d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a4d799d7a8d794 d7aad799d7a8d7a1 4 - בצק עלים במגוון צורות במלית תפוחי אדמה ותירס

בצק עלים במגוון צורות במלית תפוחי אדמה ותירס

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a4d799d7a8d794 d7aad799d7a8d7a1 4 - בצק עלים במגוון צורות במלית תפוחי אדמה ותירס
בצק עלים במגוון צורות ממולא "פירה" תפוחי אדמה ותירס

לחלק הוספתי בטטה מבושלת ומעוכה
לחלק הוספתי פטריות מטוגנות עם חלק מהבצל

לשלל מליות מתוקות ומלוחות כנסו בבקשה לקטגוריה: מליות שונות. תהנו.

המצרכים וההכנה:
קילו בצק עלים מופשר
קילו תפוחי אדמה
4 בצלים קצוצים
קופסה תירס
ביצה
בטטה
פטריות שמפיניון
מלח —לטעום אחרי עירבוב סופי ולהוסיף….. כי בטוח חסר
פלפל שחור כנ"ל
אפשר להוסיף פטרוזיליה או תיבול אחר לטעמכם.

אופן ההכנה:
לקלף תפוחי אדמה לפרוס לפרוסות ולבשל במים רותחים עד לריכוך-לסנן ולמעוך במועך ה"פירה"
אני מועכת מעיכה "גסה" ולא ממרח.
לקצוץ 4 בצלים ולטגן ב-5 כפות שמן עד להשחמה
לשים בבלנדר תכולה של קופסה תירס עם כף מהנוזלים ולכתוש (את יתר הנוזלים לזרוק)
לבשל בטטה מקולפת עד לריכוך – לא חובה
לקצוץ 100 גרם פטריות שמפיניון – לא חובה

לשים בקערה:
את תפוחי האדמה , התירס , הביצה, התבלינים.
אם רוצים מחלקים ולחלק מוסיפים כאמור בטטה או פטריות מטוגנות.
מערבבים לעיסה די סמיכה.

לרדד את בצק העלים על משטח מקומח בהתאם לצורות שרוצים להכין
בורקס משולש, חישוקים אישיים , כרוכיות אישיות , כדורים וכו'…..
את כל הצורות ממלאים ב נ ד י ב ו ת ומהדקים היטב
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
מניחים על ניר אפיה
מחממים תנור מראש לחום 180 ואופים עד השחמה
תהנו

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7a4d799d7a8d794d7aad799d7a8d7a11 - בצק עלים במגוון צורות במלית תפוחי אדמה ותירס

19 תגובות על “בצק עלים במגוון צורות במלית תפוחי אדמה ותירס

  1. פירגה שלום
    ביום רביעי אנו מוזמנים בערב ורציתי להכין משהו מהמתכונים
    אך אני צריכה מתכון שאני הכין בבוקר השאיר במקרר והאפה בערב
    האם המתכון הזה מתאים או אולי יש לך רעיון אחר
    הארוחה בשרית

    • מאיה,תשאירי במקרר ותאפי בערב.
      יש המון,תראי לפי הקטגוריות בצד שמאל.
      בהצלחה ותהנו smile

  2. פירגה שלום.
    את המתכון הזה הכנתי שהיו לי אורחים עם עוד הרבה כיבודים אחרים.
    שמתי לב שלא נגעו בזה ובכל הדברים האחרים כן עד שמישהו טעם ואמר שזה מאוד טעים ואז בשניה
    הכל חוסל.
    אמרו שזה טעים, משמין אך שוה כל ביס.
    אני ממליצה.

    • הי נויה
      אישית? הייתי הולכת על המאפה הזה לפני הכלללללללללל ;)
      טעים כל כך.
      תודה חמודה :lol:

  3. האם אפשר להפשיר את הבצק למלא במלית תפוחי האדמה עם התירס ולהקפיא שוב עד לערב כיפור?

  4. כן אבל זה חובה למלית הזו או שאפשר לוותר? ושאלה שניה אם אפשר להחליף את זה בביצה קשה מגוררת. תודה רבה יום נפלא :P

  5. פירגה בוקר טוב,
    האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק שאני מתה עליו; כרוכיות בצק על בסיס שמן?
    תודה שרי

  6. פירגה שלום :P
    נראה לי שמהמתכון הזה יוצאת כמות גדולה של מאפים
    האם אפשר לאפות את כל הכמות ולהקפיא חלק מהם ?
    מיטלוש.

    • תכיני כמות קטנה וכך לא תצטרכי להקפיא.לא נראה לי שיוצא טעים אחרי הקפאה.

      אפשר לשמור במקרר.

  7. מאת חיים קליגר:

    26 בפברואר 2016 בשעה 17:44 (לערוך)

    הכנתי את עוף יצא מעולה והכנתי את קנינש עם תפוח אדמה ופטריות והחזיר אותי לבית אמא שתהיה לך שבת שלום :lol: :lol:

    [הוספת תגובה]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *