הדרים תפוחים 1 640x410 - עוגת פירות יבשים-גבוהה

עוגת פירות יבשים-גבוהה

פרוסה - עוגת פירות יבשים-גבוהה

עוגת פירות יבשים גבוהה מדהימה וחגיגית לט"ו בשבט

עוגת נ ו ס ט ל ג י ה משובחת מאד שמחזיקה מעמד ללא מקרר כשבועיים.
לקראת ט"ו בשבט נחלוק בעוגה של נירה שויאר.

משמנים תבנית עגולה קפיץ מספר 26 ומחממים תנור לחום 175

מצרכים במיקסר:
4 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות סוכר
קורט מלח
מקציפים עד לקבלת קצף לבן
מוסיפים בזרם דק ובמהירות נמוכה:
1 כוס שמן

שמים בקערה נפרדת:
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
2 כוסות פרי יבש קצוץ (תמרים,משמש,צימוקים,וחתיכות פירות מסוכרים)
מוסיפים כוס בוטנים או שקדים או אגוזים קצוצים גס או לשלב.
ס"ה 3 כוסות של פרי יבש+אגוזים.
מוסיפים כף קליפת לימון מגוררת
בסוף מוסיפים לפי בחירה: כוס מיץ תפוזים/ יין
ממשיכים לבחוש לבצק סמיך
יוצקים לתבנית משומנת
אופים 70 דקות בחום 170 מעלות
אחרי 30 דקות לבדוק. אם העוגה השחימה מלמעלה יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שמוכנה.
לבדוק בשיטת סכין באלכסון שהעוגה מוכנה
אפשרי-  אחרי האפייה להמתין  15 דקות ולהפוך את העוגה על מגש הגשה
כאמור, העוגה נשמרת ללא מקרר כשבועיים.
תהנו

88 תגובות על “עוגת פירות יבשים-גבוהה

  1. פירגה יקרה האם אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק, כמה תבניות?
    תודה לאה קליין

    • לאה תשמני 2 תבניות ותמלאי רק 3/4 גובה.
      אם נשארת בלילה תכיני עוד עוגה (אפילו נמוכה יצא מעולה) או מאפינס.

    • תודה רבה smile יפעתוש, טעים טעים.
      בכלל, ט"ו בשבט זה חג טעים במיוחד ואני אישית אוהבת כל כך פירות יבשים ואני זוללת מהם כל השנה.
      :lol:

  2. היי פירגה,

    בדיוק אפיתי את העוגה הזו השבוע מתוך הספר של נירה שוויאר.

    אכן עוגה נהדרת.

    טו' בשבט שמח!
    אודליה

  3. smileפירגה היקרה יש לך משהו ללא סוכר או להוריד את הסוכר אני צריכה משהו למחר באים הילדים..ואני רוצה משהו לא מתוק כי מה שנשאר אז מי מי אוכל :x :lol:

  4. היי פירגה! חיכיתי לעוגה שכזאת מספר ימים.תבורכי! מה שלא ברור לי הוא שאת מציינת לאפות 70 דקות ולאחריו 30 +15.רציתי לדעת מה דעתך על אפיה בתבנית גוגלהוף כי נראה לי שיראה מרשים על השולחן. כמה זמן לדעתך יאפו מאפינס? בברכת חג שמח וטעים! כמוני כמוך נהנת לאכול פירות יבשים כל השנה.

    • אלה בקר טוב

      70 דקות זה הזמן המירבי.

      אצלי אחרי 30 דקות היא השחימה למעלה אז כיסיתי אותה ברפיון בניר כסף והמשכתי לאפות עד שבדקתי שהסכין יוצא יבש. בערך עוד 15 דקות.

      מאפינס יאפו פחות זמן.כל תנור והקצב שלו.
      פשוט בודקים.
      תהני smile

  5. איזה כיף! לא האמנתי שתשובה תגיע כל כך מהר!! אישה כלבבי!!!מה דעתך על תבנית הוגלהוף מסיליקון בצורת פרח?המון תןדות יקירה!

    • אלה הי

      אם את אופה בסיליקון את חייבת לכסות את העוגה בניר כסף ולהמשיך באפיה.

      כמו שכתבתי.30 דקות….כיסוי……המשך אפיה……בדיקה

      בהצלחה smile

  6. ואוו, נשמע נהדר.
    עוד לא התאוששתי מהקרמבו והנה עוד משהו משהו.
    אכין אחה"צ ואדווח.
    בטוח יהיה מוצלח.
    יום טוב

  7. פירגה יקירתי
    אני צריכה עזרה אני מחפשת את המתכון הנפלא לעוגת גבינה אני חושבת בחושה ויש בה דובדבנים אני לא מוצאת אותה ואני עשיתי אותה בעבר היא אפויה בתבנית אינגליש קייק
    תודה smile smile smile

    • ריקה יקרה
      אני לא זוכרת.
      רשמי בחיפוש את המילה: דובדבנים
      תעברי על המתכונים שמכילים דובדבנים.
      בהצלחה smile

  8. האם להקציף ביצים שלמות או להפריד בן החלבונים לחלמונים ומתי לאחד בין הביצים לקמח וכול המצרכים האחרים?

    • תשובות:

      כן. לא כתבתי להפריד.
      אז לא.

      בקערה שניה מערבבים ומאחדים עם הביצים ובסוף מיץ
      ממש כמו שכתוב.
      להצמד למה שכתבו במתכון.
      תודה רבה
      בהצלחה smile

  9. בדיוק בזמן…………זה הגיע
    ניראה 10 ובטוח טעים טעים כמו שרק את יודעת להכין.
    (הכנתי את קציצות בשר עם גזר גמדי ויצא משהו משהו…..טעים טעים….לא נישאר כלום……שוב.תודה יקירתי))))))
    טו בשבט שמח לך
    אוהבת
    רחלי

    • רחל יקרה
      תודה רבה עם חיבוק
      להבא רשמי את המחמאות במתכון עצמו.
      אני מעבירה את המחמאות על הקציצות שיהיו בתגובות במתכון עצמו כי כאן ילך לאיבוד.
      שימחת אותי מאד smile

  10. פירגה שלום
    אפיתי אתמול בבוקר בתבניות אינגליש קייק הוספתי פצפוצי שוקולד לעוד קלוריות יצא מעולה.
    ממש כמו שאר המתכונים שלך שניסיתי עד היום.
    תודה ויום נפלא

  11. כרגע היא בתנור, בטעות הוספתי את הביצים המוקצפות לאחר הוספת הנוזלים, כמה גרוע זה יכול להיות? (יצאו עכשיו מהתנור פשטידת הקישואים של קובי בר בתבנית מאפינס עם הפפריקה, בהמלצתך, נראה נהדר!!)

    • עינת נראה שתהיה לכם שבת טעימה מאד.
      תעדכני איך יצאה העוגה,אני לא רואה סיבה שלא תצא טוב.
      smile

  12. מריח בינתיים מצוין, ונראה נהדר. עשיתי בתבנית קוגלהוף מסיליקון ובכוונתי להפוך על צלחת הגשה לאחר קירור. smile פירגה, את נהדרת!! (בינתיים גם השמרים הרטובה והטובה תופחת לה במקרר). שבת שלום אישה יקרה, תבורכי! :lol:

  13. נראה מעולה, אני רצה לנסות…
    אפשר להשתמש בקמח תופל ולהוריד א. אפיה? אין לי קמח רגיל….
    תודה :P

  14. פירגה יקירתי
    העוגה יצאה נפלאה
    יצאה לי גבוהה ובתי הקטנה גם נהנתה ממני
    והאפיה יצאה לי נהדר חצי שעה על 180 מעלות ואחר כך הורדתי את הטמפרטוה כיסיתי בנייר כסף ואפיתי
    כחצי שעה
    ויצא לי מדהיםםםםםםםםםם
    אז תודה תודה תודה תודה
    ושתהייה לך ולמשפחתך שבת שלום

    • ענת,יופי שהכנת אותה ושהצליחה לך.היא גם טעימה מאד ומשתבחת מיום ליום.
      תודה ששיתפת אותנו.
      תהנו ושבת שלום smile

  15. עוגה מדהימה אני אפילו הצלחתי לחלק ל -3 תבניות והספתי לתוך כו מיץ תפוזים פקק ברנדי

    • גם אני כמאפינס ויצא מדהים כרגיל,חהחהחהחהחהחהחה.חיבוק ותודה שחזרת לשתף.

  16. חחחחחח תודה , הילדים היו חולים (מצאו להם מתי …פורים בפתח) הקטנה עם דלקת בגרון והאמצעית עם וירוס …עבר שבוע לא פשוט (איך שמת לב שלא הגבתי??? ) נחמד , מעלה חיוך מאוזן לאוזן …
    תודה על הדאגה
    אלינור :P

    • אלינור,תהיו בריאים ומהר. מה פתאום חולים בפורים? חהחהחהחהחהחה
      חיבוק בריאות לכולכם.
      חג שמח ונפלא לכם.

  17. אם מכינים את העוגה (ולא מאפינס):
    כיצד מצליחים לחתוך אחר כך את העוגה ובאותה מידה גם את התוספות לעיל, שכן תמיד שאני חותכת אותה התוספות עצמן לא נחתכות באופן ישר ולרוב יוצאות עם פרוסת העוגה. אני לא מכניסה חצי אגוז שלם (חותכת אותו ל 2-3) אבל עדיין לא ניתן לעשות פרוסות ישרות כמו בתמונה….
    תודה מראש
    אוסנת

    • אוסנת,כפי שאת רואה בתמונה נחתך יפה.
      העוגה מעט דחוסה וסכין חדה אמורה לעשות את העבודה.
      בהצלחה.

  18. היי, לא הבנתי מתי מצרפים את התערובות שלמצרכים במיקסר והקערה נפרדת…תודה

    • סיגל הי,
      את הקמח והתוספות ששמים בקערה נפרדת,לא מקציפים .משדכים אותם למצרכים המוקצפים בערבוב ידני בתנועות קיפול.
      בהצלחה smile

      • תודה רבה על התגובה המהירה האתר שלך מלא כל טוב smile
        תודה שאת חולקת אותו איתנוsmile

  19. העוגה הזו כמו הרבה אחרות נראיית נהדר
    וזו כנראה תיהיה עוגת החג שלי

    :lol: :lol: :lol: :lol:

    • חגית בקר טוב
      תודה רבה ששיתפת אותנו. חוות דעתכם חשובה כל כך.
      יום טוב,תודה וחיבוק.

  20. פירגה יקרה האם אפשר ב,תבנית גבוהה עם רגליים , לא לשמן ובסוף להפוך אותה כדי שתהיה גבוהה
    הכוונה לבניית גבוהה עם חור באמצע
    תודה שבת שלום
    נראה מדהים
    לאה קליין

  21. שאלה נוספת האם אפשר בתבנית מרובעת בינונית ועדיין תשאר גבוהה
    תודה לאה קליין

  22. פירגה יקרה סליחה שאני שואלת עוד שאלה, לא ענית לי האם אפשר להפוך אותה מייד בתום האפייה? ללא מריחת התבנית כמו עוגת התפוזים המפורסמת שהופכים בתום האפיה?
    תודה רבה שבוע ניפלא לאה קליין

    • לא ניסיתי להפוך,אם תאפי על ניר אפיה הגיוני שאפשר להפוך.
      שבוע נפלא גם לך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *