d7a9d795d7a7d795d79cd793 d797d79cd791d794 d7a4d7a8d795d7a1 - עוגת קוביות שוקולד וחלבה

עוגת קוביות שוקולד וחלבה

d7a9d795d7a7d795d79cd793 d797d79cd791d794 d7a4d7a8d795d7a1 1 - עוגת קוביות שוקולד וחלבה

 עוגה שנולדה לי היום בבקר. שוב העוגה בקערה, איזה יופי של רכות, ואיזה קלות.
וכמה שאני אוהבת עוגות בחושות ומהירות ובעיקר נפלאות.
חלבה ושוקולד, אוהבים? לא שוקולדצ'יפס, אלא ממש חתיכות גדולות של שוקולד
שירגישו עם כל ביס.

מצרכים בקערה:

2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
לערבב
להוסיף:
כוס  סוכר ומי שאוהב מאד מתוק יוסיף עוד 1/4 כוס.
3/4 כוס קוקוס
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
לערבב להוסיף:
3/4 כוס שמן קנולה
2 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס נוזלים (מיץ, מים, לי יש במקרר מרק פירות מתפוחים,אז שמתי מהמיץ)
לערבב ולהוסיף עוד כמה כפות מיץ או מים במידה וצריך.
100 גרם שוקולד מריר שכל קובייה שוברים ל-2 חתיכות
4 כפות חלבה מפוררת גס
לערבב הכל ביחד
לצקת לתבנית משומנת מספר 24
לחמם תנור לחום 175 ולאפות כ-35 דקות .(לבדוק בשיטת הקיסם לוודא שמוכנה)

יש תנורים שהעוגה צריכה 45 דקות אפיה אז כדאי לבדוק היטב שהעוגה מוכנה. שיטת שיפוד עץ או סכין.אפשר גם לכסות ברפיון עם ניר כסף ולהמשיך לאפות עוד שמוכנה.
לצקת כ-3 כפות סילאן מעורב עם טחינה או רק סילאן
לפזר קוקוס.
לפני ההגשה, נהדר לחמם טיפה (כל פרוסה בנפרד) כדי להמיס את השוקולד .

"הערה "
1. אחרי יומיים לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

 

61 תגובות על “עוגת קוביות שוקולד וחלבה

  1. עשיתי- יצא ממש טעים.
    האמת שעשיתי פעמיים- ו-35 דקות בהחלט לא מספיק היא יצאה ממש לא אפויה. צריך לציין את טקס תקיעת הקיסם במתכון- כדי לבדוק אם היא אפויה. הפעם השנייה שבדקתי עם הקיסם כר יצאה אחלה עוגה…

  2. אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בקוטר 30 איך אני מגדילה את הכמויות ?

  3. לפירגה היקרה ולכל הגולשים/ת באתר המהמםםםםםםםםםםםםםםם
    יש לי הצעת יעול לאחר מספר מקרים דומים בהם לאחר בדיקת עוגה בקיסם נחלתי אכזבה עברתי להשתמש בשיפוד עץ כך אני יכולה לדעת שאכן העוגה מוכנה לא רק בחציה אלא לכל עומקה.
    זה אחלה פטנט נסו :idea:

  4. שלום פירגה.
    קודם כל רציתי לציין שאני אוהבת את האתר שלך. נעזרתי בו מספר פעמים ונהנתי מאוד.
    שאלה לגביי העוגה-מה עושים בשביל שהשוקולד לא יצנח לתחתית?
    אפיתי את העוגה- היא מעולה! אבל כל השוקולד ירד למטה.
    תודה רבה וישר כח על האתר.
    אתי

    • תודה אתי.
      לפעמים צונח לפעמים לא אין לי את הפתרון .
      אולי לשים את השוקולד כשהעוגה כבר בתבנית לפזר למעלה בלי לערבב.
      smile

  5. שלום פירגה.

    הכנתי את העוגה היא טעימה ונימוחה, לדעתי אפשר להוריד מכמות הסוכר, כי החלבה מתוקה
    וכן השוקולד, אני שמתי כוס ורבע בפעם הבאה אני אשים כוס סוכר.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים. ' :oops: :lol:

  6. הכנתי את העוגה מס פעמים רב היא מאוד אהובה בבית אני מפזרת את השוקולד בסוף ונותנת לחיצה קלה עם האצבע על כל חתיכת שוקולד, השוקולד נשאר תמיד למעלה ולא נופל , עוגה מצוינת מומלצת ביותר !!!!!

    • מירי בקר אור חמדתי
      אני אוהבת שאתם מגיבים ועוזרים לי לענות על השאלות שמצטברות.
      לכל אחד יש משהו חיובי לתת וזה נפלא.
      תודה על השידרוג לקוביות.את נהדרת,תודה smile

  7. העוגה נהדרת!
    אימצתי אותה.

    השבת היו לי אורחים, וההתלהבות היתה קולקטיבית…

    עוגה נהדרת במינימום זמן הכנה, ובכלל – את זה אהבתי באתר שלך: מתכונים קלים ופשוטים, שיוצאים טעים…
    הם גם כתובים בצורה קלה להבנה, כאילו הכל נעשה כל כך בכיף…….

    תודה! smile

    • פייגי חמדתי
      תודה רבה על כל המחמאות. עוד התרגשות בלב לפתוח כך את הבקר
      שולחת לך חיבוק מלב אל לב smile

  8. שלום פירגה,

    את כותבת במתכון: " לערבב ולהוסיף עוד כמה כפות מיץ או מים במידה וצריך".

    השאלה שלי היא: איך יודעים אם צריך או לא? איך העיסה צריכה להראות?

    תודה מראש. אני יודעת שהתגובה שלך תהיה מהירה. אין כמוך.

    סמדר מ.

    • סמדר הי
      בלילה של עוגה בחושה צריכה להיות דביקה ומעט דלילה.
      בינתיים,אני מקווה שהכנת ויצא טעים smile

  9. מניסיוני יקירתי

    הכנתי את העוגה הזו ולא היה צורך להוסיף שום נוזל

    העוגה מעולה וקוצרת מלא מחמאות

    בהצלחה

    :lol:

    • רחלי,לא ניסיתי להכין בלי קורנפלור
      אם את רוצה להמר,תוסיפי קמח במקום smile

  10. שלום פירגה!
    האתר נפלא וכיף מאוד לקרוא, תודה!

    שאלה לגבי העוגה- האם יש אפשרות להשתמש בתבנית אחרת? כיון שאיו לי את תבנית בגודל הזה.. :|
    אשמח לתשובתך המהירה!

    שבת שלום!

    • שני תודה
      זו התבנית הכי סטנדרטית במטבח.
      גודל 24 .את בטוחה שאין לך?
      בכל אופן תחליפי לפיירקס או מלבנית לא גדולה.

  11. פירגה, תודה רבה!
    בסוף השתמשתי בתנית מלבנית, וזה נראה נהדר!!
    :lol:

    האם יש לך רעיונות לציפויים נוספים שיכולים להתאים?

    • שני הי

      את יכולה להגיש עם סירופים של מייפל,סילאן או שוקולד.

      או להכין קצפת משמנת מתוקה + סוכר + כף אינסטנט פודינג ולהגיש על כל מנה
      תהנו

  12. העוגה מצויינת !
    עוגה קלילה להכנה וטעימה, החברים שבאו אתמול לקחו איתם את כל השאריות ואני מכינה אחת חדשה לנו…

    • יפעתיי,תודה רבה על המחמאה לעוגה המיוחדת הזו.תכיני עוד אחת ובהחלט מקווה שתמשיכו להנות
      חג שמח smile

  13. פירגל'ה.
    כמו אצל כולם… גם אצלי אמרו שיצאה מעולה :lol:
    הכנתי חצי כמות, בתבנית אינגליש וזילפתי גם טחינה+סילאן+ טיפה תמצית וניל כשהעוגה יצאה מהתנור… מצד שני, אולי היה כדאי להכין בגודל רגיל… כי אחרי שכולם אכלו שתי פרוסות בזו אחר זו… אנחנו נשארנו נטולי עוגה ליום שישי…
    אני מצטרפת למחמאות
    יופי של מתכון smile

  14. :lol: שלום פירגה יקרה.
    זו תגובתי הראשונה מאז אני נהנית מהאתר שלך,יישר כח גדול והמשך עשיה נהדרת ומהנה.
    העוגה האחרונה שאפיתי היא עוגת שוקולד וחלבה, היא ממש נהדרת וכבר מככבת אצל בני משפחה נוספים.
    תודה רבה לך :lol:

    • רחל הי חמודה
      שימחת אותי. אני מקווה שנמשיך להתראות בין המתכונים….
      כיף לי ועונג גדול שאת מעבירה מתכונים מהאתר לחברות שלך.יישר כח להמשך עשייה טעים ובשיתוף smile

  15. פירגה יקרה ,אני מקבלת השראה ממתכוניך, הכנתי את העוגה בשינויים קלים.
    לסוכרתיים- במקום סוכר שמתי כמו סוכר 2 כפות. נוזלים שמתי כוס מים שמהלתי בתרכיז דיאט תפוזים
    חלבה שמתי ללא סוכר שיש בו ם אגוזים, שוקולד שמתי 2 כפות שוקולד למריחה ללא סוכר, ייתר החומרים ללא שינוי.
    אפיתי בחום בינוני, 35 דק'- יצא נפלא, לאחר האפייה חתכתי לעוגיות
    סוכרתיים-אנשי דיאטה, תנסו,אם נהנתם זה בזכות פירגה עם האתר הנפלא שלה.
    ביייייייייי יום טוב smile

    • אסתי הי
      אגלה לך סוד שגם התמונה היא עוגה בלי סוכר.
      רוב העוגות שאני מביאה לאתר אני מכינה אותם בלי סוכר
      כמובן שאת המתכון אני רושמת לכם עם סוכר.
      המשך טעים ונפלא smile

  16. פירגה שלום,
    אם אני לא אוהבת קוקוס ומוותרת עליו בעוגה, אני צריכה להוסיף משהו אחר במקום (אגוזים טחונים או משהו) או שפשוט לוותר והמרקם לא יפגע?

    תודה

  17. הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק+ כ-9 מאפינס קטנים ועשיתי עם שוקולד צ'יפס פרווה. יצא נפלא!!! :lol:

  18. שלום פירגה המוכשרת
    עשיתי אותה כמה פעמים
    העוגה מעולה, בפעם הרביעית אני עשיתי כמה שינויים כמו למשל שמתי את הקמח תופח של אסם עם הקקאו, וכנוזלים שמתי שמנת צמחית של השף הלבן. יצא סוף סוף הדרך. שנה טובה ימית

  19. עשיתי לפני כשבוע יצא מדהים …הטעם של הטחינה עם החלבה והשוקולד משתלב מדהים אני לא יכולתי להפסיק לאכול העוגה פשוט ממכרת גבוהה חגיגית ויפה את קוביות השוקולד פשוט שמתי למעלה בהנחה שישקעו אולם הם לא שקעו לתוך העוגה אלא היו למעלה ועליהם שפכתי את הציפוי בפעם הבאה אשקיע אותם פנימה לתוך העוגה תודה תודה

    • בקר טוב
      תודה שחזרת לשתף אותי.את נהדרת.
      אני שמחה שאהבתם את העוגה ושנוספה עוד מחמאה מתוקה
      תודהההההההההההההה

  20. פירגה שלום!
    העוגה השאירה אותי פעורת פה. חלבה ושוקולד-וואו.
    שאלה- אני משתמשת רק בקמח מלא, כיצד אוכל להמיר את המתכון?
    אני יודעת שקמח מלא סופח יתר נוזלים אך אינני מכירה את היחס..
    תודהsmile

    • אלינור,צר לי שאין לי תשובה
      אני לא משתמשת בקמח מלא לעוגות בחושות ואין לי מושג
      בכל אופן,אם תכיני ויצא טוב,תעדכני smile

  21. היי פירגה!
    הכנתי עוגה זו אתמול לשבת.
    יצאה מעולה. לא מפסיקה ליישר מאתמול.
    השינויים שעשיתי הם:
    הכפלתי את הכמות ב – 50%.
    שמתי חלבה בטעם קפה שקניתי בשוק מחנה יהדה ממלכת החלבה,
    והוספתי אגוזים וצימוקים.
    אפיתי בשתי תבניות אנגלישקייק.
    עוגה חלומית. לא מפסיקים לשבח.
    תודה.

    • שושי שלום ,
      חלבה בטעם קפה זה נקרא מדהים וטעים.
      גם אני אוהבת שילוב צימוקים ואגוזים בעוגות בחושות.יאמי.
      תמשיכי להכין ,להנות, ולשתף אותי בשמחות
      תודה smile

    • שושי אהבתי את השינויים שלך.
      הכנתי לפי המתכון, רק שמתי 4 כפות ממרח חלבה והפחתתו בסוכר ל3/4 ויצא חלומי.
      תודה על המתכון המוצלח.
      מצפים לשלג בפילדלפיה וזה אומר שנהיה בבית כל סוף השבוע.
      מקווה שהעוגה תספיק עד יום ראשון !
      שבת שלום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *