d79cd797d79d d791d795d79bd7a8d799 - לחם בוכרי

לחם בוכרי

 

בוכרי - לחם בוכרי

 

 

מאת yoyo you חברה מהאתר שלי

מצרכים:
500 גרם קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
1/2 1 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
1/4 1 כוסות מים פושרים
חלמון ביצה
שומשום

אופן הכנה:
בקערה משומנת לערבב את כל המצרכים למעט המים .
את המים מוסיפים לאט תוך לישה עד לקבלת בצק נוח וגמיש . ללוש מספר דקות .
להכין מהבצק 3-5 "נחשים "  ולתת לנוח על השיש מכוסה בניילון עד שיכפיל את ניפחו .
להוריד נפח ולהתפיח שוב עד להכפלה.
על משטח משומן לרסס/למרוח שמן רגיל . לשטח לצורת פיתות ולעשות באמצע הפיתה סימני אצבעות .(כמו בפוקצ'ה)

(בלחם המקורי מבוכרה הם שמים חותמת עם סמל העיר או האיזור שבו הוכן הלחם ).

לעשות לכל פיתה שוליים לצבוט מסביב כמו חומה קטנה.
למרוח/להבריש מעט חלמון ולבזוק שומשום או זעתר לאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש
זמן האפיה כ-20 עד 25 דקות.
תהנו.

29 תגובות על “לחם בוכרי

  1. פירגה יקרה לא כל כך הבנתי למה צריך ליצור נחשים בתמונה אני לא רואה צורת נחשים אלא עגול פחוס תסבירי לי בבקשה
    תודה לטה קליין

  2. לטה אני הכנתי את המתכון
    הנחשים זה כדי שניתן יהיה לחלק ביותר קלות את הבצק
    בהחלט ניתן ליצור עיגולים במקום נחשים
    תהני

  3. פירגה
    מה הכוונה להוריד נפח ולהתפיח שוב ? ללוש פעם נספת ושוב להניח להתפחה?
    תודה מראש

    • להוריד נפח זה לא ללוש שוב.אלא,לתת בוקס קטן שההתפחה תרד ולתת לנוח עד התפחה שנייה.
      בהצלחה smile

    • יוצרים בעזרת היד מעין פיתה עגולה בקוטר צלחת בינונית, לגובה בערך 4-5 ס"מ . לוקחים כוס ולוחצים את התחתית של הכוס למרכז .אפשר גם לחורר את המרכז עם מז לג.

  4. איך אני שמחה שהמתכון מצא חן בעינכם
    תודה על המשוב הנהדר
    שמחה שנהניתם
    ותודה לפירגה על הבמה הזאת
    smile smile

    • לאפרוחית המקסימה,תודה על המחמאות
      המשך טעים ותודה smile מיוחדת ליויו smile על המתכון הנהדר.

  5. נכנסתי היום יום קר לחפש מתכון ללחם ומאוד אהבתי את המתכון הזה שנראה טעים
    אני מתכוונת לנסות אותו
    עם צלחת מרק עדשים נראה נהדר
    תודה
    ויום נהדר וחמים
    :lol:

    • חמלה הי,צהריים טובים
      השילוב נהדר וטעים
      אני בטוחה שתהנו מאד.
      בתיאבון ולבריאות smile

  6. היי חיפשתי מתכון וראיתי את המתכון הזה
    ;)
    נראה טעים ומיוחד אנסה אותו כעת בקייץ זה להיט כל בצק תופח במהירות

    תודה להתראות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *