d7a4d7a8d792d799d7aa d79ed79ed795d79cd790d79401 - פרגיות ממולאות בכל טוב

פרגיות ממולאות בכל טוב

d7a4d7a8d792d799d7aa d79ed79ed795d79cd790d79402 300x225 - פרגיות ממולאות בכל טוב

פרגיות ממולאות-פירגה

6 פרגיות או מבקשים מהקצב כרעיים בלי עצם הגב. מהכרעיים בלי העצם מכינים פרגיות ממולאות.

רוטב להשריה ומריחה , לא מבושל:
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן/דבש
קליפת לימון ומיץ מחצי לימון
כוס מים
2כפות גרנד מרנייה או סירופ תפוזים
מלח ופלפל גרוס לטעם
מערבבים. משפרים טעמים ומקררים.

יוצקים חצי מהרוטב על הפרגיות (לפני המלית) ומשרים כמה שעות שרוצים . מדי פעם הופכים ועושים קצת מסג'. את חצי הרוטב שנשאר משאירים בצד .

למלית:
1/2 2 כוסות אורז ("טיפ" חשוב למטה)
5 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
שן שום קצוצה
150 גרם פטריות קצוצות – מי שלא אוהב פטריות , יכול לגרר גזר או בטטה.
3 עלים של בצל ירוק טרי
כף אבקת מרק בצל
1/2 כוס עשבי תיבול (נענע,פטרוזיליה,כוסברה)
לפי בחירה ולא חובה: ערמונים קצוצים,צימוקים,פירות יבשים,אגוזים,פיסטוקים,צנובר,חמוציות.
5 כוסות מים רותחים.
מלח פלפל שחור, קינמון ומעט כורכום.

אופן הכנה:
מטגנים בשמן את הבצל והשום ומזהיבים
מוסיפים את האורז והפטריות ובוחשים 2 דקות
מוסיפים את כל המצרכים והתבלינים כולל המים הרותחים ומשבחים טעמים.
מבשלים 20 דקות מכוסה על להבה הכי קטנה.
אחרי 20 דקות מערבבים ומקררים.
ממלאים בהרבה מלית את הפרגיות.

מברישים את הפרגיות הממולאות ברוטב שנשאר מההשרייה

כל פרגית לעטוף בנפרד בניר אפיה משומן .
מניחים את הפרגיות בתבנית ומכסים אותם בניר כסף.
את השעה הראשונה אופים בחום 190 מעלות .
אחרי שעה עושים חריץ קטן בניר האפייה למעלה ויוצקים דרכו מעט מהרוטב על הפרגית .
ממשיכים לאפות עדיין מכוסה בניר כסף בחום 150 מעלות עוד כ-30 דקות.
בודקים שמוכן ונהנים.

"טיפ"

כמות האורז גדולה כי אני מגישה ממנו בצד הפרגיות כתוספת.

מי שלא רוצה כמות גדולה יסתפק ב1/2 1 כוסות אורז ו-3 כוסות מים רותחים.

את האורז שנשאר,מחממים ומגישים ליד כל מנה.

61 תגובות על “פרגיות ממולאות בכל טוב

  1. פרגה שלום,
    כמי שמחפשת מדי פעם (ולעיתים רבות גם מוצאת) באתר שלך רעיונות לארח עם מאכלים חדשים, יש לי רעיון/הצעה/בקשה לשידרוג באתר.
    בעמודת הקטגוריות, כאשר מקישים על קטגוריה מסוימת, תפתח רשימת המתכונים השייכים לקטגוריה וניתן יהיה לבחור ממנה את מה שמעוניינים להכין. כך לא יהיה צורך "לדפדף" בכל המתכונים של הקטגוריה. אבל, הדפדוף לא כל כך מפריע אך יש צורך ברשימה הזו לטובת בקשתי האמיתית: ליד הרשימה יהיה מקום בו יתאפשר לנו, הגולשות באתר, לסמן (לדוגמא שבלחיצת כפתור שלנו תופיע נקודה אדומה) לצד מתכון שהכנו והסועדים אהבו. וכך, כאשר נפתח את הקטגוריה נראה את הסימון שלנו ובצורה כזו נוכל יותר בקלות להעזר ולחזור גם למתכונים ישנים יותר שכבר הכנו ואהבנו בעבר.
    יישר כח על האתר הכייפי! :lol: :P

    • הי רונית,
      תודה על המחמאות והפירגון.
      מנהל האתר יראה את הבקשה .

      להזכירך, למתכונים ישנים יש את הקטגוריות ואת הארכיון לפי חודשים. ראי בצד שמאל של האתר.

      חג שמח smile ועשייה טעימה.

  2. הי פירגה,

    רציתי לשאול אם 2וחצי כוסות אורז למילוי 6 פרגיות זה לא מוגזם
    אשמח לקבל תשובה לקראת שמחת תורה

    תודה ואתר שלך כייפי

    • לבנה הי, את האורז שנשאר תחממי ותגישי ליד כל מנה. הוא עשיר במיוחד וטעים מאד.
      תודה על המחמאות והמשך טעים ביחד.
      חג שמח.

    • הי לבנה
      האורז באמת בכמות גדולה.שמים מהאורז כתוספת.
      מי שלא רוצה יסתפק ב1/2 1 כוסות אורז ו-3 כוסות מים בלבד.
      המשך טעים בכיף.
      חג שמח.

  3. היי פירגה,
    קודם כל אני רוצה לפרגן לך על המתכונים שלך. כולם נהדרים ללא יוצא מן הכלל. כולם "בגובה העיניים" ולא "פלצניים". בקיצור כולם טעימים וקלים להכנה.
    לגבי הפרגיות הממולאות, עשיתי אותם אך הוספתי בשר בקר טחון עם טיפ טיפה בשר כבס טחון ויצא…………………….כולם ליקקו את האצבעות.
    לגבי כמות האורז, הכמות היא ענקית. נכון, אפשר להוסיף בצלחת כתוספת ואם לא רוצים, מספיק גם 1 – 1/4 1 כוס אורז.
    חג שמח ותמשיכי להביא לנו מתכונים טובים.
    תודה רבה smile :P :oops:

    • חוה , אשנה גם במתכון.
      הכנתי כפי שאנחנו אוהבים ולא חשבתי אחרת.
      המשך טעים ונפלא ביחד.
      smile

  4. שבת שלום וחג שמח
    רוצה למלא 2 עופות ללא עצמות בפנים האם המלית תספיק העופות לא גדולים
    תודה וכלטוב smile smile smile smile smile

  5. פירגה תודה רבה
    הכנתי פעמיים את המנה המדהימה הזו.
    המחמאות היו אדירות.
    באמת מנה מפוארת

  6. בוקר טוב וחג שמח,
    כיצד ניתן למלא פרגית? האם צריך ליצור כיס למילוי? זה במידה ואני לא ממלא כרעיים ללא עצם.\
    תודה רבה

  7. שלום, הפרגיות בתנור מריח טוב אך נראה ציור האם כדאי להוריד את ניר הכסף, אני מפחדת שהם יתיבשו

  8. תודה וחג שמח גם לך וזו הזדמנות להודות לך על המתכונים הנהדרים, אז תודה מכל המשפחה המאושרת ולאחרונה גם שמנמנה.  

    • לדעתי ;) להיפך, זה טעים ועושה את כל ההבדל.
      כל אחד ושיקוליו עימו.
      יום נעים ושמח. smile

  9. הי פירגה
    קודם כל אני רוצה לפרגן לך על האתר המקסים המתכונים המופלאים.
    את הפרגיות הכנתי פעם ראשונה לפני כמה חודשים מהאתר שלך אמרתי ננסה להכין אותו למרות שהוא ניראה מתכון שצריך הרבה השקעה .מאז אני מכינה אותו בתור מנה עיקרית לשבת בצהרים קבוע ובני הבית לא מוותרים לי רוצים רק את המנה המשובחת הזאת smile

    • רונית,תודה יקירתי
      מרגש ונפלא לקרוא את התגובה שלך.
      אני אאחל לך שכל מה שתכיני מהאתר שלי יהיה מוצלח ויערב לכם.
      חיבוק תודה.

  10. שלום לך פירגה.
    את הפרגיות היכנתי בערב ראש השנה. היכנתי גם עוגת שוקולד שלך עם יין.
    לפני החג כתבתי לך כמה מחמאות אני עומדת לקבל בזכותך ואכן קיבלתי.
    אך משום מה ההודעות עלו ונימחקו אחרי כמה דקות.
    לכן הרשי לי לברך אותך בשנה טובה שנת עשיה ושיתוף.את אישה עם נתינה מכול הלב. smile

    • אתי יש לי בעיות באתר וגם השם שלי כפי שאת רואה בכל התגובות הוא אנונימי.
      צר לי שזה כך ואני מקווה שיסתדר בקרוב.
      תודה רבה לך והמשך ביחד.

  11. שלום לך פירגה,
    נראה מעולה. האם מדובר רק בירכיים של העוף או לכל חלק הכרעיים (כולל הפולקע)?
    התוכלי להסביר איך ממלאים?
    תודה,
    יעלי

    • מבקשים מהקצב פרגיות למילוי והוא יכין לך. זה מה שאני עשיתי.
      איך למלא כבר רשמתי במתכון. תכיני ותהנו ממתכון מעולה. מוחמא.

      • איפה כתבת איך למלא??? תבדקי שוב בפרטי במתכון ותוכחי שלא כתבת, אלא "למלא הפרגיות".
        רצוי הסבר

        • דורית,משמע,איפה שיש פתח מלית.
          יכול להיות בכיס, או בבטן או מתחת לעור.בקיצור,איפה שאפשר……
          בהצלחה smile

          • פירגה שלום,
            פעם ראשונה מנסה מתכון משולחנך. האמת יצא מעולה. אחלה מתכון.
            מציעה לפרט קצת יותר את הוראות המילוי והאפיה. למשל: לא כתוב שצריך להזהיב מעט ללא נייר האפיה וללא נייר הכסף.
            תודה על תשובתך המהירה מאד.
            שבת שלום. :lol:

  12. אין לי גרנד מריה או סירופ תפוזים .
    האם אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום?

  13. איזה מתכון,חבל שהאחרים לא ינסו אותו,באמת תודה לך פירגה,הילדים שלי מאוד נהנו,אין עליך פירגה,את השפית האמתית.

    • הנאדי יקרה תודה רבה
      באתר שלי יש מאות רבות של מתכונים וקשה להגיע אל כולם.
      לאט לאט ;) ושימשיך להיות הכי טעים בעולם smile

  14. בוקר טוב פירגה ! אפשר להוסיף מרק עוף במקום מרק בצל כי אין לי ! אנא תשובתך בבקשה

  15. בוקר אור
    המתכונים את אלופה הכל ממש מוצלח
    השאלה מה זה גרנד מרנייה
    או סירופ תפוזים
    תודה לתשובתך
    יום מקסים

  16. הי!
    זאת הפעם הראשונה שאני מכינה.
    עם מה את|אתן ממליצות למלא חוץ מהאורז והפטריות?

    • מירי הי,
      כנסי לקטגוריה ממולאים באתר שלי.
      בכולם התוכן מתאים גם לפרגיות. smile

  17. ערב טוב
    אין עלייך עשיתי כל חג החנוכה את המתכונים שלך
    מה זה גרנד מרנייה
    או סירופ תפוזיםמה זה באם אפשר לישלוח תמונה או שם אחר

    • הי דליה יקירתי,תודה רבה,איזו התרגשות smile תודה.
      גרנד מרנייה זה ליקר תפוזים.את יכולה לאלתר לפי טעמך.
      המשך טעים ביחד :lol:

  18. האם ניתן למלא את הפרגיות ולהקפיא לפני האפיה ולאפות לפני הארוחה . (כך שיהיה טרי אבל העבודה תהיה קודם תודה לאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *