d79bd7a8d795d791d799d7aa d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f d798 - כרובית אפויה בטחינה וסילאן

כרובית אפויה בטחינה וסילאן

טחינה סילאן ט - כרובית אפויה בטחינה וסילאן

 

מתכון ישן שלי  והוא כולו שלי ביצירתיות שלי. כרגיל,אני מיד משתפת אתכם שתכינו ותהנו כמוני.

כרובית בטחינה וסילאן אפויה בציפוי אגוזים
בהגשה, פורסים לפרוסות כמו עוגה.
לטעמי, זו אחת המנות היותר טובות שאכלתי מכרובית.

מקור המתכון+תמונה:פירגה

מצרכים:
כרובית שלמה
מרתיחים סיר גדול עם מים.
כשהמים רותחים מכניסים את הכרובית ומבשלים 8 דקות.
מוציאים את הכרובית ומניחים אותה בסיר עם מי קרח לדקה.מוציאים למסננת לניקוז נוזלים .
מקררים את הכרובית.
חותכים את הכרובית לרוחבה ל-2. חורצים בה מעט חריצים.
מניחים בתבנית על ניר אפיה. החלק הקמור למעלה.

מכינים בקערה את המרינדה:
2 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
2 כפות קטשופ/צ'ילי
כף גרודת לימון
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל
1/4 כוס מים
לערבב היטב ואם סמיך מדי להוסיף עוד מים.
לשפר טעמים.
למרוח בידיים ובעזרת מברשת את הכרובית . להיכנס לכל הפינות והחורים. למרוח שכבה נדיבה.
יוצקים כ-5 כפות שמן קנולה על פני הכרובית.

ציפוי להכנה במג'ימיקס:
50 גרם אגוזי מלך
2 כפות פירורי לחם
כף אבקת מרק בצל
כף שומשום
לגרוס הכל לפירורים בגודל בינוני.
לפזר את כל הציפוי על הכרובית.[

לאפות על תבנית   מ ש ו מ נ ת   30 דקות בחום 180 מעלות.
להגיש עם פלחי לימון טריים.
תהנו.

22 תגובות על “כרובית אפויה בטחינה וסילאן

  1. היי פירגה
    עשית לי חשק…. הפשרתי כרובית של סנפרוסט
    האם חובה לשים שמן????

  2. מנסיון אפשר בהחלט לבתר על השמן, אך לקחת בחשבון שזה על חשבון הקריספיות אבל איכות הטעם לא נפגמת. :lol: :lol:

  3. היצירתיות והדימיון שלך הם מתנה משמיים!
    המתכונים פשוטים ששוים מיליון דולר
    קניתי כרובית והכנתי שולחת לך אלף נשיקות נפלא……………. איזה ריח וטעם בכל הבית

    • רינה יקרה
      אני כל כך שמחה שאת פתוחה לרעיונות שלי.
      זה כיף שהכנת,אהבת ושיתפת אותי.
      תענוג smile שולחת חיבוק :lol:

  4. היי..בתמונה רואים 2 כרוביות,ולא אחת חצוייה.למה צריך לחצות
    את הכרובית :?

  5. שלום פירגה. מחר יום שישי. אני אנסה לאפתיה משפחה שלי בארוחת צהורים.
    כן סילאן וטחינה שילוב מהמם. אני עושה כף סילאן וכף טחינה מערבבת ויוצא מאד טעים למרוח על לחם.
    תודה ובי

    • בלה חמדתי,אני מקווה שתאהבו זה שילוב מנצח גם בשניצלים,גם בירקות וגם בסלטים. בעיקר בעוגות עוגיות.
      מחכה לתגובה אחרי שתכיני.
      תודה על הממרח הטעים ללחם. מי שלא מכיר ינסה בטוח יתלהב.
      חג שמח smile

      • היי דליה וחג חנוכה מלא אור ואהבה.
        המתכון הזה דליקטס אמיתי !!!!!!!
        אהבנו בטירוף( כתמיד ).
        תודה מכל הלב. עדי :cool:

        • עדי, שימחת אותי מאד מאד.תודה לקרוא את חוות דעתכם הנפלאה.
          לבריאות והמשך מוצלח וטעים smile

    • רחל ערב טוב
      אנסה בהזדמנות ראשונה להכין עם ברוקולי.אני מאד אוהבת ברוקולי ובטוח יהיה לטעמי.
      תודה רבה smile

  6. תודה, הכנתי ויצא נפלא. נשארה חתיכה אז מעכתי, הוספתי ביצה והכנתי לביבות. גם הן יצאו מעולות.

    • מיכל,איך שאני אוהבת את המתכון הזה. השידוך טחינה+סילאן משגע גם על מתוקים וגם על מלוחים
      תהנו smile גם מהלביבות ;)

  7. פירגה,
    המתכון מעולה,
    ממש שילוב מנצח, של טחינה סילאן ,שום ,ותבלינים.
    מכינה פעם בשבוע לדרישת בני -הבית.,
    ובעיקר ,
    בכול פעם שמגיעים אורחים ,הם מתלהבים מהטעם העשיר ,
    טועמים ותמיד דורשים את המתכון למעדן הכרובית .
    אכן מתכון מנצח לכול הדיעות,
    ותוספת נהדרת לצימחוניים .

    שאפו !

    • סימה,אני משוחדת איפה שיש טחינה.כל מתכון שיש טחינה זה נהדר ואם אין,אני שמה מלמעלה.חהחהחהחה
      שבת טעימה לכם ותודה על הפירגון.

  8. פירגה יופי של מאפה, יצא מאוד ט ע י ם!!!
    (הספיקה לי כף אחת סילאן,לי טעים ככה, כי לא אוהבת מתוק מדי.)
    לסיכום אין עלייך פירגה! הבשלנית הנהדרת .
    ועל מתכון ה heart כרובית ב-שתי- מילים:
    טעים ומושלם!!!

    • תודה שרון חמדתי.
      בחרת במאפה טעים,שמחתי שאהבתם.
      המשך שבוע נפלא וטעים .חיבוקי kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *