IMG 20171107 WA0016 730x410 - סלק בחומץ ושום

סלק בחומץ ושום

IMG 20171107 WA0016 300x169 - סלק בחומץ ושום

סלק עם שום וחומץ

 

מצרכים:

5 סלקים טריים , כדאי לקנות רק בעונה

2 כוסות חומץ רגיל

5 כוסות מים

4 כפיות מלח

2 ראשי שום קלופים חתוכים פרוסות

 

אופן הכנה:

מבשלים את הסלקים כמו שהם בסיר גדול מלא מים.

בודקים אחרי 40 דקות אם לא רך אז להמשיך בבישול.

מקררים.

מנקים ושוטפים וחותכים כל סלק ל-2 .  כל מחצית חותכים לפרוסות דקות.

מכינים את הרוטב וטועמים. מרגישים קצת חמוץ במליחות עדינה.

אפשר לשפר עם תוספת חומץ ומלח עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים.

את כל הרוטב הזה לצקת על הסלקים. לשמור במקרר.

 

הערות:

ניתן לאכול מיד בתום ההכנה אבל משתבח מיום ליום. נשמר במקרר כחודש.

מי שמעדיף את הסלקים המוכנים בוואקום, אין בעיה, אבל הטעם לא אותו דבר.

תהנו.

2 תגובות על “סלק בחומץ ושום

  1. פירגה תודה על מתכון הסלק:
    היה ממש קל להכנה, ירק מאוד בריא ,
    וגם יוצא טעים מאוד!
    המון תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *