d79ed79ed7a8d797 d797d7a6d799d79c d7a4d79cd7a4d79c d7a2d792d791d7a0d799 d795d7a9d795d79d d790d7aad7a8 800x600 - ממרח חצילים פלפלים עגבניות ושום

ממרח חצילים פלפלים עגבניות ושום

 

חציל פלפל עגבני ושום אתר 800x600 - ממרח חצילים פלפלים עגבניות ושוםממרח פיקנטי שמוסיף עונג  לפיצה,  לפוקצ'ות, לסנדויצ'ים עם טונה ונקניק
נהדר להוסיף על חומוס/טחינה, לתבשילים, נהדר על המבורגר על שניצלים וכיד הדמיון.

מצרכים:
2 חצילים ומי שלא אוהב חצילים יוסיף יותר פלפלים
2 פלפלים גמבה אדומים – גדולים
5 עגבניות אדומות מאד קלופות – חשוב אדומות לצבע הממרח
5 שיני שום
פלפלון חריף ומי שלא רוצה כ"כ חריף יוציא את הגרעינים מהפלפל
שמן זית
תבלינים ראו למטה.

אופן הכנה:
קולים 2 חצילים ומוציאים את התוכן למסננת לחצי שעה
מעבירים את תוכן החצילים לקערה
קולים את הפלפלים מקלפים וחותכים לקוביות.מעבירים גם אותם לקערה.
מטגנים קוביות עגבניות ק ל ו פ ו ת עם 2 כפות שמן זית כ-3 דקות בהקפצה
מ ס נ נ י ם את עודפי המיץ ועבירים את העגבניות לקערה.
כותשים את השום לתוך הקערה.
תיבול:
כף רוטב צ'ילי
כפית סוכר או תחליף
מלח
פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה מרוקאית בשמן
5 כפות שמן זית בנוסף לשמן של טיגון העגבניות
לטעם פיצה לשים קצת אורגנו / טימין
טועמים ומשפרים טעמים
טוחנים הכל בבלנדר מוט חשמלי
שומרים בצנצנת זכוכית במקרר עד 10 ימים
למעלה שמים קצת שמן זית.
תהנו

35 תגובות על “ממרח חצילים פלפלים עגבניות ושום

  1. בוקר טוב. נראה מעולה. האם ניתן לשים סלט חציל קלוי טבעי במקום לקלות את החצילים?
    תודה והמשך יום נפלא

    • שתחליטי,כי אני לא בטוחה מה את הולכת לעשות איתן.
      במתכון כתוב לטגן.
      האם העגבניות כבר מטוגנות?
      אני מנסה לעזור. smile

  2. פירגה יקרה:

    קראתי, נדלקתי, קניתי, קליתי, טחנתי… וטרפתי.. ואיי, טעים בטירוף.

    תמשיכי להפתיע smile smile smile

  3. השלום לפירגה
    הופיע לפני מספר ימים מתכון כרובית שקראת לה יאמי, איפה אפשר למצוא אותו?
    פרחי כרובית מטוגנת ומאודה בסיר
    תודה

    • הילה,לא שלי אולי זה זה?

      עדנה
      77.124.190.73 2010/11/27 בשעה 9:54
      שלום פירגה
      המתכונים שלך נהדרים, יש לי מתכון שאולי לא מוכר לך ומאוד מוצלח
      כרובית בינונית מחולקת לפרחים לא מבושלת
      2 ביצים מעורבבים עם 5 שיני שום כתוש 3/4 כוס פטרוסיליה קצוצה, מעט פלפל שחור 1 כף גדושה א. מרק, קורט מלח
      תובלים את פרחי הכרובית הלא מבושלת, מטגנים טגון מהיר וחזק את כל הפרחים
      מניחים בסיר שטוח עם 1/2 כוס מים ומאדים. דליקטס אמיתי!!!!!

      [ Reply ]

  4. אני מנויה אצלך זה זמן רב ונהנית ממאכלייך.

    לכבוד נסיעת בתי לחו"ל לזמן ממושך, אני מעוניינת לערוך לה מסיבה למשפחה ולחברים בסגנון "מזנון" או "בופה" בשרי.
    לצערי לא הצלחתי למצוא אצליך קטגורייה מתאימה.
    אשמח אם תוכלי לעזור לי או להפנות אותי למקור מסויים.

    ושוב תודה.

  5. מירי,אין לי בופה בשרי.

    תצטרכי לשוטט בין המתכונים לפי הקטגוריות שנראות לך כמו:
    סלטים
    פשטידות
    מאפים
    מרקים

    אצלי ארוחות בופה בשריות זה תמיד חמין.

    מקווה שתסתדרי ושיהיה בהצלחה לבת. smile

  6. פירגה – המתכון הוא מעולה הכנתי לפני שבוע ממתכון אחר שלך רק בלי הפפריקה המרוקאית בפעם הבאה אכין לפי המתכון החדש עם הפפריקה המרוקאית.
    האם אפשר לרדת בכמות של השמן הזית ואם לא לא יפגע בטעם.
    יום טוב smile smile

  7. בוקר טוב
    הכנתי עם סלט חציל קלוי על האש – יצא מעולה !!! כולם התלקקו ונהנו
    חג שמח ויום נפלא smile

  8. היי פירגה – מתכונים מעולים
    יש לי כמה שאלות :
    האם חייבים לטגן את העגבניות?

    הרוטב יצא לי קצת דליל, מדוע?

    תודה – נאוה

  9. הי פירגה
    מה שלומך?
    שאלה לגבי המטבל הזה
    את יודעת איך הוא בהקפאה?
    אני רוצה להכין לעוד חודש

    אשמח לתגובתך

    • הי הדס תודה,הרבה יותר טוב.
      צר לי אבל אני לא יודעת לגבי ההקפאה.
      בד"כ אני לוקחת כמות קטנה ומנסה להקפיא…. ולומדת אם מתאים או לא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *