d791d7a6d7a7 d7aad7a4d795d796d799d79d - שטרודל פרווה מלוח/מתוק

שטרודל פרווה מלוח/מתוק

d791d7a6d7a7 d7aad7a4d795d796d799d79d - שטרודל פרווה מלוח/מתוק

שטרודל בצק תפוזים – פרווה במליות שונות

הבצק נדוש ,מוכר וחביב גם למאפי פרווה.

מתאים למליות מתוקות או מלוחות

כפי שאתם יודעים, האתר שלי הוא "ירושה" לבני משפחתי האהובים ויש בו הכל מכל.
גם מתכונים פשוטים של יום יום . אני מנסה לשדרג מעט שלא ישעמם בפה.

מתכון+תמונה:פירגה
צרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר -בהנחה שחמאה תעשה את אותה עבודה…בטעם אחר.
כוס (תמיד אם אני לא כותבת אחרת 200 cc) מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
לפי סוג המליות ממתיקים במעט סוכר.
מכינים עוד קמח לזמן לישה
לשים את הבצק תוך כדי הוספת קמח ומכינים כדור.
מכניסים לחצי שעה למקרר
מחלקים ל-4 חלקים שווים (מתקבלים 4 שטרודלים )
על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן
מליות שונות לפי בחירה שלכם
המלית שלי להיום: דבש+ממרח תמרים+שקדים מולבנים קלויים+צימוקים,אפשר קינמון
על כל עלה מרודד:
מזגגים כף גדושה דבש / סילאן או מייפל
כף ממרח תמרים ומורחים באופן שווה על כל העלה
מפזרים חופן שקדים מולבנים קלויים
וגם חופן צימוקים
את השקדים קליתי (100 גרם שקדים מולבנים על מחבת יבשה (רק עד להזהבה מאד קלה)
מוסיפים קינמון /גרודת לימון רק אם אוהבים
מגלגלים לכרוכית שטרודל ומסמנים ל פ נ י האפיה.
מזרזפים מעט דבש/סילאן על פני הכרוכיות.
חום 175 35 דקות או עד השחמה
תהנו

נ.ב. בתגובות: ראו את תגובתה של רונית שהמירה את המרגרינה ל-3/4 כוס שמן ולטענתה יצא בצק מעולה ואפילו ללא שהייה במקרר.  .לשיקולכם אם להכין כמוה.

55 תגובות על “שטרודל פרווה מלוח/מתוק

    • תודה שוב על אתר מדהים.שלחתי אותו לילדיי הרווקים והנשואים וכולם מברכים אותך.
      החלפתי את המרגרינה/חמאה ב3/4 כוס שמן.יצא בצק גמיש וקל לעבודה (ללא המתנה )
      עם מילויים שונים
      תבורכי
      רונית

      • רונית
        את נהדרת ומקסימה ואני מקווה שגם המשפחה תהנה מהמתכונים הרבים והביתיים שבאתר.
        חיבוק לכולכם, גרמתם לי נחת ואני שולחת אליכם חיבוק מעומק ליבי

  1. שלום פירגה יקירתי
    זה נראה נפלא האם אלה הם כרוכיות פריכות? אני אמלא במליות של פוליבה מה את אומרת? :twisted: :twisted:

  2. :lol: :lol:פירגה היקרה שלום אפשר למרוח ריבה ללא סוכר יצא טעים?? מחכה לעוד מתכונים ללא סוכר.אין כמוך

  3. שלום פירגה,
    אפשרי תחליף למרגרינה אני נגד.
    וחמאה יותר מדי שמן.
    תודה מראש.

  4. ה פירגה, נראה מתכון טעים אני אנסה אותו היום. המלית שהכנת עם השקדים נראית מעולה :P
    יש לך רעיון למלית בננות? יש לי 3 בננות על סף גסיסה שרציתי לנצל היום :P

    • רעות בקר אור
      המלית שאלה של טעם ;)
      לגבי בננות אין לי מלית , אבל תרשמי בחיפוש:בננות יש לי עוגה נהדרת וגם מוס.
      תהני והעיקר,שיהיה טעים
      שבת שלום smile

  5. איזה כיף לפתוח כך את הבוקר :lol:
    בהחלט ינוסה
    חגיגה לעיניים וגם לפה כמו שכתבת
    בעוד שבועיים יש לבתי יום הולדת אני אכין למשפחה
    שתהייה לך שבת שלום smile smile smile

    • ענת בקר טוב
      שיהיה בשמחות ובמזל טוב smile
      לא לשכוח להמתיק את הבצק כי זה לא כ"כ מתוק בלי.
      תודה ושבת שלום :lol:

  6. פירגה יקירה,
    אפיתי את העוגיות, במליות שונות (שוקולד עם חלבה ושקדים- מהמם) וגם עם המילית שבמתכון, יצאו טעימות להפליא מעדן smile .
    מחמאות עד אין סוף קיבלתי מהמשפחה והחברים,
    תודה לך
    אירית smile smile :lol:

    • אירית,תודה על התגובה הטעימה.
      כל מלית משובחת לפי טעמכם.
      לבריאות והמשך שבת נפלאה לכם smile

  7. היי פירגה
    אתמול אחרי הצהריים הכנתי את הגלילות עם מילוי דבש, ממרח תמרים + שקדים קלויים. התוצאה = 10.
    גם אני קיבלתי מחמאות על העוגיות. יש לי שאלה, בחודשי הקיץ כשאין מיץ תפוזים, איזה נוזל את מכניסה במקום מיץ תפוזים?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים, שבעזרתם שוב כיף לי במטבח….. ולכל שאר בני משפחתי וחבריי שנהנים מהם.
    שבת שלום lol: smile smile

    • מירי תודה על התגובה הנפלאה והטעימה
      משתמשת במיץ תפוזים פריגת טבעי (שימי לב שלא כתוב על התוית (אינו מתאים לאפיה/בישול)
      מנסיון,יוצא מ ע ו ל ה.
      תמשיכי להכין ולהנות.
      תיעזרי בקטגוריות ובמתכונים הישנים שהם לדעתי הטובים ביותר.
      המשך הצלחה ויום נפלא smile

  8. בוקר טוב –
    רציתי לעדכן שהכנתי את השטורדל לארוחה משפחתית בשבת.
    מילאתי אחת עם מלית הפרג ואות עם מלית התמרים + טחינה וצימוקים מתוך המליות המתוקות באתר. יצא מדהים!! :lol:
    בהתחשב בכך שזו הפעם הראשונה בחיי שאני אופה עם פרג, זה היה נפלא לקבל כל כך הרבה מחמאות, על שתי המליות.

    הכנתי גם אחת עם מלית השקדים ואחת עם הנוטלה המשודרגת – הן לא החזיקו ונפתחו. התבנית היתה מלאה בבצק רותח וכמעט נוזלי ומיליות שנזלו החוצה … היה נראה נורא, וחשבתי כבר שאצטרך לזרוק אותן
    :oops:

    אבל החלטתי שאין מה להפסיד, ובנסיון להציל את העניין העברתי את כל הבלילה הזו שהשטתחה לי בתבנית, משני השטרודלים שנפתחו ונשפכו, לתוך תבנית אחרת – הכל ביחד: בצק, מילויים… ואפיתי כעוגה – יצאה מעולה. laugh

    אז אמנם הבצק אולי מתאים יותר למילוי במיליות יבשות יחסית, ואם רוצים מלית נוזלית יותר – אולי עדיף לשים באינגליש בנפרד, כך שהשטרודל לא יוכל להיפתח בלי סוף. למרות זאת, בסופו של דבר היתה הצלחה אדירה בכל החזיתות. :P

    בהחלט ינוסה שוב בקרוב – אני מתכננת לכיוון יום העצמאות. אולי אגוון עם המליות, נראה.

    תודה ושבוע נפלא smile

    • פוליאנה חמודה הי
      2 דברים:
      במליות שלי כפי שכתוב במתכון אני מ ו ר ח ת סילאן+דבש (לפעמים טחינה גולמית) ואת הקשים:שקדים,אגוזים וכו',אני מפזרת מעל .

      את השטרודל אני חותכת ל פ נ י האפיה.

      כך לא ייפתח לך. תנסי.

      תודה על הכל ואני שמחה מאד מאד שהיה לכם טעים
      המשך שבוע נפלא וטעים smile

  9. הי פירגה הנפלאה,
    הכינותי את השטרודל והוא יצא מדהים. גיוונתי את המליות: ריבת פובידל של 778 כף מיים, שתי כפות שומשום, ואגוזי מלך מרוסקים. זמן רב לא אפיתי שטרודל בשל מתכוני הבצק הטרחניים עם חומץ ומיים רותחים, והנה שיגרת את המתכון הנפלא בפשטותו והבצק הרבה יותר טעים מאלה שהיכרתי.
    דרך אגב, האם זה חייב להישמר במקרר? נשיקות, מליסנדה.
    נ.ב מתי תשגרי לי תמונה? אני חייבת לראותך.

    • מליסנדה חמודה
      לא יוצאת עדיין מהאנונימיות.אולי פעם.חהחהחהחה.

      לא חייבים לשמור במקרר.
      אפשר בקופסה.תפרידי עם ניר אפיה בין השכבות.
      אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.

      אני מאד שמחה שאהבת את השטרודל.תגווני במליות ותתפנקי ;)
      smile

    • מאת לידיה:
      29 באפריל 2010 בשעה 20:01 (לערוך)
      שלום פירגה !! הלחם טעים ביותר , אין מה לשפר, הוא מושלם!!
      ההסברים שלך מדוייקים , עושים את העבודה קלה – אין כמוך!!

      בעלי רוצה לפתוח עסק אתך !!ניסיתי גם את השטרודל מבצק עם מיץ תפוזים , בצק נוח לעבודה ומוצלח כמו כל דבר שאת מכינה- תודה רבה ושבת שלום !~!

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

  10. פירגלה
    אוי איזה טעים זה מילאתי בחרוסת שנשארה לי והיתר בטחינה פעם ראשונה שעזתי סירופ מייפל ואגוזים
    להתעלףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף smile smile smile smile

    • ריקה תודה
      את רואה?..אין לי בעיה לנסות ולהעיז וכך הקמתי אתר לתפארת.
      כבר אמרתי שאוכל עושים באהבה ומפה באה התוצאה….. smile
      תהנו חמודה smile

  11. הי פירגה ,
    האם אפשר להכין מהבצק הזה (כשהוא מלוח) בסיס לאמפנדס? חיפשתי במאגרים שלך ולא מצאתי
    התייחסות. היום בעיתון "ישראל היום" היה מתכון כזה אבל עם בצק קנוי. אנא, האם מסתתר במחברותייך
    הנפלאות בצק לאמפנדס? ( לאפייה- לא לטיגון) . צרור תודות, מחכה לתשובתך.

    • מליסנדה יקרה
      הנה פה בצק מעולה שבמעולים: כנסי לפי השם ותראי את התמונות:

      כיסוני שמרים מהירים בצק עדין במיוחד למאפים

      כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

      פורסם בתאריך 14 באוקטובר 2008 @ 21:05
      מופיע בקטגוריות: בצקים שונים, טונה, מאפי שמרים, מאפים בלי ביצים

      כיסוני שמרים מהירים בצק עדין במיוחד למאפים גם לאמפנדס
      לא תפסיקו להכין,פשוט נפלא.

      התמונות הנפלאות הן מהמצגת שיפעתוש שלנו שלחה בתגובות על המאפה (יש קישור לעוד תמונות) והתודה הענקית מגיע לה.

      הבצק הוא משמרים-ללא התפחה – להכנה מיידית ס"ה 37 קטנים קטנים או 15 גדולים.
      הבצק אחרי האפיה מאד נימוח ועדין.קריספי מבחוץ.
      אפשרי לשמור בפריזר ולחמם קלות באובן או בתנור חם.

      לשים בקערה:
      1/2 2 כוסות קמח רגיל
      כף שמרים יבשים
      3/4 כוס שמן קנולה
      1/2 כוס מים פושרים
      למלית מתוקה יש להוסיף שקית אחת של סוכרה דיאט
      למלית מלוחה יש להוסיף קורט מלח

      מליות מתוקות אפשריות
      ריבה דיאט מעורבבת עם קינמון ואגוזים בתוספת חלבה ללא סוכר
      טחינה וסילאן מעורבבים עם צימוקים ושקדים
      גבינה——–פרג——-תפוחים

      או—-……….
      מליות מלוחות כמו: גבינה,בשר,חצילים,טונה,כבד,"פירה" עם בצל וכו'..
      המליות כיד דמיונכם.

      לשים את הבצק ונותנים לו לנוח1/2 שעה על השיש. הוא לא תופח.
      בינתיים מכינים את המליות.
      אני לשתי את הבצק באופה הלחם שלי עד שנפרד מהדפנות. כ-3 דקות.
      מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
      כל חלק מרדדים לעלה-כמעט ואין צורך בקמח—אפשר לרדד בלי.
      קורצים בכוס עיגולים.
      לכיסונים קטנים יש לקרוץ עם כוס רגילה.
      לכיסונים יותר גדולים אני קורצת עם קופסה ריקה של טונה .
      ממלאים במלית הרצויה, ומהדקים היטב היטב את הכיסונים, שלא יפתחו באפיה.
      אפיה בחום 175 כ-20 דקות. צבע חום בהיר.לא כהה.
      תהנו

  12. תודה רבה!!!!!!!!!
    ברגע זה אני הולכת להכין. איזה כיף לקבל תשובה כ"כ מהירה. נשיקות, מליסנדה.

  13. :lol: :lol: smile smile p פירגה היקרה הכנתי את השטרודל הרגע. שמתי טיפה בבצק כמו סוכר.
    ןמרחתי ריבה ללא סוכר ..והשני שמתי ריבה ללא סוכר וקקאו . ואגוזים ואת השלישי הכנתי לילדים בלי ריבה.חתכתי קוביות מרגרינה ופיזרתי סוכר וקקאו. ועל כולם מרחתי ביצה.
    אני יכין עוד בצק ומחר אני יקנה שוקולד ונימרח..תודה תודה

  14. הכנתי בלילה עוד וזה במקרר שהנכד ילך המשיך אי אפשר שהוא פה בקושי אני כותבת במחשב לא ישן המתוק

    • הבולגריה,היום שמתי באתר מתכון נהדר לבצק בלי מרגרינה/חמאה שכולו על טהרת השמן.יצאו לי כרוכיות מלוחות ומתוקות נפלאות.
      את מוזמנת לנסות ולגוון.
      מאחלת לך נחת ושלווה smile

  15. שלום פירגה
    הנה עברו להן השנים והיום עשיתי את הבצק והכנתי ממנו מלית פרג שלם מעורב עם חלווה, שיברי אגוזים וריבת תפוז במקום הסוכר. הבצק פשוט ונהדר, למרות שיוצא רך לא נידבק לשייש ונאסף בקלות. עשיתי עם השמן. שמתי אותו במקרר כי לא הפריע לי, רק לזמן הכנת המלית. כיף לעבוד איתו יותר מאשר בצק הגבינה, ואף מתאים יותר ממנו לגביניות. לטעמי, אין צורך להוסיף סוכר לבצק למלית מתוקה. עם זאת, בסופו של דבר כדי שהבצק לא יצא רך מידי, חייב להישתמש בשלוש וחצי כוסות קמח. התוצאה של הבצק האפוי מצויינת.

  16. שלום וברכה

    אפשרי לדעתך/ידיעתך להכין מבצק כזה לחמניות מתוקות?
    תודה רבה ושבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *