d79ed7a8d7a7 d7a2d793d7a9d799d79d d792d796d7a8 d7aad7a4d795d797 d795d791d798d798d794 d791d79cd799 d790d7a4d795d7a0d794 - מרק עדשים ומגוון ירקות

מרק עדשים ומגוון ירקות

עדשים גזר תפוח ובטטה בלי אפונה - מרק עדשים ומגוון ירקות

אין סיכוי שתסתפקו בצלחת אחת.

טעים מאד.

המצרכים וההכנה:

לצקת לסיר מרק גדול:
4 כפות שמן
להזהיב בצל גדול קצוץ
להוסיף:
2 כוסות עדשים אדומים שטופים ומסוננים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בטטה גדולה שלמה או כמה קטנות
קישוא גדול שלם או 2 בינוניים
2 גזרים פרוסים עיגולים
כוס פטרוזיליה טרי חתוך דק
ראש סלרי קטן –נקי וחתוך
כף אחת גדושה של מרק עוף פרווה
כמון
כף פפריקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות קטשופ
פלפל שחור
לערבב ומיד להוסיף 10 כוסות מים ולהרתיח
להנמיך אש ולבשל כ-שעה עד שהכל מתרכך.
אם רוצים אפשר להוסיף:
קופסה של אפונה עם המים או כוס אפונה סנפרוסט.
אפשר להוסיף בשלב הזה גם 3/4 כוס אטריות דקיקות מאד וקצרות
ייתכן וצריך להוסיף עוד מים רותחים.
להרתיח עוד כ-5 דקות או עד לריכוך האטריות
להוסיף:
3 שני שום כתושות. ומיד לסגור להבה.
שוב לטעום להוסיף מלח ולשפר טעם.
מגישים עם פטרוזיליה טריה.
תהנו

21 תגובות על “מרק עדשים ומגוון ירקות

  1. פירגה,
    מאיפה הבאת את המתכון הזה?.
    פיצוץ של מרק..
    האישה קבעה "מתכון מנצח".. מאיים בגדול לדחוק את מרק הבצל והמרק הכתום מארוחות החורף שלנו..
    ולחשוב שעד היום לא עשינו בחיינו שום דבר עם עדשים.

  2. :oops: :oops: :oops:
    בוקר טוב פירגה!!
    הכנתי את המרק לשבת ,ליקקו את הצלחות, וקבלת אין סוף מחמאות.יישר כוח!!! :oops: :oops: :oops:

    • דליה,מעולה.
      אני תמיד קוראת את התגובות הקודמות ומתמוגגת כשנוספת עוד תגובה כזו נפלאה
      תוד smile ה

  3. מדהימה שכמותך!

    פשוט אין אצלך פספוסים.

    היו לי בבית עדשים כתומות, וידעתי שמרק ממך, זה ללכת על בטוח!!

    תודה רבה רבה, כל המשפחה אוכלת בהנאה מרובה!

    את פשוט מקסימה, שאת מזכה ככה את כולנו!

  4. פירגה בוקר טוב!!!
    אנחנו מאוד אוהבים מרקים laugh
    שאלה קטנה:
    בעלי חולה סכרת, אם אשמיט את הצ'ילי המתוק ואת הקטשופ האם זה ממש יגרע מהטעם?
    האם ישנו תחליף אחר?
    המרק נראה סוף!!!
    יום נעים,
    שי לי.

  5. פריגה היי אני פשוט מוקסמת מהאתר שלך כל מתכון יוצא פשוט 10 אני לא מפסיקה לקשר אותך לחברות שלי .
    אתמול בישלתי את המרק יצא פשוט מדהים.

  6. וואווווו זה יצא מושלםםםםםם!!!! ללקק את האצבעות!!!

    אני הוספתי ממש טיפה חווייג' ועוד קצת מרק עוףףף.. :P ;)

  7. בוקר טוב פירגה,
    אני מתה להכין היום את המרק הזה, ורציתי לשאול לגבי הנושא של קישוא שלם ובטטה שלמה, הכוונה לבשל אותם שלמים? מה הסיבה לכך? :?
    תודה תודה תודה
    אורית

    • אורית,ממש לא צריך להיצמד למתכון,תכיני איך שבא לך.
      תהנו ושבת נפלאה smile

  8. פשוט ומעולה.

    התחיל לנו את החורף בצורה הטובה ביותר, וכמו שהבטחת כולם ביקשו תוספת. ;)

    smile :lol:

  9. היי פירגה היקרה !

    טעיםםםםםםםם מאודדדדד כול כך טעים שבא לבכות .

    את משמחת המון משפחות עם מתכונים כאלה ,ואת שלי בטוח .

    אנחנו אוהבים אותך המון המון .

    • שובה יקרה
      תודה רבה לך ואני מקווה שכל מה שתכיני יהיה לכם טעים ומזין.
      חיבור מהלב, smile

    • אני חושבת שעם עוף,אז בלי העדשים או רק קצת מהעדשים.
      כנסי לראות באתר מרק עוף,עדיף.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *