IMG 20171124 WA0008 730x410 - פלפלים אדומים ממולאים צמחוני

פלפלים אדומים ממולאים צמחוני

IMG 20171124 WA0008 300x169 - פלפלים אדומים ממולאים צמחוני

ממולאים צמחוני

מצרכים:
8 פלפלים גמבה אדום
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
חצי צרור נענע קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
כף סוכר
שקית ערמונים בוואקום (לקצוץ גס)
1/2 כוס חמוציות
3-4 כפות שקדים קצוצים
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
לרוטב:
קופסה עגבניות קצוצות כ-500 גרם
2 כפות רסק עגבניות מרוכז
כף סוכר,מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית קינמון, כפית ראס אל חנות, כפית אבקת מרק עוף.

הכנת המלית:
קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מתוכן.
את ראשי הפלפלים הקטומים לשמור לכיסוי.
מזהיבים את הבצלים ב-3 כפות שמן ומוסיפים את האורז . מוסיפים קצת מלח ו- 4 כוסות מים ומרתיחים מבשלים במכסה סגור על להבה קטנה כ-15 דקות. מורידים מהאש.
מוסיפים לסיר האורז את עשבי התיבול ויתר המצרכים. מערבבים וטועמים ומשפרים טעם.
ממלאים את הפלפלים וסוגרים עם ראשי הפלפלים שהורדתם ושמרתם. מניחים אותם במחבת עמוקה וגדולה (כמו שמכינים דגים.) את יתר האורז שנשאר שמים בשקית קוקי באמצע המחבת.
הכנת הרוטב:
2 בצלים חצויים ופרוסים דק, מזהיבים ב-4 כפות שמן. מוסיפים את העגבניות והרסק.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה וראס אל חנות כמו במלית.מוסיפים גם אבקת מרק.
מוסיפים כ-6 כוסות מים שהרוטב יגיע עד 1/2 1 ס"מ מתחת לגובה הפלפלים שבמחבת.
לבשל כשעה על להבה בינונית. לא לכסות.
לאטום את המחבת עם ניר אפיה ומעל עם ניר כסף ולאפות כמה שעות שרוצים. כמה שיותר יותר טעים. חום התנור כ-100 מעלות. אני אפיתי 4 שעות.
יש להכניס את המחבת הרותחת לתנור חם.
לפני הארוחה להוריד את ניר האפיה וניר הכסף ולהשחים מעט.
תהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *