d7a9d799d7a9 d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aa - עוגת  קלמנטינות שוקולדה

עוגת קלמנטינות שוקולדה

d7a9d799d7a9 d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aa - עוגת  קלמנטינות שוקולדהעוגת שיש שוקולד קוקוס קלמנטינות – עוגת פרווה מתאימה מאד לפיקניק

רצוי להכין יום לפני ולשמור במקרר. העוגה מאד משתבחת.
עוגת חורף עוגת הדרים בניחוחות וגוונים.

זוכרים? עוגת קוקוס קלמנטינות שלי?
חלק הכינו אותה על פרוסות תפוזים (שירלי) והפכו אותה לפני ההגשה
חלק הוסיפו פירות יבשים או רק צימוקים
השינוי היום הוא ע"פ דברי נאוה מהאתר שהכינה ממנה עוגת שיש והמליצה לגוון.
הוספתי 1/2 1 כפות קקאו לחצי בלילה .זו התוצאה. נאוה תודה.

לשים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד. ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגורען (לא לסנן שיישארו החתיכות) (כל נוזל אחר יתאים,לשיקולכם.)
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים-פושרים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים. לערבב היטב היטב.
לחלק ל-2
לחלק אחד להוסיף 1/2 1 כפות קקאו ולערבב היטב.

לשמן תבנית עגולה 24 גם בדפנותיה
לצקת את הבלילה הלבנה ומעליה את החומה ולערבב קלות ליצירת השיש.
לאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
לבדוק בעזרת סכין שהעוגה מוכנה לנעוץ ב-2-3 מקומות .הסכין יבשה.

לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ מ ח ו מ ם (לא רותח)
1/2 כוס מים+1/2 כוס מיץ קלמנטינות מעורבב עם חצי כוס סוכר.

תהנו מעוגה בטעם של עוד ומי שלא מכיר שימהר להכין.

"הערה וגם טיפ"
העוגה הזו רק לאוהבי שילוב שוקולד+תפוז

בכל אופן ניתן להמיר את מיץ הקלמנטינות/תפוז בכוס חלב או מים או נוזל אחר.
אפשר להכין עם "כמו סוכר"

אפשר להכין את השיש במקום קקאו עם 2 כפות שוקולד נוטלה
תהנו

כנסו לתגובה של יפעתוש ותראו את המצגת הנפלאה שהכינה לעוגה. אני בחרתי בתמונה אחת והרי היא לפניכם להסנפה….תודה יפעתוש

נא ללחוץ על התמונה להגדלה.

d7a9d799d7a9 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d79f d799d7a4d7a2d7aad799 300x225 - עוגת  קלמנטינות שוקולדה

75 תגובות על “עוגת קלמנטינות שוקולדה

    • רוני,לא יודעת אם יספיק. יש תבניות קטנות . מכירה? אולי יתאים להם ויהיה בסדר.
      בהצלחה smile

  1. פירגה שלום,
    לפי התמונה אני רואה את הקוקוס מעל העוגה,ובמתכון אני רואה שאת הקוקוס את מערבבת בתוך העוגה,
    הקוקוס מעל זה בנפרד?
    תודה על התשובה אני רוצה לאפות את העוגה מהר נראה יאמי…

    • בקר אור דניאל

      הקוקוס כמובן ב ת ו ך הבלילה.

      למעלה זה רק קישוט . סתם קליתי קוקוס על מחבת יבשה עד שהזהיב קלות ופיזרתי .

      בהצלחה ותהנו smile

  2. פירגה יקירתי!
    העוגה נאפתה אחה"צ עם מיץ תפוזים הריח שהתפשט בבית מבטיח מקווה שגם הטעם נכניס למקרר ונטעם את התוצאה מחר תגובות בהמשך באהבה רבה smile

    • חניתה יקרה,העוגה הזו כל כך טעימה.בא לי פשוט לקום עכשיו ולהכין אותה שוב.
      מחכה ומצפה לשמוע תגובה ומקווה שתאהבו אותה כמוני.
      ערב נעים smile

  3. פירגה יקרה!
    העוגה טעימה להפליא למרות שהייתי בפעם הבאה קצת מקצצת בכמות הסוכר כי בסה"כ יש 2 כוסות סוכר בעוגה והיא מתוקה לנו מאוד אבל חוץ מזה אחלה עוגה כרגיל ממתכונייך הנפלאים אני אף פעם לא יוצאת מאוכזבת :P

    • חניתה יקרה,לנו העוגה ממש לא מתוקה מדי.אבל כמובן שתכיני אותה לפי טעמכם.
      תמיד אפשר לווסת את כמות הסוכרים בעוגות/עוגיות.
      תהנו בכיף smile

  4. וואי פירגה היקרה, הזכרת לי נישכחות

    הייתי מכינה את העוגה הזאת כשהייתי בת 16
    המשפחה מאוד אהבה את העוגה הזאת

    המון תודה,

    רחלי.ג.

  5. פירגה יקירתי
    נפלאאאאאאאאאא שידרגתי אותה והוספתי כף וחצי נוטלה במקום הקקאו כי נשאר לי מהעוגיות פשוט גם יפה וגם נפלא smile smile

  6. נראה מעולה!!
    צילום ממש מגרה וטוב, הלוואי שהייתה לי מצלמה שמצלמת כל כך טוב מקרוב

    • חהחהחהחהחה.אם רק היית יודעת כמה תמונות אני מצלמת עד שאני בוחרת את הטובה מכולן.
      זה לא פשוט . מצלמת ומוחקת ושוב מצלמת ושוב מוחקת.
      אני חושבת שכדאי לעבור קורס מזורז לצילום.
      בכל אופן תודה חמדתי :lol: והעוגה טעימה כמו שהיא נראית.הכנת?

  7. היי פירגה,

    אנחנו המבוגרים משוגעים על העוגה אבל פינוקי הקטן לא אוהב קוקוס. נראה לך שאפשר להכין אותה כשיש בלי הקוקוס ואולי להוסיף משהו אחר במקום. וסליחה על הניגוס, זה לא אני זה הוא… ;)

  8. פירגה
    את העוגה הזאת אפיתי היום אבל ברשותך עשיתי שינוי שמתי כוס סולת במקום קמח
    כלומר כוס סולת + כוס קמח
    והשאר כמו שמצויין במתכון שלך
    יצא 10 ממש טעים laugh
    תודה רבה לך פירגה מתוקה על המתכונים שלך smile

  9. היי פירגה,

    בתור אחת שלא אוהבתאת השילוב של שוקולד ופרי הדר (ומנגד מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד וקוקוס) במה אפשר להלחיף את המיץ?

  10. יש תגובה חדשה
    מאת : ניהול קריירה‏ (IP: 81.218.26.138 , bzq-218-26-138.cablep.bezeqint.net)
    תגובה:
    חברות יקרות,
    הוא אשר כבר כתבתי: שיטת תגובות ספציפיות על מתכונים ספציפיים יהיה לעזר רב.
    אני ניסיתי את עוגת הקוקוס קלמנטינה (תפוז) שוקולד – יצא נפלא, ניסיתי את בצק השקם (גם עם תחליף השמן) במילוי ש. "השחר" וכן במילוי חלבה – סוף הדרך….., ניסיתי את הפרגיות בירקות ורוטב (בצוע ספונטאני של ביתה של פירגה) ובני הבית והאורחים ליקקו אצבעות, עשיתי את מרק הקרופניק – טעם גן עדן.
    ועוד ועוד – עליהם אשמח לדווח בהמשך.
    ישר כח גדול לעשייתך, פירגה smile

  11. יצאה עכשיו מהתנור – לכבוד שבת.

    שמחה לציין, שכמו תמיד המתכונים שלך מעולים.
    והמתכון הזה – מפתיע במיוחד.
    אני לא מכירה את הרעיון הזה – לקחת עוגה מוכנה ופשוט לשפוך עליה כוס וחצי נוזלים!
    אבל התוצאה מיוחדת, העוגה כ"כ טעימה!

    תודה! ושבת שלום.
    :P smile

    • פייגי חמודה
      קודם כל כוס ולא כוס וחצי ;) .
      לבריאות ותהנו . כיף שאהבת.
      שבת שלום smile

        • פייגי,אם זה נראה לך מוגזם או יותר מדי רטוב תורידי ל-1/2 כוס. תמיד אפשר להתפשר לטעם אישי.
          חיבוק ליום נפלא וטעים smile

  12. אותי משמחים התגובות שלך ושל המשתתפים כאן
    הרבה תגובות מתזכרות לי מתכונים שרציתי להכין

    והעוגה הזו היא אחת מהן

    אז הכנתי….אבל מה…יצאה לי עוגת נפלאה של שוקולד תפוז…לאן נעלם אצלי השיש? :twisted: :shock: :twisted:

    בחיי המורה ששמתי לבן שחור וערבבתי קלות כמו שאמרת :P

    • ברבורה,בפעם השניה אל תערבבי בכלל. שווה לנסות .
      אני שמחה שאת נעזרת בתגובות.זה חלק מהענין.
      אני יוצאת עכשיו לצפון.משהו לא צפוי……אחזור מחר בערב.
      חיבוק ונשיקות לשבת נפלאה smile

  13. היי פירגה :P
    הכנתי את עוגת השיש הניפלאה הזו, והטעם מעולהההההההה :!:
    עוגה רכה ועסיסית, ובמיוחד שהיא בחושה וקלה להכנה.
    אוהבת את המתכונים שלך,
    תודה פירגה יקרה smile

    הנה התוצאה הטעימה:
    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/hOyWMD#

    תבורכי smile smile smile

    • יפעתוש יקרה הי
      איזה תמונות נפלאות צילמת.רואים שהעוגה יצאה לך פצצות.
      בכלל, אני גאה בבחושות שלי ולקראת פסח הכנתי בקטגוריה:פסח עוגות בחושות שאין עליהן….כולם בחושות ועסיסיות.מי היה מאמין?
      בחרתי תמונה אחת שנראית לי שווה לתת ממנה ביסססססססס וצרפתי למתכון.את מוזמנת להציץ.
      בשיתוף טעים ובהמשך מהנה smile smile

      • פירגה יקרה,
        כמו שאמרתי העוגה נפלאה, הטעם מעולה ועסיסי שאין כמותו.
        אכן העוגות הבחושות שלך נהדרות ומוצלחות, אחת-שתיים והעוגה כבר נכנסת לתנור :lol:
        בלי להקציף ובלי מיקסר, הכל ביחד ולתנור. איזה יופי smile

        בחרת יופי של תמונה שצילמתי, אני מתאפקת כל רגע לא להתקרב שוב למקרר ולתת ביססססססססס חחחח.
        יאממממממממממיייייייייי smile smile smile

        • יפעתוש הי יקירתי
          לחצת על התמונה להגדלה? ואי ואי ואי….זה לא פלא שאת רוצה לנשנש אותה כל רגע.חהחהחהחה
          smile מדהימה ביופיה.
          תודה ותהנו smile

  14. האמת היא שאני כל עוגה בחושה אני אוהבת בכל מקרה להפריד שתיצא אוורירית זה טיפ טוב לעוגה טובה ומוצלחת לדעתי אח כך החומרים דחוסים כזה

    • בהחלט. :lol:
      אני למשל אוהבת את העוגות חצי אווריריות לכן אני לא מקציפה.
      smile

  15. smile smile smile smile הכנתי את העוגה אצלי מאוד אוהבים קוקוס זה עשה את כל העבודה :lol: הוספתי מיץ תפוזים כמובן- :lol: ו – סוכר וניל [3] ובמקום שמן הוספתי חבילת חמאה :lol:

    הריח מטריף חושים :lol: והטעם ,,,,,,
    אין עלייך פירגה יקרה תודה לך
    שבת שלום

  16. העוגה הזאת נשמעת מבטיחה מאד. אני רוצה להכין ליומולדת. איזה קרם את ממליצה שיכול להתאים להוסיף אם רוצים שתהיה יותר חגיגית?
    וגם, היא תצא לי בסדר בתבנית 26? אני אופה מתחילה ועוד לא הצטיידתי ב-24.
    תודה!

    • כרמית שלום
      לא הכנתי אותה עם קרם כי נראה לי לא מתאים.
      כל העוגות מתאימות גם ל-26 אבל יוצאות נמוכות יותר.
      smile

  17. פירגה יקרה, אני מתכננת על העוגה הזאת היום בערב..

    חייבים את הסירופ בסוף ?

    נראה לי מוזר לשפוך נוזלים על העוגה , כי אז היא תהיה בצקית כזאת…

    לא ?…. חחח…..

    • הי ענבר
      לא חובה להוסיף את הסירופ ,אבל מוסיף המון. לשיקולך.
      אולי רק קצת?
      בהצלחה ותהנו smile

  18. זו ממש שערורייה איך שהעוגה ניראת, כמעט שנגסתי את הצג..
    בא לי להכין אותה מחר… אדווח על התוצאות
    תודה. :lol:

  19. שלום פירגה
    עשיתי עכשיו את העוגה בתבנית 24 40 דקות ועדיין לא היה מוכן באמצע אז המשכתי עוד 10 דקות והוצאתי
    חשבתי שזה מוכן כבר אז משתי את הסירופ וראיתי שהאמצע עדיין לא מוכן אז הכנסתי לתנור ואין לי מושג מה יצא כי כבר שמתי את הסירופ
    למה הוא לא היה מוכן לי?
    וטעמתי קצת ויצא בדיוק כמו בתמונה ומאודדדדדדדד טעים!

    • חני,כלל חשוב:
      לא מוציאים עוגה לפני שהעוגה מוכנה.
      קודם שבטוחים שהעוגה מוכנה .
      לא מתייחסים לזמן שרשום במתכון, אולי בתנור שלך היא תאפה שעה ויותר.
      בודקים מספר פעמים אפילו עם סכין.
      תקררי היטב את העוגה כי כבר יצקת את הסירופ ותראי אחרי מספר שעות אם היא אכילה.
      נקווה לטוב.

  20. הכנו את העוגה אני ובתי בערב גשום וקר ובבית שימחה וריח נפלא והעוגה יצאה מעולה.המון תודה. :P

    • יעל ערב טוב
      תהנו לכן מהעוגה החמימה.
      לבריאות ותודה על המחמאות שהיא טעימה.
      ליל חלומות נעימים smile

  21. פירגה תבורכי על המתכונים הטעימים! שאלה לי אלייך למה נוצר לי בקע באמצע העוגה??? sad

    • תודה מירה יקרה
      יכול להיות ערבוב לא אחיד ויכול להיות שאצלך בתנור את צריכה לאפות בחום טיפה נמוך משלי.
      המשך טעים ובהצלחה smile
      חג אורים שמח smile

  22. תודה על התשובה המהירה :lol: המון זמן חיפשתי מתכונים עם -כמו סוכר- אני מאד שמחה שמצאתי את המתכונים הנפלאים שלך smile

  23. היי פיגרה יקרה !

    הכנתי ויצא מעולה , טעים ברמות קשות .

    את אחת ויחידה אוהבת את האתר שלך וגם אותך . נשיקות ממני שובה .

    • שובה יקרה ערב טוב
      תודה רבה על המחמאות . נשיקות והמשך טעים ביחד כל הזמן. smile

  24. היי פיגרה יקרה ! יש אפשרות להחליף את הקוקוס באגוזים גרוסים לדעתך?

    • עטרהלה יקרה,
      תנסי להקפיא פרוסה ליום אחד ותראי.
      אני משאירה במקרר אפילו שבוע smile

להגיב על יעל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *