d79cd797d79ed7a0d799d794 d7a4d790d79f d7a7d796 - לחמניות מברזיל

לחמניות מברזיל

d79cd797d79ed7a0d799d794 d7a4d790d79f d7a7d796 300x225 - לחמניות מברזיל

לחמניות ברזיל-פירגה

בזכות תפוחי האדמה הן רכות ומשובחות במיוחד. מהקייטרינג של מגי וטולי.

אפשר להכין כמו פוקצ'ה בתבנית גדולה ושטוחה.

המצרכים וההכנה:
4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים – אפשר להמיר לבטטות(אני פירגה לא מועכת הכל וחלק משאירה חתוך יותר גס)
50 גרם שמרים
3 ביצים
4 כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק
3 כפות חמאה רכה
1 כוס חלב
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
קמח, לפי הצורך
ביצה טרופה, להברשת הבצק
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק די רך, גמיש ולא דביק.
מתפיחים כשעה.
צרים לחמניות קטנות (בגודל לחמניות ביס), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים שוב כחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-20 דקות.
תהנו

14 תגובות על “לחמניות מברזיל

  1. בוקר טוב פירגה. אני לא יודעת להשתמש בשמרים. כשאת כותבת להתפיח האם הבצק בקערה, מכוסה נאמר במגבת ובחום החדר?

    • הי מיריגולד
      אני יודעת שיש היום קמחים ללא גלוטן שמחליפים אחד על אחד.אבל כיוון שלא ניסיתי אין לי תשובה אחראית.
      בהצלחה smile

    • הי לימור
      פשוט תתחילי ללוש עם תוספת של כף קמח כל פעם עד שהבצק לא דביק. הבצק שמתקבל הוא כדורי ונעים.
      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *