עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים

20 באוקטובר 2010 מאת: פירגה

עוגת שיש על בסיס מים-פירגה

עוגת שיש על בסיס מים-פירגה

עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים - עוגה שתפנק אתכם ברכות נפלאה.
מצרכים בקערה (לא במיקסר):
שמים ל פ י ה ס ד ר שר ש ו ם בקערה:
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן
מערבבים ומוסיפים:
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
סוכר וניל
מערבבים ומשאירים בינתיים בקערה.

אופן ההכנה:

מקציפים  ב מ י ק ס ר   את 3 החלבונים עם 3/4 כוס סוכר נוספים לקצף גבוה.

שימו לב:
את הקצף מוסיפים לבלילה שבקערה לאט  לאט  בעזרת כ ף (כל פעם כף  ו מ ע ר ב ב י ם בתנועות קיפול ולאט) שהקצף לא יישבר.

הבלילה צריכה להשאר מאד אוורירית ופוכית.  מי שהכין פעם עוגת טורט פשוטה אז זה בדיוק המירקם שצריך להתקבל. 

מורידים 1/2 כמות לקערה ומוסיפים אליה 3 כפות ממרח שוקולד השחר/נוטלה   —– או 3 כפות אבקת שוקולית.
ובוחשים ב ע ד י נ ו ת לבלילה כהה.
משמנים תבנית עגולה מספר -28 - 26-   או 2-3 תבניות ארוכות.
יוצקים לתבנית שבחרתם את כל הבלילה הלבנה
מעל קצת מגבוה…. יוצקים לאט לאט בתנועות סיבוביות ( בלי מגע של כף )  את הבלילה הכהה
לא בוחשים ולא מערבבים.
מנערים קלות ובעדינות את התבנית.
מחממים תנור לחום 175 ואופים כ-50 דקות
בודקים בשיטת הקיסם או הסכין שהעוגה מוכנה.
לא אופים יותר מדי אלא רק עד שסכין יוצאת יבשה.
אם יש סימן על הסכין מהשוקולד כדאי לכסות בניר כסף ברפיון ולאפות עוד מספר דקות.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.

עוגת שיש - פירגה

עוגת שיש - פירגה

עוגת שיש-פירגה

עוגת שיש-פירגה

 

תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.2 מתוך 5 (סה"כ 28 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

295 תגובות על ”עוגת שיש רכה מאד על בסיס מים“
  1. מאת אתי:

    שלום לכולןןןן,,, גם אני הצלחתי בגדול עם העוגה הזאת, אודות לפירגה כמובן והבנתי שמישהי שאלה על להמיר את המים או בחלק מהם במיץ תפוזים?? האם מישהי ניסתה את זה ?? תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי אתי,תהני מהעוגה :) :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת מלילה:

    הכנתי לשבת עם קמח כוסמין במקום רגיל וסוכר חום במקום לבן וקקאו במקום שוקולית
    יצא סבבה!
    תודה לך נשמה!! :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה מלילה,
    שתהיה שבת שלום, שבת טעימה
    שבת מבורכת לכולכם :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת אמא:

    הוזמנתי מביום שישי לסוכה של חברה. מה להביא. עוגה, איזה? שיש… מחר הולכת להכין בדיוק לפי המתכון.
    :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    איך יצא ?

    [הוספת תגובה]

  4. מאת ליהי:

    3/4 כוס סוכר להקציף עם 3 חלבונים זה לא יותר מידיי סוכר??

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הכל כפי שכתוב :)

    [הוספת תגובה]

    סיון Reply:

    ממש לא

    [הוספת תגובה]

  5. מאת אלישוש:

    העוגה מצויינתתתת!
    רכה מאוד! יום למחרת מידי רכה אפילו …
    מומלצת בחום ובאהבה עם האתר הקסום הזה שאין דברים כאלה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה אלישוש יקרה,
    שימחת אותי כהוגן ;) ;)
    לבריאות ועם המון אהבה.
    :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת הבולגריה:

    :) פירגה אפשר עם סוכרה
    וכוס מיץ טבעי ואחד מים

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    נדמה לי שיש עוגת שיש במתכונים בלי סוכר.
    את זו לא ניסיתי בלי סוכר. :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת שושי 163:

    היי פירגה ,

    פירגה אין עלייך, כול פעם מחדשת ומפתיעה במתכוני קסם חדשים.
    כעת חזרתי לשתף , ולומר : ת ו ד ה ,למתכון העוגה המוצלחת.

    הכנתי את העוגה על בסיס המים-לאורחים ,הם התלהבו מהעוגה,והכול חוסל עד הפירור האחרון.
    הם הסתקרנו מהעובדה שהעוגה על בסיס מים,ונהנו מכל נגיסה.

    לבסוף שאלו אם אפשר לקבל את המתכון ,אז הפניתי אותם כמובן, לאתר המקסים והמושקע שלך ,פירגה.

    וכמובן המלצה למשתתפי - הבלוג :
    מי שטרם הכין, תכינו ותהנו מעוגה שווה בהחלט, רכה ומאוד טעימה.

    אגב,
    אני השתמשתי בשמן -קנולה,
    ובסוכר - "דמררה".(הסוכר בגווון חום -זהבהב.)

    פירגה תודה על מתכון העוגה הטעימה.
    יישר כוח ,ושבוע טוב.
    ממני שושי.

    [הוספת תגובה]

  8. מאת פירגה:

    תודה שושי יקרה,
    כתבת מזמן,עכשיו אני רואה ומגיבה.
    חיבוק וסליחה על האיחור. תמיד כיף לקבל מחמאות ;) :lol:

    [הוספת תגובה]

  9. מאת שירן:

    היי.
    אפשר לקפל את התערובות בעזרת לקקן? חייבים רק עם כף?

    [הוספת תגובה]

  10. מאת שירן:

    ניסיתי להכין פעם שניה את העוגה ושוב היא צנחה.. טעימה אבל פשוט צנחה לצערי..
    אני רוצה לדעת כמה דברים:

    א. יש לי הרגשה שהנפילה קשורה איכשהו לקציפת החלבונים… בדרך כלל ההקצפה נעשית ככה: קודם כל מקציפים את החלבונים לבד, איך שרואים שיש בועות כאלו (כמו בועות סבון) מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וככה עשיתי. בסוף קיבלתי קצפת נוקשה ואז איחדתי עם התערובת השניה.
    אולי הייתי צריכה להקציף מהתחלה את החלבונים וכל הסוכר ביחד?
    אולי לא הייתי צריכה לחכות שהקצפת תהיה נוקשה מדי?

    ב. כמו ששאלתי מקודם.. חייבים לאחד את התערובות רק עם כף? אי אפשר עם לקקן? מדובר על כף רגילה ממתכת.. לא עץ… נכון ?

    ג. יש אולי סירטון כלשהו שמראה בדיוק איך אמורים לאחד את 2 התערובות? בין היתר להראות גם את צורת הקיפול. אולי שם משהו לא בסדר.

    ד. שמוסיפים את השוקולית לחצי השני עם איזה כלי אמורים להוסיף אותה? ועם איזה תנועה אמורים לערבב?

    אשמח לתשובות .. תודה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי שירן,
    קראתי שוב את ההוראות והם מאד ברורות.
    אני כתבתי עם כף כי כך הכנתי. עוד לא קרה לי שהעוגה נפלה או לא הצליחה.צר לי.
    שבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת שירן:

    שבוע טוב!
    חייבת להגיד שהעוגה טעימה בטירוף ..התחסלה בטיל.. רק רציתי שוב לשאול בקשר לקציפת הביצים.. הקצפת סוכר וחלבונים מההתחלה ביחד או הוספת את הסוכר בהדרגה לחלבונים?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שירן, רצוי להוסיף לאט אבל אפשר גם ביחד. :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted