d7a9d799d7a9 d7a2d79c d79ed799d799d799d79d - עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

d7a9d799d7a9 d79ed799d79d d7a4d7a8d795d7a1 d790d7aad7a81 300x225 - עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

עוגת שיש על בסיס מים-פירגה

עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים – עוגה שתפנק אתכם ברכות נפלאה.
מצרכים בקערה (לא במיקסר):
שמים ל פ י ה ס ד ר שר ש ו ם בקערה:
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן
מערבבים ומוסיפים:
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
סוכר וניל
מערבבים ומשאירים בינתיים בקערה.

אופן ההכנה:

מקציפים  ב מ י ק ס ר   את 3 החלבונים עם 3/4 כוס סוכר נוספים לקצף גבוה.

שימו לב:
את הקצף מוסיפים לבלילה שבקערה לאט  לאט  בעזרת כ ף (כל פעם כף  ו מ ע ר ב ב י ם בתנועות קיפול ולאט) שהקצף לא יישבר.

הבלילה צריכה להשאר מאד אוורירית ופוכית.  מי שהכין פעם עוגת טורט פשוטה אז זה בדיוק המירקם שצריך להתקבל. 

מורידים 1/2 כמות לקערה ומוסיפים אליה 3 כפות ממרח שוקולד השחר/נוטלה   —– או 3 כפות אבקת שוקולית.
ובוחשים ב ע ד י נ ו ת לבלילה כהה.
משמנים תבנית עגולה מספר -28 – 26-   או 2-3 תבניות ארוכות.
יוצקים לתבנית שבחרתם את כל הבלילה הלבנה
מעל קצת מגבוה…. יוצקים לאט לאט בתנועות סיבוביות ( בלי מגע של כף )  את הבלילה הכהה
לא בוחשים ולא מערבבים.
מנערים קלות ובעדינות את התבנית.
מחממים תנור לחום 175 ואופים כ-50 דקות
בודקים בשיטת הקיסם או הסכין שהעוגה מוכנה.
לא אופים יותר מדי אלא רק עד שסכין יוצאת יבשה.
אם יש סימן על הסכין מהשוקולד כדאי לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.

d7a9d799d7a9 d79ed799d79d d79ed7991 300x225 - עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

עוגת שיש - פירגה

d7a9d799d7a9 d7a2d79c d79ed799d79d 300x225 - עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

עוגת שיש-פירגה

 

תהנו

295 תגובות על “עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

  1. איזה יופי!!! גם העובדה שהעוגה לא על בסיס מרגרינה מוסיפה לה נקודות!!!
    האם לדעתך אפש רלהמעיט בכמות הסוכר??
    תודה עבור מתכונייך הנ פ ל א י ם!!!!
    שירי

  2. אני כל הזמן נכנסת לאתר שלך ומתפעלת מהמתכונים הנפלאים שלך ומהיצירתיות שלך ברור שיש לך אהבה לבישול לפי דעתי היית צריכה להרשם לתוכנית הטלוויזיה החדשה "מאסטר שף ובטוח שהשופטים היו מתעלפים מהמאכלים שלך

    באחריות… : ;)

    • מירה בקר טוב
      תודה על המחמאות smile
      אני נהנית לבשל לנו.לא מתפרסמת בשום צורה.
      הכנתי את האתר שיישאר אחרי לילדים ולנכדים .זה סוג של ירושה :lol:

  3. עכשיו סיבכת אותי…….. :| שמתי עין על העוגת פרג ששמת השבוע ועכשיו השיש הזו…….צריך להפיל פור איזו להכין לשבת laugh

  4. העוגה עושה רושם נפלא כמו שאר המתכונים שלך, אני כבר היום מנסה ומכינה אותה. תודה לך :P :P smile :? יום נפלא ופורה בהרבה יצירתיות. :?

  5. את חושבת שהיא תשאר עד שבת?
    אני לא !!
    נראה לי מתכון מוצלח, כמו כל המתכונים שלך.
    אנסה עוד היום.

    נ.ב. יש לי כוכבים חדשים במטבח, עוגיות שיבולת שועל שלך. :lol:

    • רחלי,ואלללללללללללללה כמה שאת צודקת ;)
      אני הולכת עכשיו להכין את השניה.חהחהחהחהחהחה
      אם את רוצה תחתכי למנות ותקפיאי אותה ואז תוציאי ל-5 שניות ולא יותר למיקרו לחימום חלקי.

      שמחתי לקרוא שהעוגיות שיבולת אצלך במטבח.איזה כיף smile

  6. פירגה ידידה
    מתכוונת להכין לשבת.
    בני הבכור מטורף על עוגות שיש,
    וזו נראית לי מאד מאד.
    תבורכי
    כמובן שאדווח לך

  7. :oops: :oops: :oops: בוקר טוב לך פירגה יקרה!!העוגה נהדרת תאפה עוד היום, רק שאלה האם במקום שוקולד מומס אפשר להשתמש באבקת קקאו? ואם כן אז כמה לדעתך? :oops: :oops: :oops:

  8. העוגה ניראה ניפלאה אך שראיתי צריך להוסיף שוקולד למריחה חשבתי אולי אפשר לעשות לבעלי את העוגה הנ"ל כי יש לו סוכרת אפשר לוותר על השוקלד לגמריי ולשים קקאו או שוקולית זהו

      • חגית, הכנתי את אותה עוגה עם תחליף סוכר
        שאלי את הדיאטנית של בעלך אם מותר לו לאכול מהעוגה וכמה?
        שמתי אותה כמות של כמו סוכר כי הוא היחידי שמקציף
        שמתי כף קקאו גדושה במקום הממרח.
        יצאו 2 תבניות אינגליש. יצא נחמד מאד.
        smile

  9. רציתי לשאול הבת שלי לא כ"כ אוהבת שוקולד חום היא מאוד אוהבת שוקולב לבן
    אני יודעת שזה לא יצא הגוונים של השיש (חום ולבן) אבל האם זה אפשרי לשים ממרח שוקולד לבן
    במקום שוקולד השחר החום?

    תודה

  10. פירגה היי
    במתכון כתוב "יוצקים לתבנית את כל הבלילה הלבנה
    מעל מגבוה יוצקים לאט לאט בתנועות סיבוביות את הבלילה החומה
    לא בוחשים ולא מערבבים"
    ואילו בתמונה נראה כאילו יצקת קודם את החומה ואח"כ את הלבנה. כי בתמונה החומה למטה והלבנה למעלה. האם את מגישה אתה הפוכה??

    • מירי
      לא .
      הכנתי בדיוק כמו שרשמתי רק ש….
      הבלילה הכהה יותר כבדה ולכן היא שקעה למטה
      לא בכל העוגה זה יוצא כך.

  11. העוגה נראית נפלא אני מעוניינת לעשות אותה בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות.
    בכמות זו של בלילה כמה תבניות צריך ומהוזמן האפיה?
    תודה smile

  12. יו פירגה, החזרת אותי 20 שנה אחורה!

    זאת עוגה כשהייתי בת 16 מכינה מידי שבת, כל שישי אחה"צ הייתי ממלאה את הבית בריח של העוגה הזאת ועד שבת בצהרים לא היה נשאר מימנה פירור.

    איזה כיף שיש אותך!

    אני הולכת להכין אותה ביום שישי, אני בטוחה שילדיי יאהבו אותה מאוד.
    אגב אני הייתי שמה בה ברנדי, 2 כפות ברנדי וזה היה מוסיף המון לטעמה של העוגה!

    רחלי.ג. smile

  13. בוקר טוב פירגה

    העוגה עכשיו יצאה מהתנור והיא ניראת משגעת,רק שאפיתי אותה בתבנית חד פעמית מלבנית כי בתבנית

    מספר 26 זה נראה לי שזה היה גולש(יצא לי הרבה תערובת).

    על כל פנים נדמה לי שלא תיהיה בעיה,כפי שציינתי היא מדהימה.תודה ענקית לך ולאתר המושקע שלך.

    שבת שלום. :lol: :lol: :lol:

      • :eek: :eek: :lol: פירגה הכנתי את העוגה על בסיס מיים וזה יצא פנטסטי טעים, יפה, בקיצור עוגה מוצלחת כמו תמיד. תודה תודה ובברכת סוף שבוע נעים לך מחכה לעוד דברים מוצלחים smile smile laugh laugh laugh

        • ציפי הי,אני שמחה ששיכנעתי אותך ללכת על המים. כמו שרשום זה הכי הכי….
          תהנו מהעוגה smile

  14. פירגה יקרה
    האם הכנת כבר במתכונת ללא סוכר , הבטחת כר"מ
    יש שוקולד למריחה ללא סוכר, אני משתמשת בו למתכונים שלך.
    אם הוכן ויש טיפ להכנה לסוכרתיים – אשמח לקרוא :| :cool: :eek:

    • אסתי עכשיו יצאו 2 תבניות אינגליש קייק במהדורה ל ל א ס ו כר

      הכנתי אותו דבר ב ד י ו ק

      השתמשתי להקצפה ב"כמו סוכר"

      לא השתמשתי בממרח אלא בכף גדושה של קקאו
      יצא מ ע ו ל ה

      תכיני בכיף,תהנו

      smile

    • אסתי , עוד משהו…..כל המתכונים שאני מכינה בלי סוכר הם לא לסוכרתיים,אלא אם כן,הם מקבלים אישור מהדיאטנית/רופא שלהם לאכול וכמה.
      smile

  15. פירגה יקירה, הייתי מוסיפה לקרם השוקולד רום אמיתי, בנוסף האם אפשר לאפות באיגליש קייק, כמה תבניות?
    תודה לאה קליין

  16. פירגה , ממש אבל ממש מגרה…

    חושבת שאפשר להמיר את המים במיץ תפוזים או בחלב ? ואם כן , גם על מיץ התפוזים להיות פושר ?

    • הי אלי
      לא בטוחה כי פה המים הם שעושים את העוגה למיוחדת והמירקם שלה יוצא רך מאד.

      עם נוזלים אחרים,אני לא בטוחה. יכול להיות שיצא טוב ויכול להיות שלא.

      לשיקולך
      smile

  17. אין סיכוי שאני ימיר לחלב!!
    תודה על עוגת המיים!!
    יש בעייה עם חלב אצלי בבית והעוגה תככב לשבת smile

    • למה להמר? בדיוק כך. תכיני כמו שרשמתי במתכון. נראה לי הכי הכי טוב.
      עוגת מים.חהחהחהחהחהחה ולא להוסיף קמח למרות שדליל….
      כבר "מתה" לשמוע ממישהו שהכין.
      איך יצא????

  18. smile smile smile smile smile הכנתי אותה כמו שכתבת יצא פנטסטי, טעים, יפה,מוצלח מה אפשר עוד לבקש….רק בריאות אושר וסוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך :P :P :P :P :P :P :P

  19. פירגה שלום

    אני רוצה להכין את העוגה לשבת
    יש לך אולי אפשרות לרשום את הכמות בגרמים כי אני עובדת עם משקל.
    ואם לא, אם איזה כוס מדידה להשתמש?
    וגם המלצה – לרשום את המתכונים באתר גם בכוסות וגם בגרמים כי זה מאוד נוח למי שעובד עם משקל ולא עם כוסות מדידה.

    ועוד שאלה, את מה שערבבתי בקערה אני מוסיפה במהירות איטית במיקסר לקצף של החלבונים? לא לקפל? זה לא שובר את הקצף ומוריד נפח?

    ואפשר קקאו במקום שוקולד?

    תודה smile smile
    שני

    • שני אני לא עובדת עם כוס מידה
      אני 50 שנה משתמשת בכוס זכוכית עם ידית הכי פשוטה שיש בכל בית.
      אף פעם לא החלפתי כוס.
      אני מפעילה את המיקסר על מהירות 1 וזה לאט מאד. לא שובר ונשאר נפח גדול.
      היום הכנתי עם כף קקאו במתכונת בלי סוכר ויצא בסדר אבל יש הבדל.
      smile

  20. באיזה תבנית את ממליצה לאפות באופן כללי. אני אופה את עוגות הגבינה שלך בתבנית אפיה פירקס ויש לי הרגשה שאןלי אם הייתי אופה אותה עוגה בתבנית אחרת היה יוצא יותר טוב :lol: :lol: :lol:

    • רחל יקירתי את צודקת.גם אני לא מצליחה לאפות בתבניות פיירקס. לא תמיד מצליח.
      תאפי בתבנית קפיץ של פעם.
      עוגות בחושות התחלתי לאפות בתבניות אינגליש קייק,למרות שגם בעגולה קפיץ יוצא מעולה.
      בד"כ אני רושמת את גודל התבנית במתכון אז אפשר להתאים את התבנית לפי צורך. smile

  21. העוגה מדהימה. איזה חומרים פשוטים ואיזה תוצרת מופלאה. ובכלל קלות ההכנה היא משהו. אין ספק שהיא תככב אצלי באופן תמידי.
    האם יש לך עוגת שוקולד באותו נוסח? או פשוט כמה קקאו/שוקולד להוסיף על מנת שכל העוגה תהיה חומה?

  22. כל הכבוד פירגה! עוגה בדיוק בזמן נראת נהדר אני הולכת להכין אותה עכשיו תודה רבה!שבת שלום אילנית smile smile smile

  23. האם אפשר להקפיא את העוגה? האם אפשר להשאיר אותה במקרר או בחוץ מספר ימים?
    הרבה תודות

    • אני קודם חותכת למנות ואחר כך מקפיאה.משאירה בתבנית. יוצא נהדר גם אחרי ההקפאה.
      חימום במיקרו אבל רק מספר שניות.

    • הכנתי את העוגה לשבת, באפייה היא תפחה לגבהים! אבל איך שהיא יצאה מהתנור התחילה לרדת בחצי..חשבתי שהעוגה אבודה.. אבל איך שלקחתי ביס זה היה כל כך מענג שזה פיצה על הכל! כל ביס תענוג… רכה וטעימה.

      אנסה שוב להכין בכל זאת אולי הפעם תצליח אבל אני לא מתכוונת לוותר עליה רק בגלל שהיא צנחה כי העוגה עדיין שווה את זה מרוב שהיא טעימה

      • שירן, שימי לב שוב להוראות ההכנה ולשיטת ההקצפה. זה לא יקרה אם תכיני כפי שרשום. בהצלחה ותהנו מהעוגה הטעימה.

  24. העוגה ממש נהדרת פירגה,הכנתי ב 3 תבניות אינגליש ומאתמול להיום הכל התחסל :lol:

  25. היי! שבת שלום!ממש נהנת לקרוא ולישם את מתכוניך.קראתי המלצה לסלט כרוב עם נונלס ולא מצאתי בפורום שלך. בשבת הבאה מארחת לצהרים ורוצה להפגיז כמובן עם המלצה לפנות אליך (אגב נתתי לכמה חברות והן מודות לי בחום)שבת נעימה בהערצה …אלה

  26. אין עליך חביבתי!המומה כמה דקות ויש תשובהיישר כוח!! את מזכירה לי את עצמי-מהירה יסודיתועושה את עבודתי בנאמנות כבת 20!! (אגב אני מבוגרת ממך-קראתי איפושהוא)תמשיכי בבריאות טובה.תודההההההההה

    • הי אלה
      כמה טוב שיש לנו יתרונות בגילינו ;) רק בריאות והכל רץץץץץץץ
      מקווה שתקבלי שלל מחמאות על הסלט.
      יום נעים smile

  27. שבוע טוב פירגה smile תודה שענית לי בפורום, ואני ארחיב את השאלה לפה, אולי יש לך רעיון למה העוגות הבחושות צונחות לי? :cry: לא רק עוגות עם קצף אלא גם סתם בחושות……
    על כל הפנים ,העוגה הזו מעולה!! עסיסית ורכה וחוסלה בצ'יק smile

    • ערב טוב יעל
      לי אין תשובה נוספת למעט מה שכתבתי לך על הקצף . העירבוב צריך להיות בתנועות קיפול כדי שהקצף לא ישבר. לגבי עוגות בחושות,גם בעוגות בחושות יש הוראות הכנה שצריך להתייחס אליהן.לא תמיד רק בוחשים.
      בהצלחה smile

    • יעל מוינה שלום.
      חוץ מהעצות המצוינות של פיגרה, אולי כדאי לבדוק את התנור.הייתה לי בעיה דומה :העוגות היו התופחות ונופלות.תברר שהתנור היה מחמם חזק יותר מהמידה המצוינת.
      לאחר הדרכת טכנאי :לעוגה שצריך לחמם ב-180 מעלות.אני מחממת ב-170 ועם הכנסת העוגה מורידה עוד קצת.
      שווה בדיקה ושיהיה בהצלחה

  28. עוגה פשוט מדהימה !!
    נימוחה,טעימה בטירוף וכיף לסיים איתה ארוחה עם כוס תה בצד.
    אני שמתי כף קקאו עם טיפה ברנדי.יצא מעולה מעולה.
    תודה רבה :lol:

    • אלמוג ערב טוב ותודה מקרב לב
      כמה אני שמחה לקרוא את ההודעה הטעימה שלך.
      שרק ימשיך להיות תמיד מוצלח וטעים smile בכיף :lol:

  29. שבוע טוב לך פירגה,
    הכנתי לשבת את עוגת השייש המדהימה הזו. smile
    כל כך עסיסית שכל נגיסה ממנה צועקת – עוד.
    הכנתי במיקסר על פי ההוראות.
    היה קשה להחליט לכן משפחתי זכתה לשבת גם בעוגת הפרג הנפלאה.
    גם היא טעימה ועסיסית וקצרה תשואות. :lol:
    כל עוגה נאפתה בשתי תבניות אנגליש קייק.
    תודה רבה :P

    • רחל,שמחתי לשמוע שגם את נהנית מהעוגה הנהדרת
      כן , גם הפרג זוכה לתשואות וזה נפלא.
      גם אני אפיתי שוב בשבת ב-2 תבניות אינגליש קייק ושמתי גם תמונה נוספת .ראית?
      אז המשך טעים ומוצלח smile
      ושבוע טוב :lol: ותודה לך.

  30. פירגה חמדתי אפיתי את העוגה והיא התחסלה כבר באותו יום את גדולה המשיכי עם מתכונים מדהימים כל הכבוד :lol:

  31. פירגה יקרה
    לא ברור לי למה התכוונת: האם אפשר לשים במקום השוקולד למריחה 150 גר' שוקולד או לחלופין כף גדושה של קקאו??.? :?

    • יקירתי, בדיוק כך והבנת נכון.

      הכנתי את כל האופציות וכולן נ פ ל א ו ת.

      יש תמונות של כל האופציות

      למעלה זה עם הממרח שוקולד

      באמצע זה עם השוקולד המומס (150 גרם)

      ולמטה זה עם קקאו.
      :lol:

    • נירית
      את השוקולד את מוסיפה רק לחצי בלילה ואז יש לך 2 בלילות ב-2 צבעים.
      את הבהירה את יוצקת לתבנית ומעליה את הכהה.
      smile

  32. פירגה זאת עוגה נהדרת שאני מכינה אותה לחמתי, או לאורחים עוגה מצויינת לא יבשה תודה לך על המתכון הנפלא הזה. עוגה מומלצת ביותר. :lol:

    • נהדרת,פשוט נימוחה ונמסה בפה.טעימה ברמות.
      מקווה שכולם מכינים ונהנים :lol:
      תודה רונית והמשך ערב נעים וטעים לכם smile

  33. עוגה מעולההה הכנתי אותה לשבת חוסלה במהירות
    עוגת השיש הכי טעימה שהכנתי אי פעם :lol:

    • מירה שלום
      אני נהנית שהתגובות תופחות ממחמאות על העוגה.
      באמת מה צריך לבקש יותר ממצרכים כל כך פשוטים ותוצאה נהדרת?
      תודה ששיתפת ושימחת אותי.
      smile

  34. יוואאא יצא מעולה. עכשיו עברה התקררות במקרר..יצא לי 3 מתכונים שלך לעשות היום..
    שמתי קצת ליקר שוקולד-וניל בתערובת הכהה עם שוקולד נוטלה.
    עוגה חזקה ביותר. תודה רבהההה

    • גיל יקר מה נישמע?
      שמחתי לקרוא שהכנת את העוגה ושהצליחה לך בגדול.
      אז תכין קפה של בקר ותהנה ממנה.
      יום נפלא
      smile

  35. בוקר טוב פירגה יקרה

    אני רוצה להכין את העוגה לשבת. אני נוסעת לסבתי בת ה94 (חמסה חמסה!! smileונראה לי שהיא תאהב אותה מאד.
    רציתי לשאול 2 שאלות:
    1. האם היית ממליצה לעשות ציפוי אם אני רוצה לעשות אותה יותר חגיגית? איזה כדאי?
    2. מה דעתך על שילוב של שיש בננה שוקולד? איך לעשות את זה מבלי לשנות את היחס של המרכיבים?

    תודה רבה רבה וכל הכבוד על המתכונים המעולים האלו

  36. תודה על תשובתך!

    רציתי לשאול מבין כל התוספות השונות של השוקולד: ממרח שוקולד, שוקולד מומס או קקאו

    מה יוצא הכי טעים?

    תודה שוב…

    • הי גל
      הכל יוצא טעים ואפילו טעים מאד.

      אבל הכי יפה יוצא עם קקאו בתבניות האינגליש קייק כפי שרואים בתמונות האחרונות.

      ממליצה להכין פעם עם שוקולד ופעם עם קקאו ולהתרשם לבד.
      בבקשה smile

  37. שאלה לפני שאני מתחילה להכין:
    כמה זמן אופים אם זה בשתי תבניות אינגליש קייק.

    אפשר גם להכין כמאפינס? כמה זמן זה יוצא אם כך?

    מתה כבר לטעום אותה… נראית לי עננית כזו…

    • גל שלום
      תוכלי לבדוק אחרי 30 דקות
      תנעצי סכין כדי לוודא שהיא לא שוקולדית .אם יש על הסכין שוקולד אז…..
      כמו שכתבתי לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עוד מספר דקות.
      יוצאת המון בלילה תכיני גם עוגה וגם מאפינס.
      בהצלחה smile

  38. עכשיו יצאו מהתנור 2 אינגליש קייק ו-6 מאפינס (מכמות תערובת אחת)

    יש לי כמה שאלות והערות:
    1. עד כמה צריך להקציף את הביצים? אני הקצפתי אבל לא עד שהקצף התקשה (יש לי מיקסר יד חלש ולא היה לי כוח לחכות smile אולי כדאי להבהיר כמה צריך להקציף.
    2. אפיתי בטוסטר אובן גדול בחום של 150 מעלות (למדתי שבגלל שנפח הפנים של הטוסטר קטן אז העוצמה גבוהה ואני תמיד אופה בחום נמוך יותר). לשתי אינגליש קייק הספיקו לי כ-20 ומשהו דקות.
    למאפינס בערך 15 דקות.
    3. לא יצא לי דוגמא של שחור-לבן יפה כמו שלך. שווה להסביר/ או להוסיף תמונות- האם ליצוק את התערובת הכהה למרכז והיא כבר מתפשטת או לצייר מעין קו שכזה?
    4. העוגה קצת מתכווצת כשהיא מתקררת. האמת שזה מגניב.
    5. בגלל שלא הרגשתי שהעוגות לא יצאו כל כך יפה עשיתי ציפוי שוקולד ופיזרתי שבבי שקדים.
    6. והטעם? ענני וכייפי. כמו פעם.

    תודה פירגה שענית לי על כל השאלות ועל המתכון החמוד הזה. אני מתה על עוגות שיש בהם 2 כוסות מים- זה נותן אשליה של בריאות smile

    סופ"ש גשום ונעים לכולם

    גל

    • גל שלום
      הקצפה עד שמשלש את הנפח ונראה פוכי.
      לא מכירה אפייה בטוסטר אובן. נראה לי שזה נפל מלכתחילה.
      לא חשוב איך הצבע יוצא.לכל אחד יוצא אחרת.
      העוגה כמעט ולא מתכווצת.אולי טיפה.
      ציפוי לשיקולך.
      לבריאות ותהנו מהעוגות בכיף smile

  39. פירגה בוקר טוב
    אם כאלה המלצות חמות על העוגה מכולם אני חייבת להכין אותה. נראה לך שאפשר להכינה עם קמח מלא?? או חצי מלא?? אני רוצה להכין אותה לסוכרתי וקמח לבן לא מומלץ לסוכרתיים.
    ובמקום 'כמו סוכר' האם אפשר להמיר ל'דיאט טיפ' באם לא אז אקנה היום את ה'כמו סוכר', מה דעתך???
    תודה מראש והמשך יום נעים

    • לי.כ.
      אני הכנתי ויצא מעולה עם "כמו סוכר" לדעתי רק כמו סוכר יכול להקציף חלבונים.

      לא יודעת לגבי יתר השאלות.

      יום נפלא

  40. עכשיו יצאה מהתנור אני מקווה שיצא טעים, ותבנית מרובעת יצא טיפה נמוכה אבל לא חשוב
    שבת שלום. :lol:

  41. בוקר טוב פירגה
    לצערי הרב לא הצליחה לי העוגה.
    היא יצאה יפה אבל "מחנתקית "שכזו,
    אינני יודעת מה הסיבה, אני מדווחת לך תמיד על הצלחות, הפעם זה סוג של כישלון (והוא שלי).
    להת בעוגת השיש הבאה.

    • מוזר מאד וחבל מאד. אולי שכחת משהו בהוראות או במצרכים? ממש מוזר לי….העוגה הזו הכי הכי אוורירית שיש לי. ממש פוכית.
      שיניתי את "השידוך" לא במיקסר אלא ידני.ראית?

      בכל אופן? הצלחה להבא. smile smile מכל הלב :lol:

  42. פירגה חביבה בוקר טוב
    העוגה לא ממש תפחה אין לי מושג למה ?
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות שציינת במתכון
    יום קסום ומהנה
    לאה

  43. פירגה שלום!!
    הכנתי את העוגה הזו כמו שכתוב אבל העוגה לא תפחה כמו אצלך,המון עוגות אני עושה מהאתר שלך וכולם יצאו טוב רק זו לא תפחה מעניין למה.

    • המירקם של העוגה ח י י ב להתקבל בדיוק כמו שמכינים עוגת טורט פשוטה.
      גם אחרי הוספת השוקולד וה"שידוך" של הקצף עם הבלילה ,המירקם שמתקבל הוא פוכי ואוורירי.
      האם קיבלתם כזה מירקם?
      אם לא, תנסו שוב.
      עוגה משגעת לא לפספס. תקראו את התגובות של מי שכבר הכין ויש המון כאלה.
      בהצלחה ותהנו smile

    • העוגה שלי תפחה אבל ירד הנפח בקירור.
      אני הכנתי עם קמח מלא תופח (ו1/4 כפית אבקת אפיה), ללא כמות הסוכר הנוספת בהקצפת החלבונים, וכן עם 3 כפיות גדושות של שוקולית ו-3 קקאו או חרובים במקום ממרח השוקולד.
      אגב היא היתה מוכנה אחרי 30 דקות
      המתכון הבסיסי מעולה!! המים מוסיפים רכות ומקטינים את כמות השמן במתכון- כל הכבוד. אתר מעולה..

  44. הכנתי את העוגה, יצאה מדהים – פירגה ישר כוח.

    שאלה – מדוע (מאתמול) אני לא יכולה להדפיס את המתכונים שלך. האם את מודעת לבעיה ?

    תודה ויום טוב.
    יהודית

    • יהודית חמודה
      אני מוסיפה אותך בגאווה שכל מי שכבר הכין ושיבח והמליץ על המהממת הזו.
      תהנו חמודה :lol:

      אני מקווה שכבר הסתדר לך ענין ההדפסה.אצלי לא ראיתי בעיה.
      smile

  45. בוקר טוב!
    העוגה יצאה טעימה מאוד !
    רציתי לשאול – בתמונה הראשונה רואים את השכבה החומה למטה, יש באמת אפשרות להחליף את סדר העבודה ולשפוך קודם את השכבה הלבנה? פשוט השכבה החומה יותר כבדה , בגלל ממרח השוקולד.
    תודה לך על כל המתכונים הנהדרים, ישר כוח! smile

    9

    • שולמית בקר טוב
      תחילה אני מודה לך ששיתפת אותי בתוצאות.
      שמחתי שהעוגה הצליחה smile יש לה רייטינג גבוה ;)

      אז ככה, לדעתי, זה גם מה שאני אעשה להבא, אחליף את הסדר.
      מדי פעם אשנה. גם כתבתי לא לערבב ולדעתי אפשר כן לערבב ממש קצת.
      בקיצור,הכל נראה לי אפשרי ושווה נסיון,כי זה לא יפגע בתוצאה הסופית הנהדרת.

      אגב,, מה שאת רואה בתמונה הראשונה,כן יצקתי קודם את השכבה הלבנה,אבל בגלל שהמסה של הכושית כבדה" יותר היא "צנחה" מתחת לשכבה הלבנה.
      לכן גם נראה לי שניתן לעשות שינויים בסדרים…..חופשי ובכיף.
      אוקיי?
      תודה גם לך smile

    • לא רוני
      הסוד של העוגה זה הקצפה טובה ואיחוד עדין ו"מקופל" של הבלילות.
      לכי על העוגות הבחושות שלי. כולן בלי הקצפה.
      smile

      • פירגה- הכנתי את העוגת שיש שלך- פשוט יצא מדהיםו חדשה כאן 123 ו 08:39 | 24/11/10

        ד"א גם את המתכון של העוגת גזר הכנתי והבת שלי טרפה חצי מהעוגה לבדה.
        השאר בעלי גמר. ממש טעים.
        תודה
        התגובה נלקחה מפורום בישול ילדים.

  46. פירגה יקרה אני חייבת לדווח לך שאני אופה הרבה שנים אבל עוגה כזאת רכה אף פעם לא יצאה לי. חבל עלהזמן
    תודה לך על המכון הנהדר
    אביבה

    • אודליה, המים עושים מירקם עדין לעוגה אבל נוזלים זה נוזלים אז מה שאת מחליטה smile
      בהצלחה :lol:

    • יצא לא טוב …
      טעם של ביצים ואחרי שהעוגה תפחה יפה כל כך היא התכווצה ונהיתה דחוסה.
      אפילו עוגות פשוטות אני לא יודעת לעשות :twisted:

      • אביטל,תיצמדי להוראות ותכיני שוב.אין סיבה שלא יצליח לך.
        בהצלחה smile ואל יאוש ;)

  47. הי,הכנתי את העוגה,והתחתית יצאה לי חצי לא אפויה וחצי צמיגית שאי אפשר היה לאכול,אבל העוגה מלמעלה יצאה מצויינת.
    בטעות אפיתי אותה בחלק התחתון של התנור,האם את חושבת שהיתה לזה השפעה על תחתית העוגה?
    ואם לא אז מה לדעתך גרם לצמיגיות?אוךי משהו לא נכון שעשיתי עם הביצים..
    אני בהחלט אנסה שוב כי החלק העליון שלה יצא מעולה ויש לה הרבה פוטנציאל.
    פעם ראשונה שאני באתר..נהדר :lol:

    • קרן יקרה בקר טוב
      רק לקרוא שוב את אופן ההכנה.זה הכל.מאד חשוב להיצמד לפרטים הקטנים.
      עוגות אני אופה בשליש התחתון של התנור.
      תקראי את התגובות על העוגה. אין פשלות.רק להקפיד על ביצוע נכון.

      ברוכה הבאה לאתר ושהות טעימה smile
      smile

  48. פירגה היקרה איזה הצלחה כל הדברים שלך :lol: הרבה כוח והצלחה
    smile אפשר במקום מים מיץ תפוזים…

  49. UUU זה יצא מצויין :lol:

    אחרי שגזרתי על עצמי צום (ענייני מערכת עיכול ושפעת ;) ) החלטתי שמגיע כאן עוגה לשבת ועוגה על בסיס מים נראתה לי רעיון טוב

    לא ערבבתי שוקולד (לא להכביד על העיכול שלי) רק פיזרתי למעלה מקופלת שפוררתי

    ולפעם הבאה שאני אחליט בכל זאת לחגוג עם ממרח שוקולד… איך זה יצא לך ככה בעוגה הראשונה כזו דוגמא מדוייקת???

    • ברבוריתי מה שלומך?
      באופן ההכנה רשמתי בדיוק איך שהכנתי….יצקתי מלמעלה.
      טעים עם הממרח.
      תהנו smile

  50. אני מתאוששת…

    אוף משהו בכל זאת השתבש, הגענו לאמצע העוגה וזה נראה כאילו לא נאפה שם
    ממש מוזר, תחילת העוגה הייתה בסדר
    אולי כי מילאתי יותר מידי גבוה את התערובת בתבנית האינגליש קייק
    לא נורא נהנינו חצי laugh laugh laugh

    • ברבורה,בטוח שזו הסיבה.
      לא למלא יותר מדי להשאיר מקום לתפיחה.
      לי יצאו 2 תבניות+כמה מאפינסים.

      חובה חובה חובה לבדוק את העוגות בשיטת הסכין.
      תחדירי סכין ב א ל כ ס ו ן בד"כ יוצא נוזלי ואז מכסים ברפיון בניר כסף וממשיכים לאפות עוד כמה דקות.

      בהצלחה להבא smile

      smile

      • מאת יעל:
        31 בינואר 2011 בשעה 16:37 (לערוך)
        הכנתי עוגת שיש רכה.אח"כ הכנתי רטבים לפסטה. בורקסים.עוגת אגוזים.בורקס ממולא בבשר.עוגיות קינמון ועוד היד נטויה בעזרת ה" אה נזכרתי הכנתי גם רצועות חזה עוף בסילאן

        [הוספת תגובה]

  51. הכנתי אתמול בטעות שפכתי חצי כוס נוספת של סוכר העוגה תפחה אבל אח:כ ירדה….אבל בני הבית אמרו במילה אחת: מדהים! העוגה יצאה טובה ! תודה רבה על המתכונים הניפלאים שלך!
    דרך אב לפני שבועים עשיתי את אחת מעוגות הכושיות שלך עם קרם שוקולד ליום ההולדת של הבת שלי הוספתי סוכריות צבעווניות והעוגה היתה להיט! חשר כוח! :lol:

    • אילנית הי,
      תכיני שוב ותקפלילאט ובזהירות את המרכיבים.תקראי שוב את ההוראות.
      כל שורה חשובה. אם מפספסים משהו העוגה לא מצליחה.
      שימי כמויות נכונות של סוכר וכו'….
      בהצלחה לעוגה מדהימה smile

  52. שלום פירגה!!!
    אתר מדהים לאישה מדהימה
    רציתי לשאול עם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין
    ולא רק בתפריט זה באופן כללי

    • רונית חמדתי ערב טוב
      אני לא יודעת מה זה קמח כוסמין ולמה הוא משמש, אף פעם לא הכנסתי הביתה קמח כזה.
      סליחה ושיהיה לך ערב מתוק smile

  53. היי פירגה
    הכנתי את העוגה, והיא אכן יצאה רכה וטעימה.
    יש לי שתי שאלות –
    יש סיבה מיוחדת שהשתמשת במים ולא בחלב ? כי בדרך כלל בעוגות שיש משתמשים בחלב.
    האם יש לך עוד עוגות בקטגוריה של הבחושות שהם במרקם דומה כלומר רכות ?
    תודה מראש.

    • שרון,לדעתי כל העוגות הבחושות שלי יוצאות רכות.
      לגי המים זה פשוט בא לי כך. אני לא חושבת הרבה,מכינה ומצליחה.
      כל הכושיות שלי על בסיס מים
      נדמה לי שגם הקוקוסיות.
      כיף שאת אוהבת.תודה רבה מקרב לב.

  54. פירגה שלום,
    אפיתי את העוגה והיא יצאה רכה וטעימה.
    שאלתי היא: האם אפשר להקפיא אותה?

  55. פירגה את אלופה!!
    יצאה עוגה פשוט יפהפיה והכי חשוב- טעימה!
    תודה, שולחת לשכנה לסבב טעימות laugh

    • שירשור ערב טוב
      אני שמחה שאהבת . איזה כיף לשכנה.
      שבת שלום וטעים smile

  56. פירגה יקרה! תודה רבה לך על המתכון המוצלח. רציתי לציין שאפיתי אותה למשך 35 דקות משום שהיא נראתה בתנור תפוחה מאוד ומוכנה והחלטתי להוציא אותה ואז היא נפלה מהתפיחה שלה האם לדעתך זה משום שהוצאתי אותה לפני הזמן או מסיבה אחרת? יש לציין שהיא באמת הייתה מוכנה. תודה רבה

    • יקירתי,
      אין סיכוי שהעוגה היתה מוכנה. מיהרת להוציא אותה.
      עוגה מוכנה לא צונחת . בעיקר העוגה הזו.
      קראי שוב פה…..תיישמי ותראי איזו עוגה לתפארת שתקבלי.

      בודקים בשיטת הקיסם או הסכין שהעוגה מוכנה. (להחדיר באלכסון ולוודא שיוצא י ב ש)
      שימי לב…..לא אופים יותר מדי אלא רק עד שסכין יוצאת יבשה.
      אם יש סימן על הסכין מהשוקולד או לחות, כדאי לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
      מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.

      בהצלחה להבא.

  57. תודה רבה לעצתך. איישם אותה בעזרת ה'… יש בעיה לאכול אותה (מבחינה בריאותית) אם היא עדיין לא אפויה מספיק?

    • הייתי ממשיכה לאפות אותה. את יכולה לחתוך ממנה פרוסות כמה שאפשר להניח על ניר אפיה ולהמשיך באפיה. לפחות תהיה לך עוגה,אמנם לא יפה,אבל טעימה.
      תנסי.

  58. :lol: :lol: :lol: :lol: מצויינת הפעם המרתי את המים בחלב יצא מוצלח מאוד
    תודה לך על מתכונים נפלאים

    • אורלי,תודה ששיתפת בשידרוג וכיף שיצא לכם טעים.
      שבת שלום smile לבריאות

  59. הי
    העוגה יצאה נהדר
    שאלה משום מה תפחה אבל התפוצצה וחלקקטן מהבלילה נשפך
    מה נראה לך הסיבה לכך?
    למה עוגה מתפוצצת?
    תודה
    ושבוע טוב…

    • גוד,תורידי את הטמפרטורה בתנור שלך ל-170.
      צקי רק 3/4 גובה התבנית מהבלילה ותני לה מקום לתפוח.
      שבוע טוב ותהנו מהעוגה. smile

  60. היי יש אפשרות:
    1- לוותר על האבקת אפיה? אולי להמיר בסודה(אבקה) או לוותר?
    2- אפשר לוותר על הסוכר וניל או להמיר לסוכר רגיל?(אין לי אבקת סוכר)..

    אשמח לתשובה מהירה תודה רבה!! laugh

  61. היי יש אפשרות:
    1- לוותר על האבקת אפיה? אולי להמיר בסודה(אבקה) או לוותר?
    2- אפשר לוותר על הסוכר וניל או להמיר לסוכר רגיל?(אין לי אבקת סוכר)..

    אשמח לתשובה מהירה תודה רבה!!

    נ.ב-למה את לא מגיבה לי? ראיתי שאת באתר כבר.. :cry:

    • הכנתי יצא להיט …………..
      אבל יש לי שאלה כל עוגה שאני אופה תופחת יפה אך נופלת יש איזה דרך שהיא לא תיפול או מה אני עושה לא בסדר????????

        • אם עושים קערה 1 כתוב שמים בצד ,ואז כתבת מקציפים 3 חלמונים ,אז להקציף את הקערה ששמנו בצד?? ולהוסיף לה עוד סוכר??

          • לאחר שמקציפים את הקצף עם 3/4 כוס סוכר,
            לקערה שערבבנו בהתחלה והנחנו בצד ,מוסיפים לתוכה את הקצף,
            מערבבים לאט לאט בקיפול,שהקצף לא יישבר,ומתקבלים תערובת.
            מוציאים מחצית מהתערובת,לקערה נפרדת, מוסיפים 3 כפות אבקת שוקולית, או נוטלה,ומערבבים לתערובת כהה ואחידה.
            כעת יש קערה עם תערובת כהה,
            וקערה קודמת עם תערובת בהירה,
            יוצקים לתבנית המשומנת (שהוכנה מראש,) את התערובת שבקערה הראשונה,
            ומעליה יוצקים את התערובת הכהה.
            אלה השלבים להכנת 2 התערובות,והעברתם לתבנית.

  62. את נהדרת, תמשיכי להעלות מתכונים מוצלחים smile)
    ותודה לך על השיתוף…העוגה הזו מוצלחת ומכינה אותה גם שבת הזו…אבל שאלונת יש דרך מסוימת לעשות צורה עם הבלילת שוקולד? אני פשוט שמה מחצית מהבלילת שוקולד לאורך כל התבנית (שתי תבניות עוגה אנגלית)

    • עדי שלום
      אני יוצקת את הבלילה מגבוה לאורך העוגה.
      אפשר לפעמים לשייש.
      אפשר לפעמים לשים קודם את הבלילה השחורה ומעליה את הלבנה ולהיפך.
      תהנו ושבת שלום

        • מרינושקה בקר טוב
          לשייש זה לערבב את 2 הבלילות הלבן והכהה לקבלת צורת השיש.
          smile

  63. שבוע טוב,
    זה המתכון הראשון שלך שאני מנסה, ואני חייבת להגיד- וואו!
    לא ציפיתי הרבה מעוגה על בסיס מים, אבל היה ממש מעולה! העוגה יצאה אוורירית וטעימה במיוחד, ממש תודהsmile

    • תודה עינבל. עוגה באמת טעימה. מאחלת לך המשך טעים ליתר המתכונים שלי.
      לבריאות.

  64. זה נראה משגע. וואו זה כ"כ מגרה.
    אני מתפעלת מהמתכונים כאן.
    מרגיש לי קונדיטוריות מקצועיות
    באמת שאפו לך!!!
    ותודה שאת חולקת את האוכל הנפלא הזה איתנו
    תבורכי smile :lol:

    • זה מתכון טוב. צריך להצמד להוראות למרות שהן לא מסובכות.
      כיף שיש עוגה כזו לקפה בכל שעה.
      תודה על המחמאות והפירגון. בחיבוק ואהבה.

  65. : מעולה, עשיתי, לא קשה ןמאוד רכה. :

    אך לדעתי לא כל כך מתוקה, רעיון להמתיק ? להוסיף סוכר?,

    :lol:

  66. נראית אחלה עוגה, רק ש3/4 כוס שמן זה די הרבה נקודות למי שבשומרי משקל….האם יש דרך להוריד את כמות השמן וחלק להמיר בטחינה? רסק תפוחי עץ? האם זה ישפיע על המרקם?

    ושאלה אחרונה- זה יוצא טעים אם משתמשים אך ורק בתחליף סוכר? (ונניח משתמשים ב-2 – 3 כפות לצורך הקצפת החלבונים)

    תודה!!!

  67. הכנתי ויצא מהממם, כמו שכתוב,פשוט אבל טעים והכי קל להכנה, במקום ממרח הוספתי 3 כפות קקאו :x

  68. איזה עוגה מהממת….טעימה זה לא מילה! תודה! רק רציתי לשאול אם זה נורמלי שהיא צאה לי סדוקה :? מלמעלה?

    • כתבתי מה ששמים בקערה.

      אחר כך את ההקצפה

      ובסוף מורידים ומוסיפים את הקקאו.
      הכל רשום לפי הסדר של ההכנה.
      בהצלחה.

  69. שלום פירגה,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה צמיגית,לא אוורירית.
    כשבדקתי עם קיסם הוא יצא יבש,אבל משהו משתבש
    ואני רוצה להבין היכן אני טועה.עבדתי לפי ההוראות,
    הקצפתי לקצף יציב..בבקשה עזרתך מה לא בסדר?
    תודה מראש smile

    • רוני הי,
      קראי שוב,כי ההוראות שלי מאד ברורות וכל שורה וכל מילה חשובה.
      ראי אולי בכל זאת פיספסת משהו.
      זו עוגת בית שלי ושל רבים שמכינים אותה ונהנים. שווה לנסות ולהכין שוב.
      לבריאות smile

  70. היי,
    העוגה יצאה מעולה.
    רק יש לי שאלה-באפייה היא היתה ממש גבוהה ושהתקררה התנמכה לגובה פיתה כמעט.
    יש לך הסבר למה?לפעם הבאה..
    חוץ מזה יצאה טעימה בטרוף…
    תודה smile

    • לא יצא טוב כי העוגה יוצאת מאד גבוהה. ממש לא פיתה.תראי בתמונות.
      אין לי מושג מה קרה אצלך ,אבל לפחות יצא טעים.מזל.
      תהנו ממנה.

      • טוב…לא נורא יתחסל גם ככה..
        עבדתי ממש ממש לפי ההוראות, נראה פעם הבאה אם יצא יותר טוב.
        בכל אופו הטעם מעולה.
        המון תודה לך smile

        • העוגות האלה על בסיס מים יוצאות גבוהות במיוחד. ממש כמו בתמונות.
          כנראה את מפקששת משהו.אולי בהקצפה או ב"שידוך"
          תקראי היטב ותראי למה לא הולך לך.
          בהצלחה smile

        • הי. נראה לי שמאפים נופלים בגלל הבום של הקור כשהם יוצאים מהתנור. פעם שף אמר לי שמאפים צריך להשאיר בתנור לרבע שעה ואז לפתוח את הדלת של התנור. כששאלתי אם הם לא יתייבשו הוא ענה שכשמוציאים מהתנור מכסים במגבת ואז הם מתקררים לאט ושומרים על לחות..

  71. היי, בפעם האחרונה שהכנתי היא יצאה לי פיתה.. כמו שכתבתי לך :|
    רוצה להכין שוב.. ואשמח להוראות מדויקות יותר כדי לא לפשל שוב מה הכוונה תנועות קיפול??
    אשמח להסבר..
    תודה :P

    • בעוגות שמקציפים את החלבונים והסוכר לקצב יציב , הערבוב צריך להיות בעדינות שהקצף לא יישבר. מלמעלה למטה והפוך בעדינות רבה.
      אם הקצף נשבר יש סיכוי לעוגה להיות פיתה.
      smile

  72. פירגה יקרה האם אפשר להכין בתבנית חד פעמית בינונית?
    תודה יקרה שלנו
    שבת שלום לאה קליין

  73. זה בסדר לעשות את המדידה עם כוס חד פעמית רגילה של שתייה קרה? או חמה?

  74. היי פירגה יקרה.
    הכנתי את העוגה הזו השבת אני שותה תה ואוכלת חתיכה ממנה ומרגישה לא בנוח שאני אוכלת נהנית ממנה ולא משתפת בתגובה ככה כולם ידעו שהיא טעימההה אז אני יושבת מהר כל עוד הילדים משחקים :P לכתוב לך שאת נהדרת ואני שמחה שיש את האתר הזה כל מתכון שלך מנצח אף פעם לא איכזב!תודה רבה על כל שיתוף המתכונים המוצלחים שלך. למי שעוד לא הבין תכינו את העוגה הזו היא ממש ממש טובה רכה רכה וטעימה טעימה.
    ) smile

    • מירב מקסימה, את פשוט נהדרת. תודה על ההמלצה לעוגה. תודה על ההמלצות לכל המתכונים שהכנת ואהבת.
      אני מאחלת לשתינו שנמשיך כך,להנות ולשמח את עצמינו ואת הקרובים לנו.
      לבריאות והכל באהבה גדולה.

  75. העוגה בתנור אז לא יודעת לומר איך תצא. אבל שתי שאלות לי אליך:
    1. ערבוב כל החומרים בקערה, כל דבר בנפרד או את השמן והמים ביחד ואח"כ אחרי ששמים את כל שאר המוצרים? עירבבתי עם כף והקמח נשאר קצת גושים. האם היה צריך עם מטרפה ידנית?
    2. הקצפת חלבונים, שאלה של מפגרים: האם מקציפים קודם את החלבונים לבד ואז מוסיפים לאט לאט את הסוכר במהירות גבוהה? א הכל ביחד ובאיזה מהירות? יצא גבוה אבל לא מאוד.
    מקווה שיצא לי טוב

    • הי אני
      רשום במתכון לפי איזה סדר….ראי….

      את החלבונים תקציפי איך שאת רוצה עם או בלי סוכר מהתחלה העיקר שהקצף יהיה גבוה וקשה.

      אסור שיישארו גושים בערבוב. מטרפה ידנית זה בסדר.
      בהצלחה smile

        • smile להבא לבדוק היטב עם סכין שמחדירים לעוגה עד הסוף.
          אם לא אפויה,לכסות בניר אפיה ולהמשיך לאפות עד שמוכנה.
          שבת שלום smile

  76. היי פירגה הכנתי לכבוד המשפחה שלי את העוגה הנפלאה הזאת (אני בת 16 ) וממש ביום שהכנתי אותה חזרתי למטבח והיא פשוט חוסלה מחכה להכין את העוגה הנפלאה הזאת שוב שיהיה שבוע נפלא(: :lol:

  77. ראשית המתכונים שלך תמיד אבל ת מ י ד מצליחים כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!
    שנית עלי להודות שאף פעם לא הצלחתי עם הקצפת חלבונים בעוגות ושנים רבות פשוט העדפתי עוגות אחרות ויש מלא
    אבל אתמול ניסיתי את העוגה הזו על אף כל מיני ביקורות לא מפרגנות והכל יצא נהדר עד… שהתבלבלתי בזמן והוצאתי אחרי 40 דקות ולא כמו שכתבת הכנסתי שוב אבל העוגות "נפלו" . הטעם מצוין!
    השבוע אנסה שוב עד שאצליח

    • הי מירי,תודה על המחמאות ואני מאחלת לשתינו המשך מוצלח וכייפי.
      העוגה הזו חלוקה בדיעות. אין לי מושג למה אצל חלק היא לא מצליחה. אצלי זו עוגת בית ותמיד אני מרוצה מהתוצאה.
      להבא,תאפי את העוגה 40 דקות,תכסי ברפיון בניר כסף ותמשיכי לאפות עד שהעוגה מוכנה.
      אני מ אחלת לך בהצלחה.
      במידה והעוגה עדיין לא מצליחה,אנא,כתבי לי כדי שאחליט מה לעשות.
      לבריאות smile

  78. פירגה שלום, אמא שלי באה לבקר והיא אוהבת עוגות שיש. אבל גיליתי שאין מיץ sad אז נזכרתי שיש אותך וחשבתי שאולי ממך תבוא הישועה ואכן מצאתי את המתכון הזה – יצא אליפות! רך וטעים וריחני!! איזה כיף. אז בשמה ובשמי – תודה רבה!!! עוגה מנצחת יותר מהעוגה שיש לי שכמעט אותם רכיבים רק עם מיץ תפוזים.
    בקיצור מומלץ בחום רב!!!

    • ערב טוב קוקלי,
      תודות לך ולאמא שאהבה smile חיבוק לשתיכן.
      כיף לקבל המלצה על העוגה. smile

  79. תודה רבה על תשובתך המהירה.אפיתי ב 2 תבניות מאורכות..
    למה נוצר בקע לאורך כל העוגה?

  80. כמי שעוקבת אחריך במתכונים המעולים,, שאלתי אם אפשר להשתמש בעוגה זו בתחליף סוכר ואם כם איזו כמות ? תודה בעבור התייחסותך

  81. שלום לכולןןןן,,, גם אני הצלחתי בגדול עם העוגה הזאת, אודות לפירגה כמובן והבנתי שמישהי שאלה על להמיר את המים או בחלק מהם במיץ תפוזים?? האם מישהי ניסתה את זה ?? תודה

  82. הכנתי לשבת עם קמח כוסמין במקום רגיל וסוכר חום במקום לבן וקקאו במקום שוקולית
    יצא סבבה!
    תודה לך נשמה!! smile

  83. הוזמנתי מביום שישי לסוכה של חברה. מה להביא. עוגה, איזה? שיש… מחר הולכת להכין בדיוק לפי המתכון.
    :lol:

  84. העוגה מצויינתתתת!
    רכה מאוד! יום למחרת מידי רכה אפילו …
    מומלצת בחום ובאהבה עם האתר הקסום הזה שאין דברים כאלה!

  85. היי פירגה ,

    פירגה אין עלייך, כול פעם מחדשת ומפתיעה במתכוני קסם חדשים.
    כעת חזרתי לשתף , ולומר : ת ו ד ה ,למתכון העוגה המוצלחת.

    הכנתי את העוגה על בסיס המים-לאורחים ,הם התלהבו מהעוגה,והכול חוסל עד הפירור האחרון.
    הם הסתקרנו מהעובדה שהעוגה על בסיס מים,ונהנו מכל נגיסה.

    לבסוף שאלו אם אפשר לקבל את המתכון ,אז הפניתי אותם כמובן, לאתר המקסים והמושקע שלך ,פירגה.

    וכמובן המלצה למשתתפי – הבלוג :
    מי שטרם הכין, תכינו ותהנו מעוגה שווה בהחלט, רכה ומאוד טעימה.

    אגב,
    אני השתמשתי בשמן -קנולה,
    ובסוכר – "דמררה".(הסוכר בגווון חום -זהבהב.)

    פירגה תודה על מתכון העוגה הטעימה.
    יישר כוח ,ושבוע טוב.
    ממני שושי.

  86. תודה שושי יקרה,
    כתבת מזמן,עכשיו אני רואה ומגיבה.
    חיבוק וסליחה על האיחור. תמיד כיף לקבל מחמאות ;) :lol:

  87. ניסיתי להכין פעם שניה את העוגה ושוב היא צנחה.. טעימה אבל פשוט צנחה לצערי..
    אני רוצה לדעת כמה דברים:

    א. יש לי הרגשה שהנפילה קשורה איכשהו לקציפת החלבונים… בדרך כלל ההקצפה נעשית ככה: קודם כל מקציפים את החלבונים לבד, איך שרואים שיש בועות כאלו (כמו בועות סבון) מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וככה עשיתי. בסוף קיבלתי קצפת נוקשה ואז איחדתי עם התערובת השניה.
    אולי הייתי צריכה להקציף מהתחלה את החלבונים וכל הסוכר ביחד?
    אולי לא הייתי צריכה לחכות שהקצפת תהיה נוקשה מדי?

    ב. כמו ששאלתי מקודם.. חייבים לאחד את התערובות רק עם כף? אי אפשר עם לקקן? מדובר על כף רגילה ממתכת.. לא עץ… נכון ?

    ג. יש אולי סירטון כלשהו שמראה בדיוק איך אמורים לאחד את 2 התערובות? בין היתר להראות גם את צורת הקיפול. אולי שם משהו לא בסדר.

    ד. שמוסיפים את השוקולית לחצי השני עם איזה כלי אמורים להוסיף אותה? ועם איזה תנועה אמורים לערבב?

    אשמח לתשובות .. תודה.

    • הי שירן,
      קראתי שוב את ההוראות והם מאד ברורות.
      אני כתבתי עם כף כי כך הכנתי. עוד לא קרה לי שהעוגה נפלה או לא הצליחה.צר לי.
      שבת שלום smile

  88. שבוע טוב!
    חייבת להגיד שהעוגה טעימה בטירוף ..התחסלה בטיל.. רק רציתי שוב לשאול בקשר לקציפת הביצים.. הקצפת סוכר וחלבונים מההתחלה ביחד או הוספת את הסוכר בהדרגה לחלבונים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *