d7a2d79d d791d79cd799 d7a1d795d79bd7a8d7a8 - עוגת גבינה כשרה לפסח גבוהה ועדינה במיוחד

עוגת גבינה כשרה לפסח גבוהה ועדינה במיוחד

 

d7a2d79d d791d79cd799 d7a1d795d79bd7a8d7a8 - עוגת גבינה כשרה לפסח גבוהה ועדינה במיוחדעוגת גבינה גבוהה ועדינה במיוחד ממש נמסה בפה.
כדאי לשים הגבהה לתבניות עגולות,למנוע גלישה.
בתבנית מלבנית עמוקה אין צורך להגביה.
המרה לפסח בסוגריים.
מאת:פירגה
מצרכים:
3 גביעי גבינה לבנה 5% = 750 גרם
מיכל שמנת חמוצה
6 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס ורבע סוכר
2 כפות קורנפלור (בפסח יש גם קורנפלור כשר או קמח תפוחי אדמה)
שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל (בפסח כשר)
קליפת לימון מגוררת (רק למי שאוהב טעם לימון בגבינה)
אופן הכנה:
להקציף במיקסר חלבונים וסוכר לקצף גבוה וגמיש
בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים כולל החלמונים.
מערבבים הכל ביחד לאט לאט בתנועות קיפול
אופים בתבנית 28 משומנת בחום 175 מעלות כ ש ע ה.
כ ב ר אחרי חצי שעה העוגה מזהיבה.אני נוטה להניח דף ניר כסף מלמעלה, ולהמשיך לאפות.
אוהבת שהעוגות גבינה שלי לא שחומות אלא לבנות זהובות. ראו תמונה.
העוגה מוכנה ומעט "רוקדת" וזה בסדר.אחרי צינון של כמה שעות במקרר היא תתייצב.
מי שרוצה יצפה או יקשט את העוגה
אופציה לציפוי העוגה:
שמים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה שמנה
כוס חלב
קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות גבינה לבנה 5%
מקציפים הכל ביחד
מקשטים
תהנו.

34 תגובות על “עוגת גבינה כשרה לפסח גבוהה ועדינה במיוחד

  1. העוגה הוכנה לארוחת החג
    גבוהה אוורירית ומענגת
    כאקורד סיום מוצלח במיוחד
    לארוחה טעימה ומיוחדת.
    תבורכי בחג שמח וכשר
    אוהב אותך עכשיו,אפילו קצת יותר.

  2. אבי יקר בקר טוב
    מחורזות השורות נפלאות מרגשות
    טעימות ומעבירות תחושות.
    חיבוק בברכת המשך חג שמח לכל בני הבית.

  3. פירגה יקרה!
    הרגע העוגה יצאה מהתנור, ריחנית ונפלאה. (את הטעם נדע בליל הסדר)
    האם יש ציפוי קליל יותר? הציפוי שאת מציעה במתכון זה נראה לי קצת כבד לעוגה שאחרי ארוחה, או שאני טועה באבחנה.
    הרבה איחולים לחג שמח ונפלא לך ולבני ביתך, עם המשך מתכונים נהדרים. smile smile smile

    • נורית חמדתי פזרי אבקת סוכר.זה מרשים וחגיגי.
      הציפוי מוסיף גם טעם , אבל את לא חייבת.
      מקווה שיהיה טעים ותקבלי מחמאות.
      smile

  4. בסוף הוספתי ציפוי משמנת מתוקה מוקצפת ועליה זילפתי רוטב מייפל וסוכריות שוקולד קטנות.
    המחמאות היו נפלאות.
    תודה תודה תודה
    smile smile smile

    • נורית ערב טוב יקירה
      תודה רבה ושימחת אותי במיוחד מהמחמאות שקיבלת על העוגה.
      כיף שיש עוגת גבינה לפסח.
      למעשה לפסח יש הכללללללללללללל smile

  5. היי פירגה, הכנתי את העוגה וישנה בעיה קטנה… נוזלים מתוקים מהעוגה יורדים לתחתית ונשארים שם.
    מה שגורם לשליש התחתון של העוגה לספוח את הנוזלים , לאבד מהמרקם האוורירי, ולהיות מתוק יתר על המידה…
    האם את יודעת מדוע זה קורה? איך עלי למנוע את זה? הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך.
    תודה ושבת שלום, מאיה.

    • מאיה יקרה הסיבה היחידה זה ערבול לא זהיר של החלבונים ליתר המרכיבים.
      "קיפול" טוב וזהיר מונע את ה"תופעה" . כשאת מוזגת את הבלילה לתבניות היא צריכה להיות תפוחה.
      אם את לא בטוחה תוסיפי עוד כף קמח למצרכים.
      בהצלחה smile

  6. תודה פירגה. את החלבונים הקצפתי עם בלנדר ידני ואחכ הוספתי את הסוכר והקצפתי שוב.
    הוספתי את שאר המרכיבים ועירבבתי עם כף מעץ בצורת קיפול, כמו שכתבת…
    מה עלי לשנות על מנת שאצליח בפעם הבאה??? ואשיג מראה אוורירי כמו בצילום שלך ?. laugh
    תודה על העזרה ושבת שלום. smile

    • מאיה יקרה אני הכנתי ויצא לי כמו בתמונה. אבל בעוגות גבינה יש תמיד "הפתעות"
      הצעות:
      את יכולה להשמיט את השמנת ולהוסיף במקומה עוד מיכל של גבינה לבנה שס"ה יהיה לך קילו גבינה.
      בנוסף תוסיפי 2 כפות קמח של פסח או רגיל אם לא בפסח.
      בנוסף את יכולה לאפות את העוגה בתבנית עם מים מכירה?
      אני לא עושה את כל הטריקים האלה כי אצלי עוגות גבינה באמת תמיד מצליחות. אין לי את הסוד.
      אבל אולי מה שכתבתי לך יעזור לך ולאחרים להגיע למירקם הנכון.
      בהצלחה smile

  7. היי פירגה.
    איזו עוגה נהדרת… בעלי מטורף על עוגות גבינה ומאז שאנחנו יחד, אני מבלה שעות בחיפושים אחרי עוגות גבינה מיוחדות ..
    העוגה כל כך פשוטה לאפייה ומצויינת ברמות… כמעט ויתרתי על הציפוי, ולבסוף החלטתי לעשות, מה שהוסיף לעוגה.
    בנוסף לאחר שקראתי את שרשור התגובות, אני רוצה לציין שכמו כתבת פירגה באחת התגובות , "הסוד" להצלחת העוגה הוא קיפול נכון של החלבונים לתערובת. הקיפול האיטי והמדוייק נותן את המרקם העדין והמיוחד.
    ממליצה בחום!
    אביטל

  8. היי פירגה
    אני גרה בחו"ל ולמיטב ידעתי אין פה גבינה לבנה כמו בארץ
    האם זה בסדר להשתמש רק בפילדלפיה?

    תודה וח שמח smile

  9. שלום, אני אשמח לדעת אם יש דרך להשאיר את העוגה גבוהה בלי שהיא תיפול כשמוציאים אותה.

    • פשוט לערבב בקיפול את החלבונים המוקצפים עם יתר המצרכים. קיפול טוב לא מפיל ;) :lol:

  10. מאת גלית:
    26 במרץ 2013 בשעה 19:09
    חג שמח לכולם הכנתי את העוגה ויצאה כל כך טעימה כמו כל מתכון שעושים מתוך האתר של פירגה פשוט תענוג מכל ביס. הכנתי גם את עוגת הגבינה שמעל שמתי קרם של שמנת עם פודינג וניל ויצא ממש ממש טעים. תודה לך פיירגה על מתכונים כל כך טעימים וכמובן שאת מצליחה להגיב לשאלות

    [הוספת תגובה]

    • עינת בקר אור וחג שמח
      נהדר לקרוא הבקר שהכנת את העוגה ושיצאה נהדרת.
      תודה על ההמלצה והמשך טעים לכולכם smile

  11. עוגה מעולה! קלה להכנה וייצוגית.
    אגב, יש קורנפלור כשר לפסח ואני השתמשתי בו.

  12. העוגה הזו הפכה לעוגת הגבינה האוליטימטיבית שלנו!
    עשיתי אותה גם לארוחת שבועות, עם שדרוג קטן-תחתית בצק עוגיות לוטוס:
    250 גרם עוגיות לוטוס טחונות גס מעורבבות עם כ-50 גרם חמאה מומסת או רכה מאוד.
    משטחים על תחתית תבנית האפיה ומעל יוצקים את בלילת עוגת הגבינה שלך ואופים על פי ההוראות שלך.
    ממליץ בחום!

    • ערבטוב אודי,
      השדרוג שלך נקרא פנטסטי וטעים להפליא.
      תודה על ההמלצה.
      תמשיכי להכין אותה ולהנות smile שימחת אותי מאד,תודה וחיבוק smile

  13. בים,אשמח לדעת אם אין לי שמנת מחוצה, האם אפשר לשים שמנת מתוקה?תודה והמשך יום טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *