dscf4701 - פשטידת קישואים לפסח

פשטידת קישואים לפסח

DSCF4700 - פשטידת קישואים לפסח

להזכירכם, כנסו לכל המתכונים,אני כל הזמן מוסיפה עוד….:

http://www.pirge.co.il/category/חגים/פסח/מתכונים-לפסח ויש גם את קטגוריות המתוקים והעוגות.

כנסו גם למתכוני האורז שלי שרובם מתאימים לפסח:

http://www.pirge.co.il/category/תוספות/אורז

וגם מתכונים רבים עם תפוחי אדמה ובטטה שרבים מהם יתאימו לפסח:

http://www.pirge.co.il/category/תוספות/תפוחי-אדמה

הפשטידה פרווה ואפשר להפוך אותה ברגע לחלבית ע"י תוספת גבינות.

מצרכים בקערה:
1.200 קילוגרם קישואים (7 די גדולים) קלופים
3 בצלים
1/2 1 כוסות קמח מצות
1/4 כוס שמן
3 ביצים גדולות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל וחובה לטעום על קצה הזרת כדי להתאים את הכמות.חשוב פיקנטיות.

אופן הכנה:
לגרר את הקישואים גס
לקצוץ את הבצל ולטגן אותו בחלק מהשמן (כ-2 כפות) להזהבה קלה מאד.
לסחוט את הקישואים והבצל ולהניח בצד ל-10 דקות ולסחוט שוב מכל הנוזלים.
לערבב הכל ביחד.
לצקת לתבנית 24 או 26 ולפזר למעלה תבלין שמיר ופפריקה מתוקה
אפיה בחום 175 כשעה עד שישחים. לחכות לפחות  10 דקות לפני ההגשה.

"טיפ"
לפשטידה חלבית מוסיפים:
150 גבינה צהובה מגוררת + 150 פטה או בולגרית מפוררת
תהנו

46 תגובות על “פשטידת קישואים לפסח

  1. פירגה יקרה, כל מתכון שלח שווה,זהב".את פשוט אשה "גדולה מהחיים". כל מתכון שלך לפסח גורם לי שמחה כפולה, כי כל הזמן אני מחפשת רעיונות חדשים. תודה לך. יש לי שאלה שאינה קשורה למתכון. האם ידוע לך כיצד יוצאות עוגות שנאפות בכלי קרמיקה ובכלל מה דעתך על אפיה ב כלי קרמיקה. חשוב לי מאד לדעת כי אני רוצה לרכוש כמה כלים מקרמיקה שהם ניראים יפים מאד. תודה וחיבוק ענקי smile smile smile smile smile

    • רחל,תודה רבה לך על המילים היפות והמחמאות.
      לגבי קרמיקה תצטרכי לשאול בפורומי האוכל או לראות תוצאות בגוגל.לי אין מושג.
      בהצלחה ותהני מהם אם תקני.

      • היי רציתי להעיר לגביי כלים מקרמיקה
        הכלים מקרמיקה הם נהדרים אך יש לשים לב השוק מאוד פרוץ ויש כלים מקרמיקה – שיש בהם עופרת רעילה שמתגברת כאשר מחממים או אופים בתוכה וזה מאוד מסוכן
        אז לשים לב מה קונים צריך איזה תו-איכות ובריאות לדעת שזה בטוח ולא מסוכן ולא כל שכן בפעם הראשונה שרוצים לאפות\לבשל בכלי קרמיקה צריך להשרות לילה לפניי במיים
        ולמחרת לשפוך את המיים ולחמם את הכלים עם מיים כמעט עד סוף הכלי במיים ולחמם לחום שהמיים ירתחו ואחר כך לשפוך את המיים והכלי מוכן לבישול אז זוהי אזהרתי לתשומת ליבכם ולמען בריאותכם ובריאות משפחתכם : smile

        חג פסח שמח ובריא וטעים איך לא עם פירגה כמובן המדהימה האחת והיחידה ;) :P :lol:
        רחלי smile smile

  2. איזה כיף!
    על הבוקר מתכון נהדר.כבר היום אקנה קישואים (והגדולים מאד זולים)ואכין את הפשטידה שנתנת להקפאה .
    יום טוב לך יקירה תמשיכי יש לך קהל אוהדות גדול!

  3. פירגה יקרה
    איזה כיף שאת כבר מכינה לנו מתכונים לפסח. עד החג כבר יהיו רעיונות ולא יהיה צריך לחפש ברגע האחרון. תודה !!!!!!

    • בלהה,תכיני נמו מלי קלסר קטן ותתחילי להתארגן עם רשימת המתכונים והקניות. זה חוסך הרבה מתח ובלאגן של הרגע האחרון.
      באהבה.

  4. פירגה יקרה,
    אני כבר הכנתי לי תיקייה ובה אני מתייקת את כל המתכונים שאת מכינה לפסח.
    איזה כייף שבחג לא צריך לשבור את הראש יש כבר הכל מוכן מבית היוצר הגאוני שלך :lol: smile

    • מלי,אני שמחה שאת כבר מאורגנת לפסח.בגלל זה בדיוק הקדמתי את הקישורים שתוכלו להתכונן ולא להילחץ.
      באהבה.

  5. איזה מתכון נפלא. אני אנסה עם קמח רגיל כי זה מה שיש לי עכשיו. אנסה אחר כך עם קמח מצות.

    • ניצנית,אני מקווה שגם עם רגיל יהיה בסדר,לדעתי יש שינוי בכמות אבל לא הכנתי ואני לא בטוחה.

  6. רק לשתף אותך, יש לי מחברת מתכונים מיוחדת לפסח אליה מתווספים כל שנה מתכונים חדשים. רשימת קניות על המחשב, אותה אני מעדכנת בקלות כל שנה, בהתאם למה שצריך אז. אני מתכוונת להכין קובץ של מתכוני פסח שיישמר במחשב ואז יהיה עוד יותר קל לעדכן אותו.

    • בלהה,כמוני כמוך,זה הכי הכי שאת מוכנה לחג בעוד מועד ואין לחצים. אני בטוחה שתבחרי מהמיטב ושיהיה לכם פסח כשר ונפלא.
      תודה עם חיבוק.

  7. תודה לך על המתכון הטוב אלך לקנות ואעשה את זה שיהיה לך חג שמח …………

  8. פריגה שלום

    תודה על המתכון אבל שאלתי היא האם אפשר להשתמש בקמה תפוחי אדמה במקום קמח מצות בפשטידת הקישואים ? חג שמח וכשר

    • שושנה ערב טוב
      אין לי מושג איזה מרקם יש לו בפשטידות,כי אף פעם לא הכנתי.
      חג שמח.

  9. מעונינת להכין לפסח לא ברור תבלין שמיר מה זה?
    מה האפשרויות לשים מעל הפשטידה שלא יתיבש באפיה?
    תודה על השיתוף אוהבת מאוד את המתכונים שלך

    • יפה הי
      תבלין שמיר בין כל התבלינים. הוא יבש.

      לא צריך כלום למעלה.

      תודה וערב נפלא.

  10. פירגהגיליתי את הפורום המקסים
    תודה
    באופן כללי איזה פשטידות לפסח אפשר להכין כבר היום ולהקפיא…?

  11. פירגה יקרה!
    כרגיל אפשר לסמוך עליך…
    מחפשת מתכון לפשטידת קישואים ברגע האחרון.
    נראה מעולה.
    מתחילה להכין… :lol:

  12. היי פירגה,
    הפשטידה נראית מעולה. לטובת אלו שלא משתמשים בקמח מצות / תפו"א, האם את חושבת שקמח חליפי דוג' קמח אורז או קמח חומוס יתאימו?
    אודה על תשובה וחג שמח!

  13. הכנתי את תערובת הפשטידה וטרם הנחתי אותה בתנור, האם ניתן לשמור עליה במקרר ומחר לאפות אותה?

    תודה עבור המתכונים הנהדרים

    • הי טלי, אף פעם בחיים לא הכנתי כך.סליחה.
      לא יודעת.
      בהצלחה וחג שמח smile

  14. פירגה
    מה עושים אם יש פחות מ1.200 קישואים?מה אפשר להוסיף?
    אפשר גם בקמח מצה לעוגה או קמח מצה רגיל?

    • ציונה, אפשר להוסיף עוד ירקות. הכל מתאים רק שימי לב שהירקות מבושלים.
      את יכולה לשים גם לקט ירקות סנפרוסט (מבושל ומרוכך)
      אפשר קמח מצה לעוגה,אין בעיה בכלל.
      תהנו smile

    • הי רעות,ף
      ממש לא חובה.
      אגב, בכל מתכון תבלינים שאת לא אוהבת אל תשימי. תמיד אפשר להוסיף/לגרוע.
      חג שמח smile

  15. פשטידה אדירה,.,קלה ונוחה להבנה והכנה..הוספתי . גזרים מגורדים דק וטריים כמובן,..הצבע יצא מרהיב והטעם נפלא ועדין,בצל מטוגן עם קישואים..שילוב מנצח!!!

    • תודה לך…על הרעיון והשיתוף!!חג שמח עם הרבה מתכונים קלים וכשרים.יישר כח.

    • רינה בקר אור
      נקרא נפלא וטעים.
      שיהיה לכם חג נפלא ושמח עם מתכונים טעימים. smile

  16. אפשר להכין בתבנים שקעים/מאפינס?
    אם כן אז אותה הכמות כמה מאפינס יצאו לי?
    תודה

  17. היי פירגה,
    מה דעתך על כך ,שאת הפשטידה הזו בדיוק ,הקלידה אתמול,גולשת בשם גו'לי,
    באתר פורום מתכונים,
    האם זה המתכון האישי שלה ,כולל הצילום של הפשטידה ?

    • שושי יקרה
      ראיתי את המתכון והתמונה והם באמת שלי.
      לצערי, יש הרבה מתכונים שלי ותמונות שלי שמסתובבות ברשת.
      אני חושבת שמה שהיא עשתה זה בהחלט לא חוקי.
      smile

  18. היי,
    אפשר להחליף את קמח המצות ב"קצת כרגיל" (קמח ללא גלוטן) או בקרונפלור? זה מה שיש בבית..

    תודה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *