e2808fe2808fd7a2d795d7aad7a7 d7a9d79c d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799 d792d791d799d7a0d794 d79ed7a9d795d793d7a8d792 d7a4d7a1d797 - עוגיות גבינה מלוחות לפסח

עוגיות גבינה מלוחות לפסח

e2808fe2808fd7a2d795d7aad7a7 d7a9d79c d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799 d792d791d799d7a0d794 d79ed7a9d795d793d7a8d792 d7a4d7a1d797 150x150 - עוגיות גבינה מלוחות לפסח

עוגיות גבינה מלוחות-פירגה

עוגיות גבינה מהמתכון של:
קרואסון גבינות של פירגה בהמרה לחג הפסח

הכינה וצילמה:  bis fd     והצהירה שזה מעולההההההההה

מצרכים:

200  גרם מחמאה /חמאה  רכה
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס קמח מצה מנופה
1 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
150 גרם קשקבל
150 גרם גבינה בולגרית
100 גרם פרמז'ן מגורר (לבקש שיגררו בסופר)
מיכל קוטג'
ללוש לבצק. יש הארות שכדאי להוסיף ביצה אחת ועוד קצת קמח מצה שיחזיק יותר טוב באפייה.
שעתיים במקרר.   מחלקים ל-3 כדורים.
מרדדים עיגול וחותכים למשולשים.  כל משולש מגלגלים מהצד הרחב לצר.
לטרוף ביצה שלמה ולהבריש על פני הקרואסון.

אפשר להכין מגוון צורות כיד הדמיון. ראו תמונה.
לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 עד להזהבה.

לא להשחים.
אפשר לשמור בפריזר. להוציא 10 דקות לפני ההגשה לחימום בטוסטר אובן- או בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.

תהנו

35 תגובות על “עוגיות גבינה מלוחות לפסח

  1. :P היי פירגה נראה נהדר וטעים ובאמת חסרים לנו עוגיות מלוחות ולחמים לפסח אז יופי ינוסה
    רק ש :| יש כרגע "מצוקת-קוט"ג", אז מה אפשרי לשים במקום ? ;)
    אשמח לתשובה
    smile רחלי :cool:

  2. יש צחקתי כמובן שיש חברות מתחרות אני גם לא קונה קוט"ג אלא לעיתים רחוקות ורציתי לדעת האם גבינה לבנה או ריקוטה או פטה כבשים תעשה את העבודה אינני אוהבת את מרקם הקוט"ג הוא מיימי ולא טעים באופן כללי
    תוד"ש רחלי :P

    • האמת,לא ניסיתי אחרת.צריך לנסות ולראות.לדעתי אפשר עם גבינה אחרת לא רכה מדי. הקוטג' מעולה למאפים.יש לי מגוון מאפים משגע עם קוטג'.

  3. פירגה היקרה, המתכונים שלך מלווים את משפחתנו כבר שנים .
    מאפה גבינות סגור הוא בכלל המאכל המשפחתי האולטימטיבי.
    נכנסתי רק כדי לאחל לך חג פסח שמח והרבה מאוד בריאות
    :lol:

    • מאיה יקרה
      חג שמח לך ולבני ביתך.
      המשך נפלא וטעים ב י ח ד
      חיבוק באהבה.

  4. פירגוש במה אפשר להחליף את הבולגרית?לא אוהבת וגם בעלי לא smile

  5. את 10!
    מתכונים כאילו אני מחפשת.כבר הולכת לסופר וקונה מצרכים להכין כבר עכשיו -להקפיא ולהוציא בחג.
    חג נפלא שיהיה לך.

  6. זה שנה שלא הגבתי למתכונייך הנפלאים, כי הייתי באבל על בעלי היקר.
    אבל דעי שאני יום יום עוברת על המתכונים הנפלאים שלך וכל משפחתי יוצאת נשכרת מהם…
    אני אוהבת אותך, מודה לך ומאחלת לך ולבני משפחתך בריאות וחג פסח שמח.

    • בתיה יקרה,צר לי על מות בעלך. שלא תדעי עוד צער.
      אני מאחלת לך בריאות ונחת מהמשפחה.
      אוהבת אותך.

  7. שלום פירגה,
    אינני יודעת מדוע אינני מצליחה להפנות אלייך שאלה

  8. שלום פירגה,

    תודה על המתכון המושך. אנסה אתו בהקדם
    האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח אחר? אינני אוכלת מוצרים עם גלוטן.

    תודה מראש וחג שמח,

    אילנה

  9. פירגה שלום,

    התכוונתילקמחים ללא גלוטן.
    בכל מקרה אקח את העיצה שלך ואנסה.

    חג שמח!

    אילנה

  10. היי כפי שאמרתי בעבר יש קמחים ללא גלוטן והם כדלקמן :

    קמח אורז וקמח אורז מלא
    קמח חומוס
    קמח תפוחי-אדמה
    קמח-סוייה
    קמח-תירס
    הכל עניין של נסויי וטעייה צריך לנסות
    בהצלחה

    :eek: רחלי

  11. רחלי שלום,

    תודה רבה על המידע.
    אני אכן מתכוונת לנסות.

    חג שמח!!
    אילנה

  12. עשיתי את הבצק, אבל הוא פשוט מתפורר כשרציתי לעשות ממנו צורת בייגלה או צורה אחרת
    לבסוף עשיתי עיגולים ואפיתי.

    • גולי בקר טוב
      לבצק מתפורר מוסיפים מעט נוזלים או עוד קצת גבינה רכה במקרה של הבצק הזה.
      שבוע נפלא לך.

  13. היי פירגה, נראה טוב רק שתי שאלות, יש אפשרות להחליף את קמח תפוחי האדמה במשהו אחר למשל קמח תופח של פסח? אין ביצים במתכון? תודה מראש :lol:
    שיהיה חג שמח והרבה בריאות smile smile smile

    • הי רוניתי
      אפשר להמיר לקמח תופח של פסח ואם הבצק יוצא פירורי אפשר להוסיף עוד קצת גבינה רכה. לא חובה אבל אפשר להוסיף תמיד ביצה אחת.
      חג שמח ונפלא.

  14. שלום לך
    רצתי לשאול אם אפשר להשאיר אותם
    החוץ כמו הביגלה הרגילים ולא להכניס לפריזר
    לקחת לטיולים
    תודה

    • הי יהודית
      מה שכתבתי זה שאפשר לשמור בפריזר אבל כמובן שלא חובה.
      טיולים מהנים smile

      • הכנתי בצורת קוראוסונים קטנים. כמה דקות אחרי שהכנסתי לתנור הכל השתטח. מה הסיבה? האם לא חסרה במתכון ביצה?

        • הי אסתר, לא הכנתי עם ביצה,אבל בהחלט אפשר להוסיף ביצה ועוד קמח מצה.
          זה בטוח יחזיק. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *