d7a7d791d791 d7a9d7a0d799d7a6d79c d799d79cd793d799d79d - קציצות עוף ארוכות

קציצות עוף ארוכות

 

שניצל ילדים - קציצות עוף ארוכות

מקלות כאלה שמחזיקים ביד ונמסים מעונג

מצרכים:
מחבת גדולה ועמוקה
1/2 קילו חזה עוף טחון
כף מיונז
כפית קטשופ
ביצה
2 פרוסות חלה רק התוך רטוב ומפורר היטב (חשוב לסחוט היטב מהנוזלים)
כפית פטרוזיליה יבשה+1/2 בצל מגורר
תבלינים: שימו רק מה שהילדים שלכם אוהבים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון,כורכום,קינמון,בהרט.שימו במינונים של קורטים.
אם העיסה רכה צריך להוסיף קצת קמח.
מכינים מהעיסה קבבים ארוכים באורך 16 ס"מ,לשטח מעט ולטגן מ-2 הצדדים.
תגישו מיד עם תוספת שהילדים אוהבים.

ניתן להכין עם הרוטב הסילאני שלי:
רוטב:
לטגן בצל דק ולהזהיב.
להוסיף 2 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
כף או שתיים קטשופ
להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
לטעום ולשפר טעם.
לצמצם את הרוטב לחצי לפני שמכניסים את הקציצות.
לא צריך לבשל את הקציצות בתוך הרוטב, רק לשלב ולהגיש ביחד.
הרוטב מתאים גם לכדורי הדגים שלי.
תהנו.

28 תגובות על “קציצות עוף ארוכות

  1. הי שבת שלום,
    אפשר להחליף את שתי הכפות מיונז למשהו אחר?
    תודה
    מלי

    • תנסי עם תוספת קצת טחינה בעיסה. זה ישמור על עסיסיות.
      תניחי את הקציצות על ניר אפיה משומן ותרססי גם על הקציצות לפני ובאמצע האפייה.
      פחות טעים מנסיון. smile

  2. נראה ממש מפתה! אבל אם אני מכינה עיסה כזו היא לא מחזיקה כאשר היא כזו ארוכה… אני בקושי מצליחה לעשות בגודל של נאגטים…. sad איך את מחזיקה את זה כל כך ארוך? הרי העיסה לא חזקה כמו קבב

      • תודה. רק עוד אחת קטנה ;) האם יש תחליף לחלה (חבל לי לקנות חלה, לא אוכלים אצלנו) האם אפשר קמח או פירורי לחם… או שזה ישפיע על המרקם?

        • אוסנת,אין תחליף במתכון הספציפי הזה.אבל,את יכולה לנסות עם לחם רגיל.
          אני לא בטוחה בתוצאות,כי לא ניסיתי smile

          • הכנתי. :P שמתי טחינה במקום מיונז והשתמשתי בלחם במקום חלה. אז קודם כל זה יצא טעים ממש. אבל : הם לא היו נוקשים ברמה של מקלונים לנשנש. הם נשברו ל-2 או ל-3 והאמת שדי הזכירו קציצות עוף. התובנות שלי, כשאני מסתכלת על התמונה שלך, היא אולי להפחית בכמות הלחם ולוותר על פירורי הלחם. בכל מקרה תודה רבה :P

          • תודה אסנת.
            כשאת מכינה את העיסה,תדאגי שהיא תהיה די יציבה ולא רכה.
            אפשר בנוסף ללחם להוסיף כף או שתיים קמח לייצב.
            תמיד אפשר לטגן רק קציצה אחת ולראות איך היא מתנהגת בטיגון ואז לשפר.
            בהצלחה smile

          • תודה רבה! הקמח רעיון מעולה! (האמת היא שכבר במתכון אחר המלצת לי לעשות את זה וזה עבד נהדר) אבל תודה רבה מאוד על האיכפתיות ועל המתכון. מכל הלב! :lol:

  3. היי פירגה, הקציצות יצאו מדהימות.
    הכנתי כמה מתכונים מהאתר בסוף שבוע
    וחזרתי לפרגן
    תודה רבה.
    כל מתכון יוצא מדהים

  4. כרגיל המתכונים שלך "פצצה" אחד אחד. רצית לשאול אם אפשר להכין אותו מתכון עם בשר הודו טחון?

    • רחל בקר אור,
      תודה חמודה ובוודאי שאפשר הודו. תכיני , לבריאות.
      יום טוב smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *