d79ed7a8d7a7 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d792d79d d7a9d797d795d7a8d794 - מרק שעועית

מרק שעועית

d79ed7a8d7a7 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d792d79d d7a9d797d795d7a8d794 - מרק שעועית
מרק השעועיות שלי עם או בלי בשר

מרק נפלא לחורף. מתכון עשיר ומשביע כארוחה בפני עצמה.

המצרכים וההכנה:
להשרות שעועיות לבנות וחומות בהרבה מים למשך לילה. אני משרה כמות גדולה ומקפיאה
בשקיות קטנות. משמש אותי להכנת חמין, מרקים.
למרק להפריש 1/2 1 כוסות שעועיות לבשל ולרכך. (כאמור את היתר להקפיא)
מי שרוצה עם בשר יוסיף: 1/2 קילו בשר ירך של עגל או כבש חתוך
לטגן בצל גדול חתוך לקוביות ב-2 כפות שמן זית.
להכניס לשמן כפית כמון ולערבב. עד שהבצל יקבל צבע זהוב.
מוסיפים את הבשר.
משחימים את הבשר היטב מכל הצדדים.
מוסיפים:
כוס וחצי שעועיות שבושלו.
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
3 בטטות ק ט נ ו ת
פרוסות מ-2 גזרים
7 כוסות מים
עשבי תיבול פטרוזיליה,שמיר, גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים טריים קצוצים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה.
להרתיח. להוסיף מים לגובה הסיר. להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה.
להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות + 3 כפות קטשופ
לטעום ולשפר טעם.
כדאי להוסיף אחרי חצי שעה של בישול גם:
3 כפות אורז. או אטריות דקיקות או גריסים (גריסים,אני מבשלת בסיר לבד מראש בלי מלח, כי המלח מקשה אותם מאד בזמן הבישול. ומוסיפה אותם מרוככים למרק.)

"טיפ"

1.אפשר להכין עם חלקי עוף במקום בשר.
מעל כל מנה כותשים שום טרי ומגישים.
תהנו.

18 תגובות על “מרק שעועית

  1. בוקר טוב
    הכנתי את המרק עם טיפה שינויים ויצא מעולה.
    הכנתי עם גרונות הודו נקבה(הורתחו קודם ונשטפו)הכנסתי רק תפו"א אחד, מהעלים רק סלרי נכנס ולא הוספתי קטשופ.
    יצא מעולה ילדי הגדולים אכלו יותר את הגרון ואת תפו"א ופחות את המרק ,הקטן אכל ונהנה מהכל.בעלי ואני חיסלנו.
    תודה רבה

  2. smile תתפלאו :lol:
    בדיוק בימים הכי חמים אצלי רוצים מרק ;)
    מממממשששש תעים יושבים במזגן ומה זה נהנים :!:
    חברים יקרים שווה לנסות.
    פריגה יקירתי ! חופש עבודה אין הרבה זמן לכתוב
    ולציין משהו אני חייבת אין אבל אין יום שאני לא בודקת מה חדש
    נשיקות

    • סיגל,אני מכירה עוד משפחות שגם בקיץ מכינות ונהנות ממרק.
      יופי של תגובה
      תודה smile

  3. רציתי להכין שעועית לבנה ברוטב עגבניות ולא מצאתי אצלך במתכונים

    אז לקחתי את המתכון הזה קצת אילתרתי (יפה לי ;) ) והרבה התפספס לי :cry:

    בקיצור כרגע יש לי תערובת שלא נראית כמו מרק ולא טעימה כמו רוטב :twisted:

    הכנסתי לאפיה בתנור אולי משם תבוא הישועה בדמות רוטב אפוי laugh

    יש לך מתכון לשעועית לבנה ברוטב עגבניות (סמיך) ?

    • מבטיחה להכין בקרוב את המתכון שביקשת ולהביא אותו מסודר וטעים.
      סבלנות והיא משתלמת smile

  4. היי פירגה smile
    רציתי להגיד לך שעשיתי את המרק ויצא סוף הדרך ….
    תודה לך על מתכונים נפלאים smile))))

  5. הי פירגה,

    תודה רבה על המתכון הנהדר, רציתי לעדכן שיצא מעולה.
    בד"כ אינני מחובבי הכוסברה אבל הפעם היא מוסיפה המון, הן לניחוח והן לטעם.

    תודה בהזדמנות זו על עוד שלל מתכונים טעימים ונעימים,
    על ההשקעה הגדולה שלך בעדכונים הרבים ועל תשומת הלב האישית לכל אחת ואחת.

    שבת שלום.

  6. בוקר טוב פירגה. אני מתכוננת להכין את המרק ויש לי שאלה- את השעועית צריך גם להשרות וגם לבשל אחר כך? אם כן כמה לבשל? יום טוב.

    • מורן יקרה
      חובה השריית לילה לפחות.
      לבשל כמה שהשעועית צריכה כדי להיות רכה . שעה שעתיים או יותר.

  7. מעולה, פשוט מעולה
    אפילו הבת שלי אהבה, והיא לא אוהבת כל דבר.
    אבל, שמתי הודו אדום במקום בקר. :lol:
    :eek:

  8. פירגה בוקר טוב לך
    יש אפשרות להוסיף כיסונים למרק – ורניקס כזה?
    מה דעתך

    • רוחמה הי
      למרקים אפשר להוסיף הכל מכל ומה שרוצים ואוהבים.
      שאלת טעם אישי אז לשיקולך.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *