dscf8645 - מרק עדשים סתווי

מרק עדשים סתווי

dscf8645 1 - מרק עדשים סתוויטעימה אחת מובילה להנאה צרופה עד סוף המנה

מצרכים:
סיר מרק ומכסה תואם
2 כוסות עדשים ירוקים
2 כפות שמן
כף אבקת מרק בצל
כף חוויאג' למרק
מלח ופלפל שחור
3 תפוחי אדמה
2 שיני שום כתוש

אופן הכנה:
לשטוף ולסנן את העדשים
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה ולקרר.
לשים בסיר את העדשים ולמלא מים.להרתיח ולהוסיף תבלינים.
לבשל את העדשים עד שרכים ומדי פעם להוסיף מים רותחים.
כשהמרק מוכן,לטעום ולשבח טעמים.
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר במגררת עבה לתוך המרק.לא צריך להמשיך לבשל.
לסגור להבה.
לכתוש מעל את השום.
להגיש חם
תהנו.

19 תגובות על “מרק עדשים סתווי

    • נחמה,עד שרכים.לבדוק אחרי 1/2 שעה ולהמשיך לבדוק עד שרכים. אם צריך,מוסיפים מים רותחים. smile

    • דלית
      כתבתי לבשל בנפרד את תפוחי אדמה עם הקליפה עד שרכים.

      בתום הבישול של המרק לקלף אותם ולגרר אותם פנימה.אין צורך להמשיך לבשל אחרת יהפכו לפירה.
      smile

  1. הי דליה,
    הרעיון לבשל תפ"א ולגרר, נפלא! איך לא חשבתי על זה מעולם? את גאונית!!! ברכות לסתיו נעים.

    • הילה שלום וברכה,
      קטניות תמיד אפשר להשרות לכמה שעות,זה יקצר את משך הבישול.
      לשיקולך. smile

  2. שלום פירגה
    הכנתי היוםאת המרק יצא טעים מאד. במקום תפ"א הוספתי שיבולת שועל
    שיהי לך חג אורים שמח :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *