d793d795d791d793d791d7a0d79f d797d79ed795d7a5 - עוגות קטנות של שוקולד ודובדבנים

עוגות קטנות של שוקולד ודובדבנים

d793d795d791d793d791d7a0d79f d797d79ed795d7a5 300x225 - עוגות קטנות של שוקולד ודובדבנים

השילוב של שוקולד ודובדבן נהדר. הבלילה בחושה ולא מוכרחים ציפוי.נפלא גם בלי.

מצרכים :
1/2 כוס דובדבנים מסוכרים חצויים (לא חובה)
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ (משתמשים בכוס דובדבנים+2 כוסות מהסירופ)
1/2 1 כוסות סוכר
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
אופן הכנה:
שמים את 2 כוסות הסירופ בסיר קטן, מרתיחים ומשאירים בצד.
בקערה גדולה שמים: כוס דובדבנים ח מ ו צ י ם + 1/2 1 כוסות סוכר. מערבבים וממתינים 10 דקות
אחרי 10 דקות…..מוסיפים לקערת הדובדבנים והסוכר:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב לעיסה ק ש ה עד שהביצים נספגות היטב.
להוסיף ב ה ד ר ג ה לאט ותוך כדי ערבוב:
2 כוסות סירופ דובדבנים שהורתח . לערבב שוב הכל לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב)
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח. הבלילה שמתקבלת בסוף הערבוב דומה לקרם שוקולד .
להוסיף את הדובדבנים המסוכרים ולערבב שוב היטב.
להכין 20 תבניות מאפינס ולצקת מהבלילה 3/4 גובה התבניות.
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות כ-25 דקות או עד שמוכנים
לצנן ולהוציא את המאפינס על צלחת הגשה

ציפוי לא חובה,נהדר גם בלי, ואפשר גם סתם לצקת סירופ שוקולד מוכן מבקבוק.
במהלך האפייה יש להכין את הציפוי:
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה – אפשר שמנת מתוקה פרווה.
להוסיף לשמנת 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיתקבל קרם.
לצקת את הקרם על עוגות המאפינס כשהן על צלחת ההגשה.
אם מכינים עוגה יוצקים קרם חם על עוגה חמה.
את העוגות שומרים יום אחד בחוץ ואחר כך במקרר. ניתן להקפאה וחימום קצרצר במיקרו.
"טיפים"
1. חשוב להכין בתבניות מאפינס מסיליקון כדי להבטיח עוגות מושלמות ושלמות.
2. נהדר להגיש את המאפינס חמים עם רוטב השוקולד וכדור גלידה וניל או וניל דובדבן ליד.
3. מתאים להכין בתבנית משומנת, עגולה מספר 24.

תהנו

7 תגובות על “עוגות קטנות של שוקולד ודובדבנים

  1. בוקר טוב פירגה.
    יצא טעים ונמס בפה למרות שחששתי מכמות הנוזלים הגדולה.
    אין ספק שאחזור על המתכון הזה עוד הרבה פעמים.
    תודה

  2. המתכון נראה מושלם אבל העוגה לא נאותה לי….. בחוץ נאותה מדי ובפנים היתה נוזלית לגמרי. עשיתי בתבנית עגולה 26 ולא כמאפינס

  3. העוגה לא נאפתה… מבחוץ נאפתה יתר על המידה ומבט ים היתה מאוד נוזלית. עשיתי אותה בתבנית 26 ולא כמאפינס. האם זמן האפיה שנה?

    • סיגלית ערב טוב.
      זו עוגה שניתן להכין אותה בהרבה סוגי תבניות. וגם כפי שהכנת בתבנית 26.
      מה שצריך זה לערבב היטב את המסה למרקם של קרם שוקולד. לערבב היטב. אחר כך לאפות. אם את מכניסה סכין ולא מוכן צריך להמשיך לאפות בסבלנות עד שהעוגה תתייצב לגמרי. לבדוק כל פעם עם הסכין.אולי בתנור שלך ייקח 40 דקות.בסוף העוגה מתייצבת.
      שווה להכין אותה שוב,זו עוגה ממש ממש מיוחדת ונפלאה.
      אם יבוא לך,תכיני שוב ותעדכני אותי שוב.
      בהצלחה ולילה טוב smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *