d7a9d795d795d790d7a8d79ed794 d797d7a6d799 d797d7a6d7991 - שווארמה מדליקה

שווארמה מדליקה

d7a9d795d795d790d7a8d79ed794 d797d7a6d799 d797d7a6d79911 1 - שווארמה מדליקהשווארמה מפרגיות וחזה עוף בתוך לחמניית חלה
מדמיינים? חושקים? קלי קלות……הנה המתכון.

מצרכים:
4 לחמניות חלה/ניתן להמיר את החמאה למרגרינה
1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות
1/2 קילו שווארמה פרגיות חתוכה לרצועות
2 בצלים חצויים ופרוסים
2 שיני שום קצוצים
כפית סילאן לקירמול הבצל
כף גריל עוף
כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קארי
מלח ופלפל לשיבוח הטעם
שמן לטיגון

אופן הכנה:
במחבת עמוקה ורחבה שמים 3 כפות שמן ומזהיבים בצל ושום תוך בחישה.
ברגע שמזהיב מוסיפים כפית סילאן ואת הבשרים.
מתבלים וממשיכים לבשל עד שהבשר רך. בוחשים מדי פעם. טועמים ומשפרים טעם.

בוצעים את הלחמניות ל-3 פרוסות לאורך לא עד הסוף
מכינים ממרח של קטשופ ומיונז במינונים שווים (נגיד 4 כפות קטשופ+4 כפות מיונז)
מורחים את הלחמניות בממרח וממלאים בין השכבות בשווארמה ה ח מ ה.
אופציות לתוספות: טחינה , סלט קולסלואו , סלט ירקות קטן , חמוצים.

מי שרוצה להכין את לחמניות החלה לבד בבית הנה המתכון שלי:
http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/לחמניות-דבשיות-גמבו-בבצק-חמאה

תהנו

70 תגובות על “שווארמה מדליקה

  1. שאפו פירגה זה גם עשיר בברזל.
    לאחת כמוני שחסר לה .
    טוב דליה בקיצור שיגעון,
    מה עוד אפשר לצפות ממך. ;)

  2. הי פירגה,
    זאת אני שוב האנונימית.
    הייתי ממש ,אבל ממש מוכרחה להגיב.
    המתכון פשוט נפלא, וגם זה של הקישואים מאתמול.
    וגם זה של עוגת הפסח עם ממרח השקדים.
    ממש יופי. חגיגה של מתכונים. smile smile smile

    • תודה לך מקרב לי.באמת שימחת אותי smile
      מקווה לשמוע ממך שוב אחרי טעימות ;) :lol:

  3. פריגה יקרה את יכולה לתת מתכונים לעוגות לפסח בלי קמח מצה ? לאוכלי לא שרויה ( כלומר : שימוש רק בקמח תפוחי אדמה ?

    תודה !

    • יהודית לא נראה לי אבל תסתכלי בקטגוריות של פסח.אולי יש משהו בלי קמח בכלל.
      בהצלחה יקירתי smile

  4. את מרבה ל"הפגיז" בזמן האחרון.
    וכל פגיעה בול.
    כל הכבוד על היצירתיות השופעת.
    והפעם מתכון טעים ומנחם.
    יש לך משהו נגד פיתות? smile))))))
    smile

  5. וואי וואי נראה טוב…
    כבר רוצה להכין,הפשרתי חזה עוף לשניצלים אבל נראה לי שאלך על האופציה הזו.
    בתור מי שאוהבת כל דבר שיש בו חזה עוף אני מודה לך! smile

  6. היי
    הפשרתי חזה עוף לשניצלים ואז הגיע המתכון ההורס הזה. בקיצור שינוי תוכניות
    וכמו בכל תוכנית שמשתנה ברגע האחרון חסר אחד המצריכים – סילאן.
    האם אפשר דבש במקום?? אם לא, מה התחליף האפשרי. אולי קצת סוכר חום??

  7. גם אני הוצאתי עוף לשניצלים ונראה לי שאכין את המתכון שלך נראה טעים ואולי יותר בריא משוארמה רגילה

  8. smile laugh ;) :lol: זה טעים, יש לי רעיון קל יותר לרכוש את החזה עוף או הודו מוכן של מאמא עוף+השוארמה שלהם, להוסיף את כל מה שציינת ואז המתכון קל שבעתיים. :? שאפו על המתכון :lol: :lol:

  9. פירגה ערב טוב.
    מתכון קל וטעים.
    עשיתי כמות גדולה וזה פשוט חוסל.
    מאוד מומלץ. תודה על הרעיון.

    • הי פנינה,בקר אור לך
      ארוחה קלה שמשאירה טעם של עוד.נכון?
      יופי שחזרת לשתף אותי עם המלצה לכולם להכין
      אני מאחלת לך שבוע נפלא וטעים smile

  10. פירגה חוזרת לעדכן….
    יצא מאוד טעים, לדעתי ילך מעולה גם עם אורז לבן או צהוב או עם פתיתים…
    הוספתי גם כפית צ'ילי מתוק.
    תודה ושבוע טוב smile

    • תודה אלה
      צ'ילי תמיד משדרג נפלא. אחחחחחחחח על אורז/פתיתים.
      תודה שחזרת לשתף אותנו smile שבוע נפלא

  11. פירגה.
    ניכנסתי לאתר שלך בהמלצת חברה,
    הכנתי עוגה והחלטתי לנסות גם את המתכון הזה שניראה לי קל ואני מוכרחה לומר שהא קצר מחמאות רבות. היה ממש טעים .
    שימשיך לך כך לנצח…….

    • הי שיר שוב תודה שהצטרפת אלי לאתר. העונג שלי :lol:
      איזה כיף לקרוא ולדעת שהכל טעים לכם.
      המשך מוצלח וביחד smile

  12. היי
    הכנתי, יצא מדהים, מה שנקרא – לא הספיק אפילו להגיע ללחמניה/פיתה….. נחטף מהמחבת.
    שימי לב, הכנתי ברגע האחרון ולפיכך לא היה לי סילאן – השתמשתי בקצת דבש במקום
    יצא נהדר….. למרות השינוי

    • תודה מירי
      דבש=סילאן הכל הולך טעים למתכון smile
      תודה על הפירגון והמחמאות smile

  13. פירגה הכנתי היום שוב,בפעם השנייה תוך שבוע והגשתי על אורז צהוב.
    יצא מעולה וטעים מאוד, מנה צבעונית שנראית מושקעת אבל קלילה ומהירה לימים שאין חשק או זמן….
    כמעט כל תבשיל שמתחיל עם בצל מטוגן אני מקרמלת עם מעט סוכר חום, ועכשיו גיליתי שגם סילאן עושה עבודה נפלאה.
    גם עם התבלינים אפשר לשחק ככה שיוצאת כל פעם מנה שונה ולא משעמם אף פעם…
    בקיצור מנה מנצחת- נראה לי שתככב אצלנו לפחות פעם בשבוע.
    תודה! וחג שמח smile

    • אלה , פשוט נקרא נהדר .יופי.
      נפלא שיש המון אופציות לשידרוג הטעם.
      באהבה מקרב לב
      חג שמח smile

  14. ניסיתי אין ספור מתכונים שכותרתם "שווארמה" כזו או אחרת אבל זו היא המנצחת ! בהתחשב בפסח דילגתי על החמץ .המתכון נכנס למועדפים שלי.

  15. שלום פירגה
    הכנתי היום רק מפרגיות כי זה מה שהיה לי יצא טעים הילדים אהבו וכמה קל להכנה smile

    תודה על עוד מתכון טעים וקל להכנהsmile

  16. שבוע שעבר ארחתי את האחיין הכל כך בעייתי שלי לארוחת צהריים ספונטנית, והכנתי בין יתר הדברים (חלק גדול מהם מהמתכונים שלך) גם את השווארמה חצי חצי.
    האחיין התיישב בהצהרה, שהוא יאכל קצת אורז פרסי ואת המשך הארוחה יאכל בבית.
    ראה את השוואמה, ניסה, אכל, ביקש תוספת, סיים גם אותה.
    הבוקר גיסתי התקשרה ושאלה: אני מתקשרת בהוראתו של הבן שלי, שאמר לי לבקש ממך את המתכון לאוכל שאכל אצלך, ביקש פעמיים והיה לו טעים מאד. מה הכנת???
    פירגנתי לה את המתכון (וגם את האתר) ומפרגנת לך את המחמאות.
    היה נפלא, קל ופשוט (בעיקר לילדים הבעייתים – ולי יש שלושה כאלו בבית!)

  17. שלום
    כחדשה במטבח אשמח אם תעזרי לי, קניתי פרגיות והם היו עם מלא שומן, התחלתי להוריד את כל השומן ונשארתי עם חתיכות קטנות,רצועות :\ לא מה שרציתי אבל בסדר אמרתי נעשה מכאן איזה תבשיל והנה מצאתי. הבעיה היא, איך אני מבשלת פרגיות? עד שזה הופך להיות לבן או שצריך ממש להשחים אותם? כי אני אגיד לך מה, טיגנתי את הפרגיות עם בצל עד שהפכו ללבנים, טעמתי והם גומי.. אז לא יודעת כבר איך צריך לטגן/לבשל אותם.
    אודה לתשובה

    • תוסיפי נוזלים ותמשיכי בטיגון עד שהם ממש רכים.פרגיות זה חתיכות עוף וצריך ממש לבשל עד שרך. זה לא חזה עוף.

  18. פירגה היקרה,

    שוב אני…

    עשיתי היום את השווארמה (אני מתה על שווארמה והרבה זמן רוצה להכין)
    ויצא מדהים!
    ללקק את האצבעות.
    מה הייתי עושה בלעדייך? ההשראה שלי במטבח.
    תודה על הכל!
    אודליה

    • אודליה יקרה
      אני שמחה שאני השראה טעימה.זה משמח אותי מאד.
      אני מאחלת לך המשך עשייה פורה וטעים שישמח את כולם.

  19. WOW חבל על הזמן הפכת להיות ספר הבישול שלי. אני מקבלת מחמאות בזכותך אבל לא שוכחת לפרגן לך ולהמליץ – תודה
    :lol:

  20. הי פירגה

    רציתי לדעת כמה זמן יש לבשל את החזה עוף מכל צד,כדי שיתבשל כמו שצריך,אבל לא יצא יבש??

    תודה מראש

  21. במה אפשר להחליף את הקארי? אולי כורכום…? אין לי בבית.
    תודה מראש!
    האתר נפלא!! :lol:

    • ערב טוב מישי
      הכורכום נהדר,שימי קצת,זה יעשה טוב לשווארמה.
      תמשיכי להכין להנות ולשתף אותי.

  22. פירגה בוקר טוב ושבוע טוב יקירה!
    אפשר להכין את השווארמה רק עם חזה עוף? לא ייצא יבש?
    תודה על מתכונים נהדרים ואתר נפלא!
    אביבה! :lol:

  23. יצא פשוט 10!!
    התערובת מיונז\קטשופ וזירזופ של טחינה למעלה, הטיס את המנה אל מעל כולם!!
    תודה רבה שעשית את הילדים שלנו מאושרים smile

    • הי רפי,
      זה נפלא שהכנת ושטעים לכולכם. תודה על השיתוף smile
      שתהיה לכם שבת רגועה ושלווה smile

  24. פירגה יקרה !!!
    אני רוצה להכין את המתכון הזה אחרי כל המצחמאות האלה אבל יש לי שווארמה נקבה זה בסדר לתבשיל הזה??? אם לא, תוכלי לתת לי קישור לשווארמה נקבה?
    תודה רבה !!! :P

  25. לא נורא, עשיתי כבר לפי התיבול שלך והכנסתי לתנור מקווה שייצא לי טעים וטוב !
    כמעט בטוחה שכן כמו כל מתכון שלך
    smile

  26. בוקר טוב smile
    אכיל ועוד איך אכיל! עשיתי בתנור כי יצאתי לסידורים ורציתי שנגיע זה יהיה מוכן…
    אז כמו שאמרתי כמו כל מתכון שלך יצא טעים !!!
    בעלי ביקש מנה נוספת, חברה של הילדה הייתה סיימה את הצלחת וכשאמא שלה באה לקחת אותה היא אמרה לה אמא איזה טעים יצא לה השווארמה ! והכי חשוב שהבת שלי הבעייתית באוכל אכלה הכל!
    קיצר פירגה אין כמוך שתבורכי ותהיי בריאה עד 120

    ולמה עשיתי בתנור? כי יצאתי לסידורים ורציתי לחזור ושזה יהיה מוכן

    • הי מירב,ממש הרגעת אותי.תודה שחזרת לשתף וגם לידע את כולם שאפשר לאפות.
      המשך טעים ובריא smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *