d79cd796d7a0d799d794 d79bd7a8d795d791 800x600 - כרוב ממולא אפוי בתנור כמו לזניה

כרוב ממולא אפוי בתנור כמו לזניה

d79cd796d7a0d799d794 d79bd7a8d795d791 800x6001 1 - כרוב ממולא אפוי בתנור כמו לזניה

לזניה כרוב

כרוב ממולא בשכבות עם אורז ובשר-אפוי
צמחוני או בשרי

מצאתי בגוגל מתכון ישן שלי בשם:מאפה שכבות עוגת כרוב וירקות עם אורז ובשר
עברתי עליו והחלטתי להביא מהדורה חדשנית. העניין הוא פשוט לחסוך את מילוי הכרוב ולהכין מאפה דמוי לזניה בשכבות.

תחילה צריך:
לבשל את הכרוב בסיר גדול עד שרך.
להפריד את העלים הגדולים למאפה. העלים הקטנים ישמשו לפשטידה או ללביבות.

מלית שמכינים בסיר:
מבשלים 2 כוסות אורז יבש ב-4 כוסות מים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור על להבה הכי קטנה 20 דקות.
לטגן בסיר 6 כפות שמן עם בצל קצוץ ולהזהיב
להוסיף שן שום כתושה ולטגן ביחד דקה.
אם רוצים בשר זה הזמן להוסיף 300 גרם עד 500 גרם בשר טחון .
לטגן את הבשר עם כפית רסק עגבניות וכפית סוכר ולפורר במזלג תוך כדי בחישה עד שהבשר מוכן.
כשהבשר מוכן להוסיף לסיר:
את כל האורז המבושל
2 כפות גדושות סילאן
קורט קינמון לארומה + 1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
2 קופסאות רסק עגבניות קטנים = 200 גרם
רוטב צ'ילי מתוק כמה שרוצים. 3-6 כפות
3 כפות צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
3 כפות צנובר קלוי
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כף אבקת מרק עוף או לוותר על האבקה
לערבב ולטעום ולשפר טעמים.  לבשל מספר דקות. אפשר להוסיף עוד קצת מים.

בתבנית פיירקס גדולה ומשומנת היטב, לסדר את המאפה.
לשים בתחתית שכבה אחת של עלי כרוב רכים ומעל חצי מכמות המלית .מכסים שוב בעלי כרוב גם כן בשכבה אחת ומעל את יתר המלית. מכסים הכל בעלי כרוב בשכבה אחת.
לטפטף מיץ לימון טרי ולפזר פפריקה ותבלין פטרוזיליה או שמיר. מעל לכל לפזר גם פירורי לחם וגם 50 גרם מרגרינה נמסה.
לכסות היטב בניר אפיה ומעליו ניר כסף.
לחורר כ-10 חורים עם קיסם ולאפות שעה.
לפני הארוחה לחמם היטב בתנור (עדיין מכוסה) . כשהמאפה חם, להסיר את הניירות ולהשחים את פני המאפה כ-10 דקות ולהגיש.
תהנו

54 תגובות על “כרוב ממולא אפוי בתנור כמו לזניה

    • הי פירגה
      אני עוקבת בקנאות אחר האתר שלך ועד היום הכל פיצוץ
      אבל יש לי פטנט לריכוך כרוב עובד מעולה
      להקפיא ראש כרוב יומיים במקפיא להפשיר אותו הפשרה איטית
      והוא יוצא רך בדיוק במידה המתאימה העלים שלו שקופים ומתגלגלים בקלות

      • תודה נאוה בדיוק אתמול קראתי על ה"טיפ" הזה. בפעם הבאה אנסה.
        אגב, אפשר גם במיקרו בשלבים,לאט לאט….כל פעם להוריד את העלים החיצוניים.

    • אני עשיתי את הפשטידה ללא הכרוב
      בסגנון של לזניה
      מעל הכל שמתי 2 כפות רסק רסק + חצי כוס מים + שמן זית , פלפל מלח , ואבקת שום גבישי הרתחתי מעל הגז לכמה דקות ושכפתי מעל הכרוב והכנסתי לתנור
      יצא מדהיםםםםםםםםםםםםםםם

    • שתי שאלות:
      1. מה זה נקרא שכבה אחת ? עלה אחד , או מספר עלים ?
      2. האם 2 כפות גדושות סילאן ובתוספת עוד צימוקים, האם זה לא ממש מתוק ?
      וכמובן – תודה על המתכון

      • שמים את הכרוב הממולא בתבנית.
        בעיני לא מתוק מדי וטעים. לא מכירה את טעמך. יש מתכונים בתיבול אחר. נראה לי שאפילו באתר שלי.
        בהצלחה.

  1. וואו נשמע מעלף.
    בתור אחת שגדלה בבית הונגרי/יגוסלבי וצרכה כרוב בכמויות (סלט כרוב, וכרוב ממולא) ועדיין צורכת עם ילדי המקסימים. אכין בהקדם.
    תודה פירגה

  2. אני גולשת מדי יום באתר שלך ולא מפסיקה להתפלא מהמתכונים ומהיצירתיות, אתר נפלא כל הכבוד

  3. פירגה,מתכון לעניין….נשמע לי טוב smile smile smile אנסה ב"ה לכבוד ש"ק ואגיב ע"כ ….יום נעים laugh

  4. עשיתי לשבת ויצא מצוין! מאוד טיעם וקל לעבודה. בפעם הבא אני רוצה לנסות לחתוך את הכרוב לחתיחות יותר קטנות.
    תודה רבה ושבוע טוב!!! :lol: :lol: :lol:

  5. איזה יופי של רעיון!!!
    אוהבת כרוב ממולא בנוסח ההונגרי שגדלתי עליו ( בלי רסק עגבניות) אבל ריכוך הכרוב והמילוי זו עבודה מרובה שלצערי גם לא תמיד מצליחה לי אז די ויתרתי. הגרסה הזו נראית לי מקסימה. לגרסת הפרווה ניתן גם להשתמש ב "טחון מן הצומח" של טבעול – לא רוצה לעשות פרסומת אבל החברות האחרות עדיין לא הוציאו מוצר מקביל. וכן אפשר להשתמש בשבבי סויה שניתן למצוא על מדפי מוצרי הטבע או בחנויות טבע.

  6. פירגה היקרה בעלת ההמצאות !

    יופי של הרעיון , מממש מקסים , מקל את העבודה של כרוב ממולא …………… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  7. כדי להקל את העבןדה בגלגול הכרוב כדאי להכניס אותו בשלמות למקפיא למספר ימים העלים נעשים נוחים מאוד לעבודה, בהצלחה!!!!

  8. היי, האם אפשר לוותר על צימוקים,שקדים וצנובר?מה דעתך? אציין שאני מכינה עם בשר.

  9. פירגה, יצא כרגע מהתנור , נראה ומריח נפלא .שאלתי איך את מציעה לחתוך את המאפה?

  10. חשבתי אולי להחליף את הבשר בעדשים חומות. עדיין לא ניסיתי עדשים ברוטב עם עגבניות… זה יצא טעים לדעתך?

  11. שבת שלום לך פירגה, יצא "מ ע ו ל ה"!!!!!
    אומנם לא הכנתי עם כל התבלינים שכתבת אבל גם עם רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף. אבל, יצא מדהים\!!! מזכיר בטעמו כרוב ממלוא.
    התבנית חוסלה.
    תודה, תודה

    • רחלי,תודה שהגבת והבאת חוות דעת.
      זה למעשה כמו כרוב ממולא בשיטת עצלנים וכל אחד יכול לתבל לטעמו.
      שבת שלום

  12. היי פירגה,
    מה תפקידם של פירורי הלחם במתכון?אני שואלת היות ומתחשק לי להכין את המתכון לפסח.האם אפשר לוותר על פירורי הלחם או שאפשר להחליפם בקמח מצות? :?

  13. פירגה סליחה על הנדנוד,רק עוד שאלה כי אני רוצה להכין מחר:את עלי הכרוב מבשלים מפורקים או שמבשלים את ראש הכרוב בשלמותו?

  14. היי פירגה,

    הכנתי,טעמתי ו….אין מילים!!!טעים,טעים,טעיייייייםםם :lol: smile :lol: smile :lol: smile ידוע לך אם אפשר להקפיא?

    • רותי, שמחה שאהבת והחמאת.
      לא יודעת אם אפשר להקפיא.
      שמרי במקרר.

  15. פירגה שלום ,האם את מכירה מתכון של כרוב ממולא רק באורז בלי בשר ,נראה ממש לבן אכלנו אתמול במסיבה אצל ערבים טעים להפליא .חיפשתי לא מצאתי

  16. האם את שלוש כוסות המים הרותחים , עם הרסק , להוסיף בסוף על כל המרכיבים בתבנית ? או להוסיף לתערובת האורז המבושל עם הבשר ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *