d7aad7a4d795d796 d7a4d7a1d797 - עוגת תפוזים מנצחת לפסח

עוגת תפוזים מנצחת לפסח

d7aad7a4d795d796 d7a4d7a1d797 300x225 - עוגת תפוזים מנצחת לפסח

עוגת תפוזים לפסח-פירגה

d7aad7a4d795d796 d7a4d795d793d799d7a0d7923 300x225 - עוגת תפוזים מנצחת לפסח

עוגת תפוזים עסיסית לפסח-פירגה

עוגת תפוזים מנצחת – הכי עסיסית שיש לפסח,מזכירה את עוגת הבסבוסה.

d7aad7a4d795d796 d7a4d795d793d799d7a0d792 33 300x225 - עוגת תפוזים מנצחת לפסח

עוגת תפוזים עסיסית לפסח-פירגה

התבנית האידיאלית בשבילי להכנת העוגה בקוטר 24

d7aad791d7a0d799d7aa d7a7d7a8d798d795d79f d79ed7aad7a4d7a8d7a7d7aa 300x225 - עוגת תפוזים מנצחת לפסח

תבנית קרטון מתפרקת

 

היום הכנתי עוגת תפוזים לתפארת החג .עוגה בחושה רק עם 2 ביצים בטעמים נפלאים
אני מניחה שכמו יתר עוגות הפסח שלי גם זו תגרום לכם להגיש אותה בגאווה גדולה.

אפשר להכין כעוגת קינוח בגלל עסיסיותה הרבה.
התמונות ממחישות ב ד י ו ק את הטעם.

תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה- זורים על התבנית גם קצת סוכר

מצרכים:

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם = 5 כפות גדושות
כוס קוקוס
כוס קמח מצה מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב
להוסיף:
כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים פושרים
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית משוחה בשומן וסוכר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 30 דקות
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.

יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה כמה כמות מסירופ תפוזים ק ר.

סירופ תפוזים :
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
להרתיח עד שמקבלים סירופ מקורמל בצבע אדום קרמלי.
לקרר.
לצקת לא יותר מ-5 כפות מהסירופ ה ק ר על העוגה החמה.
אם הסירופ מתקשה,תוסיפו כף מים ותבחשו על להבה קטנה ר ק עד שיסתדר.
לקרר את העוגה מספר שעות (לפחות 6 שעות) לפני ההגשה.
רצוי לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

173 תגובות על “עוגת תפוזים מנצחת לפסח

    • לפירגה שלום המתכונים טובים אבל אפשר להוריד את הקוקוס ונגד זה את המים
      ולגבי המתוק ברור שזה מתוק יש פודניג וגם כוס ורבע סוכר שזה המון מספיק חצי כוס
      אבל אני יעשה אותה במעט שינוי ותודה על המתכון :lol:

      • אפשר להוריד מהסוכר.אבל כיוון שהיא מזכירה "בסבוסה" שהיא עוגה רטובה ומתוקה היא נפלאה כמתוקה.
        smile

  1. היי פירגה
    מכל העוגות שלך לפסח – על מה את ממליצה ? אילו מככבות אצלך באופן קבוע בבית ?
    תודה

    • ממליצה על כולם. יש עוגות בחושות הכושיות המשגעות,יש מוסיות,יש גלידות ויש המון טעימות.
      באמת לא יודעת,הכל נהדר.
      הילדים לא מוותרים על עוגת הקרמבו המהממת על הרולדה המדהימה, על הבראוניס ועל הכושית קוקוס שהיא שם דבר שכל האינטרנט וכל העולם כבר מכינים אותה.
      מה שנראה לך,באמת,הכל טעים ומיוחד.
      smile

  2. היי
    סוף סוף הוחלט איפה עושים את הסדר והעוגה הזאת יכולה להיות אופציה.
    שאלה- מה ניתן להכין מפילה מדומה מספר 6 קפוא פשוט יש בפריזר
    תודה smile

    • מאיה ערב טוב
      את יכולה להכין תבשילי קדירה
      יש פה 19 מתכוני קדירה וביניהם יש מתכונים עם בשר
      איפה שכתוב מספר 5 את יכולה להכין עם מספר 6.
      במידה והבשר לא מתרכך אחרי בישול ארוך את יכולה להוסיף 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה והבשר יהיה רך כחמאה.

      http://www.pirge.co.il/category/תבשילי-קדירה

      העוגה יכולה להוות קינוח מרשים ומיוחד.
      תהנו וחג שמח smile

  3. פריגה
    האם יש לך גם עוגות עם קמח תפוחי אדמה? או לחילופין, איך אפשר להמיר בין השניים. לא משתמשת בקמח מצה.

  4. בלי להכין עדיין אני כבר מרגישה את הטעם…
    האם היא מזכירה סברינה הודות לרטיבות שלה? :P

    • נגה בקר טוב
      היא בדיוק מזכירה בסבוסה ברטיבות ובעסיסיות שלה.
      לדעתי הסברינה יותר אוורירית ויותר רטובה.

  5. בוקר טוב,

    חובה לשים לעוגה את הסירופ קר ?

    והאם אפשר להפחית מסוכר ?

    • כוכבה בקר אור
      אפשר להפחית מהסוכר כי העוגה מאד מתוקה
      לא חובה לשים סירופ אבל הוא שומר על העוגה. אפשר לשים רק 3-5 כפות סירופ ולהכין אותו עם פחות סוכר.
      גם את העוגה אפשר להכין עם פחות סוכר.היא מתוקה מדי.
      smile

  6. אני מניחה שהעוגה טובה גם ללא הרוטב בסוף,נכון?? לא מאוד אוהבים אצלי את הרטיבות
    נראית פיגוז……………כרגיל

    • יעל,אפילו אם לא תשימי רוטב העוגה עדיין רטובה. לשיקולך
      smile תודה חמודה

  7. כרגיל- הכל אצלך מעולה!!!
    למה לנפות פעמיים? אפשר פשוט לשים את הקמח הדק יותר?

    • כן.לא יודעת שיש קמח מצות דק.אם יש ללא גבישים,אז אפשר להשתמש בו.
      במידה ואין,אז לנפות פעמיים ולהגיע לכמות של כוס
      תודה smile

  8. האם לאחר שני ניפויים אני צריכה להגיע לכמות של 1 כוס קמח מצה? או להפך – לקחת כוס קמח מצה ולנפות פעמיים?

  9. נקרא טעים! מוסיפה למתכוני פסח שלי.
    תודה (על המתכונים הטובים בכל השנה),
    ופסח כשר ושמח.

  10. בוקר טוב

    באם אני משתמש בתחליף סוכר נוזלי האם צריך לשנות כמויות של מצרכים כמו קמח מצה , קוקוס.

    תודה מראש
    דני

    • דני, לא יודעת לגבי תחליף . אין לי מושג מה ואיך יצא? בכל אופן,בהמרות הכמות לא משתנה רק שיש לקחת בחשבון שהעוגה מתוקה ואפשר להוריד מכמות הסוכר/תחליף.

  11. שלום!
    לצערי מתכוניך מותאמים יותר לעדות ספרד ולא לאשכנזים שמנועים בפסח באכילת קטניות מכל סוג וצורה. במתכונך האחרון את משתמשת בפודינג שהינו על בסיס קורנפלר [תירס] ואסור בשימוש בפסח. האם שימוש בקמח תפוא יהווה תחליף מספק? מה יהיה על הטעם?
    בילי

    • בילי שלום וברכה
      כבר כמה שנים שיש אינסטנט פודינג כשר לפסח.תבדקי בסופרים.

    • זה לא נכון בילי – מצאתי אינסטסט פודינג לפסח של חברת אוסם כתוב עליו בפירוש ללא חשש קטניות…

  12. פריגה תודה על המתכונים הנפלאים
    ויש לי שאלה אליך שאת כותבת כוס לאיזה נפח כוס את מתכונת 200 או 240

    תודה וחג שמח

  13. פירגה את משהו!!!!
    את אצלי במועדפים. וואי נט נרג' ופירגה…

    תמשיכי ותהיי בריאה!!!

  14. האי פירגה . קודם שיהיה לך פסח שמח. היות ואין ליבעיה עם קמח, האוכל להחליף קמח המצה בקמח רגיל.

  15. פירגה לא הבנתי, לשמן תבנית ועליה לזרות 5 כפות אינסטנט פודינג וניל ובנוסף סוכר?

  16. פירגה שלום.
    עוגה קלה ועסיסית שחברה הביאה לעבודה.
    כשביקשתי את המתכון היא שלחה אותי אלייך.
    אני מוכרחה לציין שהיא טעימה מאוד.
    שמחתי להכיר………
    מיכל.

    • מיכל שלום וברוכה הבאה לאתר שלי.
      למעשה את רשמת את התגובה הראשונה לעוגה. שימחת אותי שהעוגה יצאה טעימה מאד.
      מסרי תודה לחברה ;) :lol:
      אני מקווה שגם את תכיני מהמבחר שיש באתר ותמשיכי לשתף אותי.
      חג שמח smile

  17. פירגה שלום ,
    את תבנית הקרטון ניתן להכניס לתנור ? איפה משיגים כאלו ??
    תודה וחג שמח
    שירה

    • שירה הי
      בוודאי שזו תבנית לאפיה.אני קניתי במגה. קונים במארז של 3.
      חג שמח smile וטעים

  18. תודה על התגובה המהירה , כבר מחר אחפש במגה.
    אני עדיין משוטטת בבלוג הנהדר שלך ומתכוונת
    לנסות מספר מתכונים לליל הסדר.
    חג שמח גם לך ולכל יקיריך
    smile

  19. פירגה יקרה
    העוגה … כמו מיליון דולר….. אך הייתי מאד מאד מבקשת להחליף את האינסטנט פודינג מכיוון שאנו סוכרתיים, אז אנא הציעי לי משהו במקום הפודינג.

    בתודה מראש
    מיקי

    • כרמית,תכיני כמו שרשום.העוגה מצויינת ומדהימה.למה לשנות?
      ;) אבל לשיקולך

  20. הי פירגה,
    אשמח לדעת מהו נפח הכוס בה את משתמשת כשאת כותבת כוס X.
    רוב תודות
    (אני מניחה כמובן שכל הרכיבים נמדדים באותה הכוס)

    • יעל אני כבר 40 שנה משתמשת באותם כוסות ללא מידה. כוס זכוכית עם ידית (לא מאג)
      פירגה smile

  21. הי פירגה .אני מאוד מעוניין לאפות את עוגת התפוזים .רק היתי מבקש לשאול באים ניתן להמיר את המים בעוד כוס של מיץ צפוזים.בתודה מראש וחג שמח .

  22. היי פירגה!
    אנחנו אמא ובת שמאוד אוהבות את האתר שלך וכל מתכון שלך שעשינו הוא פשוט הצלחה!!!!!
    לקינוח ארוחת החג בחרנו ב3 עוגות מהאתר שלך ואחת מהן היא עוגת התפוזים שבהחלט נראית ומריחה כמנצחת!
    יישר כח,
    בברכת חג שמח,
    שפרה ושרון

    • שפרה ושרוני יקרות,ואואואואואואואאא :oops: איזה עונג מרגש.
      אני מאחלת שיהיה על שולחנכם הכי טעים שבעולם.
      חג שמח ולא לשכוח לשתף אותי אחרי החג smile
      smile

  23. פירגה יקרה,
    אני מאוד רוצה להכין את העוגה אבלללל , ממש לא אוהבים אצלי קוקוס.במה היית מחליפה את הקוקוס, באגוזים טחונים ? שקדים טחונים ???משהו אחר ??
    המון תודה smile

  24. הכנתי הרגע יצאה מהתנור
    כמה חבל שמיד
    ממנה לאכול אסור
    אמרת 5 כפות סירופ
    אבל שפכתי הכל
    אם כבר בסבוסה
    אז שינזול
    היום בערב נקנח בה
    אצל אימי בסדר
    מקווה שהיא באמת טובה
    אחרת אקרא לסדר

    • אבי יקר :lol:
      שפכת הכל? אממממממממממ לא למדוד אחרי סוכר. חהחהחהחהחה.
      היא לא רק טובה , היא מיוחדת וטעימה הכי בעולם.
      ספר לי איך העוגה התנהגה עם עודף הסירופ. נקווה לטוב.
      חג שמח לכולכם. smile

  25. כמה שהעוגה הזאת טעימה!!!!!!!!!!!!!!!
    הכנתי אותה אתמול ואכלנו ממנה כשעה לאחר שהוכנה,היא היתה קצת כבדה, אני מניחה שאחרי קירור היא עוד יותר טעימה.
    אגב, הכנתי אותה עם כוס קמח מצה לעוגות ויצא מעולה, המרקם באמת דומה לבסבוסה (הפחתי את כמות הסוכר בעוגה ל3/4 כוס ובסירופ שמתי רק 1/4 כוס סוכר ועדיין אמרו שהיא היתה מאוווווד מתוקה
    חג שמחה פירגה!!!!!!

    • רעות,תודההההההההה
      זו עוגה כמו בסבוסה.קצת כבדה אבל טעימה ברמות על. כמה שתחזיק מעמד אפילו ביום הרביעי היא מדהימה ומשתבחת מאד.
      כיף לכם.
      תהנו ותבלו יפה
      חג שמח smile

  26. העוגה יצאה רטובה ומתוקה להפליא
    מומלץ מאוד לחולי סכרת בתור סעודה אחרונה

    • אבי יקר
      לא סתם כתבתי לא יותר מ-5 כפות סירופ ;) .
      העוגה משתבחת לה מיום ליום.
      תהנו ;) ממנה לאט.

  27. שלום רב
    עוד לא הכנתי את העוגה!!!
    ברצוני לדעת איזה קמח מצה להשתמש ?
    ישלי את הקמח של שניצלים !!!
    לטחון אותו או לשים ככה כוס של קמח העוגה?

    • למה לטחון?. לנפות. לנפות זה אומר שתסנני במסננת ואת החתיכות שלא עוברות תזרקי.
      בהצלחה smile

  28. חג שמח פירגה!
    הכנתי את עוגת התפוזים שלך והיא יצאה מד ה י מ ה רטובה ועסיסית פשוט נפלאה ,לא ניפיתיי כי לא היה לי זמן עוגת צ'יק צ'אק וטעימה להפליא,ממליצה לכולם,פירגה תודה על מתכונייך הנפלאים כן יירבו,חג שמח לך ולכל משפחתך ושוב תודה מניצה
    נ.ב אפילו בני הגדול ששונא קמח מצה התפעל ממנה ולא האמין שיש בה קמח מצה smile

    • ניצה,עשית בחירה נבונה.עוגת התפוזים המיוחדת היא קינוח נהדר ומיוחד גם אחרי ארוחה גדולה. מספיק חתיכה קטנה כדי לספק את המתיקות של אחרי.
      שימחת אותי בתגובה הנהדרת והטעימה
      המשך חג שמח וטעים|פרח|

  29. חג שמח פירגה.
    היכנתי את העוגת תפוזים כבר פעמיים. מערב החג, בטוח אכין אותה עוד פעם לחג השני.
    טעימה בטירוף…………תודה……..

    • נהדר אתי,איזה כיף שהעוגה טעימה גם לכם.
      תמשיכי להכין ושכולכם תהנו וחג שמח וטעים כל הזמן ;) :lol: תודה.

    • טל,את פשוט נהדרת
      תודה שחזרת לתת המלצה לעוגה הטעימה.
      חג שמח והמשך טעים לכולכם smile

  30. פירגה ערב טוב
    מצוערת על איחור בתגובה לגבי העוגה, ובכן הכינותי בערב החג השני היות שכל השבט שלי היה מוזמן
    ובכן מה אספר, אכלו ויישרו את העוגה עד שנשארה התבנית בלבד.
    אפילו הנכדים שהם בדרך כלל מקובעים על עוגה מסויימת אהבו אותה ובכן זו העוגה שנאמץ לחג הפסח
    שיבואו בעתיד עלינו לטובה.כולנו מודים לך על מתכון מנצח
    ממני אנטה

    • אנטה יקרה כל תגובה מבורכת אפילו אם באה באיחור. תודה רבה.
      אני שמחה שהצלחתי להביא טעמים חדשים ומוצלחים לביתך.
      כל טוב וחיבוק מכל הלב smile

  31. היי פירגה הכרתי את האתר שלך לפני שבוע והכנתי למשך כל השבוע של פסח את הלחמניות המדהימות והעוגות הנהדרות הסברינה והמוס נוטלה והמוס שחר וכו ואני מודה לך על האתר המדהים שלך וכל מתכון יוצא מדהיםםםםםם בלי יוצא מן הכלל.

    • אילנה ברוכה הבאה בצל אתרי :lol:
      מאחלת לך ולי המשך טעים ובהצלחה . העונג תמיד גם שלי וזה כיף גדול smile תודה.

  32. העוגה פשוט מעולה בעלי לא הפסיק לשבח ובחג השני הכנתי שנית
    רציתי לדעת אם אפשר גם להחליף את קמח המצה לקמח רגיל בשאר ימות השנה?
    אם כן רגיל או תופח?
    תודה רבה ואיזה כייף שגיליתי אותך את מדהימה ויצירתית
    ולשבת אני הדפסתי מלא מתכונים שאני הולכת לנסות

    תודה על הכל
    והמשיכי לגרום הנאה לכולם
    אורנה

    • אורנה יקרה שלום
      למרות שעדיין לא הכנת עם קמח רגיל ההגיון אומר שכן אפשר להמיר את הקמח. לדעתי 1/4 1 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם תוספת של שקית אבקת אפיה.
      אשמח לשמוע ממך חוות דעת על מתכונים שתכיני מהאתר שלי.
      בהצלחה ובהנאה. smile

  33. פירגה בוקר טוב
    אני מחשב את עצמי לגולש ותיק באתר שלך
    רק שמזמן לא הייתי כאן , מה שלומך אישה יצרתית ?!

    עוגת התפוזים הזאת משכה את תשומת ליבי
    השילוב של האנסטנט פודינג וניל עם תפוזים מעניין
    במיוחד שאני אוהב טעם וניל ..

    שאלתי היא שכעת אנחנו אחרי פסח , אפשר להכין את העוגה הזאת עם קמח רגיל ?
    ואם כן מה עדיף ,קמח תופח או רגיל ?

    מחכה לתשובתך ,אחלה יום שיהיה

  34. פירגה שלום רציתי לשאול אם אני צריכה לעשות את העוגה בתבנית הגדולה פיירקס 26/35 ..האם להכפיל את הכמויות פי שניים או אחד וחצי ..בבקשה תשובה מהירה תודה מראש..

  35. האם אפשר להחליף את הקמח מצה בקמת תפו"א לחולי צליאק?? והאם להשאיר באותו כמות?

    • הי שמחה,

      לצערי אני לא יודעת.

      יש בצד שמאל למטה קישור לאתר : טעים ללא גלוטן . את יכולה לשאול אותה מה ניתן להמרה.

  36. שלום רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה עם תחליף סוכר ואיך להכין את הסירופ עם תחליף סוכר נוזלי תודה

    • אילנה שלום,
      סירופ עם תחליף סוכר זו לא הבעיה, אבל תחליף לעוגה ישנה את כל המרקם שלה ואולי לא יצליח.

      חג שמח.

    • כרגיל,לא הצליח כי עשית משהו מזעזע בהכנה. וחבל כי העוגה מוצלחת בענק. בגדול.

      בהצלחה ויום טוב.

  37. הכנתי את העוגה עם קמח תפו"א + שקדים מרוסקים במקום קמח מצה רגיל והיא זכתה להצלחה גדולה, וגם אחרי הפסח, בעצמאות הכנתי אותה עם קמח ושקדים מרוסקים וגם פה היא נגמרה די מהר, תודה על המתכון

  38. היי פירגה,
    כמו בכל חג אני חוזרת אליך למתכונים מנצחים!!
    הפעם אני מתארחת וביקשו ממני להכין 2 עוגות,
    אבל – הן צריכות להיות גם פרווה…
    חשבתי להכין אחת מוס מרשימה והשניה עוגת תפוזים
    מנצחת או כמובן את אחת הכושיות המטורפות שלך!!
    אני ממש מבקשת שתמליצי לי על 2 עוגות מתאימות.
    תודה רבה רבה, ענבל.

    • אולי את הקרמבו והכושית קקוס?

      חהחהחהחה,גם לי קשה לבחור וכל שנה אותו סיפור ;) :lol:
      חג שמח.

      • החלטתי את עוגת הפרס, אבל עם תחתית אחרת,
        מתלבטת בין תחתית של הקרמבו לבין התחתית מרנג
        קוקוס של העוגת שכבות חלבה… איזו מהתחתיות
        יותר יתאים לי?

  39. יופי של מתכון
    הכנתי וכולם התלהבו.
    יישר כוח פירגה, על מתכוני העוגות המעולות ועל האתר המוצלח ביותר.

  40. מה דעתכם, אפשר להוסיף תפוז שלם גרוס?
    לדעתי הקליפה נותנת טעם מיוחד.

  41. פירגה יקרה,
    קודם כל – אני מעריצה שרופה! העוגה הכושית הענקית שלך מככבת אצלי כבר כמה שנים בימי הולדת וימי שישי בגן!

    ועכשיו לשאלה: האם אפשר לקחת משהו במקום הקוקוס? נפלתי על משפחה של שונאי קוקוס מושבעים (אלא אם בכלל לא מרגישים את הטעם של הקוקוס, ואז זה בסדר).

    אודה לתשובה מהירה כי אני חייבת לדעת עד מחר.

    ג.

    • תודה גימלית מקסימה.
      לדעתי תמירי את הקוקוס ב1/2 כוס קמח מצה נוספת.
      בהצלחה ותעדכני כמובן
      חג שמח smile

  42. היי פירגה, חיפשתי עוגת בסיס כשרה לפסח כדי להניח תותים עם גל וקצפת מלמעלה. אביל אחרי התגובות שקראתי הבנתי שכדאי לי להכין את העוגה המנצחת כמו שהיא .
    את יכולה לתת לי מתכון לעוגת בסיס , כמו טורט תפוזים או משהו אחר שהולך עם פירות וקצפת ?

  43. עשיתי 2 כאלה לפסח – אחת עם קוקוס ואחת בלי. שתיהן יצאו מדהימות !! ובזאת עם הקוקוס הטעם של הקוקוס בכלל לא היה מורגש.

    תודה רבה!

    ג.

  44. פירגה חג שמח,את בודאי מכירה את הקמח התופח של אוסם לפסח ….האם אפשר להכין את העוגה עם הקמח הזה במקום הקמח מצה,

    • אורלי יקרה,טרם הכנתי עם הקמח הזה.
      אני לא בטוחה בתוצאה אבל את יכולה לנסות ולעדכן אותנו. smile

  45. עוגה מצויינת, ממש כמו ממתק, שניתן להנות גם מביס….
    הוספתי גרד של קליפת תפוז לעיסה.יצא נהדר!

    • ליאורה הי,אני שמחה שכל הזמן נוספות עוד מחמאות טעימות לעוגה הזו. תודה לך.
      המשך טעים smile

  46. פירגה אהובה,

    מועדים לשמחה, אין צורך להקציף עם מערבל את התערובת? הווי אומר את הביצים עם הסוכר???? תודה ליאת smile

    • הי אסף,
      ברור שכן.ניתן להחליף תמיד ובכל עוגה את סוג המיץ.כמובן אם זה לטעמכם. smile
      בהצלחה והנאה
      חג שמח smile

  47. היי פירגה!
    שאלונת- האם אפשר לאפות את העוגה בתבניות אינגלייש קייק חד פעמיות?
    או בחד פעמי מלבנית?

    • בת חן בקר אור,

      בחד פעמית מלבנית (הבינונית ) היא תצא בסדר.לא ממש גבוהה אבל מדהימה בטעמה ובמיוחדותה.
      בהצלחה ותהנו בחג
      חג שמח smile

  48. יצאה לי קצת נמוכה בתבנית 24, אבל מבחינת הטעם. היא שיחוק אמיתי. המון תודה על המתכון הטעים. וגם הטיפ של לנפות פעמיים את הקמח, מאוד עזר. smile

    • דאגי,תנסי להבא להכין ב-22.
      אני שמחה שאהבת אותה. באמת שיחוק,אחלה מילה לעוגה ;) :lol:
      חג שמח והמשך טעים ונפלא לכם smile

  49. פירגה היקרה,
    חג שמח והרבה בריאות,
    הכנתי את עוגת השוקולד-קוקס פאדג'ית ועוגת התפוזים הזו, כדי לקחת לליל הסדר. אני בטוחה שכולם יאהבו אותן.
    יש לי שאלה קטנה, על עוגת התפוזים מעל הרוטב שמת אבקת סוכר או שזה קוקוס?
    ומתי שמים אחרי האפיה או אחרי הקירור של העוגה?
    אשמח באם תוכלי להגיב לשאלתי.

    חג שמח, י.כ.

    • ח.כ. חמדתי,שמים את הקוקוס או אבקת סוכר לבחירתך לפני ההגשה.
      בטוח שיאהבו כי 2 העוגות מנצחות בגדול.
      חג נפלא וטעים לכם smile

  50. הי פירגה,
    אני חייבת לעדכן אותך על העוגת התפוזים והשוקולד פאדג'ית שהכנתי לליל הסדר,
    הצלחה גדולה ומחמאות על שתי העוגות.
    המון תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
    חג שמח

    • י.כ.
      תודה שחזרת לשתף אותי שהעוגות מוצלחות.
      באהבה ובכיף ושנמשיך להכין מטעמים כאלה טעימים.
      המשך חג שמח smile

  51. היי פירגה, הכנתי אותה לערב חג , יצאה מעולה, עסיסית ורכה פשוט חיסלו אותה, יישר כוח, על מתכונים קלים להכנה וכל כך טעימים :lol:

    • חגית תודה רבה לך.

      ברפרטואר שלי לפסח כל העוגות כאלה עסיסיות. אין לי עוגות יבשות.

      יופי שחזרת לשתף ועונג לי שאהבתם .
      באהבה והמשך חג שמח smile

  52. הכנתי היום
    יצא נהדר
    החלפתי את כוס הקוקוס בחצי כוס שקדים ואגוזים קצוצים גס
    מומלץ בחום
    הולכת להכין עוד אחת

  53. שום פירגה
    "שמתי עין על העוגה הזו
    השאלה שלי היא האים ניתן לאפות את העוגה בסיר פלא מאחר ואינני משתמשת בתנור בפסח
    ואם ניתן אשמח לקבל טיפים לאפיה בסיר פלא
    תודה וערב מבורך
    חנה

    • חנה ערב טוב.
      איך שאת רגילה ,כך תעשי. זו עוגת תפוזים בחושה רגילה.
      בהצלחה smile

  54. הי פירגה,
    העוגה עכשיו בתנור … מריח מעולה.
    הכנתי את הסירופ אבל יצא ממש מעט … כתבת לא לשים יותר מ- 5 כפות אבל בקושי יש 2 …
    להכין עוד?
    תודה!
    מירב

    • מירב ערב טוב,

      כנראה בישלת יותר מדי את הסירופ והוא התאדה.

      פשוט תוסיפי לסירופ הקיים 2 כפות מים מהברז ותערבבי היטב.

      תהנו smile

  55. היי פירגה, תודה על המתכונים המשובחים,

    האם להשתמש בקמח מצה הדק ביותר במרקם קמח או בקמח מצה גס יותר זה שמכינים קנייעדלעך?

    • בבקשה ריקי,
      את צריכה קמח מנופה בלי גרגרים.
      לדעתי יש לקנות קמח מצות לעוגות.הוא כבר מנופה.
      חג שמח smile

    • בוודאי שכן, אפילו תהיה משובחת יותר. אני שמחה להוסיף אותך לרשימת הממליצים על העוגה המיוחדת. תודה רבה וחג שמח לכם. שנה טובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *