d79ed7a8d7a7 d7a7d7a0d799d799d793d79cd79a - מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

 

 

 

d79ed7a8d7a7 d7a7d7a0d799d799d793d79cd79a 1 - מרק עוף עם קניידלך

מרק סבתא מסורתי לערב חג הפסח. מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה.

מצרכים:
סיר מרק גדול
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה ב-1 כף שמן

מוסיפים מבחר ירקות טריים :
גזרים,תפוחי אדמה,קישואים,הרבה פטרוזיליה טרייה ושורשים של סלרי אחד ופטרוזיליה אחת .
מוסיפים חתיכות עוף נקיות אני מוסיפה פולקע ולפעמים גרון הודו חתוך אבל כל חלק בלי יוצא מהכלל מתקבל בברכה.
מערבבים הכל מספר דקות וממלאים את הסיר במים.
מוסיפים ב נ ד י ב ו ת אבקת מרק עוף (לא מתפשרת ותמיד מוסיפה) ופלפל שחור . מי שנמנע ממרק עוף יסתפק בירק ובתבלינים.
מרתיחים ומבשלים כשעתיים על הלהבה הכי הכי נמוכה. לא לבשל פחות זמן והתוצאה מעולה.
משפרים תיבול.
כשהמרק מוכן אפשר להוסיף גם 2-3 בטטות שלמות ומבשלים אותם עד שרכים.

מתכון נפלא ומסורתי מבית פירגה לקניידלך :

הערה: חשוב להכין את הקניידלך בסיר נפרד ורק בהגשה מוסיפים אותם רותחים לצלחות האישיות.

10 קניידלך גדולים ממש, או 19 בגודל אגוז (אבל הם גם מתנפחים)

המצרכים:
כוס (אפשר מאג) קמח מצה
כוס (אפשר מאג) מים רותחים
2 ביצים מס' 1
2 כפות שמן קנולה
מעט מלח לטעם

אופן ההכנה:
1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.
מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).
אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר .הבלילה ממש דלילה וזה בסדר.
משאירים לנוח על השיש 10 דקות.
3. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך .
מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות עד שצפים למעלה.

בוצעים אחד לראות שהוא רך ומוכן. ומכבים את הלהבה.
בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו )
לא מוציאים את הקניידלך מהמים עד לארוחה כדי שיובטחו לכם קניידלך שמנים ואווריריים במיוחד.

"טיפ"
1. להכין את הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים ומעט מלח-לא להכין בסיר המרק שלא יעכיר.
כשמכינים את המנות האישיות שואלים כל אחד כמה קניידלך לשים בצלחת. אין אפס,יוצא מוצלח ברמות.
תהנו

35 תגובות על “מרק עוף עם קניידלך

  1. היי אני נהנית ממתכוניך מאד ומפיצה לכל דיכפין ולענין הקנידלך זכור לי שהיה רשום באיזה מקום להשהות לאחר הוספת המים לספיגה טובה יותר .מה דעתך להשהות או להמשיך ומיד עם הביצים? חג שמיח מירה

    • מירה, תודה רבה לך.
      אין צורך ,אבל אפשר את כל העיסה הבחושה להשאיר 10 דקות ואז לכדרר ולמים.
      מקווה שתכיני ושתהנו.
      חג שמח לכולכם.

  2. פירגה אהובה,

    הקניידלך שלך מובילים אותי שנים, מאז הפרסום של הקניידלך הראשון שלך.

    לידיעתך,

    אוהבת וחג שמח smile

    ליאת

  3. פירגה שלום,

    רציתי לשאול ולהתייעץ
    אני מתכוונת להכין את המרק עם הקיינדלך שלך, אך אנחנו צימחוניים, לכן אבשל אותו בלי העוף.
    רציתי לשאול האם את ממליצה לבשל את הקיינדלך ואת המרק יום לפני או שעדיף מבחינת הטעם לבשל לקראת ליל הסדר.
    זו הזדמנות להודות לך על כל המתכונים הטעימים והמדוייקים.
    אני פוקדת לעתים קרובות את האתר שלך ונהנית מהמטעמים
    וגם מהשיח (הנשי בדר"כ), שמתעורר סביב המתכונים.
    חג שמח וכשר,
    אילנה

    • הי אילנה,תודה והכל באמת בשמחה של נתינה וקבלה. אושר גדול.
      אני מכינה הכל מחר בבקר.גם את המרק וגם את הקניידלך.
      אם את רוצה תכיני את המרק היום ואת הקניידלך מחר בשעות הבקר.תשאירי עד הערב בסיר עם המים שהתבשלו (לא במרק) ובערב גם תחממי באותו הסיר.
      אין מניעה להכין את המרק צמחוני בלי עוף,בפסח גם אנחנו מכינים בלי עוף ועם חתיכות יותר גדולות של הירקות.
      smile חג שמח smile

  4. פירגה שלום,

    תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
    ביחס לקניידלך- חשבתי שכדאי לבשל במים, אך לחמם לקראת הארוחה בסיר המרק כדי שיספגו את הטעמים.
    חג שמח!!!
    אילנה

  5. הי פירגה,
    שאלה לגבי בישול העוף – האם את מסלקת את הבועות לאחר הבישול? האם כדאי להרתיח תחילה את חלקי העוף (עם עור?) ורק לאחר ניקוי הסיר לבשל יחד עם הירקות?
    תודה אורית

    • אורית,כל אחד עושה איך שגדל והתרגל בבית הוריו.

      איון חוקים ואין כללים.

      אצלי אין "טקסים" ואני עושה הכל ביחד. הכי קל,הכי פשוט,והכי טעים :lol:

      אז לשיקולך

  6. לפירגה שלום אני חדשה באתר שלך ;;ו ואת שולחת לי לאיימל שלי מתכונים ואני כל הזמן מכינה אותם אני חייבת לציין שהם ממש מעולים ואין עלייך תמשיכי לשלוח לי לאיימל מתכונים חדשים כי אני מצפה להם בדריכות ;; כל הכבוד לך :; הייתי פשוט חייבת לשתף אותך בזה ]] המון תודה לך \\שיהייה לך ולמשפחתך חג שמח ;;וטעים וכשר " ממשיכה לצפות לעוד מתכונים

    • בבקשה ובאהבה,שושנה יקרה , ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלנו.
      מקווה שכל מה שתכיני יהיה טעים לך ולבני ביתך.
      חג שמח ,כשר וטעים לכולכם smile

  7. הי פירגה
    אי אפשר להכין את הקניידלך עצמם יום לפני ולשמור במקרר? גם זכור לי שתמיד הקניידלך היו במקרר ללא המרק בתוך קופסה ולא בתוך מים. מה יקרה עם אכין יום קודם ואשמור בכלי אטום ללא מים?

    • אוסי,אני לא בטוחה שיהיו רכים.עדיף להכין בערב לפני הארוחה.זה בדיוק מספר שניות.
      חג שמח smile

  8. הכנתי את המרק לארוחה מפסקת לבקשת הבת. קיבלתי מחמאות אדירות. כולם טרפו ונהנו.
    חתימה טובה,
    אוהבת שרי

    • שרי חמדתי,גם אנחנו חגגנו על המרק והקנידלך (אפילו שזה לא פסח) חהחהחהחהחה.טעיםםםםםםםם
      לבריאות והמשך הכי טעים ביחד smile גמר חתימה טובה. smile לכולכם

  9. היי פירגה את משהו…באמת כל מתכון שניסיתי שלך יצא אליפות. !!!!!!!!פירגה יש לי שאלה לגבי הירק לחתוך אותם גס?ולגבי פטרוזיליה האם לקצוץ ולהוסיף עם שאר הירקות או רק בסוף?תודה

    • מיכלי ערב טוב,
      את יכולה לחתוך גס.
      את יכולה להכניס את הפטרוזיליה מההתחלה, שלמה ולהוציא בסוף הבישול.
      לא משנה מים חמים או קרים הרי הם יתחממו במשך הבישול.
      בהצלחה smile

  10. תודה על המענה פירגה יקרה.הכוונה ששאלתי לגבי המים זה לא למרק אלא לתערובת הקניידלך.אז רותחים מהקומקום ?תודה וחג שמח לך ולבני ביתך smile

  11. היי פירגה יקרה ,

    חזרתי לשתף:
    אני הכנתי ויצאו קניידלך רכים ונפלאים ,שהרגישו לי קלילים – כמו עננים,
    אימצתי את המתכון ,ואשלח אותו גם לגיסתי ,מחר,כדי שהיא תכין לפני החג.
    אגב ,
    לתערובת הקניידלך,השתמשתי ב-2 כפות שמן זית,ובכלל לא הורגש הטעם שלו ,בבישול.(בהחלט מתאים למי שאין שמן אחר בבית.)
    וגם היה חסר לי לטעם מלח ופלפל, אז הוספתי לתערובת .
    פירגה , זה יופי של מתכון : ממש מהיר הכנה – ומאוד קליל וטעים.
    ומי שעדיין מהסס ולא הכין ,אז קדימה לעבודה :שווה בהחלט להכין את הקניידלך הטעימים האלה.
    פירגה יקרה,תודה כעל המתכון,
    וחג שמח !!!!
    שושי.

    • שושי יקירתי,בקר טוב,
      אני מרגישה שאני חולקת איתך את שולחן החג ;) :lol: שכולכם תהנו ממטעמייך.
      איזה כיף. אני מתרגשת לקראת הארוחה עם המשפחה המדהימה שלי.
      מאחלת לך ולבני ביתך חג שמח ומאושר smile

  12. פירגה היקרה חג שמח ושבת שלום smile רציתי רק שאלה קטנה אם אני משתמשת בשתי כוסות(צינור)קמח מצה אז היחס הוא שתי כוסות מים רותחים?תודה :P

  13. פירגה שלום ישר כוח יקרה!!!פירגה את השמיר ופטרוזיליה צריך לקצוץ או לשים שלם?ומתי להוסיף אותם תודה :P

    • מיכלי, מי שאוהב שיקצוץ לתוך המרק ומי שלא, לשים שלם ולהוציא בתום הבישול. שמים כבר מההתחלה.
      חג שמח smile

  14. תודה רבה פירגה היקרה
    הכנתי את הקניידאלך ואמלא אותם עם בשר מטוגן עם בשר
    אחזור אליך ואגיד גם איך יצאו smile
    אחרי זה אני יכין עוגה מאחד מהמתכונים שלך הטובים
    כל הזמן מכינה מאכלים ממך וכולם אוהבים ומלקקים את האצבעות smile
    חג פסח שמח לך ולמשפחתך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *