d7a7d7a8d7a4 d792d791d799d7a0d794 d7aad79ed7a8 d797d79cd791d794 - קרפ גבינה ותמרים לפסח

קרפ גבינה ותמרים לפסח

d7a7d7a8d7a4 d792d791d799d7a0d794 d7aad79ed7a8 d797d79cd791d794 300x225 - קרפ גבינה ותמרים לפסח

קרפ לפסח-פירגה

הכנתי באהבה קרפ לפסח. עם המון הפתעות כיד הדמיון.
מצרכים והכנה ל- 7 קרפים במחבת בקוטר 24:
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע)

מלית גבינה:
גבינה לבנה 5%
סוכר או סילאן
סוכר וניל
תמרים או צימוקים.

למלא בנדיבות ולגלגל לכרוכית
להניח בתבנית חסינת אש ולחמם היטב בטוסטר או בתנור שחוממו מראש עד שהחלק העליון נעשה זהוב חומי וקריספי.
מגישים חם .

14 תגובות על “קרפ גבינה ותמרים לפסח

  1. וואי וואי טוב ש אזכרת לי
    זה מה שאכלתי כול הפסח בשנה שעברה בעיתיתת באוכל בפסח
    מאוד טעים עם מלויים שונים תודה
    ושבת שלום

    • אתי ערב טוב,
      זה ממש טעים ואפשר לגוון עם המון מליות שונות.
      שיהיה גם בפסח השנה לבריאות ועם המון הנאה smile

      • אתי יקרה בקר אור
        תודה רבה.
        זה צריך להיות צימוקים/תמרים. (מה שאוהבים)
        בכלל, אפשר כל מלית אחרת שנראית לכם לטעמכם.
        תכיני ותהנו smile

  2. שבוע טוב פירגה,
    נשמע טוב.. (כתמיד..!) –
    על איזו מלית פרווה היית ממליצה ?

    • נורית בקר אור
      יש בסופר מגוון מליות של חברת פוליבה. (או חברה אחרת)
      תבחרי מה שאת אוהבת.
      למעשה, כל מלית אפשרית ומתאימה אם היא לטעמכם. smile

  3. נראה נפלא. משתפת על הקיר שלי בפייסבוק.

    תודה פירגוש,

    חג אביב שמח ופורח smile

  4. פירגה תודה על מתכון טעים. האם עדיף לשים תחילה את הגבינה על מסנן להגירת נוזלים? או להשתמש בגבינה יבשה יותר כמו כנען/טוב טעם ? תודה על תגובותייך המהירות.

    • תמר שלום לך,אם אני לא מדגישה : לסנן….או שזו גבינה קשה או מסוג טוב טעם/אחר אז הגבינה רכה רגילה.
      בהצלחה ותהנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *