d79ed7a8d7a7 d79bd7a8d795d791 d7a0d799d7a6d7a0d799d79d 800x600 - מרק כרוב ניצנים

מרק כרוב ניצנים

 

כרוב ניצנים 800x600 - מרק כרוב ניצניםמצרכים:
סיר מרק גדול
500 גרם כרוב ניצנים סנפרוסט (אפשר יותר)
2-3 כוסות שעועית ירוקה סנפרוסט
בצל גדול קצוץ
שן שום קצוצה
2 גזרים בינוניים פרוסים טבעות
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים קוביות
2 רסק עגבניות קטנים
4 כפות שמן קנולה
כפית סוכר
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
כף פפריקה גדושה
כפית חוויאג' למרק
פלפל שחור
מעט מלח אחרי טעימה

כוס אורז מ ב ו ש ל. אפשר להחליף בגריסים או אטריות מבושלות.

אופן הכנה:
מטגנים בצל ומזהיבים
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את המצרכים והתבלינים (למעט השעועית הירוקה וכרוב הניצנים) וממלאים את הסיר במים
מרתיחים פעם אחת וטועמים. משפרים טעם
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
מוסיפים את השעועית הירוקה ואת כרוב הניצנים ומבשלים עוד 15 דקות.
לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים את האורז.
בחישה אחת ומגישים עם ירק טרי קצוץ מעל כל מנה.

הערה:
את השעועית וכרוב הניצנים הקפואים לסנן במים רותחים לפני שמכניסים למרק.
תהנו.

10 תגובות על “מרק כרוב ניצנים

  1. מושלם המרק הזה. מאומץ במיידית בחום. גם קל להכנה, גם יפה, גם דיאטתי, גם בריא. אז בתיאבון לכולנו. ולך תודה פירגה על הכל. :lol: smile smile smile

  2. שלום לפירגה היקרה,
    השאלה שלי,
    האם המרק מתקבל בטעם מעט מריר ,
    כמו בתבשיל של כרוב ניצנים מאודה ?

    • טובה חמדתי
      המרירות מאד עדינה ומשתלבת לה נפלא בין יתר המרכיבים של המרק.
      תכיני ותהנו smile

  3. הי פירגה יקרה.

    רומה להכין את המתכון לחולה סוכרת שאלרגי לתפו"א,
    האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בקישואים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *