כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי

23 באפריל 2017 מאת: פירגה

קולה בשר עם בצל-פירגה
מתכון נוסטלגי עם ניחוח מהפנט מבית פירגה. אצלינו במשפחה מזה דורות הוא נקרא "קולה" עם שורוק…

מצרכים לכדורים:
חצי קילו בשר בקר
3 כפות מהבצל המטוגן והשחום (ראה בהמשך)
2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות-מפוררות
ביצה
פירורי לחם מוסיפים כ-2 - 3 כפות תוך כדי לישה
מלח
פלפל
קורט קינמון
להכין כדורים ולהשאיר בינתיים במקרר
בסיר רחב ושטוח להכין את הרוטב:
4 בצלים ג ד ו ל י ם קצוצים מטוגנים לצבע ח ו ם כ ה ה ( 3 כפות מהבצל המטוגן מפרישים לקערת הקציצות)
מוסיפים גזר פרוס ומערבבים דקה
למלא את הסיר 1/4 מגובהו במים ולתבל במלח ומעט אבקת מרק עוף+פלפל+קורט קינמון
להרתיח. לטעום ולשפר טעם ולא להוסיף תבלינים אחרים.
להניח בזהירות את הכדורים בסיר ולהרתיח שוב.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל כשלוש שעות
טעים במיוחד עם חלה מתוקה טריה.
"הערה"
אם יחסרו מים במהלך הבישול יש להוסיף ממש מעט מים ר ו ת ח י ם מאחת מפינות הסיר.
תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.5 מתוך 5 (סה"כ 4 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

18 תגובות על ”כדורי בשר ובצל מתכון נוסטלגי“
  1. מאת אילה:

    האם קציצות חייבות להתבשל 3 שעות - האם זה לא יותר מדי?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי אילה,ערב טוב
    לא חובה אבל זה יוצא ממש ממש מעולה אחרי בישול ארוך. תנסי פעם.
    :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת דור:

    מצאתי את המתכון כבר לפני מספר שנים ומאז הוא מככב ממש!!!!
    (החלפתי את בשר הבקר בחזה עוף טחון)
    הקציצות נימוחות וטעימות .
    אהובות על כולם מגיל 3 ועד 80!!! :lol:
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי דור,
    נפלא, שימחת אותי מאד לקרוא שאתם אוהבים ונהנים :) לבריאות :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת ענת הלל:

    בס"ד

    שלום וברכה,

    כיצד מטגנים בצל לצבע חום כהה ? האם על ידי טיגון באש גבוהה או טיגון איטי באש נמוכה ?

    תודה רבה
    ענת

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ענת יקרה,מטגנים על להבה קטנה או בינונית בהשגחה, הרבה זמן, לבחוש מדי פעם שלא יישרף ואז יהיה בצל מר.
    תכיני ותהנו :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת גיסי שריג:

    פירגה יקרה,

    עקבתי אחריך כבר לפני שנים בפורום האוכל, ותמיד התרשמתי מהמקוריות ומהרצינות של המתכונים שלך.

    לאחרונה נתקלתי במה שכתבת על מחלת אמך, והתרגשתי לראות שמאחורי הבשלנית מלאת הנשמה יש אישה שכולה נשמה אוהבת ומחויבת. מניסיון חייך, איך רבות כמוך - תבורכי מנשים.

    מובן שמיד נרשמתי לבלוג שלך, ועכשיו אני נתקלת במתכון הנהדר הזה - גם הוא מלא נשמה.

    תודה!

    גיסי שריג

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה גיסי יקרה,
    החלטתי לשתף פתאום,בלי מחשבה על השלכות וכו'. זה עושה לי טוב.
    לאחרונה אמא מאד אגרסיבית והפסקתי לכתוב,זה כואב מאד.

    שנמשיך לבשל ולהכין מטעמים למשפחות האהובות שלנו :) :)
    תודה מהלב :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת יוסי:

    זה כמו מרק בצל עם כדורי בשר.
    אבל 3 שעות?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אין פה כמעט רוטב. 3 שעות זה הסוד של הטעם המיוחד. אבל אפשר פחות….

    [הוספת תגובה]

  6. מאת רות:

    נשמע טעים אנסה את המתכון
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :) יופי, מקווה לשמוע שטעים לכם :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת ירדנה:

    וואו תודה על מתכון שנראה ממש מעולה . ביתי וטעים. מעבד המזון שלי שבק. עם מה את עובדת במטבח ? על מה תמליצי? תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בקר טוב ירדנה, גם המעבד שלי שבק. עוד לא קניתי ועוד לא עשיתי סקר.

    הנה פה יש המלצות על סוגי מעבדים. בעקרון,אני אוהבת את הכי פשוט עם מינימום חלקים.

    http://www.zap.co.il/reviews.aspx?sog=e-foodproccessor

    תכיני את התבשיל, הוא מעולה ומומלץ. תעדכני.
    יום נפלא :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת אתי ברוטין:

    שלום לך פירגה , האם אפשרי עם חזה עוף טחון ? או חצי בקר וחצי חזה עוף ?
    תודה וחג שבועות שמח והעיקר הרבה בריאות לכולכם !

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אתי יקרה,
    תכיני איך שאת רוצה. יהיה מעולה.
    חג שמח :) :)

    [הוספת תגובה]

    רותי ב. Reply:

    אתי,
    כן, זה אפשרי עם חזה עוף טחון. למעלה בתגובות, יש בחורה שהכינה והמליצה.
    :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אכן, עניתי בחיוב :) .אפשר
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted