טוק טוק טוק - מי אני ומה שמי?

20 באפריל 2008 מאת: פירגה

קישור לפייסבוק האתר של פירגה:

http://www.facebook.com/pages/twmym-bmtbh-m-mtkwnym-sl-pyrgh/116896325044135

האינטרנט עמוס באתרי מתכונים שונים ומגוונים. את הייחודיות של אתר האינטרנט "טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה" אפשר לסכם במילה אחת – "פשטות".

המתכונים באתר זה, רובם ככולם, מורכבים ממצרכים הנמצאים כמעט בכל בית, הכנתם לרוב פשוטה וקלה מאוד, הבישול קל ושווה לכל נפש וגיל ואת איכות המתכונים תוכלו לשפוט בעצמכם לפי התגובות הרבות של משתמשי האתר הותיקים והאהובים.

אתר האינטרנט הוא בעצם "גילגול שני" של בלוג המתכונים של פירגה. בלוג המתכונים שלי היה פעיל במשך כשנה. מי האמין ומי חלם שכעבור שנה הבלוג יגיע לתפוצה כזו אדירה ונפלאה של אנשים מדהימים ומיוחדים כל כך. אני מכירה את כולכם, אמנם וירטואלית, אבל אתם כמו משפחה קרובה קרובה ואני מרגישה אליכם המון אהבה.
ברצוני להודות לכם, שהרי רק בזכותכם הבלוג כל כך פעיל ובזכות החום והאהבה שאתם מעניקים אינני יכולה להפסיק לשתף אתכם במעללי במטבח ובעיקר בחלומותי, שמהם יוצאים המתכונים שכולנו כל כך אוהבים.

אט אט התחלנו להפנים שעקב הביקוש שלכם לעוד ועוד מתכונים לא יהיה מנוס מלבנות אתר אינטרנט חדש, והנה, חלפה לה שנה ואנו משיקים את אתרנו החדש והמשופר. אתר עם המון תוספות ויכולות, שיפורים ושידרוגים, והכל על מנת להקל עליכם ולסייע לכם להפוך את חווית העבודה במטבח ליותר פשוטה, נעימה ובסוף גם טעימה.

תודה לבן היקר שלי, שאינו מפסיק לחשוב ביחד איתי כיצד לשפר ולשדרג את הקיים על מנת שיהיה נוח יותר לכולנו להנות מהעבודה במטבח.

קוראים לי דליה ואני כבר בת  61.  (שימו לב שנכתב בשנת 2008 אז השנים בינתיים עוברות…חולפות……)
הרבה תוהים על משמעות השם "פירגה"
את השם פירגה המציא לי בעלי לפני עשרות שנים ,עוד לפני הנישואין, כשהיינו חברים.
השם "נדבק" ונשאר עד היום. רק בעלי קורא לי פירגה. הילדים והנכדים מגחכים ומרימים גבה.

יש לי משפחה אהובה ומקסימה. שלושה ילדים , שלוש נכדות ששתיים מהן כבר עלמות צעירות והקטנה בת שלוש וחצי ונכד אחד קטן ומתוק שיהיה בקרוב בן חצי שנה.

"טוב, בינתיים כפי שאתם רואים הכתבה ישנה אז הנכדים גדולו ונולד לפני זמן קצר עוד נכד מתוק"   אז נמשיך….
יש לי אמא ראש-פינאית מדהימה שהקימה ביחד עם אבא שנפטר לא מזמן, "שבט" לתפארת של 5 ילדים. לכולם משפחות מכל העדות . כולם מפוזרים ברחבי הארץ. לכולם ילדים ונכדים. אנחנו לא מחכים לאירועים מיוחדים כדי להיפגש. בערך אחת לחודשיים,אנחנו נפגשים כדי להיות ביחד .

הבן שלי דירבן אותי להכנס לפורומי האוכל ולהשתתף עם עוד "מכורים" בחוויית הבישול והאפייה.
לפני כמה שנים הוא הושיב אותי ליד המחשב ואמר לי "אמא,זה יתאים לך,זה פורום בישול ואפיה,זה מה שאת אוהבת". מאותו רגע לא יכולתי לזוז מהמחשב ופשוט "נדבקתי" אליו.

הבן הכין בשבילי את הבלוג כמתנת יום הולדת 60 שלי ומלמד אותי טיפין טיפין ובסבלנות רבה את נפלאותיו. מידי פעם הוא מלמד אותי דברים חדשים ובכך משדרג לי את החיים לקלים יותר.

חשוב לי להדגיש שאין לי רקע במסעדנות, בלימודי שף או לימודי תזונה נכונה. מה שיש לי זה נסיון של עשרות שנים באהבה גדולה להכין מאכלים פשוטים וטעימים. לא הכל אני יודעת ויש לי רצון גדול לתת. לפעמים אני חולמת בלילה על תבשיל או עוגה , על קינוח או ממתק ואני חייבת ללכת להכין. המשפחה היא ה"טועמת" ומעבירה את הביקורת. התוצאות של החלומות שלי ועוד…..לפניכם.

אני מבטיחה לתת וליצור ולשתף את כולכם . אני מקווה שביחד יהיה לנו כיף.

שלכם,
פירגה

אחרי 7 שנים………שנת 2015 חודש יוני.

אמא עם דימנציה . החלטתי שאני לוקחת אותה לגור איתי ועם בעלי.  השכרנו את הדירה שלנו ועברנו לדירה מושכרת עם מעלית ומרפסת.  סידרתי לה חדר מקסים.  העברתי לחדר את רוב הדברים שלה בעיקר את אלה שהיא אהבה ממש.

אמא כבר 8 חודשים אצלי והחיים זורמים בנחת והרמוניה.  אנחנו לומדות להכיר מחדש אחת את השנייה ולבנות לנו מסגרות לחיים החדשים.

גם בעלי בתמונה,הוא צמוד אלינו כל הזמן.כמעט כל יום צריך לנסוע לבדיקות,רופאים,סידורים.לא חסר……העיקר,שכל המשפחה רגועה שאמא בידיים טובות ומנחמות.

 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

415 תגובות על ”טוק טוק טוק - מי אני ומה שמי?“
  1. מאת יעל:

    חחחחחחה………….אני ? "מטרגשט" ? וגם אם כן, אף פעם אין לי תעויוט קתיב !!! חחחחחה ……. :P ! אגב,קראתי שבחמין, את האלקה את " אורזת " בשקית קוקי ומשווה לו צורת נקניקיה. אינינ יודעת אם אני מחדשת לך,אך אשמח לשתף ותך כיצד אני עושה זאת. אני לוקחת גרב ניילון(גרביונים בשפת העם) עד הברך,חדשה,כן חדשה! לא משומשת! :P ודוחסת את כל הכבודה פנימה,עושה צורה של קישקע וקושרת את הקצה.הגרב מחוררת כבר כך שאין צורך לחורר,זה חוסך מקום בסיר ואישית,אני מכורה לשיטה הזו.אם חידשתי לך,אשמח ואת מחליטה לנסות,אשמח אם תעדכני אותי! אגב,אפשר לשאול מאיזה מוצא את? (מטעמים גסטרונומים בלבד, חלילה לא מסיבות אחרות אם מישהו תוהה…) וגם,הכינוי 0פירגה)שהעניק לך בעלךהיקר,ללא ספק מקורי ומסקרן אותי לדעת מדוע החליט לכנות אותך כך? המשך יום נפלא,שלך יעל.

    [הוספת תגובה]

    נעמי גל Reply:

    דליה שלום!
    מה שלומך?
    שימי נעמי גל מגבעתיים מכירה של רוחלה פישרמן , היה לי את כתובת המייל שלך אך לצערי כל הכתובות נמחקו לי,
    בבקשה תשלחי אלי למייל את כתובתך.
    neomigal@netvision.net.il
    תודה מראש נעמי
    אני מכינה את המתכונים שלך.

    [הוספת תגובה]

  2. מאת סיגל:

    :lol: לפירגה האשה האהובה והמדהימה,
    אני ובעלי יושבים בסלון וחושבים על מתכון לעוגת שמנת ותותים ובעלי שואל: נו יש לך מתכון ?! ואני כהרגלי הרי זה ברור פירגה…
    פירגה בכל הזדמנות של אירוח אני אומרת בפה מלא באושר הכל פה מהמתכונים של פירגה ונוספו עוד ועוד אנשים שנהנים והכל באהבה למה לא ?

    :P אוהבים אותך ומאחלים לך שבוע טוב ומבורך אמן…

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיגל מקסימה
    תודה לשניכם מקרב לב.
    כל כך שימחת אותי. זה הכיף שלי והשמחה שלי להעביר אליכם את המתכונים שאהובים עלי ועל בני ביתי.
    אני שמחה מאד שאתם מתחברים ואוהבים.
    שבוע נפלא והמשך טעים ביחד.

    [הוספת תגובה]

  3. מאת סיגל:

    שבוע טוב פירגה חיפשתי מתכון למרק פטריות ולא מצאתי אני מכינה כך

    1 בצל גדול מושחם בחמאה
    300 ג' פטריות מסוננות ופרוסות
    2 כפות אבקת מרק פטריות
    1 שמנת לבישול
    3 כוסות מים רותחים
    מלח,פלפל לפי הטעם.

    אופן ההכנה :
    לבשל הכל על אש בינונית עד לרתיחה.

    פירגה איך לדעתך אפשר לשדרג או להעשיר את המרק ?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיגל,רשמי מרק פטריות,לדעתי יש.
    בהצלחה ושבוע טוב.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    [הוספת תגובה]

  4. מאת סיגל:

    לפירגה המדהימה שבת שלום,
    חייבת לשתף אותך מזה מרבית שנותי שלא העזתי לאפות עוגות מופרדות של חלבונים לחוד וחלמונים תמיד זה לא הצליח .
    בעלי והילדה ביקשו ממני לאפות עוגת תותים ופתאום קיבלתי ביטחון אמרתי לבעלי לפירגה אין מתכון שלא מצליח מוכנה לנסות עוגת תותים בקרם וציפוי תותים.
    יקירתי העוגה יצאה מעולה :lol: לא הפסקתי לצלם כל שלב ושלב טילפנתי לאמי ואמרתי לה את מאמינה שבתך אחרי כל כך הרבה שנים של חוסר ביטחון ורצון להתנסות עשתה את זה בגדול :P .היא אמרה אני לא מכירה אותך כשויצרית :oops: ואני אמרתי יש לכך באמת סיבה מוצדקת ;) .
    הכל בזכותך אשה יקרה :P
    ;) פירגה היקרה איך אני יכולה לשתף אותך בתמונות המדהימות ?! וגם עוד אנשים כמוני שלפעמים לא רוצים לנסות מרוב הכישלונות ולהראות להם שאם אני הצלחתי כל אחד ואחת יכול :lol: :| קצת מאמץ ורצון טוב והכל מצליח כי אצל פירגה אין חוסר הצלחה !!!

    שבת שלום מלאה בחמימות ואהבה,
    שלך תמיד סיגל צור.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיגל מקסימה,
    שלחי את התמונות לפורום אוכל חלבי או פורום אוכל כשר בתפוז.
    אני אשלוף אותם משם. תודה רבה.
    שימחת אותי וריגשת אותי מאד,באמת. ברור שכל אחד יכול,בעיקר המתכונים שלי שהם קלים,בגובה העיניים,לא פלצניים. באים מבית חם ואוהב בנתינה ענקית ובאהבה גדולה מאד.
    תמשיכי בחריצותך,תפנקי את משפחתך,זה מביא אושר גדול לבית.
    תודה רבה וחיבוק ענק.

    [הוספת תגובה]

  5. מאת זיוית מהדרום:

    חיפשתי מתכון בצק שמרים קל ללא צורך בתפחה ובהתעסקות ,ובכל זאת שתצאנה עוגיות רוגלך טעימות ,מצאתי .תודה
    :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי זיוית,
    איפה הקישור למתכון באתר?
    תודה וחג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת בולגריה.:

    :) :) פירגה איפה את..לא רואים מתכונים חדשים
    מרגישה טוב????אוהבים אותך :lol: :lol: :lol: :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יותר לאט,כי האתר מפוצץ מתכונים.
    תודה חמדתי :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת תמי:

    בקר אור שנים אני מקבלת לדואר שלי את המתכונים משפחתי נהנת בזכותך בזמן האחרון אני לא מקבלת את המתכונים שלך ניסיתי להרשם מחדש ולא הצלחתי בתודה :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תמי,לא קשור אלינו. אני מקווה שיסתדר לך בקרוב. :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת סיגל צור:

    רק רציתי לאחל לך ולכל משפחתך חג שבועות שמח מלא באור ואהבה :) הינך אשה מדהימה שאני זוכה בכל פעם לתשבחות ולרגע לא שוכחת לפרגן עד כמה שהינך אשה מאוד מיוחדת שכל מתכון שלך נכתב באהבה גדולה פירגה שתמיד נזכה לארח ,לתת ולהעניק מטעמים נפלאים ולהעלות חיוכים ואושר לכולם את בעלת נתינה כה רבה מאחלת עוד הרבה שנים של עשייה בבריאות,אושר וחיוכים רבים.
    אוהבת אותך מאוד :P חג שמח !

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיגל מקסימה, רציתי להגיד לך שבזכותך ועוד כמוך,אני בורכתי.
    שנמשיך להעלות חיוכים לכולם, שנמשיך להכין מטעמים לפינוקים.
    שנמשיך לחגוג חגים בחיק האהובים.
    אושר גדול אני חולקת איתך ועם כולכם :)
    חג שבועות שמח :)

    [הוספת תגובה]

  9. מאת אסתי:

    חג שבועות שמח
    רק היום לאחר ככ' הרבה שנים שאני באתר, קראתי את הטוק טוק.
    מרגש, מתאר, מקסים
    אז דליה כל טוב וחג שמח
    את יודעת שאותי את מאד שימחת, משמחת ובה' תשמחי
    מאד אוהבת את מתכוניך , משתפת, מרגשת, מתרגשת.
    את אשה מדהימה וצניעותך- מקסימה בעיני
    :) :) :) :) :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אסתי יקרה,שלום וחג שמח
    אוהבת אותך,את הפירגונים שלך והביחד שלנו ;)
    כיף ואושר גדול :lol:
    תודה לך :)

    [הוספת תגובה]

    אביבה אירימייר Reply:

    אני פירגה חמוד מאוד

    [הוספת תגובה]

  10. מאת אביבה אירימייר:

    פירגה זה גאוני אני מעריצה שרופה פתחתי עמוד מעריצים חלום שלי שתעקבי אחרייי??!

    [הוספת תגובה]

  11. מאת אתי:

    אני מחפשת מתכון עם שומר היכן אני יכולה למצוא באתר?
    תודה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    [הוספת תגובה]

  12. מאת אורנה בראואר:

    אני מצטרפת חדשה לאתר של פירגה , לבשל אני חייבת ולאפות הורדתי בשנים האחרונות.
    בזכות האתר אני אופה ומקבלת קומפלימנטים רבים הפרגון הוא לך.
    פשוט מדהימים המתכונים קלים ולא מסובכים והכי חשוב טעימים.
    אז…….כל הכבוד

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אורנה יקרה,תודה על המחמאות והפירגון. תמשיכי להכין לשמח את בני ביתך ואותי.
    המוטו זה קלי קלות,טעים שהילדים והנכדים שלי יאהבו וירצו תמיד לבוא אלי ;) :lol:

    [הוספת תגובה]

  13. מאת יורם:

    פירגה/דליה

    שאני רוצה מתכון אני פה

    לפני הרבה שנים הלכתי עם חבר למסעדה ובתפריט היה מרק אבוקדו חם
    אכלנו כל אחד 2 מנות - המרק היה כל כך טעים
    אני לא מוצא מתכון למרק
    למסעדה קראו כנראה תנובה ומיקומה היה ליד כיכר דיזנגוף בת"א
    תודה מראש

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יורם הי,בקלי קלות תכין ותהנו

    מרק אבוקדו חם

    מצרכים:

    4 אבוקדו בשלים
    כף חמאה
    כף קמח
    קופסה קרם קוקוס
    כוס חלב
    5 כוסות מים
    שן שום מעוכה,מלח ופלפל לטעם

    הכנה:
    ממיסים בחמאה את הקמח בערבוב מהיר, ומיד מוסיפים את יתר המצרכים וגם את האבוקדו מקלפים,מגלענים,מועכים היטב.
    מרתיחים,טועמים וסוגרים להבה.
    מגישים מיד ועל כל מנה שמים:כפית שמנת חמוצה שזורה בבצל ירוק ופלפל שחור

    תהנו

    [הוספת תגובה]

  14. מאת יעלה:

    פירגה שלום,
    אני מוקסמת מהחריצות שלך ומכינה הרבה ממתכוניך שכולם מוצלחים מאד.
    יש לי בעיה ואני מקווה שתוכלי לעזור לי ולהרבה אחרים:
    היה לי מתכון מצוין של עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים משומרים מצנצנת ואינני מוצאת אותו. הייתי בטוחה שזה מתכון שלך, ולכן עברתי על כל מתכוני עוגות הגבינה שלך ולא מצאתי ואני פשוט מבואסת.
    העוגה כוללת 3 שכבות: תחתית של ביסקויטים+ חמאה, מעל הדובדבנים מפוזרים, עליהם שכבת גבינה לבנה+ חומרים שונים. כל זה נאפה, וכשהעוגה מתקררת מבשלים את המיץ עם קורנפלור ושופכים למעלה.
    פשוט אינני יודעת לשחזר בעצמי את הכמויות והחומרים המדויקים. אודה לך מאד אם תעזרי ותוכלי לשחזר את העוגה או תיצרי משהו דומה. המון המון תודה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אני אנסה מחר.
    לילה טוב. :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יעלה בקר טוב.
    הנה עוגה שאילתרתי לך:

    עוגת גבינה עם דובדבנים
    בצק:
    200 גרם פתי בר טחון + 100 גרם חמאה מומסת לערבב ולשטח על תבנית מספר 26
    לשים בפריזר לפחות ל-10 דקות.
    לפזר על הביסקוויטים דובדבנים מצנצנת. את הנוזל לשמור לציפוי. אם יש גלעין,להוציא ולחתוך כל דובדבן לשניים.
    מלית גבינה:
    750 גרם גבינה 5%
    6 ביצים מופרדות
    1/2 1 כוסות סוכר
    3 כפות קמח
    3 כפות קורנפלור
    2 שקיות סוכר וניל
    מיכל שמנת חמוצה 30%
    חבילה אינסטנט פודינג וניל
    להקציף חלבונים עם כוס סוכר.לערבב את יתר המצרכים בקערה נפרדת. לשדך את החלבונים והמצרכים הבחושים לקרם. לצקת את קרם הגבינה על הדובדבנים.
    לאפות בחום 175 שעה. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים עוד 3 שעות.דלת סגורה.
    אחרי 3 שעות להוציא את העוגה מהתנור. לכסות את העוגה בנילון ולשמור במקרר כ-12 שעות.
    אחרי 12 שעות….
    לשים במיקסר:
    1/2 כוס ממיץ הדובדבנים
    חבילה אינסטנט פודינג וניל
    מיכל שמנת מתוקה להקצפה
    לערבל לקרם ולשטח על העוגה.
    תהנו

    [הוספת תגובה]

  15. מאת יעלה:

    המון תודה לך

    [הוספת תגובה]

    יעלה Reply:

    יש לי שאלה בקשר לאורז ולא מצאתי איפה לרשום אותה.
    איך את מבשלת אורז שיצאו הגרגרים אחד אחד ? באירועים או בבית מלון מוגש אורז כ"כ יפה ואני
    מתבאסת כל פעם מחדש.
    עד היום אני מכורה למתכוניך ונהנית מהם.
    תודה רבה

    [הוספת תגובה]

  16. מאת לאה:

    שלום פירגה . את מחממת לי את הלב. הדבקות שלך באפייה ובבישול כסם החיים עבורך. אני כל כך מבינה ומעריכה את זה. הרבה בריאות ואירכות ימים. המתכון עם הדובדבנים נשמע מעולה וינוסה בקרוב. בחנוכה אכין אצ טארט האגסים בקרם שקדים לאירוע משפחתי .

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה לאה יקרה
    בריאות והמשך טעים ביחד.
    באהבה,ממני פירגה. :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת פירגה:

    מאת איריס:

    27 בספטמבר 2011 בשעה 17:37 (לערוך)

    פירגה יקרה
    למרות כל שפע אתרי האוכל והבלוגים למינהם את נשארת אחת, יחידה ומיוחדת !!
    זה פשוט תענוג גדול לשוטט באתר, מאות מתכונים מכל הסוגים,
    חלקם חדשנים, חלקם מזכיר נשכחות…זכרונות ממטעמי העבר של הורינו או של הסבתות.
    תודה רבה לך!
    באמת תודה, אני לא יודעת אם יש אדם אחד נוסף שיש לו אתר כל כך מיוחד ומושקע.
    מרגישים כאילו חלק ממך נמצא בכל מתכון, הסבלנות שבה את עונה לכל שאלה ! ראוי לציון לשבח!!
    אני מאחלת לך מכל ליבי שנה טובה ומתוקה, בריאות ואושר לך ולבני משפחתך
    המשיכי להעשיר אותנו במתכונים, המשך יצירה פורה
    בהערכה רבה
    איריס

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    ספטמבר 27th, 2011 at 18:45

    איריס יקרה
    האתר זה אני
    האתר זה כולי
    האתר זה נשמתי וכל כולי בו.
    לפעמים אני חושבת שקיבלתי מתנה בזיקנתי שאין שני ואין ערוך ודומה לה.
    תודה לבן שלי שתמיד תמיד אזכיר אותו ואת המתנה שהביא לי לפי מספר שנים לגיל 60.את האתר.
    שבאמת אמשיך ביחד אתכם לבשל ולאפות ושייגמר רק בשיבה טובה
    שנה טובה ומתוקה לכולכם

    [הוספת תגובה]

    [הוספת תגובה]

  18. מאת יעלה:

    פירגה שלום!
    חפשתי אצלך מתכון לעופיונים ממולאים ולא מצאתי.
    האם קיים מתכון כזה? ואם לא- אולי תוכלי ליצור אחד כזה לטובת כולנו.
    יש מתכונים באינטרנט אבל אני סומכת רק עליך.
    שבת שלום :P :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יעלה,תודה חמודה. :)
    הנה מתכון מעולה בשבילך.
    http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/פרגיות-ממולאות-בכל-טוב

    תכיני ותהני :)

    [הוספת תגובה]

  19. מאת יעלה:

    פירגה שלום!
    איך מכינים אורז שיצא אחד אחד?
    אני רואה באירועים ובבתי מלון את האורז המוגש ופשוט מקנאה.
    איך עושים זאת?
    המון תודה על מתכוניך הנהדרים המשמשים אותי כל השנה :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ספטמבר 7th, 2016 at 14:37

    הי יעלה
    כל סוגי האורז שלי יוצאים אחד אחד.
    הבסיס:
    שמים בסיר 2 כפות שמן איזה שאת אוהבת ומחממים קלות.
    מהשקית של האורז אני שופכת כמות של כוס ומערבבת עד שנהיה שקוף.
    יוצקת 2 כוסות מים רותחים ומלח או מרק עוף לטעם.
    כל הזמן הלהבה הכי קטנה של הסיר.
    מרגע הרתיחה סוגרים הרמטי במכסה תואם לסיר, בדיוק ל-20 דקות. סוגרים את הלהבה.
    אחרי 20 דקות,פותחים מכסה,מערבבים קלות במזלג, ומכסים שוב במכסה כשהוא פתוח ליציאת האדים.
    לבריאות.
    כשאני מכינה 2 כוסות אורז, אז מכפילה את כמות המים ל-4 וכן הלאה…..
    שמן תמיד זה 2-3 כפות לא יותר. לגבי המליחות,כשהמים רותחים מיד ממליחים ומשפרים את הטעם. :) אני לא שוטפת ולא בוררת את האורז.

    [הוספת תגובה]

    [הוספת תגובה]

  20. מאת מיכל:

    שלום,
    במקרה הגעתי לאתר-מרגש לקרוא על המשפחה שלך ועל היחס שלך לאמא שלך.
    שנה טובה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי מיכל,
    תודה, אני מקווה שתמצאי פה בית חם :)
    שנה טובה :)

    [הוספת תגובה]

  21. מאת יעלה:

    הי פירגה
    חפשתי אצלך מתכון לעוגיות ממולאות ברחת לוקום ולא מצאתי.
    קיימים באינטרנט מספר מתכונים כאלה אך הבצק נראה לי לא טעים.
    האם יש לך מתכון כזה?
    בתודה :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי יעלה,
    בבקשה עוגיות לקום נהדרות

    http://www.pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/כרוכיות-שמנת-עם-לקום

    [הוספת תגובה]

  22. מאת 新規オープン 開店セール 一部予約販売:

    こんにちはすべてに、どのようにすべて、私は一人一人がこのからよりなっていると思いますが、 とあなたの意見 新しいをサポートするために 楽しいです。
    新規オープン 開店セール 一部予約販売 http://wilddogde.com

    [הוספת תגובה]

  23. מאת 一部予約販売 安心査定:

    ために サイト、無動作しているこれの管理者が疑い まもなく内容|、その機能品質に、 、それは次のようになります。
    一部予約販売 安心査定 http://lovehasth.com

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted