d797d79ed799d79f d7a6d79ed797d799 - חמין צמחוני וג'חנון בדבש

חמין צמחוני וג'חנון בדבש

 

d797d79ed799d79f d7a6d79ed797d799 - חמין צמחוני וג'חנון בדבש
חמין צמחוני עם "אלקה" וג'חנון דבשי
חגיגת טעמים נפלאה לצמחונים .
אבי שקדי הכין ביוטיוב ומשתף את כולנו באופן ההכנה ובטעם הנפלא  .http://avishkedy.blogspot.co.il/2015/02/blog-post_14.html
http://avishkedy.blogspot.co.il/

תחילה מכינים את ה"אלקה" שהוא "גולת הכותרת" בכל סיר של חמין שמכבד את עצמו

לשים בקערה:

ה"אלקה" קוגל מתכון משופץ

מתכון ל"אלקה" ואל תוותרו כי הוא "גולת הכותרת" של החמין.
לשים בקערה:
1/4  1 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס קמח מצה
1/2 1 כוסות סולת
2 ביצים
2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
תפוח אדמה מגורר גס
כוס שמן
מלח,פלפל שחור
נהדר לחתוך פרוסות בטטה לא מבושלות ולהוסיף לאלקה/קוגל.
מערבבים ומעבירים לשקית בד מיוחדת לבישול. (על,חברה מהאתר ,מציעה לשים בתוך גרב נילון (כזו עד הברך) והאלקה יוצא בצורת נקניק.)
מניחים אותה באמצע הסיר שתשב בתוך הנוזלים.
שקיות בד ניתן להשיג בניצת הדובדבן ,  בלגעת באוכל,  אולי גם בסופרים הגדולים במדפים של הניילונים.ניתן להשיג במארז ובגדלים שונים .
כמו כן יש פה:  http://www.mootzarim.co.il/

הכנת החמין- מצרכים בסיר גדול:
1/4 כוס שמן
3 בצלים חצויים

מטגנים עד לצבע חום ומוסיפים:
1/2 ראש שום נקי מפורק
2 כוסות מעורב: גרגרי חומוס, שעועיות , חיטה, גריסים.
חשוב: כל הקטניות הושרו לילה לפני ששמים בסיר.
5 תפוחי אדמה מקולפים שלמים
5 ביצים
5 גזרים מקולפים שלמים
3 בטטות מקולפות שלמות ואפשר לשלב עוד ירקות
תיבול: מעט אבקת מרק עוף , קינמון , מלח
פלפל שחור, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה , כמון, כורכום.
ממלאים את הסיר במים ומרתיחים
טועמים ומשפרים טעמים
מבשלים שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש
חום התנור 100 מעלות
אפיה לפחות 10 שעות.
במקרה וחסר נוזלים במהלך האפייה,להוסיף מעט מים רותחים מאחת מפינות הסיר.

את הג'חנון אפשר לקנות מוכן. כשעה לפני הארוחה למרוח כל ג'חנון בדבש ולהניח כשחלק קטן ממנו מונח בתוך הרוטב של החמין. בצורה כזו הג'חנון לא יתייבש ויהיה עסיסי ונהדר. בזמן ההגשה,

אפשרי לפרוס את האלקה למנות ולצקת עליו מנוזלי החמין.
תהנו.

30 תגובות על “חמין צמחוני וג'חנון בדבש

  1. הי פירגה,
    הכנתי לשבת לארוחת יום הולדת לכבוד אבא שלי ויצא פשוט נפלא…. זו פעם ראשונה שאני אוכלת חמין צמחוני ולא חשבתי שהוא יכול להיות כ"כ טעים!
    הלכתי בדיוק עפ"י המתכון ובאמת יצא נהדר ובמידת העשייה המושלמת (הוצאתי אחרי 12 שעות מהתנור).
    מה שכן בפעם הבאה אני צריכה לזכור לתבל יותר את האלקה שעם האפייה הפכה קצת תפלה, בפעם הבאה לא אתבייש עם כמויות הפלפל והמלח.
    תודה לך! לילקי

    • לילך יקירתי
      תודה על התגובה הנהדרת לחמין הצמחוני.
      שמחה שהמתכון מדוייק והצליח לך.
      לבריאות והמשך טעים ליום נפלא|חיבוק|

  2. פירגה יקרה!
    הכנתי ויצא מאד מוצלח.רק שאלה:כל פעם שאני מכינה את ה,אלקה' זה יוצא טעים אבל מדי נוקשה מה לדעתך צריך להוסיף לעיסה כדי שהקוגל יצא יותר רך?[אולי מים? אולי בלי ביצים?]
    תודה וערב טוב.

    • דורית יקרה
      הקיגל יוצא אכן יבש. את יוצקת עליו הרבה מנוזלי הרוטב של החמין כמה דקות לפני הארוחה.
      כך עשית? smile

  3. כן אני עושה כך ובכ"ז מעדיפה אותו רך יותר יש לך רעיון?[אולי תשדרגי לנו את המתכון ?]
    בכל מקרה הכל הכל טעים ומומלץ!

  4. היי פירגה, יש לי שאלה כללית לגבי חמין ולאו דווקא קשורה במתכון הזה. אני רוצה לשים בסיר של החמין שקית עם חיטה, גריסי פנינה וכו' אבל לא עם כל הרכיבים, אלא בתוך שקית ניפרדת, קוקי או רב-פעמית. האם יש לך מתכון כזה ?

  5. פירגה שלום
    לא הבנתי את כל העניין עם האלקה, מה פשוט שמים בשקית? לא עושים מזה צורה כלשהיא או קציצות או משהו? לא ממש הבנתי…
    תודה smile

  6. שלום לך, אני מעוניינת להכין חמין בסיר בישול איטי, איך אוכל להכין את המתכון הזה ? והאם תוכלי לומר את הכמויות של התבלינים פחות או יותר? כף, כפית ..
    חן חן :P

  7. אהלן פירגה smile
    החמין הזה נראה כ'כ מגרהההה ומשהו שמאודדדד יתאים לבעלי ולי, מחכה כבר למחר כדי להכין אותו :)) אבל לפני זה שאלה, כמה זמן צריך לשים אותו על הפלטה? אני שומרת שבת ולשים בתנור לא אופציה. מה עושים?
    חן חן :P
    ועוד משו, תוכלי לומר פחות או יותר את כמות התבלינים שצריך לשים ?

    • תשאלי :P מי שמשתמשת בפלטה,כי אין לי מושג. לגבי תבלינים כבר כתבתי לך למעלה

      • תודה על עוד מתכון צמחוני.

        רציתי לדעת אם אין אפשרות אחרת חוץ מקמח מצה?
        פשוט אין להשיג את זה בהולנד ונראה לי שגם מצות כרגע אין.

        • הי ירון,
          ניתן להכין רק עם קמח רגיל.
          להוסיף את הקמח תוך כדי לישה עד שמתקבל גוש דביק ולא קשה.
          בזמן ההגשה פורסים כמו עוגה ויוצקים מנוזלי החמין מעל.
          בהצלחה והנאה smile

  8. פירגה יקרה,
    כמה רסק לשים? אני רוצה להכין בלי הקוגל. האם לתבל את החמין גם בסילאן בשביל הצבע? כמה? תודה מראש וחורף בריא.

    • זה שוב,טעם אישי.
      כל אחד והמתיקות והחמיצות שלו.
      שימי בהתחלה כף ותחליטי תוך כדי טעימות אם להמשיך……. smile

    • האמת? מהיום שאני זוכרת את עצמי התנור במצב טורבו .

      אם פעם יהיה מצב אחר בוודאי אכתוב בגדול ובבהירות smile :lol:

  9. פירגה, הצילו ! זה כבר על הכיריים, אחרי רתיחה. נאלצתי להשתמש בסיר דיי קטן (אז ויתרתי על בטטה אחת ושמתי רק ביצה אחת ובלי הקוגל). הכל נכנס בול, הסיר לגמרי מלא, אבל כמה בטטות לא לגמרי ברוטב, כי אחרת זה יגלוש. זה אומר שצריכה לקום כמה פעמים בלילה לבדוק נוזלים?

    • תשאירי כמו שזה ומה שלא בושל תבשלי במיקרו. (כמה בטטות)
      מקווה שתהנו ושיהיה טעים
      שבת שלום ומבורך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *