d79ed7a7d79cd795d7aa d791d7a6d79c - מקלות בצל

מקלות בצל

בצל - מקלות בצל
המתכון דורש אזהרה : לא מפסיקים לנשנש

שמים בקערה:
1/2 2  כוסות קמח תופח ולהכין עוד קמח לזמן לישה.
מיכל שמנת חמוצה כמה % שומן שרוצים
200 גרם מרגרינה רכה /חמאה
מלח לטעם
3 כפות בצל יבש מטוגן (קונים במשקל בחנויות טבע או בסופר בשקית ליד הרטבים)
ללוש לבצק גמיש תוך כדי הוספת עוד קמח במידה וצריך.
להכין מקלות או כעכים .
להבריש ביצה טרופה ולפזר שומשום.
לאפות על ניר אפיה לא משומן בחום 175 מעלות כ-20 דקות או עד שישחימו.

הכמות מספיקה בדיוק למלא צפוף 2 תבניות גדולות של התנור.
"טיפ"  – אחרי שתכינו פעם ראשונה תחליטו אם להוסיף עוד בצל לטעמכם.
לשמור בקופסת פח סגורה היטב.

אם הם מאבדים מפריכותם,ניתן לפני ההגשה לחמם מעט בתנור/אובן.
תהנו

94 תגובות על “מקלות בצל

  1. וואו פירגה :eek:

    נראה נהדר – ונראה שיהיה סופשבוע נהדר עם העוגיות הללו :lol:

    סופשבוע קריר ונעים ובטח יהיה טעים ;)

    רחלי :P

    • אפיתי את מקלות הבצל האלה כבר 3 פעמים. כל פעם – יצאו טעימים ופריכים ונהדרים. לאחר הפעם הראשונה הוספתי עוד קצת קמח ( כ-2 כפות שטוחות ) ואז המרקם נהדר.

      את הבצק הכנתי פעם אחת עם יוגורט ויצא גם מצויין, כך שלא חייבים שמנת……

      המקלות קצרו הרבה מחמאות.

      תודה רבה. :lol: :P

      • הי אליה,הצלחה כבירה בכל בית ובכל אירוע. תמשיכי להכין ולהנות את כולם.
        חיבוק תודה על המחמאות למתכון.

  2. פירגהצהרים טובים

    האם ובמה אפשר להמיר את שמנת לבצק פרווה

    אך גם אם לא ינוסה בכבוד

    ושוב אין עלייךךךךךךךךךךךך

  3. בחייאת רבאק דליה. עד שהורדתי קילו וחצי את באה עם המתכון הזה?!?!?!?!?!?
    מנסה בשישי הקרוב.

  4. דליה היי אפשר להכין עם בצל מטוגן טרי או שחייב יבש כי יש לי את כל המצרכים למעט הבצל המיובש ואני רוצה להכין עכשיו לאירוח שיש לי בערב

  5. שיחקת אותה פירגה עם המקלות בצל האלה!! עם בירה ליד זה פשוט מושלם!!! ושיהיה לכולםםםםם חג אהבה שמח!!!! עינת וגיא. smile :lol: smile :lol: smile :lol:

  6. היי פירגה, נראה מקסים וטעים, אבל משום מה לא מקבלת את המתכונים שלך. האם יש שוב בעייה בשליחה?

    • שלום בתיה,

      ניסיתי. הרבה יותר קשה להכין עם שמן והבצק לא כ"כ ידידותי לעבודה.

      3/4 כוס שמן=200 גרם מרגרינה.

      יש להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה רק עד שהבצק מתאחד ונוח לקריצה.

      בהצלחה

  7. פירגה לא מצאתי בצל מיובש אז הכנתי עם בצל קצוץ מטוגן ושמיר מיובש ויצא מאוד טעים כל המשפחה אהבה ממש חטיף טעים בברכת שבת שלום ומבורך חנה מהקריות

  8. כרגיל את מצילה את המצב ומפתיעה עם דברים חדשים, קלים וטעימיםםםםםםםsmile
    זה יוצא קשה כמו בייגלה או רך כמו בייגל? אם אכין ביום שישי למסיבה שתהייה ביום ראשון זה יהיה טוב?
    תודהה

  9. פירגה יקירה שתהי בריאה איזה מקלות בצל טעימים חבל על הזמן איזה פריכות וטעם משגע הילדים היו בטוחים שזה מהקונדיטוריה חהחהחה שתהיה לך שבת שלום תבורכי נשיקות דלידה

  10. פירגהל׳ה יקרה,כרגע יצאו מהתנור,המקלות שבאמת נאכלים כמו גרעינים…נהדרים כל כך!! פריכים ומדהימים.שמתי ישר 5 כפות בצל יבש.מעולה ! תודה על עוד מתכון נפלא! בטוח אכין אותו באופן קבועsmile

    • אח,הם נהדרים,נכון? גם אני אכין אותו קבוע,איך לא…חחהחהחהחה
      תודה ויום נעים לך.

  11. הכנתי וזה מאוד מאוד טעים בטוח אמשיך להכין באופו קבוע אין עלייך פירגה תודה רבה, סיון :lol: ;)

  12. פירגה שלום לך, הכנתי את הכעכים המשגעים האלה ואין מילים כמה הם טעימים, באמת החטיף המושלם :lol: פירגה יש לי המון פירות במקרר שלא נאכלים אולי יש לך איזה מתכון לעוגה או כל דבר אחר תודה והמשך יום טוב אתי.

    • אני ממש שמחה שאהבת את הכעכים.
      יש המון עוגות פירות בקטגוריה:עוגות פירות.
      כמו כן יש המון קינוחים בקטגוריה:קינוחים.
      פשוט לדפדף ולבחור מתוך האוסף הענק שלנו.
      בהצלחה.

  13. הוספתי גם שום כתוש ויצא פשוט היסטריייייי, איזה מקלות טעימים פשוט יוצא מן הכלל קיבלתי המון מחמאות

    המון תודה ושבוע טוב

  14. פירגה יקרה
    הכנתי ביום שישי, קניתי קופסא יפה לעוגיות, הכנסתי לתוכה את המקלות בצל
    וסגרתי עם צלופן וסרט יפה והבאתי לבן שלי ואשתו.
    יצא מעולה!
    תודה
    smile

  15. יצא נהדר
    לא היה לי שמנת חמוצה בבית שמתי יוגורוט 1 במתיקות עדינה + חצי חבילה גבינת שמנת 5% של שטראוס
    יותר בצל מטוגן
    תודה לך ותבורכי

  16. מיליון דולר!
    הבעל אכל בתוספת טחינה,
    הבן אכל עם קוטג',
    התענגו עד בלי סוף.
    יבורכו ידייך, פירגה יקירתי

  17. למטפלת של אמי היה יום הולדת. היא לא אוהבת מתוקים כולל לא עוגות יום הולדת. אז הכנתי לה את המקלות האלה. קצרו הצלחה אצלה ואצל כולם. תודה!!

  18. אני מתה על המקלות האלה, אני מכינה כמות שמספיקה גם לחמי וחמתי שמאוד אוהבים
    להגיש אותם עם קפה.

    תודה פירגוש

    רחלי :lol:

  19. אויייי!!!!!! כמה שזה ט ע י ם!!!!!
    ושלא נדבר על הקלות בהכנה!
    מומלץ, אבל ממש מומלץ, להכפיל כמויות כי המקלות האלה הם ממש נישנושים שווים!

    תודה רבה פירגה smile

  20. חמי נתן לי רעיון נוסף, במקום בצל לגרד גבינת קשקבל
    ובאמת יוצא נורא טעים!

    הכנתי גם וגם ויצא מעדן!

    רחלי.ג. :lol:

    • הי רחלי יקרה
      יש לי מתכון עם גבינה וזה באתר.אבל בצורת כעכים.
      המשך הנאה ושיהיה תמיד טעים
      smile

  21. הי פירגה, תודה על שיתוף במתכונים הנהדרים שלך. א ני רוצה להכין את המקלות בצל אך אין באפשרותי לצאת לקנות בסופר כרגע, האם אפשר במקום לטגן בצל ולשים? או האם אפשר בלי זה? אודה מאוד לתשובתך ושיהיה חג שמח smile

  22. עוד הצלחה מבית פירגה :lol: ההורים פשוט נדהמו עד כמה שזה הזכיר להם את הילדותsmile)
    פשוט מצוין!

    • אנה מקסימה בקר טוב
      תודה רבה לך ולהורים שאהבו
      המשך שבת חמימה ונפלאה לכם smile

  23. הי פירגה!
    לא הבנתי איך בדיוק מכינים מקלות?
    מרדדים פסים וחותכים? אם כן באיזה עובי הפסים?
    שאלה נוספת – ידוע לך איך הם בהקפאה?

    תודה מראש
    המשך יום טוב

    • הדס שלום רב
      יש אופציות ואיך שנוח לך.
      אפשר לשטח בתבנית בעובי ס"מ ואחרי האפייה לחתוך.
      אפשר להכין כדורים ומכל כדור להכין מקל זו השיטה האהובה עלי.
      בהצלחה smile

  24. היי פירגה
    עושה ממש חשק כבר לאפות אותם
    יש לי 2 שאלות
    1. האם ניתן להקפיא אותם?
    2. אם עושים ללא הבצל זה עדין טעים?
    יש לי בעל שלא אוכל בצל
    תודה

    • ענת בקר טוב
      הבצל כמובן הוא רק תוספת ואפשר להתעלם. תטעמי לגבי תוספת מלח לבצק…
      ניתן להקפיא.
      תהנו smile

  25. היי פירגה,
    עשית לי חשק להכין את המקלונים,
    השאלה שלי,האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן ?
    ואם כן , אז כוס אחת של שמן תספיק ?

    בתודה מראש , שושי,
    ובברכת יישר כוח פירגה, על המתכונים הטובים.באתר הנהדר שלך.

    • הי שושי,ההמרה היא 200 גרם חמאה=3/4 כוס שמן.
      כיוון שלא ניסיתי עם שמן,לא בטוחה לגבי התוצאה smile

  26. פירגה יקרה,

    הכנתי. יצא מעדן.

    נעזרתי בתגובות הרבות שיש כאן.

    לא היה לי בצל יבש, אז טיגנתי בצל עם שמיר ושום והוספתי.

    3/4 כוס שמן, כמו שהמלצת, במקום החמאה.

    וגם שאריות של פרמזן מגוררת שהייתה במקרר (קראתי כאן באחת ההמלצות) + שתי כפות קוטג'.

    כולם טרפו את המקלות הטעימים.

    תודה רבה,

    תמי

    • תמי יקרה,
      שמחתי לקרוא שהכנת את המקלות הטעימים בשדרוג עוד יותר טעים ;) :lol:
      לבריאות והמשך שבוע נפלא לכולכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *