d791d799d7a1d7a7d795d798d7991 - ביסקוטי של פסח

ביסקוטי של פסח

d791d799d7a1d7a7d795d798d7991 300x225 - ביסקוטי של פסח

ביסקוטי לפסח-פירגה

d791d799d7a1d7a7d795d798d799 d79cd790d7aad7a8 1 300x225 - ביסקוטי של פסח

ביסקוטי לפסח-פירגה

ביסקוטי לפסח של: chli
למטה תראו איך אני הכנתי בקלי קלות. ואני רוצה להתחיל עם המילה:
ה מ ל צ ה .

המתכון המקורי של chli:
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 וחצי כוסות קמח מצה לא מנופה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך
חופן צימוקים

אופן ההכנה:
לערבב את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה, להוסיף את השמן ואת הסוכר את כפית תמצית השקדים ואת שני סוגי הקמח ולהמשיך לערבל.
לקפל לתוך עיסת הבצק את האגוזים והמלח ולהטמיע בפנים.
ליצור בידיים רטובות כיכר ולאפות בתנור שחומם מראש 175  כ-30 דקות
להוציא ולצנן , לחתוך בזהירות (מתפרקים מעט)   להחזיר לתבנית ולאפות עד שהעוגיות יבשות וזהובות.

—————————————————         —————————————————

אני פירגה הכנתי מקלות בקלי קלות וטעים כל כך:
ערבבתי את כל המצרכים ביחד בקערה ללא הקצפות וללא הפרדות.
הוספתי:
שקית סוכר וניל ושמתי רק קורט מלח
שמתי כפית קינמון במקום התמצית השקדים שלא היה לי בנמצא.
שמתי רק אגוזים ותמר לח קצוץ (מקולף) במקום הצימוקים שמתייבשים אחרי האפייה וחבל… –  כ-6 תמרים)
שטחתי את כל העיסה עם האצבעות כי העיסה מאד דביקה, על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
פיזרתי למעלה קצת שומשום
אפיתי 15 דקות בחום 175
הוצאתי,חתכתי למקלות ע ב י ם  וארוכים  והחזרתי לעוד 15 דקות עד שהשחימו קצת.
משאירים בתנור כבוי עוד 10 דקות. מצננים לגמרי.
חותכים לפי הסימנים ומעבירים לקופסה רחבה.
צריך להפריד בין השכבות בניר אפיה.
תהנו וחג שמח

39 תגובות על “ביסקוטי של פסח

  1. שלום פירגה
    ינוסה ]שוט נפלא לקינוח עם כוס תה שאלה לי באיזה גודל תבנית לעשות ודווקא הייתי מתפרעת ומוסיפה חמוציות במקום צימוקים smile smile smile

    • ריקה הי
      צימוקים /חמוציות באפיה כזו משחימים ונעשים מרים.לשיקולך……עדיף לחתוך קטן פירות יבשים.
      תהנו smile זה באמת באמת smile מטריף.

      • כאשר מוסיפים צימוקים או פירות יבשים לבצק, יש להשרות אותם במים / יין כשעה. בזמן זה הם סופגים את הנוזלים וכך לא יתייבשו באפייה

        • סילבי תודה חמודה
          פירות יבשים אף פעם לא התייבשו לי לעומת הצימוקים שמאד השחירו.
          תודה על ה"טיפ" המצויין
          חג שמח smile

  2. פירגה יקרה.
    זה נראה מעולה.
    אבל הפעם החלטתי לאתגר אותך באמת… כי נראה לי שאת מהיחידים שאולי יוכלו לסייע לנו. אז פסח מתקרב ובא. ואנחנו, מה לעשות, אשכנזים. במהלך השנה אנחנו נהנים ממאכלי כל העדות. ובפסח- בעיה. הבשרים והעופות מעולים ומגוונים. גם עם הקינוחים אין בעיה. אבל מה עם תוספות??? אנחנו לא אוכלים קטניות!
    אז חוץ מתפוחי אדמה על גרסאותיהם השונות, האם יש לך המלצות?
    נ.ב. אולי כדאי להוסיף באתר חלק לשאלות הגולשים …

    • רננה שלום ,

      אני מרוקאית וגם אנחנו לא אוכלים קטניות מה שכן אנו מכינים בתוספות לערב חג זה

      1 ארטישוק עם פטריות ברוטב ציר עוף יוצא מהממם
      2 פירות יבשים על מצא עוף או בשר טוב או על צלעות למי שיכול
      3. פולים אם אתם אוכלים אז גם אפשר עם שום קוסברה ופלפל גמבה עם כוס או שתיים של ציר עוף יצוא טוב מאוד ,
      מקווה שזה יעזור חג שמח

  3. שלום רציתי לשאול יש מצב להחליף את הקמח תפוחי אדמה במשהו אחר ? צרה גם פסח וגם בלי תפוחי אדמה ….. smile
    תודה פסח כשר ושמח
    שרית smile

  4. האם יש לך מתכון לעוגיות בוטנים כמו בחנויות? זה זמן רב אני מחפשת את המתכון הדומה לעוגיות….

    • א.ש.

      בבקשה:

      מאת פירגה:
      11 באפריל 2011 בשעה 20:13 (לערוך)
      עוגיות בוטנים לפסח-רותי קינן

      מצרכים:
      400 גרם אבקת סוכר
      200 גרם בוטנים טחונים
      2 חלבונים

      אופן הכנה:
      מחממים תנור 150 מעלות
      מערבבים אבקת סוכר ובוטנים
      מקציפים חלבונים לקצף עדין ומקפלים אליו את הבוטנים
      יוצקים לשקית זילוף עם צנתר חלק ואפשר גם להוריד עם 2 כפות
      אופים על ניר אפייה.
      אפיה כ-12 דקות או עד שמתייבש. העוגיות מתקבלות סדוקות מעט.
      תהנו

      [הוספת תגובה]

  5. לילה טוב לפירגה היקרה כול הדברים שלך מעולים את עוזרת לי תמיד יש לי 2 שאלות איך מכינים חזרת צריך סלק מבושל ועוד שאלה אם צריך לשטוף את הקנידלך אחרי הבישול תודה מראש

    • חוה בקר טוב
      לא שוטפים קניידלך. אני מכינה אותם בסיר נפרד מהמרק.משאירה אותם בסיר.בזמן ההגשה,אני מוסיפה לצלחת ההגשה.

      חזרת: 200 גרם חזרת+2 סלקים מגוררים בפומפייה דקה. תיבול: כף סוכר,מיץ לימון ומעט מלח. לערבב, לטעום ולשפר טעמים עד שמגיעים לטעם טעים.
      תהנו וחג שמח.

  6. פירגה לילה טוב תודה על העזרה היום הכנתי חזרת יצא מעולה כמו שאימי היתה מכינה

  7. פירגוש איזה כבוד!!!תודה הולכת להכין אותם שוב …ואכין לפי השיטה שלך..
    אגב המתכון המקורי נעשה ע"י פונצי[היא המציאה אותו עבורי :P ]

    חג שמח יקרה המון בריאות ונחת

    אוהבת כמו תמיד
    שונטי
    smile

    • שונטי יקירה,תודה רבה.
      מה שלומך. ושלום כולם?
      תכיני ואני בטוחה שהמתכון בשיטה הזו יאומץ בחום.
      חג שמח לכל המשפחה smile

    • הי עפרה
      חושבת כמוך. הפכתי את המתכון הזה למתכון קבע בפסח.
      מעולה מעולה לקפה.תודההההההההההה smile תודה

  8. מועדים לשמחה. ניסיתי א הביסקוטי, ויצא נהדר. ניסיתי את גירסת פירגה בלי הצמוקים, משהו.
    תודה על המתכון.

  9. אפיתי לחג ואכן קצר מחמאות – מומלץ אפילו בימי חול.

    ישר כח ומועדים לשמחה!

    יישמתי עוד מתכונים ואשתדל להחמיא במקומות המתאימים להם….

    • יפה חמדתי תודה שחזרת לעדכן וןלשתף . המשך טעים ותודה על המחמאות והפירגון smile
      מועדים לשמחה smile

      • יפה,את יכולה להמיר לקמח רגיל ותוותרי על הקמחים של פסח.
        תכיני עם כוס וחצי קמח רגיל ואחרי שתכניסי את כל המצרכים תראי אולי צריך להוסיף עוד קצת.
        שימי לב שהבצק יוצא קצת דביק.
        בהצלחה.
        smile

  10. מתכון מעולה!!! במקום תמרים שמתי שוקולד מריר מגורר והוספתי פקאן – גרף הרבה מחמאות – תודה רבה וחג שמח.

  11. היי פירגה
    איזה כיף שצירפת את איך שאת עושה זה הרבה יותר קל ומתאים לי
    נראה לך שאם אני אוסיף שוקולד אז זה ישתלב טוב עם תמרים?
    או שעדיף או תמרים או שוקולד?

    והאם אפשר לוותר על האגוזים? תודה רבה!! :P

    • נוני היי
      לא לוותר על האגוזים.
      לשים לטעמך או פעם כך ופעם כך שתדעי מה שאתם אוהבים,אחרי הכל התוספות בהחלט ענין של טעם אישי.
      בהצלחה והנאה. smile

      אגב, הטעם האישי שלי משתלב טוב שוקולד+תמרים ;)

  12. תודה רבה לך!
    אבוא אחרי פסח לעדכן אני בטוחה שיצא טוב
    שיהיה שבוע טוב :lol:

  13. הי פירגה
    המתכון הזה הפך להיות חלק בלתי ניפרד מכל פסח!
    מוצלח ברמות קשותsmile
    אני מוותרת על הצימוקים .
    ממליצה לכולם לאמץ את המתכון בחום.
    תודה פירגה וחג שמח לכולם!

  14. שלום פריגה כל מה שניסתי מהאתר שלך יצא נפלא!

    האם יש לך מתכונים עם קמח תפוחי אדמה בלבד (צליאק)?
    או שיש אפשרות להמיר את הקמח מצה לקמח תפוחי אדמה?

    תודה
    סימה

    • הי סימה
      יש את מותג "דגש" של מירטה מקיבוץ גן שמואל.
      יש לה תחליפי קמח אחד על אחד.פשוט מחליפים את הקמח.
      חפשי את קמח דגש של גן שמואל בכל סופר.
      שימי לב למה שכתוב על האריזה.
      בהצלחה ובברכת חג smile שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *