d7a7d79fd79ed799d7a9 d796d794d791d794 - קומיש ברויט

קומיש ברויט

d7a7d79fd79ed799d7a9 d796d794d791d794 - קומיש ברויט
"קומיש ברויט"-פירגה
מתכון משפחתי-נוסטלגי שעבר בירושה מסבתא-רבא של פירגה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי: ע"י פירגה
הגהה, עריכה, הערות-הארות והמלצות: נירהמ1

"מתכון נוסטלגי מסבתא-רבא שלי. המתכון המקורי נמצא לאחר חיפוש אצל אחד האחים של סבתא שלי – לסבתא שלי נותרו 3 אחים בסביבות גיל ה-90. מאחלת להם בריאות, אורך חיים ורק טוב.
כן, הטעם באמת של פעם. ללא ספק ממכר.
בגלל שהבצק עדין, יש נטיה לכרוכיות להישבר. לאחר הייבוש העוגיות קשות ויציבות. תתייחסו לטיפים-הערות שלי ולהערות-הארות והמלצות של נירה שבתחתית המתכון, שהתאימה את המתכון הנוסטלגי לאפיה מודרנית ועכשווית.
שווה להשקיע עוד טיפה של סבלנות וליהנות מעוגיה נהדרת…" (פירגה)

חומרים במיקסר:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה

– ללוש במיקסר לבצק דבקי ולהעביר לשיש מקומח.

להוסיף:
1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס צימוקים קטנים

– ללוש שוב על השיש ל-2 נקניקים מהודקים ושמנמנים.
– לאפות על ניר אפיה כ-30-25 דקות בחום בינוני (המלצה של נירה), או עד שהצבע זהוב-חום עדין.
– לצנן כ-5 דקות (אני ציננתי עד שהיה שהכיכר הייתה קרה לגמרי – נירה).
– לפרוס לפרוסות של 1/2 1 (לא פחות)
– להשכיב את הפרוסות ולייבש בתנור בחום בינוני כ-30 דקות.
– לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה.

טיפים-הערות של פירגה:
1. כדאי לאפות מלכתחילה בתבנית הגדולה של התנור שיהיה מקום לכל הפרוסות.
2. שילבתי צימוקים וחמוציות.
3. לחתוך בסכין משוננת וחדה למנוע שבירות בזמן החיתוך – לחתוך לאט ובעדינות.

הערות-הארות והמלצות (של נירהמ1):
1. הכנתי את הבצק בקערה ידנית (לא לשתי במיקסר).
2. הוספתי לקערה תערובת של פירות יבשים – שמתי לפי העין – קצת מכל דבר (קליפות תפוזים מסוכרות, משמשים, חמוציות, צימוקים, ואגוזים: ממה שיש בבית ומה שאוהבים – שקדים, פיסטוק או אגוזי מלך), וגם קליפה מגוררת מתפוז ולימון. אין צורך בלישה מסיבית. רק עד שכל החומרים מתאחדים.
3. חילקתי את הבצק לשניים וכל חלק שמתי על ניילון נצמד (יותר קל לעבוד עם ניילון משום שהבצק לא מתפרק). יצרתי מכל חלק מעין "נקניק" ואחסנתי את שתי הכיכרות במקרר לשעה-שעתיים (בזמן הזה הבצק מתגבש ושומר על צורת הכיכרות).
4. אפיתי את הכיכרות כ-30-25 דקות בחום בינוני מעלות עד שהכיכרות הזהיבו-השחימו. הוצאתי מהתנור, קיררתי קירור מוחלט, ורק אז חתכתי עם סכין "משור" חדה, באבחה אחת (כך הפרוסות יוצאות ישרות ולא כל כך מתפוררות – עם מתפורר משהו, אז רק פירורים מעטים בשוליים).
5. משכיבים את הפרוסות על תבנית גדולה ומייבשים כ-15-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
6. כדאי להכין כמות כפולה ולאחסן שני "נקניקים" כאלה בפריזר, ואז להוציא לפני האפיה (כחצי יממה קודם), להפשיר במקרר ולאפות.
6. העוגייה מעולה לצד כוס קפה, או תה. המלצה חמה.

תיהנו,
פירגה

15 תגובות על “קומיש ברויט

  1. תמונה שווה יותר ממלים. העוגיות נראות נפלא.

    הבלוג יפהפה. כל הכבוד!

    חבל שאי אפשר להוסיף אייקונים. הייתי מוסיפה |חיבוק|

    שבת שלום וכל טוב,

    נירה

  2. הכנתי היום ויצאו נהדר טעימות,פריכות ומהנות וכמה כייף להגיד קומיש ברויט

  3. תודה תודה תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הכנתי ויצא בדיוק כפי שזכרתי…
    מהיום יהיה קבוע בפריזר…
    כמה כסף חסכת לי על העוגיות האלה…

  4. פירגה יקירה, אני לא מתכוונת לשנות את המלית כי זה הקומיש ברויט בעיני…
    היום הכנתי שוב, כמות כפולה וחצי הקפאתי. את החלק שהכנתי חילקתי ל-4 חלקים כדי שיצאו קטנים יותר וייבשתי אותם 8 דקות מכל צד. שוב אומרת לך – מדהים!

  5. פירגה יקרה!
    היום הייתי אובדת עצות. הכנתי אצ הבצק אך הוא לא התגבש לבצק והתפרק מדי פעם.
    בסוף הכנתי את העוגיות עם צימוקים וחמוציות, אבל כשחתכתי חאותו, העוגיות התפוררו…( בעלי אהב מאד את הפירורים) אבל אני התבאסתי… מה לא בסדר? smile :l

    • אביבה יקרה
      חשוב ביותר להצמד להוראות של נירה שלב אחרי שלב.
      לקרוא היטב ולהכין בהתאם. לא לפספס כלום. זה מסוג העוגיות שחובה להצמד למתכון ולא לחרוג אפילו לא בטיפה. אם תצליחי תקבלי עוגיות מדהימות בטעם.
      בהצלחה smile

  6. ערב טוב פירגה
    הרבה יותר קל להכין מאשר חשבתי. מרוב הערות חששתי שזה יהיה מסובך אבל ממש לא.
    קלי קלות והעוגיות טעימות להפליא.
    אני העדפתי את השיטה שלך בקשר לחיתוך העוגיות – לא חיכיתי שהן יתקררו לגמרי וחתכתי אותן בעדינות (ולא במכה אחת).
    הן מתחסלות במהירות :!:
    אני מאד נהנית לאפות, ועם המתכונים שלך זאת פשוט חגיגה בשבילי

    חיבוק ענק smile
    וויני

    • ויני,ואואואואווו כמה שאני אוהבת את הקומיש. ממש מתחסלות בצ'יק.
      שמחה להיות שותפה לתענוג smile

    • שלום לכולם,מאחד שמבין.
      את יכולה להחליף ב 100 גרם חמאה,
      יש להקציף סוכר וחמאה למסה הומוגנית ולהוסיף
      כל פעם ביצה אחת עד שהיא נעלמת. -אגב-יש להישתמש במקצף של המיקסר.
      להכניס את כל הקמח בבת אחת ולערבב על מהירות נמוכה-רק עד שהכל
      מעורבב היטב-לא לערבב סתם,עירבוב יתר נותן לעוגיות\עוגות דחיסות רבה.
      שתיהיה לכולם שנה טובה ומתוקה

  7. חייבת לדעת איך אני מוצאת את העוגיות מנדלברויט לא מוצאת בקטגוריה נוסטלגיה תנססי לחפש לי בבקשה לילה טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *