d797d79cd7aa d793d791d7a9 d7a8d790d7a9d7a4d7a0d794000 1 640x410 - חלה מתוקה

חלה מתוקה

 

d797d79cd7aa d793d791d7a9 d7a8d790d7a9d7a4d7a0d794000 2 - חלה מתוקהחשוב: לטריות לאורך זמן…להקפיא את החלות מיד אחרי קירור ולהוציא לחימום ממש לפני ההגשה.

המצרכים:
קילו קמח רגיל מ נ ו פ ה
2 כפות גדושות שמרים יבשים או שקית שמרים של 50 גרם
כף מלח
ביצה+2 חלמונים (החלבון ישמש להברשה) או 2 ביצים
130 גרם חמאה מומסת – לפרווה מרגרינה או 1/2 כוס שמן
2  כוסות חלב פ ו ש ר- לפרווה מים . מתחילים עם 2 כוסות ומוסיפים לפי הצורך בזמן הלישה.
1/2 עד 3/4 כוס סוכר תלוי במתיקות שאתם אוהבים.

לקישוט: שקדים קצוצים,פרג,שומשום

אופן ההכנה:

להרכיב במיקסר את וו ההפעלה לבצקים
לערבב במיקסר את הקמח והשמרים
להוסיף את יתר החומרים (בהתחלה רק 2 כוסות נוזלים)
לערבל 10 דקות
הבצק אמור להיפרד מדפנות הקערה ומתקבל כמו כדור סביב וו ההקצפה
במידה והבצק פירורי כאמור יש להוסיף נוזלים כדי לאחד אותו
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים.
לאחר שהכפיל נפח לתת אגרוף קטן ולהמשיך להתפיח.
אחרי התפחה שניה ללוש את הבצק בעדינות עם מעט קמח (לא הרבה)
לאפות מגוון חלות או לחמניות
כמו בתמונה:
לחלק ל-6 כדורים לסדר בתבנית עגולה גדולה משומנת היטב (מספר 28) 5 כדורים, להשאיר מרווח בין כדור לכדור וכדור אחד להניח באמצע.
אפשר באותה צורה לחלק ל-8 כדורים (7 מסביב ואחד באמצע)
עוד אופציה:
לחלק ל6 כדורים
מכל 3 כדורים יוצרים נקניקים ומהנקניקים מכינים צמות
להניח את 2 החלות על ניר אפיה בתבנית הגדולה. להשאיר רוווח בין החלות.
להבריש בחלבון טרוף + כף נוזלים
להתפיח עוד חצי שעה
על כל חלק לפזר עיטור בחירה: שומשום שקדים או פרג.
לאפות בחום 165 מעלות כ-40 דקות או עד הזהבה חומית
תהנו
d797d79cd7aa d793d791d7a9 d7a8d790d7a9d7a4d7a0d794000 - חלה מתוקה

26 תגובות על “חלה מתוקה

  1. היי פירגה,

    המתכון נראה נהדר!
    האם אפשר לוותר על ההתפחה האמצעית (ההתפחה השנייה לפני האפייה) כדי לחסוך בזמן?

    תודה!!

  2. שלום לך פירגה !

    רציתי לשאול אם אני רוצה חלה לא מתוקה שיהיה לה רק קצת מתיקות מה אני צריכה להוריד מהמתכון ?

  3. היי פירגה,

    הבטחתי לשתף בתוצאות ובינתיים עבר המון זמן, אבל אף פעם לא מאוחר מדי-

    החלה יצאה מדהימה!! המשפחה כל כך נהנתה שהיא חוסלה במקום. טעים-טעים ומומלץ בחום!!

    אני הכנתי בגרסה החלבית דרך אגב, ואני חושבת שזה מה שעושה את ההבדל…

    חג שמח! smile

    • הי רונקי בקר אור
      אף פעם לא מאוחר לשבח מתכון שהכנת.
      שימחת אותי הכי בעולם ;)
      שנה טובה ומתוקה smile

  4. היי פירגה,

    אני נורא שמחה שהצלחתי לשמח אותך!!

    קראתי את כל מתכוני החלות באתר, ורציתי להתייעץ איתך-
    אני מתכננת להכין חלה עגולה לראש השנה (לקלוע צמה ולקשור אותה בצורה עגולה), ותהיתי איזה מתכון לדעתך הכי מתאים כי אני חושבת שהכי מתאים זה חלה שמרגישים שהיא מתוקה…
    אז איזה מתכון לדעתך הכי כדאי? במיוחד אם יש משהו עם דבש זה בטח יתאים לראש השנה…

    המון המון תודה, אני מאחלת לך שנה מדהימה ופורייה, אנא הודי לבן שלך בשמי ובשם כולנו על שאיפשר לך לפתוח בפנינו את עולמך המופלא smile

  5. פירגה יקרה smile

    הבוקר אמרתי לעצמי שאני לוקחת על עצמי אתגר ומכינה חלה מתוקה.
    ראיתי את המתכון לחלה שלך המדהימה והחלטתי לעשות בה שידרוג טעים מאוד.
    לא ידעתי על איזה שידרוג הפעם אני אעשה. הסתכלתי במקרר וראיתי:
    גבינה צהובה, זיתים שחורים, בצל ו… רוטב פיצה. טוב, כבר היה לי כיוון לשידרוג :lol:

    וזו התוצאה:
    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/CGidPD?feat

    פירגה מה לומר לך, יצא מ ע ו ל ה!!! smile

    • יפעתי יקרה,נותרתי ללא מילים. פצצות לגבות.חהחהחהחהחה.אני מבינה שלמעשה הכנת לחמניות ממולאות וסידרת אותם בצורה עגולה בתבנית?
      יישר כח ,שתהיי לי בריאה,את שומעת? חיבוקים. smile

  6. :cool: כן בדיוק ככה הכנתי.
    כידררתי 8 כדורים לאחר ההתפחה הראשונה, ונתתי להם לתפוח שוב.
    פתחתי כל כדור לצורת פיתה עם הידיים משומנות, מרחתי רוטב פיצה, שמתי גבינה צהובה מגוררת, בצלים חתוכים לקוביות קטנות שאותם ערבבתי עם תבלין פיצה, פיזרתי גבינה צהובה ומעל שמתי זיתים שחורים פרוסים לפרוסות דקות.

    סגרתי כל עיגול ממולא ועיצבתי לכדור גדול ושמן. מעיין לחמנייה עגולה.
    ריססתי תבנית קפיצית עגולה בגודל 28 ס"מ בתרסיס שמן קנולה והנחתי את כל הכדורים הממולאים זה
    ליד זה. התפחתי בערך עוד 20 דקות.

    לפני הכניסה לתנור מרחתי בביצה טרופה עם קצת חלב על כל הכדורים שתפחו בתבנית. פיזרתי מעל קצת בצל שנותר לי המילוי וזית שחור פרוס מעל על כדור. פיזרתי מעל הכל תבלין פיצה וזהו… ישר לתנור.
    הריח היה נפלא במטבח.

    יאממממייייי smile

  7. שלום,
    כמה זמן לוקחת כל תפיחה?
    לא חייב להיות זמן מדוייק. רק בערך ואני אקח את המקסימום כדי להיות בטוחה.
    אין לי את החוש הזה לכמויות ואני פשוט לא יודעת להבחין אם זה תפח ב20 אחוז או 100 אחוז, זה אצלי אותו הדבר… מצטערת… אמא שלי צוחקת עליי… :cry: ;)
    אודה על תשובה
    תודה

    • לירן,תלוי בטמפרטורה של המטבח. פשוט: ראי את גודל הבצק לפני התפחה.בדקי אחרי שעה ותראי אם הכפיל נפח. אם לא הכפיל נפח, תמשיכי כמה זמן שצריך. בצק שתפח, אם תתפחי עליו קלות הוא מיד מאבד נפח וכאילו "נופל" .נותנים לו לנוח עוד מספר דקות והוא מוכן.

      כנסי לאתר שטיבל ותראי מגוון ענק של מתכונים ללחמים עם קמחים שטיבל 1 -2 .

      מתכון ללחם שטיבל 2 :

      מתכון ללחם מקיבוץ גל און

      מצרכים
      500 גר' קמח שטיבל 2
      1 כף סוכר
      1 כף שמרים
      1 כפית שטוחה מלח
      1/3 כוס שמן זית
      1 1/2 כוסות מים פושרים
      1/2 כוס פסטו
      או עגבניות מיובשות שהושרו כשעה בשמן זית, עלי בזיליקום חתוך ורוזמרין
      150 גר' צנוברים קלויים
      עלי רוזמרין

      אופן הכנה
      מערבבים בקערה את כול החומרים היבשים.
      מוסיפים את המים ומערבבים במהירות נמוכה.
      מוסיפים את השמן ומערבבים כ 7 דקות.
      מכסים את הקערה במגבת לחה כשעה.
      מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
      מורחים מעל הבצק את הפסטו ומפזרים מעל הפסטו את הצנוברים הקלויים.
      או במקום למרוח את הפסטו למרוח את השמן זית עם הרוזמרין והבזיליקום שהשרנו את העגבניות. ומעל השמן, לפזר את העגבניות המיובשות. מעל העגבניות לפזר את הצנוברים.
      לגלגל את הבצק לרולדה. להניח את הרולדה לתבנית אינגליש. עם סכין חדה לחרוץ 4 חריצים בחלק העליון של הרולדה, ולתת לה לתפוח כ3/4 שעה.
      לקחת כמה עלי רוזמרין ולהכניס בחריצים לקישוט.
      לאפות בחום של 190 מעלות כחצי שעה.
      הלחם יוצא מאוד יפה במיוחד כשפורסים אותו לפרוסות.
      בברכה,
      לילך. כאמור כנסי לאתר שטיבל דרך הגוגל ובהצלחה.

  8. שכחתי לשאול, סליחה, יש לי בבית קמח שטיבל 2 וקמח שטיבל 1 וקמח כפרי של שטיבל.
    האם ניתן לעשות עם אחד מהם חלה או שזה יצא קשה ולא טעים.
    בכל מיקרה איזה מתכונים שלך היית ממליצה להשתמש בקמחים האלה. הם פשוט שוכבים לי בבית ואני לא יודעת מה לעשות איתם. אבא שלי רצה לעשות לחם לפני כמה חודשים אז הוא קנה את כל סוגי הקמח הקיימים!!! laugh :twisted:
    מה לעשות? :P

  9. פירגה יקרה,
    ל"אסם" יש – קמח שמרים. האם ניסית לאפות חלה עם קמח זה ? אם כן, אשמח אם תוכלי לכתוב לנו מתכון פשוט ומצליח כהרגלך. יש מתכון באתר בישולים, אך אני סומכת רק עלייך.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שאת מכינה ומשתפת אותנו בהם. :lol: :lol: :lol:

    • מירי חמודה,
      חתני הכין עם הקמח החדש,לפי המתכון הזה ויצאו לו 2 חלות נהדרות.
      את מוזמנת להכין ולחוות. smile
      תודה על המחמאות והפירגוניישן ;)

          • היי פירגה.
            אתמול בעלי הכין חלה לפי המתכון המקורי שלך (לא עם הקמח של אסם) ויצאה חלה טעימה מאוד. :lol: :lol:
            וכל זאת – בגלל החלב והחמאה ולא כמו במתכונים אחרים, ששמים מים ושמן. וזה כנראה עושה את ההבדל.
            תודה על המתכון המוצלח. כרגיל כל מה שיוצא מהמתכונים שלך תמיד טעים … יאמי יאמי
            שולחת לך חיבוק וירטואלי smile smile ושוב תודה שבזכותך אני מכינה דברים טובים וטעימים.
            שבת שלום

  10. פירגה שלום!!
    דחוף דחוף, אני עומדת להכין את החלה עכשיו אבל מעונינת בשמן ולא בחמאה/מרגרינה.
    לא הבנתי מטבלת ההמרות אצלך- כמה שמן צריך למתכון הזה?
    תודה רבה ושנה טובה!

    • עינת,עם שמן יוצא יבש,לדעתי.
      בד"כ אני ממירה 200 גרם מרגרינה ב-3/4 כוס שמן.
      לשיקולך.
      שנה מאושרת ובריאה smile

  11. לפירגה היקרה שלום
    הכנתי לפי המתכון 2 חלות תפחו טוב אבל באמצע האפיה החלה נפתחה
    השאלה למה לדעתך זה קרה ?
    החלה טעימה אבל לא ניראת יפה

    • דליה ערב טוב
      סיבה אחת למשל זה זמן התפיחה שנתת לא הספיק.

      ודבר שני,אם הכנת חלות קלועות,אז לא הידקת מספיק.

      החלות לא אמורות להיפתח. את יכולה לקרוא יותר על "תקלות" אפיה באתר שמרית.
      לילה טוב ותהנו מהחלות. smile

  12. הי פירגה

    רציתי לשתף אותך
    עקב השלג נאלצתי לעשות חלות לשבת
    ואני רוצה לומר לך שהם יצאו מ-עו-לו-ת. פריכות וטעימות.
    מתכון מקסים!
    תהיי ברוכה

    • אילת תודה רבה
      שמחתי כ"כ שהחלות שלי טעימות ושאהבתם.
      שבוע טוב והמשך טעים ביחד smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *