d798d797d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793d79477 - עוגיות טחינה שוקולדה

עוגיות טחינה שוקולדה

d798d797d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793d79477 - עוגיות טחינה שוקולדה
עוגיות טחינה שוקולדה

עוד נופך משלי שלא יהיה מדי שיגרתי
אז הוספתי שוקולית ומעט אגוזים לקישוט
וכבר יש עוגיות חדשות שכדאי לנסות.

וגם במתכון הזה? רק 1/4 כוס שמן

המצרכים בקערה:
1/2 כוס טחינה גולמית רכה (לא גושים)
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס קוקוס
2 כפות אבקת שוקולית
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 כוס שמן
2 כוסות קמח פחות 2 כפות
שקית אבקת אפיה
לשים לבצק עד שנפרד מהדפנות
מגלגלים תוך הידוק 36 כדורים בגודל אגוז
מניחים במרווחים על ניר אפיה
אפשר לקשט חלק באגוזים ושקדים גרוסים ולהדק אותם בעדינות לעוגיה
אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות
זמן אפיה כ-12 דקות.
להשאיר את העוגיות על התבנית עד לקירור (הן מאד רכות ולא להתרגש,אחרי קירור הן מתקשות)
לשלוף בעזרת מרית ולשמור בקופסה סגורה.
אפשר לאבק באבקת סוכר.

"טיפ"
1.שימו בכוס קודם את השמן ע"פ המלצתה של דורית, אח"כ הטחינה ובסוף את הסילאן וכך הוא לא יידבק לדפנות הכוס.

הערה:
אחרי האפיה העוגיות שטוחות יותר ומבוקעות מה שלא גורע מהטעם הנהדר.

d798d797d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793d7940 - עוגיות טחינה שוקולדה
תהנו

40 תגובות על “עוגיות טחינה שוקולדה

  1. שלום לך שבת שלום אני רוצה להגיד לך שכל מתכון שלך יוצא לי פצצה היכנתי את העוגיות טחינה יצא מאוד מאוד טעים :P להיתראות חני

  2. שלום , זה פעם ראשונה שאני שואלת פה שאלות למרות שאני כבר כמה חודשים מסתכלת באתר והוא נהדר ביותר,גם מה שניסיתי יוצא מעולה, אפילו בעלי הכין משהו ויצא מדהים
    פירגה, כל הכבוד על ההשקעה והחלוקה לקטגורויות בהתאם לבקשות, תבורכי ויישר כוח
    שאלתי היא האם אפשר לוותר על הקוקוס?
    ביי חוה

    • חוה שלום רב
      תודה שאתם חברים באתר שלי.תודה על הפירגון והמחמאות.
      בוודאי שאפשר לוותר על הקוקוס.במידה ודליל תוסיפי במקום 2-3 כפות קמח
      בהצלחה ותהנו smile

  3. בקר טוב פירגה יקרה
    האם אפשר להחליף את הקוקוס למרכיב אחר ? כי בני משפחתי( לצערי הרב) לא אוהבים קוקוס.
    והעוגיות נראות כל כך טעימות….ואני רוצה להכינם.
    לתשובתך המהירה אודה
    סימה smile

  4. הי פירגה

    כל הזמן רציתי להכין את העוגיות האלה, כי מאד מצא כן בעיני השילוב עם קצת שוקולית, אבל איכשהו לא יצא לי
    סוף סוף הכנתי אותם היום
    זה באמת שילוב נהדר – טחינה, שוקולית וקוקוס :P

    הבעיה היא שאני לא יודעת כמה זמן הן יחזיקו מעמד

    • הי ערב טוב
      שימי אותם במקרר בתוך קופסה סגורה.יחזיקו יותר משבוע במידה ולא יחסלו….. ;)

  5. חהחהחהחה

    לזה בדיוק התכוונתי – הן מתחסלות נורא מהר, כל פעם אנחנו עוברים לידן ופשוט לוקחים עוד אחת

    • אליה כמה נפלא שהילדים אהבו את העוגיות.יחסית בריאות ובעיקר טעימות בגלל מירקם השוקולד
      תודה ששיתפת smile

  6. בקר טוב פירגה, הכנתי יצא טעיייים, אבל כיוון שאף פעם לא הכנתי עוגיות כאלו
    רציתי לשאול האם המרקם של העוגייה לאחר האפייה,צריך להיות דחוס? או אוורירי, כי אני
    הכנתי ללא קוקוס, ועל פי המלצתך שמתי אגוזים טחונים. ובמקום שוקולית שמתי קקאו משובח.
    האם זה משנה את המרקם ? או אולי אפיתי יותר מידיי ( 15 דק')??
    בברכה סימה :?

    • לימור מקסימה תודה על התגובה הנפלאה והטעימה על העוגיות.הן באמת משהו משהו ;)
      smile

  7. הי
    קודם כל תודה על האתר המקסים הזה
    גם אוכל טעים וגם אווירה נהדרת
    -מה אוכל לשים במקום דבש וסילאן?
    תודה

    • אחי ערב טוב
      תודה על המחמאות והפירגון. שולחת חיבוקי.
      דעתי שאפשר להחליף בסירופ מייפל/סירופ קרמל, בממרח תמרים או כל ממרח אחר מוכן שמוכרים כממרחי עוגות.
      למרות שלא ניסיתי נראה לי שיצא מעולה.
      תהנו

      [הוספת תגובה]

  8. הי פירגה
    אני רוצה להכין את העוגיות כשרות לפסח
    אפשר להכין כמו בעוגיות עוגיות קוקוס וטחינה מתאימות גם לפסח
    עם קמח מצה וקמח תפו"א במקום הקמח פה? כמובן ביחס מתאים?

    • הי חוה
      אני לא הכנתי אבל הגיוני שאפשר להמיר את הקמח בחצי חצי.
      בהצלחה smile

    • לל
      לא הבנתי אותך
      כתוב במתכון :
      2 כוסות קמח ושקית אבקת אפיה. אין שם קמח תופח..

      בעקרון,על כל כוס קמח רגיל שמים כפית אבקת אפיה.

  9. אוף !! הכנתי את העוגיות בכזה חשק והן לא יצאו לי טוב..כנראה שאפיתי יותר מדי…. הכנתי פעמיים את העוגיות, פעם אחת נשרפו ופעם שנייה יצאו בסדר אבל כשטעמתי הן ממש לא היו עוגיות טחינה שאני מכירה. לא היו רכות ולא נמסו לי בפה ,היה להן יותר טעם של דובשניות :eek:
    כנראה שעוגיות טחינה לא בשבילי ואני צריכה לפרוש בשיא…חחחחח בשיא עלק ;)

    • הי לל
      כנראה שבתנור שלך את צריכה לאפות פחות מ12 דקות. אולי רק 8 דקות.
      אלה לא עוגיות טחינה רגילות.ברור שלא. יש לי מגוון גדול של עוגיות טחינה.
      אוקיי,,תעברי הלאה יש עוד הרבה מתכונים טעימים.
      בהצלחה smile

  10. תודה רבה על המתכון
    הכנתי פעמיים בפעם הראשונה לא היה לי קוקוס אז החלפתי את הקוקוס בשומשום יצא טעים

    בפעם השנייה כבר הכנתי עם קוקוס ואוו איזו חגיגה יצא מדהים
    אומנם שינויים קטנים – במקום שוקולית שאין בבית אבקת חרובים , סוכר שמתי חצי כוס , וקמח שיניתי מעט – חצי קמח מלא חצי לבן .
    אז המון תודה כל בני הבית מרוצים (-:

    • הי ניבה
      תודה על ששיתפת אותנו.
      מרוצים? אז גם אני הכי שבעולם.חהחהחהחה ;)
      תודה smile

  11. פירגה יקרה!
    איזה סוד בעוגיות האלה שלא מפסיקים לאכול אותם? טעם של שוקו מאוד עדין ולא מורגש אבל מוסיף. עשיתי מקמח כוסמין וסוכר חום. יצא לי 21 כדורים חמודים ולא שטוחים. פריכים ונורה נורה טעימים.

  12. דליה אפיתי את העוגיות הכי טעימות שאין פעם הכנתי ואכלתי.. אם זה לא היה כ"כ מתוק הייתי מחסלת עוד… אבל חצי תבנית הספיקה לי … חחח . ויתרתי על הקוקוס.. ועשיתי בול 2 כוסות קמח.
    ממש תודה לך. ושיתפתי את הקישור למתכון בפייסבוק.. שכולם כולם יקראו ויהנו מהמתכונים הטעימים והכל כך פשוטים של פירגה. :lol:
    smile לאידה ולכל השואלים : הסוד הוא בפשטות .. נראה לי עליתי על זה… laugh

    • לאלה יקרה
      זה המוטו והדרך שלי בכל המתכונים. פשטות וזמינות. תודה על הפירגון והמחמאות.קופצת לפייסבוק לראות מה כתבת.
      תודה וחיבוק מעומק הלב.

  13. שלום פריגה
    אשתי לא ממש אוהבת קוקוס
    יש תחליף אחר ראוי ?
    תודה על תשובה על האתר ומהמתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *