d79ed79ed795d79cd790d795d7aa d7a4d799d7a8d795d7aa d791d7a6d7a7 d7a2d793d799d79f d7a4d7a8d799d79a - גביניות משמש

גביניות משמש

d79ed79ed795d79cd790d795d7aa d7a4d799d7a8d795d7aa d791d7a6d7a7 d7a2d793d799d79f d7a4d7a8d799d79a 150x150 - גביניות משמש

גביניות משמש-פירגה

מצרכים לבצק:
חבילה גבינה "טוב-טעם" = 250 גרם
2 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
לשים בצק נעים ומוסיפים במידת הצורך עוד טיפונת קמח.
מילוי:
300 גרם משמש מיובש חתוך לרצועות דקות
כוס מיץ תפוזים
1/4 1 כוסות סוכר
50 גרם חמאה
כף ריבת משמש
כפית קורנפלור מהול בקצת מים
בסיר קטן, ממיסים חמאה ומוסיפים אליה את רצועות המשמש, הסוכר,מיץ התפוזים,והריבה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים היטב.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מכבים את האש ומניחים לצינון.
מכינים שטרודלונים קטנים או מעטפות.
מניחים על תבנית כשעליה ניר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות רק עד שמזהיב
תהנו.

7 תגובות על “גביניות משמש

  1. לדליה היקרה!
    שנה טובה ומאושרת, שפע בריאות הצלחות ונחת לכל השבט שלכם, וכל אשר תרצו לו יהי!

  2. היי פירגה
    נראה טעים מאד.
    אפשר לוותר על הקורנפלור או לחילופין להחליף בקמח תפו"א?

    תודה מראש, מרב

  3. פירגה יקרה- אין על המתכונים שלך והנתינה שלך. נחמדות אין קץ- נעים וטעים לבקר אצלך :lol:
    הבצק נראה נהדר- במה עוד ניתן למלא חוץ ממשמשים?

    תודה ושנה טובה וחתימה טובה smile
    מירי

    • מיריגולד מקסימה'
      תודה על המחמאות,אין עליך.אוהבת אותך.
      למלא? בכל מלית שאת רוצה אבל שתהיה סמיכה ולא נוזלית.
      שנה נפלאה וגמר חתימה טובה לך ולבני ביתך.
      חיבוקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *