עלי גפן ממולאים

15 באוגוסט 2010 מאת: פירגה

עלי גפן ממולאים-פירגה

עלי גפן ממולאים-פירגה

עלי גפן ממולאים
כמות בערך 30 יחידות

עלי גפן טריים או קפואים,  יוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים שתי דקות ומסננים. אם משתמשים בעלים משומרים, יש להשרותם בקערת מים חמים למשך רבע שעה, ומדי חמש דקות לשטוף אותם ולהחליף את המים וזאת על מנת להיפטר ממליחות וטעמי שימור. משתמשים רק בעלים היפים, הדקים והגדולים.    הקרועים, הקטנים, העבים ישמשו לריפוד הסיר.

השיטה לקיפול וגלגול כמו שמכינים בלינצ'ס.
נוטלים עלה וקוטמים לו את הגבעול. מניחים את העלה על השיש כשצדו המבריק כלפי מטה . מניחים כפית מילוי קרוב לחלק הקטום ומסדרים עם היד את המילוי לצורת נקניק קטן. מקפלים עד לכיסוי המילוי. מקפלים את שולי העלה מימין ומשמאל לכיוון המרכז, ומתקבלת מעין מעטפה קטנה, סגורה משלושה עברים ופתוחה כלפי מעלה. כעת מגלגלים את המעטפת מלמטה כלפי מעלה עד שנוצרת אצבע קטנה או `סיגריה` שמנמונת. קלי קלות. את העלים המגולגלים מניחים בסיר,עם הקצה הפתוח כלפי מטה, כך שהעלה לא ייפתח בבישול.

מצרכים למלית בקערה:
2 כוסות אורז לא מבושל
בצל קצוץ קטנטן
כף רסק עגבניות
עגבנייה מגוררת בלי הקליפה
שמיר טרי
פטרוזיליה טרייה
נענע טרייה
בצל ירוק
חובה עלה סלרי לארומה
נהדר להוסיף פלפל חריף טרי קצוץ דק או כתוש
1/2 כפית סוכר
לא חובה - צנובר מטוגן ואפשר קצת צימוקים

לריפוד הסיר: העלים הפחות יפים.
בצל פרוס
4 עגבניות תמר פרוסות
8שיני שום פרוסים
לימון פרוס דק מאד

לרוטב:

3-5 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון או לפי הטעם
כפית סוכר
2 כפות רסק עגבניות (לא כולם שמים)
מים לכיסוי הממולאים
מלח ופלפל שחור לטעם

סידור הסיר:
מרפדים בעלי הגפן , בפרוסות עגבנייה ובצל
מפזרים שום פרוס ופרוסות לימון טרי
מסדרים את עלי הגפן הממולאים
יוצקים מים+לימון כמות הלימון אחרי טעימה - משפרים
מניחים צלחת על עלי הגפן שתהדק אותם לרוטב ותמנע התפרקותם במהלך הבישול
מבשלים שעה וחצי עד שעתיים על להבה מאד קטנה.
טעים קר/חם
תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.2 מתוך 5 (סה"כ 11 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

43 תגובות על ”עלי גפן ממולאים“
  1. מאת שירי:

    עושה חשק להכין מיד…
    יש לי שאלה: יש לי אפשרות לקטוף עלי גפן בימים אלה, אבל אני מעוניינת להכין את התבשיל בחורף.
    יש דרך לשמור את העלים עד אז? בהקפאה? לבשל אותם קודם ואח"כ להקפיא? או שאין ברירה וצריך להתשמש בעלים המשומרים?
    שיהיה לך שבוע נפלא!!!!
    שירי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שירי יקרה
    כרגיל,לא הכל אני יודעת :oops: .
    בואי נחכה אולי החברים שלנו באתר יענו לך.
    אולי יש תשובה ב"גוגל" :?
    שיהיה לך יום מתוק ונפלא :)

    [הוספת תגובה]

    מאיה Reply:

    היי פירגה היי שירי
    לי לצערי אין איפה לקטוף ולכן אני קונה בעונה בואדי בחיפה
    ומשם למדתי מה לעשות כדי לאכול עלי גפן בחורף (אז התודה היא לסמירה)
    מקצצת את הגבעול ומסדרת אותם בערימה על נייר כסף
    סוגרת טוב מכל הכיוונים יוצרת ממש אריזת מתנה
    ומקפיאה אפילו לזמן ממושך, כאשר אני רוצה להשתמש אני מוציאה ושופכת קומקום של מים רותחים
    על העלים משאירה אותם במים עד שמפשיר ומתחילה לגלגל.
    אין כמו סיר עלי גפן המאכל האהוב ביותר של הבן שלי. בתאבון ובהצלחה……..

    [הוספת תגובה]

    נעמי Reply:

    בוקר טוב שירי
    עלי גפן ניתן לשמור בהקפאה.
    תשתפי אותם טוב טוב, תרתיחי מים ותכניסי כל פעם מספר עלים לחליטה ז"א כדקה שתיים ותחזרי על הפעולה עם כל העלים. כשהם התקררו את יכולה להכין מהם מנות לשים בניילון אטום ולשמור בהקפאה וכל פעם שבא לך להכין את מוציאה שקית מפשירה שוטפת וממלאה.
    בהצלחה רבה
    נעמי

    [הוספת תגובה]

  2. מאת וונדיס:

    הרי לך השיטה שלי לשמירת העלים.
    אחרי חליטתם אני שמה במסננת לחצי שעה,מסדרת אותם אחד על השני עם הגבעול לאותו הצד,
    מכניסה לשקית נילון סוגרת ומקפיאה,אם כמות העלים גדולה אני מחלקת לכמה שקיות.
    צריך להקפיד על הפשרה מלאה(במקרר) שלא ישברו.זהו. :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה וונדיס,עזרת מאד
    יום נעים לך :)

    [הוספת תגובה]

    שירי Reply:

    תודה רבה רבה!!!
    שירי

    [הוספת תגובה]

  3. מאת אילנית12:

    טעיםםםםםם
    אוהבת :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תהני ;)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת סיגל:

    תמיד מיוחד :lol:
    אני אישית מוסיפה שמן זית לרוטב :D
    ובתחתית אם אין עלי גפן אפשר עלי כרוב פשוט וקל ;)
    במקרה היום היכנתי אין לי מילים הוספתי עוד כף ריבה :P
    יצא נהדר תודה יפתי נשיקות וחיבוקים :cool:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיגל יקרה
    אופסה…שכחתי את השמן אבל ;) הוספתי כבר.
    את נהדרת ששיתפת אותי בתוצאה והריבה מצאה לי חן. מאד.
    תהנו :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת נירית:

    מה שאצלינו מכינים פירגה (אנחנו כורדים) גם את. :D

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא,אני מכינה מכל העדות בטאץ' שלי.
    תהני :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת מיכאלה:

    פירגה שלום, כדאי לשים לימון קטן כי התבשיל עלול לצאת מריר.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מיכאלה יקרה אפשר להסביר לי איפה ומה? לא הבנתי.
    תודה :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת ליאת:

    למי ששאל/ה לגבי הזמן המתאים לקטיף עלי הגפן, את עלי הגפן קוטפים באביב, עכשיו הם קשים, גם אני מחכה….

    [הוספת תגובה]

  8. מאת שרון לוי:

    פירגה, הייתי רוצה להעיר לך משהו, אבל לא שכולם יראו, אין לך מקום להודעות אישיות כמו מסר?

    [הוספת תגובה]

  9. מאת ארי אהרון:

    שכחת לכתוב לאלו שלא מבינים בגילגול עלי גפן שלא רק מניחים כפית מלאה, אלא, צריך עם היד לסדר את המילוי כך שיהיה קרוב לקצה התחתון בצורה של נקניק ארוך, ורק אז (!) מתחילים לגלגל לצורת סיגריה. למה לשכוח פרטים חשובים ??? כך תמנעי מתגובות של "לא יצא לי טוב, לא יצא לי כמו שלך" וכו'…

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה :)

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    מרגלית מבאר שבע, עלי הגפן פשוט מעולים..אגב ניסיתי גם את שבלולי הפיצה..פשוט נפלא..לא ברור רק מדוע יש להשאיר בצק דביק? ולא להפחית את כמות הנוזלים?

    [הוספת תגובה]

  10. מאת תגובה לשירי מלמעלה:

    תגובה לשירי מלמעלה

    בווודאי שאפשר . איזו שאלה???
    אני נוהגת לקנות כמות ענקית מהערביות בשוק שיושבות על הרצפה. ועושה מה שווינדיס עושה, מנקה, חולטת, מוציאה את הגבעולים, מסדרת אותם אחד על השני במסננת שירדו המים, מקפיאה בשקיות למנות ומפשירה לילה במקרר. מוכנים למילוי!!
    אבל אני לא מכינה אפ'פעם סיר לבד, תמיד זה עם בצל או כרוב ממולא מתחת. משהו משהו!!!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה לכל המגיבים עד כה. מאחלת לכם אחלה של יום :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת קיצי:

    מוסיפה מעט מלח לימון לתבלינים. משדרג סוף הדרך!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    נושא רגיש מלח לימון למרות שגם שפים משתמשים בו למתכוני חומוס/ריבות.
    אז כל אחד להבנתו וטעמו.
    :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת רוירור:

    שלום פירגה,
    אני שמחה להנות מהמתכונים המדהימים שלך, אותם אני מקבלת ישירות למייל - חגיגה של ממש
    ברצוני לברר איפה ניתן להשיג עלי גפן טריים למילוי (לא בחיפה… ) ואיזה סוג של עלים משומרים נחשב טוב משום שהבנתי שיש מספר סוגים

    תודה רבה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    רוירור בקר טוב
    תודה רבה העונג גם שלי.
    עלי גפן טריים ניתן להשיג בחודש מאי בשווקים.. רצוי בתקופה הזו לאגור כמות נכבדה ולהקפיא.
    עלים דקים ולא בשרניים עדיפים.
    :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת שרי:

    מושלם!!!! הכנתי מס' פעמים לפי הוראותייך ולא נשאר אפילו אחד! הילדים שלי משוגעים על התבשיל הזה.
    אין עלייך!
    אוהבת שרי - מעריצה שרופה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי שרי יקירתי
    שוב שימחת אותי עם תגובתך הטעימה והמתוקה
    חיבוק :) לילדודס ותודה מהלב. :)

    [הוספת תגובה]

  14. מאת ויקי:

    עד כה הייתי מכינה את עלי הגפן ממולאים בבשר ואורז, והמתכון שלך מרגיש לי טעים ומרענן לקיץ שלנו, בפרט שניתן, לדברייך, לאכול אותו גם קר.
    אני מניחה שהתכוונת שיש לרפד את הסיר בעלי גפן ולא בעלי תרד???

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי ויקי
    תמיד טוב לגוון ולחדש.
    אשמח אם תכיני לשמוע ממך שוב. תמיד שמחה לחוות דעתכם.
    הטעות תוקנה.תודה רבה :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת אתי:

    היי, האם משאירים את הצלחת שתהדק את עלי הגפן בכל זמן הבישול או שמהדקים ואז מוציאים את הצלחת? (סליחה על הבורות… אבל לא ממש הבנתי את העניין הזה)
    יום טוב

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    כן אתי משאירים את הצלחת שתשמור על הצורה עד סוף הבישול.

    [הוספת תגובה]

    אתי Reply:

    תודה רבה !

    רק היום גיליתי את האתר שלך אז אני אשמח מאוד לתת תגובה שתצא טעימה :P
    יום נפלא

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :) מעולה אתי.התגובות חשובות לא פחות מהבאת המתכון.
    מאחלת לנו המשך טעים מוצלח ושנה נהדרת :lol:

    [הוספת תגובה]

  16. מאת מרגלית מבאר שבע:

    שלום לך, רק אתמול גיליתי את האתר שלך, וכבר ניסיתי 2 דברים, עלי גפן ושבולי פיצה..שניהם נהדרים להפליא..יש לי רק שאלה, מדוע להשאיר בצק דביק, כשאפשר להפחית את כמות הנוזלים?

    [הוספת תגובה]

  17. מאת מרגלית מבאר שבע:

    השאלה שלי נובעת מהסיבה, שאני משתמשת בבצק שמרים בכמויות אדירות, ופרט לפוקאצות שיוצאות דביקות, אני מפחיתה את כמות הנוזלים בשאר הבצקים, האם אני צודקת..או להתעקש להשאירו דביק..

    [הוספת תגובה]

  18. מאת מרגלית מבאר שבע:

    פירגה, שלום לך, אני מחפשת מתכון טוב של פריקסה, ולא מצאתי..האם הוא קיים והיכן
    תודה מרגלית

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מרגלית בקר טוב
    אין לי תשובות מדעיות למה שאני עושה.אני חובבת ומה שעושה ומצליח,מעבירה אליכם.
    תהני :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מרגלית לגבי הפריקסה
    אישית לא הכנתי.
    :)

    [הוספת תגובה]

  19. מאת סימה:

    אפשר לוותר על הלימון והנענע?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תוותרי,
    בהצלחה והנאה

    [הוספת תגובה]

  20. מאת תלי:

    שלום פירגה יקרה ,כמה שאלות לי אליך:
    אם אני מכינה שבוע מראש את עלי הגפן המגולגלים-לפני הבישול (על מנת להקל על עומס הבישולים לחג)
    *האם להקפיא את הסיר?
    *האם צריך להפשירם לפני הבישול,או רק לשפוך את הרוטב על המגולגלים הקפואים ,ולתת לכיריים לבשלם לאט
    *ככלל-כדאי להקפיא ממולאים לפני בישולם?
    המון תודה
    חג מלא שמחה
    תלי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תלי,אני לא מחזיקה כ"כ הרבה זמן אוכל.
    אני מכינה מקסימום יום קודם ושומרת במקרר.
    חג שמח ונפלא גם לכם.

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted