dscf7944 - עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים - אפוי

עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים – אפוי

dscf7944 300x225 - עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים - אפוי

dscf79411 300x225 - עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים - אפוי

עוגת מוס שוקולד אפויה-פירגה

זו עוגת מסיבות,גם כחיתוכיות לפיקניקים,גם עוגת יום הולדת.יש בה הכל והיא תמיד משחקת אותה בגדול. העוגה מלאה במוס שוקולד ועטופה בפירורי חלבה,אגוזים ופירות יבשים. וכן,העוגה אפויה.
המצרכים לכל העוגה:
6 ביצים
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
200 גרם חמאה רכה לבצק
4 כפות סוכר לבצק + 1/2 כוס סוכר לקרם
חבילה קטנה קמח תופח אוסם=1/2 2 כוסות לבצק
4-5 כפות יין מתוק/ברנדי לבצק
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
2 כפות ברנדי או ליקר/יין מתוק
כוס אגוזים קצוצים
כוס חלבה מפוררת
1/2 כוס צימוקים קצוצים (או קיצוצי פירות יבשים לטעמכם)

הכנת הבצק:
תבנית משומנת 27X33
חבילה חמאה או מרגרינה רכה = 200 גרם
4 כפות סוכר
3 חלמונים (הצהובים)
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות
4-5 כפות יין טעים שיש בבית (גם ברנדי טוב)
לשים ומכינים בצק רך ונעים. מחלקים ל-2

חלק אחד משטחים בתבנית המשומנת.
(לאפות ח ל ק י ת את הבצק 10 דקות עד להזהבה ולקרר (חום 175)

החלק השני נכנס לפריזר בצורת גושים מפוזרים על צלחת… וישמש לפירורים .

הכנת המוס:
שמים בסיר בינוני:
200 גרם שוקולד מריר שבור קוביות
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
לחמם על להבה קטנה תוך כדי בחישה רק עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
ל ק ר ר.

אחרי שהתקרר, להוסיף:
כף שטוחה קמח
2 כפות ברנדי או יין מתוק/ליקר
3 חלמונים בחושים במזלג
לבחוש היטב לתערובת אחידה שוקולדית וקרמית.

להקציף ב מ י ק ס ר את 6 החלבונים+ 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
להוסיף את הקצף לקרם השוקולד שהתקרר , כל פעם כף בתנועות עטיפה. לא לשבור את הנפח
לצקת את הקרם על הבצק המקורר.
לפזר מעל לקרם באופן שווה : כוס אגוזים+ כוס חלבה מפוררת ו-1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אחרים (קצוצים)
מוציאים את גושי הבצק שמיועדים לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה באופן שווה מעל לעוגה.
אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות.
לפני ההגשה תפדרו באבקת סוכר.
תהנו

הערות בונות:
כדאי להכין על השיש את כל המצרכים טרם הכנת העוגה.
בעוגה 6 ביצים : 3 חלמונים לבצק. 3 חלמונים למוס השוקולד. 6 חלבונים מוקצפים למוס השוקולד.

32 תגובות על “עוגת מוס שוקולד, אגוזים, חלבה ופירות יבשים – אפוי

  1. כרגיל כמו תמיד – נראה פיצוץ ובטוח גם טעים טעים!!!!!!
    אני רוצה להכין את העוגה ללא חלבה וללא אגוזים וצימוקים, כי החבר'ה הקטנים לא אוכלים את הדברים הללו. האם נראה לך שאפשר לוותר?
    תודה על הכל ומועדים לשמחה לך ולמשפחתך.
    שירי

  2. פירגה איזה שדרוג עשית לי !
    יש לנו מחר מפגש משפחתי והתכוונתי להכין את העוגת מוס שוקולד האפוייה שלך שהיא טעימה מאוד , נכנסתי הבוקר לקחת מתכון והנה מתכון משודרג ! מעולה .
    גם לשים ככה בניירות נראה יפה להגשה .
    אין כמוך
    שבוע טוב

    • גלית ממוש,לא לדאוג ;) זו אני,יש תקלה במחשב.
      אפשר להכין כמה ימים מראש.לשמור במקרר או בפריזר. smile

  3. פירגלה יקירתי , אכין את העוגה לשמחה תורה ! תמשיכי להפגיז אותנו במתכונים מעולים .

  4. נשמעת ונראית עוגה כיפית ומנחמת . במיוחד שיש לי את כל המצרכים בבית חוץ מצימוקים . בא לי להכין לח כבר, תודה פירגה חג שמח ומועדים לשמחה וששון laugh :lol:

  5. יש לי רעיון, אבקש תגובתך, במקום לעשות את כל המוס שוקולד, (אני רוצה לחסוך חלמונים כי אני לא אוהבת) האם אפשר לשים על הבצק החצי אפוי, שמנת מתוקה שהקצפנו, עם אינסטנט, ושוקולד נוטלה?, כל העוגה אותו דבר … רק שינוי במוס. מה דעתך? :| :|

    • לאה הי,
      עדיף שתחפשי עוגת מוס שוקולד קרה ללא אפיה.
      יש המון ברשת.
      בהצלחה smile

    • תודה יוכי מקסימה,איזה כיף שחזרת לשתף אותי. smile
      שתמיד יצליח ושתמיד תהנו,בכיף smile

  6. היי פירגה,
    הכנתי ביום שישי, יצא ממש, אבל ממש טעים. יש לי 2 שאלות בבקשה.
    1. מה אפשר לעשות כדי שהבצק בתחתית תהיה פחות פריכה? כיוון שהיא קצת מתפוררת.
    2. ומה לעשות שהשוקולד יהיה מעט יותר שוקולדי (רטוב)?

    תודה על מתכונים נפלאים!!! : :lol: :lol: :lol:

    • תמי ערב טוב
      תודה רבה.
      לדעתי תנסי לאפות את שניהם פחות זמן.
      את הבצק לתחתית רק טיפה עד שיזהיב ואת המלית גם פחות זמן.
      זה מה שאני חושבת smile

  7. אישה יקרה
    ניראת לי עוגה נפלאה ליום הולדת פיקניק!חתני היקר משוגע על נוטלה.נראה לך שאפשר להוסיף כף או שנים למוס?יום נפלא! :P :P

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *