d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d792d791d799d7a0d794 d79ed79ed795d79cd790d795d7aa - POGACA טורקית - בוטנסקי

POGACA טורקית – בוטנסקי

d79cd797d79ed7a0d799d794 d79ed79ed795d79cd790d794 d7a4d798d794 d798d795d7a8d7a7d799d7aa d7a9d79c d791d795d798d7a0d7a1d7a7d799 150x150 - POGACA טורקית - בוטנסקי

לחמניות טורקיות-בוטנסקי

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d792d791d799d7a0d794 d79ed79ed795d79cd790d795d7aa 300x225 - POGACA טורקית - בוטנסקי

לחמניות טורקיות-פירגה

POGACA  טורקית – בוטנסקי  (לחמניות ממולאות גבינה פטה)
בצק:
1 כוס חלב
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חמאה מומסת
1 כפית מלח
קמח כמה שתופס—בערך 31/2 כוסות 490 ג"ר
1 חלמון (למריחה)
סומסום או קצח
מלית:
200 ג"ר גבינת פטה
חלבון
רבע כפית פפריקה
שמיר או פטרוזיליה קצוצים דק – לא חובה
אופן הכנה:
מחומרי הבצק ללוש בצק. הבצק אמור להיות רך
לכסות ולהתפיח לפחות שעה.
לחמם תנור 180 מעלות
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו לחלק למנות בגודל ביצה (55 ג"ר)
ליצור כדורים עגולים
לשטח בעזרת כף היד
לערבב את מצרכי המלית ולמלא .שוב לכדרר.
להבריש בחלמון
לאפות כעשרים דקות
תהנו

30 תגובות על “POGACA טורקית – בוטנסקי

  1. שלום פירגה!
    תודה על המתכונים הנפלאים שלך,רציתי לדעת כמה גרם חמאה
    להמיס כדי שיצא לי חצי כוס חמאה מומסת תודה.

  2. ידעתי שאסור היה לנו לחסל את הפטה. תודה על מתכונים נפלאים. זה בתכנון לסופשבוע .

      • תודה על תשובתך המהירה. שאלה קטנה נוספת.. במתכונים רבים מופיע להשתמש בשמרים יבשים. האם הכוונה לשמרים יבשים שנמכרים בסופר בשקיות כסופות על המדף או הכוונה היא לשימרית. תודה . בתיה

        • בתיה שלום,
          שמרים יבשים מוכרים באריזת ואקום בסופר. מחזיק המון זמן (חודשים ואפילו שנים)
          שמרית זה שמרים טריים בצורת גרגירים. לא מחזיק הרבה זמן והרבה יותר יקר.
          לשיקולך.
          כשכתוב במתכון שמרים יבשים זה אלה שבאריזת ואקום. אני משתמשת בהם כבר המון זמן. וזה ממש מומלץ. מאחסנים בצנצנת סגורה בארון.
          המשך יום מקסים. פזית.

          • אני משתמשת בשמרים היבשים באריזת הואקום.

            הכמות גדולה ומספיקה לשנה ויותר…… אני שומרת במקרר בכלי סגור.
            בהצלחה smile

  3. נשמע טעיםםם… אכין היום לארוחת הערב….ואעדכן אתכן מחר..

    יום טוב !!

  4. המתכונים שלך נהדרים
    שאלה לי אלייך מה אפשר להכניס בימקום גבינה פטה
    תודה לתשובתך

  5. פירגה היקרה, בוקר טוב לך. מה שלומך?
    רוצה להכין את זה למחר. אפשר להכין היום, לאפות, ואז כשזה מצטנן להקפיא?
    ומחר פשוט להוציא ולהפשיר?
    לדעתך זה יעבוד?
    תודה אישה יקרה

    • בקר אור קוקלי יקירתי,טוב תודה .
      אין בעיה,רק לחמם בתנור או באובן .(לא במיקרו)
      זה טעים חמים. בהרגשה שזה יצא עכשיו מהתנור….
      חג שמח smile

  6. באחת התגובות רשמת להמיר 2 כפות שמרים יבשים ב50 גרם של טריים אז מה שיש במתכון זה 2 כפיות או 2 כפות?

  7. הי פירגה מה שלומך? ומה שלום בעלך? מקוה שכולם בסדר!!! מזמן לא דיברנו… תוכלי לאמר לי בבקשה כמה יחידות יוצאות מהמתכון? אני רוצה להכין, אך צריכה תשובה מהירה! אודה לך אם תשיבי כעת… סליחה.. ותודה רבה! שלך יעלי.

    • הי יעלי חמדתי, הכל בסדר ומסתדר לאט לאט.תודה על ההתעניינות.
      כותבת לך רק עכשיו כי לא הייתי בבית.
      6 יחידות.
      לבריאות ותהנו.

      • פירגה האהובה, המממון תודה שחזרת אלי ולגבי ההתעניינות… ממש אין צורך להודות לי, מי כמוני מבינה ומעריכה את החיים והמושג בריאות!!! כחולת סרטן שנלחמת יום ולילה!!! יודעת וחווה על בשרי את הקושי והשינוי הדרמטי בחיי שלי ולא פחות(אם לא יותר!) בחיי הסובבים אותי שלא מעט פעמים נותרים חסרי אונים בדיוק כמוני. צריך לזכור לאמר תודה על הקיים והכי חשוב, להעריך!!! להעריך ולחיות כל רגע טוב! ולהשתדל להכניס הכל לפרופרציה!!! ולזכור שהכל מתחיל ונגמר בבריאות!!! אם יהיה בכוחי, מחר אכין ואדווח איך יצא! היום אני כבר מותשת… שוב תודה! ורק בריאות!!! והרבה אהבה! שחשובה לא פחות!!!

        • יעלי יקרה, מאחלת לך בריאות וחוזקה. ובאמת לחיות את היום יום בטוב ובאהבה.
          הכוונה ל-6 גדולות ושטוחות או לכ-20 קטנות. תלוי בגודל.
          חיבוק heart

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *