פירגלה יקירתי , אכין את העוגה לשמחה תורה ! תמשיכי להפגיז אותנו במתכונים מעולים .

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    הי אילן,הכנה וטעימה נפלאה.
    שמחת תורה שמח לכם :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    :lol: :lol:

    [הוספת תגובה]

  7. מאת לינדוש:

    תודה על המתכון …
    עוגה בחושה טעימה מבית טוב. :)

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    בכיף,לינדושה
    תודה רבה :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת מיכל:

    היי : :) אפשר להכין את הבצק עם מחמאה במקום חמאה .

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    ברור שאפשר להחליף למחמאה.
    בהצלחה ותהנו :)

    [הוספת תגובה]

  9. מאת אילנית12:

    יאמי של עוגה :lol:

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    בכיף דליוש :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת בקי:

    נשמעת ונראית עוגה כיפית ומנחמת . במיוחד שיש לי את כל המצרכים בבית חוץ מצימוקים . בא לי להכין לח כבר, תודה פירגה חג שמח ומועדים לשמחה וששון :D :lol:

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    בקי,

    עם /בלי צימוקים , היא עדיין נפלאה ביותר.
    תהנו וחג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת שלום לפריגה היקרה:

    כרגיל, נהדר…

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה לך וחג שמח

    [הוספת תגובה]

  12. מאת לאה:

    יש לי רעיון, אבקש תגובתך, במקום לעשות את כל המוס שוקולד, (אני רוצה לחסוך חלמונים כי אני לא אוהבת) האם אפשר לשים על הבצק החצי אפוי, שמנת מתוקה שהקצפנו, עם אינסטנט, ושוקולד נוטלה?, כל העוגה אותו דבר … רק שינוי במוס. מה דעתך? :| :|

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    לאה הי,
    עדיף שתחפשי עוגת מוס שוקולד קרה ללא אפיה.
    יש המון ברשת.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת דלית:

    בוקר טוב
    האם העוגה טובה להקפאה?

    [הוספת תגובה]

  14. מאת דלית:

    לא שמתי לב, שבתגובה אחרת, אכן כתבת שהעוגה טוב להקפאה. אז סליחה שלא שמתי לב.

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת יוכי:

    יום שישי האחרון הכנתי …וטעיםםםםםםם מאוד…. כל הכבוד על המתכון הטעים

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    תודה יוכי מקסימה,איזה כיף שחזרת לשתף אותי. :)
    שתמיד יצליח ושתמיד תהנו,בכיף :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת תמי פ"ת:

    היי פירגה,
    הכנתי ביום שישי, יצא ממש, אבל ממש טעים. יש לי 2 שאלות בבקשה.
    1. מה אפשר לעשות כדי שהבצק בתחתית תהיה פחות פריכה? כיוון שהיא קצת מתפוררת.
    2. ומה לעשות שהשוקולד יהיה מעט יותר שוקולדי (רטוב)?

    תודה על מתכונים נפלאים!!! : :lol: :lol: :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תמי ערב טוב
    תודה רבה.
    לדעתי תנסי לאפות את שניהם פחות זמן.
    את הבצק לתחתית רק טיפה עד שיזהיב ואת המלית גם פחות זמן.
    זה מה שאני חושבת :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת אלן:

    אישה יקרה
    ניראת לי עוגה נפלאה ליום הולדת פיקניק!חתני היקר משוגע על נוטלה.נראה לך שאפשר להוסיף כף או שנים למוס?יום נפלא! :P :P

    [הוספת תגובה]

  18. מאת רחל:

    העוגה נראית נפלא. לאיזה גודל של תבנית עגולה תתאים העוגה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אני לא בטוחה.
    אולי תבנית 26/28

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted