d793d795d791d7a9d7a0d799d795d7aa d7a6d799d79ed795d7a7 - דובשניות צימוקים

דובשניות צימוקים

צימוקים - דובשניות צימוקיםדובשניות מצימוקים טחונים. לא יודעת מה לפעמים עולה לי לראש…

השתדלתי שהמרכיבים יהיו די בריאים והצימוקים פה לא מורגשים כי טחנתי אותם עם המרכיבים ה"רטובים". מקווה שיהיה לכם טעים ומזין.

מצרכים ל-25 כדורים:
1/2 1 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס סובין
1/2 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
1/4  כוס סוכר חום
כפית קינמון
3 כפות טחינה גולמית
4 כפות גדושות דבש
1 ביצה
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
כוס צימוקים לבנים

אופן ההכנה:
שמים את   כ ל  המצרכים היבשים בקערה  ג ד ו ל ה
שמים במג'ימיקס לפי הסדר:  מים + שמן + דבש + טחינה + ביצה + צימוקים .
מערבלים   ע ד   לקבלת עיסה דלילה ומימית.
יוצקים את ה"רטובים" על ה"יבשים" ומערבבים ביד לעיסה דביקה.
מחכים 10 דקות שהעיסה תנוח,  ומכינים כדורים בעזרת ידיים לחות .  מניחים על ניר אפיה בתבנית גדולה במרווחים קטנים.
(כדי להקל על הכנת הכדורים צריך לטבול מדי פעם את האצבעות בכוס עם מים מהברז).
מחממים תנור לחום 175
אפיה -20 דקות .
אחרי 20 דקות העוגיות זהובות , קצת מתחילות להשחים והן עדיין ר כ ו ת. לא להתרגש, להוציא מהתנור ולחכות,  כי אחרי קירור של מספר דקות העוגיות יתקשו.
להוציא את העוגיות מהתבנית רק כשהן כבר קרות ולשמור בצנצנת העוגיות.

d793d795d791d7a9d7a0d799d795d7aa d7a6d799d79ed795d7a7d799d79d 300x225 - דובשניות צימוקים

דובשניות צימוקים-פירגה

קישור לעוד דובשניות שלי:

http://www.pirge.co.il/index.php?s=%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

שיבולת שועל תמונה של השקית מהצד…..

d7a9d799d791d79cd795d7aa d7a9d795d7a2d79c 300x225 - דובשניות צימוקים

תהנו

31 תגובות על “דובשניות צימוקים

  1. זה ניראה טוב!!!!!!!!!!!!!
    רק יש לי שאלה -האם אפשר במקום קמח לבן
    להישתמש בקמח ללא גלוטן?
    תודה על העזרה!
    המשך יום טוב ופורה! :lol:

    • מחזקת את ידי ירדנה בקשר לקמח אחר(אולי תפו"א או קורנפלור?) smile ומודה לך,
      שנה טובה ומבורכת

    • ירדנה בקר טוב
      לא יודעת ולא מכירה אבל אם תנסי,אשמח לקבל חוות דעתך ולהוסיף למתכון
      יום נפלא smile

  2. אני ראיתי וקראתי שמכינים כדורים .

    אני שואלת כי בעוגיות של השוקולד צ'יפס, המתכון שיש מאחורי השקית, העוגיות יותאות שטוחות למרות שעושים עיגולים, לכן שאלתי.

    • הי אורנה
      אלה יצאו לי יפה. אם העוגיות יוצאות שטוחות עדיף להכין כדורים ולהניח במנג'טים או תבניות מאפינס וכך הם ישמרו על הצורה.
      smile

  3. היי פירגה,

    אני עוקבת שקטה אחר האתר שלך, ואכן ניסיתי כמה דברים ובהצלחה! smile
    אז תודה!!

    ועכשיו לשאלה: האם העוגיות נשארות פריכות? אני שואלת כי הכנתי לא מזמן עוגיות שיבולת שועל (אותה כמות) ולאחר שהתקררו איבדו את פריכותן, ומסתבר שגם קצת את הטעם…. :?

    האם כמות פחותה של שיבולת שועל תפתור את זה?

    • הי טליה
      אל תשני כלום.
      בגלל הפטנט ש ל י של טחינת הצימוקים, הדובשניות נשארות גם אחרי מספר ימים מאד עסיסיות.
      הטעם משתבח לו מיום ליום. פשוט מעדניות.
      תכיני ותהני smile

  4. ממש עוגיות בריאות,

    אפשר לקבל הסבר – אני יודעת ששיבולת שועל (קווקר) יש אינסטנט ויש רגיל
    אבל איך אני מזהה בסופר את הסובין ?

  5. הסובין נמצא בד"כ ליד כל חטיפי אנרגיה, ומוצרי בריאות. יש סובין שיבולת שועל (יקר יותר…) ויש סובין חיטה מלאה. של תלמה. מגיע בשקית שקופה חלקית…

  6. במתכון צריך גם קווקר וגם סובין
    אז עלי לקנות סובין שיבולת שועל וסובין מחיטה מלאה עבור שני המצרכים שצריך ?

    • בדיוק . ובגלל שהדובשניות טעימות הסיכוי הוא שתכינו יותר מפעם אחת…. ;) לא יישאר הרבה זמן והשקיות יתרוקנו. לשמור במקרר או בפריזר.

  7. בס"ד
    נראה נפלא, אנסה ואדווח.
    ככלל: בכל העוגות אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? איזה יחס כמותי?
    ביתי ומשפחתה נמנעים בכלל ממרגרינה לכן הייתי מבקשת לדעת על התחליף.
    תודה וגם נפלא
    יעל

    • יעל,לא יודעת לגבי המרה.כל עוגה זה אחרת.
      באתר שלי יש המון עוגות ועוגיות על בסיס שמן.
      תהנו smile

  8. צימוקים טחונים :lol: :lol: :lol:
    את אחת ויחידה :lol:

    תבורכי (גם) על הרעיון הזה smile

    • ברבורה,גם אני קולטת שזו פעם ראשונה ;) שאני מכינה עם צימוקים טחונים.חהחהחהחהחה.

    • אסנת בקר טוב
      בסוף המתכון צילמתי תמונה של השקית…מ ה צ ד…שם כתוב בעברית.

      בכל אופן,לי נראה שזה אותו דבר. זה גרוס ולא כמו קמח.

      תכיני ותהני ואשמח לשמוע ממך אחרי שתטעמי ;)

  9. טוב,הדובשניות יצאו מדהימות!!!
    טעימות בטרוףףףףף
    הורדתי את הסוכר, עדיין יצא מתוק וטעים.
    תודה פירגה יקרה על עוד מתכון נפלא

    • אסנת,אני רואה שמכל התגובות את הכנת ראשונה ושימחת אותי מאד בתגובה שלך.
      הם באמת משהו…..איזה כיף,תהנו smile

  10. פירגה, מה שלומך? אני נופלת מהרגלים! :| מאז ההכרות עם האתר שלך אני לא מפסיקה לאפות ולבשל.
    בפעם האחרונה שאפיתי, אני חושבת שזה היה לפני עשרים שנה.
    אפיתי פעמיים את הדובשניות, פעם ראשונה לפי המרשם שלך ו :lol: יצא מצויין. לפחות זאת היתה תגובת החברים. (אצלנו לא אוכלים סוכר קמח והבנות טבעוניות אז לא ביצים).אז שיניתי וגם יצא נהדר.
    טחנתי את הכמות הרגילה של השיבולת שועל והסובין. במקום הקמחים הוספתי כוס וחצי אבקת שקדים.(שקדים טחונים).הורדתי את הביצה, הסוכר, הסוכר וניל והמים. במקום זה הוספתי עוד כף גדושה של דבש
    ורבע כוס יין אדום. בפעם הבאה אנסה פחות דבש. מומלץ יצא נהדר!
    המון תודה לך וכל טוב. נאוה מלוס אנגלס. :lol:

    • נהניתי לקרוא מה שכתבת נאוה.
      זה כיף להכין וליצור מעדנים בבית.
      שמחתי על העדכון המפורט ובאמת, תכיני ותהנו
      smile

  11. יש לי כמה שאלות –
    1- אפשר לוותר על הסובין או להמיר במשהו אחר?
    2- אפשר במקום קמח מלא קמח רגיל?

    תודה ענקית! laugh

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *